Profil módositás

Tájékoztatom tiszteltt olvasóimat, hogy Honlapomon felületi és tartalmi változtatásokat eszközlök.

2005.01.09 napján kezdtem hozzá önéletrajzom írásához "Magamról"  címmel, de hamarosan abbahagy tam; majd 2006.12.31-én és 2009.07.11-én újra meg újra nekiveselkedtem. Az önmagammal folytatott tusakodás motívuma kifejezetten patópáli volt: "ej ráérünk arra még."

A t
ovábbi 16 év gyorsan lepergett az idő rokkáján és most, 89 évesen, illik komolyabban gondolkodnom. Nem lennék azonban teljesen őszinte, ha csupán az idő múlására hivatkoznék. Őszintén be kell vallanom, az egyre bűzösebb társadalmi közeg fokozódó undort vált ki belőlem és arra késztet, csökkentsem túlzó buzgalmamat a politikai cikkek írása terén.

A közeljövőben ezért folytatom "életrajzom" írását. Úgy azonban, hogy nem én, hanem az átélt korszakok  lesznek emlékeim gyertyafényével  megvilágítva. Gondoljanak csak bele 1932-ben születtem, néhány hónappal Lindbergh Baby elrablása és meggyilkolása után, a Horthy korszakban. Aztán jött a háború, a német megszállás, Szálasi, az orosz megszállás, a Rákosi korszak, az enyhülés, a Forradalom, az újabb orosz megszállás, Kádár az akasztató, az Aczélos Kádári konszolidáló, a "rendszerváltás" Antall módra, a demokratikus rabló/váltó kormányzás 28 éve, 10 kormánnyal, 8 miniszterelnökkel: Dörgicsei és kisjenei Ifjabb Antall József  Tihamér, Boross Péter, Horn Gyula,  Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Orbán Viktor másodszor és Orbán Viktor harmadszor.

E korszakok eseményeinek tanúja, résztvevője voltam. Fontos élmények, iratok, elektronikus fájlok birtokosa vagyok.

Most felidézem, előszedem, újraélem és leírom mindezt. Lehet senkit sem fog érdekelni, de nekem élményt jelent és foglalatosságot, amíg...

Nos, ami a "kaszás testvért" illeti, szerencsésnek mondhatom magam, hogy cca. 20 éven keresztül a bátrak sportját az ejtőernyőzést űztem és a halál állandó közelségét megszoktam.

Terveim a követrkezők.

Némileg átszerkesztve és újjárendezve ujból közzéteszem, amit korábban leírtam és a hézagokat töltöm ki a friss anyaggal. Ezt azonban nem az események idősorrenjét követve, hanem "összevissza" csinálom. Az olvasó azonban nem fog eltévedni a cikkcakkok között, mert egy interaktív táblázat mindíg meg fogja mutatni mikor, miről, hová írtam.

Azt is bizonyítani szeretném, hogy olvasmányos stílusban is tudok írni, ha nem köt a tényszerüség és a tények hivatkozásokkal történő aládúcolásának kényszere, mint a politikai kommentárok esetében.

Az életrajzi írások a baloldali görgető panelben fognak megjelenni, amelynek elnevezése már nem rövid írások, hanem egyéb írások.

2021.01.31

Sz. Gy.

Folytatom!