Oroszkérdés

Olvasóimnak vélhetőleg feltünt már, hogy előszeretettel foglalkozom Oroszország dolgaival: a leninizmusal, a sztálini örökséggel, a Chábád Lubavich befolyásával, Ukrajna cserbenhagyásával, az északafrikai és közelkeleti orosz befolyás feladásával, Szíria elpusztításával, általában a kétkulacsos orosz külpolitikával és különösen Putyin kaméleonszerü magatartásával.

Sokszor leírtam, hogy csak egy "putyintalanított" Oroszország lehet képes a pusztító zsidóroham visszaverésére, mert az orosz nép [a fehér szlávok] az egyetlen olyan masszívum, amelyen nem, vagy alig fogott a zsidó rontás és amely megőrízte önfeláldozó harci készségét.

Mindezt nem az ujjamból szoptam, de nem néztem alaposabban utána az oroszországi viszonyoknak. Így nem volt rálátásom, mi fortyog az orosz katlanban. Ezért gyér orosz nyelvtudásom ellenére oroszul (...) kezdtem böngészni orosz "ellenzéki" hírportálok anyagaiban. Komoly segitségemre volt és van kétnyelvü, de egyszívü táv-barátom is, aki fontos célpontokat jelöl számomra.

Nem mondhatom, hogy nem foglalkoztatott ez a téma. Erről tanúskodik Neo-nácizmus vagy judeokapi talizmus? c. írásom  amelyben részletesen foglalkozom Szemjon Reznyik "Oroszország fasizálódása" c. könyvével. A jó úr jeremiádái mára megavasodtak. Könyve magyar nyelven 1996-ban jelent meg, az első orosz kiadás jóval korábban. Az eltelt negyedszázad alatt nagyot fordult a világ. Oroszország nem fasizá lódott, csak "vissza-oroszosodott", ami ugyancsak nem kecsegteti túl sok jóval a reznyikeket.

Nem rég említettem, hogy az orosz-zsidó viszony megértésének kulcsa Szolzsenyicin "Együtt" c. könyve, különös tekintettel a második kötetre, amely tényekkel vaskosan aládúcolva olvasmányosan ír az oroszországi zsidók mentalitásáról és Oroszországban viselt dolgaikról.

A téma kibontására a "Comment" rovatban kerül majd sor oly módon, hogy időnként hivstkozás történik Szolzsanyicin könyvére, a Mein Kampfra és Ford "A nemzetközi zsidó."  c. könyvére.

Az eddig feltárt máris bőséges anyagról előzetesen csak annyit: megdöbbentő és lenyűgöző, hogy az oroszok mennyire komolyan veszik az orosz haza és a pravoszláv hit védelmét.

Eddig halvány fogalmam sem volt arról, hogy az orosz "idegenlégiósok" milyen szerepet játszottak, játszanak a világ úgyszólván minden pontján ahol "judeo-anglo-americano" népirtás, rombolás és olaj rablás folyik.

Ha minden jól megy pár nap mulva közzéteszem az első írást.

2020.11.21

Sz. Gy.