Sportnemzet a magyar?


Nem! Zömében nem. Egy csürhe, pontosabban egy futball csürhe. Miért is? Megpróbálom kifejteni.

 

Azzal kezdeném, nem tűnt fel senkinek, "hivatalosan" biztos nem, hogy az olimpiai, ill.  a klasszikus görög olimpiai eszményeknek megfelelő modern sportágakban 2016-ban "magyar világhódítás" következett be! Nem képletesen, hanem a szó szoros értelmében. Valóságos "magyar csoda" bontakozik ki bámuló szemeink előtt. Sportolóink nem egyszerüen győznek, hanem "tarolják" a mezőnyöket úgyszólván minden sportágban, a világ minden fertályán.

Milyen tűz lobog Kovács Katinka és mások elméjében, szívében, idegeiben, izmaiban? Tulajdonképp nem érdekel senkit. A zsidó "magyarságot", és a politikai futball-elitet biztos nem. [Megjegyzem, a dolgok különös pikantériája a magyar diadalmenet és a zsidó kudarc, pl. a legutóbbi olimpián, ahol a "választott nép" csapata a fasorba se' jutott...]

Hogy "ormányunknak", pártunknak és kormányunknak mennyire savanyú a szőlő mi sem bizonyítja jobban, minthogy semmiféle összefoglalót nem sikerült lehalásznom a Google-ról, amely a 2016-os valódi sportsikereket méltatná. A "a fiúk dicsőséges kihullásának" viszont több találata van, mint a "magyarság" lélekszáma...

Nem tikolom, útálom (!) a futballt. Nem meggyőződésből, hanem sportolói tapasztalásaim okán - jogán. Vállalati jogtanácsos és ejtőernyős válogatott kerettag voltam, amikor a számlázáson feltünt egy kartonokat rakosgató szépfiú. Megtudtam, másodosztályu futballista és fizetése több mint az enyém, jóllehet csak hetente egy két nap, egy két órára jár be. Nem ezen pöccentem be. Az akkori sporthivatal Hegyi Gyula aláírásával, nagy pecséttel, kikérőt küldött egy edzőtáborozásra. Az igazgató elvtárs behivatott és közölte, kénytelen elengedni, de előmenetelemnek nem fog használni...

Aztán ott voltam a Szabad Nép székházánál 1954-ben, amikor a "forradalmi" tömeg "vesszen Sebes" jelszóval tüntetett, mert a "nagycsa pat" kikapott a foci vébén a németektől és második (...) lett. Képet nem sikerült találnom, de korabeli
tudósítást igen. A történész elmondása szerint a tüntetők legnagyobb része egy másik sporteseményről, a Népstadionból érkezett, ahol aznap épp nagyszabású atlétikai versenyt rendeztek. A torna végén a hetvenezer néző nem indult rögtön haza, hanem végighallgatta a világbajnoki döntő közvetítését - és nem hitt a fülének. A tömeg - melynek pontos létszámát ma sem ismerjük - a Keleti Pályaudvar felé indult, s a "Vesszen Puskás, vesszen Sebes" kiáltások már ekkor hallhatók voltak." A zsidó Matyi uralkodott ekkor.

Most a cigány Viki uralkodik, ergo a "fíúkat" - abból a dicsőséges alkalomból, hogy kiestek az Európa Bajnokságból - hálásan zokogva öleli keblére úgyszólván az egész magyar nemzet. Ilyen sok lenne a futballbuzi? Orbán pl. biztosan nem az. Ő nem meccsekben, hanem stadion építésekben utazik - mutyizik, hisz az össznépi vagyon lenyúlásának legbiztosabb terepe a beruházás és még annál is biztosabb a sport célú beruházás.

És a nép, az istenadta nép?

Mondhatnók, a "panem et circenses" effektusról van szó. De nem mondhatjuk, mert a római prolinak valódi (!) cirkusz kellett, ahol az emberek és az állatok életre halálra küzdenek. Ha a nép ezt nem kapta volna meg, letaszítja trónjáról a császárt, még tán fejét is veszi.
De milyen küzdelem zajlik egy NB1-es meccsen hat - nyolcszáz néző előtt? Megmondom, "magyar" cirkusz. A magyarnak ez is jó, mert 2/3-ra osztályozza Orbánt és eltűri, hogy stadionokat építsen. A magyar már csak ilyen. De milyen?

Amikor Napoleonért tombolt a nép, Talleyrand külügyminiszter megjegyezte: "Sire, imádja a nép!" Mire Napoleon: "az akasztásomon ugyanennyien tolonganának." Erre azt mondhatjuk, a népnek látványosság kell. Ezért kötögettek naphosszat a Grève téren az asszonyok, ahol a nyakazások folytak.

A magyar "lelkesedés" azonban nem ilyen, nem egészen ilyen. A magyar úgy is hajlandó lelkesedni, hogy közben hülyét csinál magából. Gondoljunk csak az 1957 május elsejei felvonulásra, ahol háromszázezres tömeg trappolt és csápolt az 56-os Forradalom árulójának, a forradalmárok gyilkosának Kádár Jánosnak. Ezt tulajdonképp meg is lehetett érteni, mint ahogy Kádárt is meg lehetett érteni. Történelmi kényszerek hatása alatt álltak Kádár is, meg a felvonulók is, akiket vezényeltek a térre.

De miért baktatott önként kétszázötvenezer "magyar" AntallJóska temetésén. Ő nem állt semmiféle kényszer hatása alatt. A Forradalom után kijelentette, "most alámerülök és 'kibekkelem' őket". Ezt úgy csinálta, hogy mindíg igazgató volt valahol és pártonkívüliként akkor is rendszeresen járt Nyugatra, amikor ugyancsak könyvtáros sógoromat - aki munkásőrnek is beállt - nem engedték ki. Antall gyerekkorától készült arra, hogy miniszterelnök legyen. Ő is "járt Quedlinburgban" azaz New Yorkban a Zsidó Világkongresszusnál. Utána titokban megkötötte a paktumot, amivel sokszorosan több kárt csinált az Országnak, mint Kádár. És mégis, mit tesz a "magyar"? Vezénylés nélkül beáll a hat fekete ló után a temetési menetbe és tapodja a lószart, az áruló koporsója nyomában.

Ilyen vagy te "nemzetem" és mivel ilyen vagy, megérdemled a stadionokat, amelyeket a felcsúti roma csávó építget "neked".

Ria! Ria! Hungária! Ja' és áldjom meg az isten, akit imádsz: a zsidók istene.

2016.07.25

Sz. Gy.

 

 

 

 

sport