Retro
A folyamatos múlt idézése.

Első kommentárom 2000.06.05-napján jelent meg Honlapomon. A COMMENT elnevezés azt fejezi ki, hogy megtörtént és többnyire ismert eseménykhez fűzök megjegyzést, a háttér és az összefüggések megvilágításával.

A napi hírek nézése, hallgatása, események megélése, vagy épp írás közben gyakran eszemebe jut, hogy erről már írtam valamit, valahol, valamikor. Ilyenkor egybevetem az újat a régivel és észlelem, mit láttam jól és mit hibáztam el. Ha "bejön" valami nem kell arra hivatkoznom: lám én előre megmondtam. Csak azzal hozakodom elő amit leírtam. Ilyenkor ahhoz a szerénytelen megoldáshoz folyamodom, hogy idézem önmagamat, egy szövegrészlet, vagy hivatkozás beillesztésével. Új írásoknál a frissítéseket  kis piros kockákkal jelzem abban a reményben, hogy az olvasó felfigyel az új kockára. Azt azonban végképp nem remélhetem, hogy végig görgese a tömérdek cikket és észrevegye, hogy itt vagy ott új kocka jelent meg.

Ezt a retro témát több ízban megpendítettem, de nem találtam  megfelelő számítástechnikai megoldást - mostanáig.   Az újítás lényege, hogy egy vízszintes görgetőt helyeztem felülre, amelyre olvasható képecskék formájában teszem fel a "retro" anyagokat balról jobbra, hogy a legfrissebb írás mindig az olvasó szeme előtt legyen. Hogy mennyit görget vissza, magánügy. Kivétel ez a beköszöntő/tájékoztató, amely a szükséghez képest szintén frissül.

Az első "retro" írás hsmarosan megjelenik!

2020.03.15

Sz. Gy.