Comment kommentárok...

Újra van Honlapomon komment-box!

Beköszöntő bejegyzésem a következőket tartalmazza.

"A Honlapon újra van észrevétel beírási lehetőség. A név rovatba bármilyen képzelt, ill. becenév beírható. A program nem azonosítja a hozzászólót! A bejegyzések nem kerülnek moderálásra. Az érdemi bejegyzésekre válaszolni fogok. Honlapomon régebben volt comment box. Ezt annakidején azért vettem le, mert az 'Eszmei Magyar Nemzeti Szocialista Párt'- ra vonatkozó írásaim miatt ellentét támadt köztem és rendszeres hozzászólóim között és én - helytelen módon - türelmemet vesztettem. Ebben a kérdésben a történelem fog dönteni. Ezen túl számtalan olyan kérdéssel foglalkozom, amelyeket közérdekűnek, vélek. A helyeslő és helytelenítő bejegyzések egyformán segítsé gemre lennének abban, hogy álláspontomat kiegészítsem, módosítsam, vagy feladjam. Remélem, bejelentésem nem marad visszhang nélkül."

Ennél valamivel többet szeretnék írni.

Az enber érett megfontolás alapján is hoz rossz döntéseket. A düh azonban szinte mindíg rossz tanácsadó, akárt "jogos", akár nem. Megvallom felingerelt annak idején jónéhány mocskolódó bejegyzés is. Ilyenekre a jövőben is számítanom kell és csak abban reménykedhetem, hogy az olvasó érdemük szerint bírálja el az ilyesfajta megnyilatkozásokat is.

Ha nem tévedek jó tíz éve írok már fülsiketítő csöndben. Olvasóim az anonym levélírót sem veszik igénybe. Csak a statisztikai számláló tájékoztat arról, hogy vannak olvasóim, túlnyomórészt Magyarországon, de jónéhányan külföldön is.

A napi átlag 70 látogató igen szerény, de még tisztességes eredmény-mutató a Honlapok öldöklő versenyében.

Tudom, hogy írásaim nem felelnek meg a közízlésnek. Amíg jobban ment és 300 körül volt az átlagos napi látogatószám egyszer egy olyan írást jelentettem meg, amelynek címe "Tőkés László szexbotránya" volt. Nos ezt az egyet kb. 6200-an töltötték le... Pedig a "szexbotrány" kifejezés jelképes volt. Az írás másról szólt. A nagyszámú érdeklődő joggal érezhette magát becsapottnak. Ezidőtájt volt olyan számlálóm, amely a versenytársak látogatóit mutatta. Egyikük a "Maszti Marci" napi kb. 300.000 látogatóval dicsekedhetett. Nem voltam versenyképes.

Próbálkozom másféle nyilvánossággal is. Nyitottam pl. két Facebook oldalt. Ott is melléfogtam. Azt hittem, hogy ez a műfaj olyan értelmes párbeszéd célját szolgálja amelyben a résztvevők bemutatják önmagukat, számot adnak gondolataikról és ezen a talajon eszmecserét folytatnak. Nos ez nem így működik. A rangot itt az akarná jelenteni, hogy az embern hány ismerőst gyűjt maga köré. Vannak "ötezresek" is... Ennyi ismerőssel nincs mit kezdeni. Azaz mégis. Ha talál valaki valamilyen hülyeséget a Világhálón és megtetszik neki, megnyomja a Like gombot és máris 5000 felé szórta a "kincset", nemritkán a szemetet.

Hamarosan csend vett körül itt is. Megosztásaimat, bejegyzéseimet, képeimet, filmjeimet nem osztották neg, nem szóltak hozzá, még egy tetszik gombot se nyomtak. Ezt a helyzetet szimbolizálja az általam feltett, ön-iróniát tükröző, logó. A 88-as szám nem annyira náci szimbólum, mint élet korom jelzése.

"Ismerőseimmel" már úgy vagyok, hogy saját honlap-cikkeimet sem osztom meg a saját oldalamom. Kinek? Minek?

Még egy következményt kellett tudomásul vennem "nemzetiszocialistáskodásom" miatt. Írásaimat korábban tucatszám vették át más portálok. Ez is elmaradt. Nem méltatlankodom, nincs kinél. Nem átok telepedett rám, hanem a Tabu. Erről bővebben értekezem "Jew Taboo" c. írásomban.

Mindezek után joggal kérdezheti, aki eljut idáig az olvasásban, mi a fenét akarok egyáltalán?

Jó kérdés...

Ha néha elfog a bánat megnézem a számlálót. Ez naponta többször megesik velem...

Úgy érzem van mondanivalóm mások számára, amíg olvasóim száma több kettőnél. Mondanivalóm tetszetős tálalásához folyamatosan fejlesztem "tudományomat" a szöveg,- kép,- hang,- film, stb. technikákban.

Tudom persze, a pudding próbája, hogy hányan eszik meg. Gondolkozom egy olyan stílus kialakításán, amely nem tartalmaz zavaró körülményeket, pl. képeket, eltérő szövegszíneket, idézeteket, idegen szavakat, egyáltalán száraz - unalmas témákat. Persze nem szexre gondolok, mert ehhez túl tisztes már a korom.

Remélem valamilyen irányban még visszanyerhetem a "kölcsönösséget".

2020.04.17


Sz. Gy. 

 

 

 

Comment Form is loading comments...