In memoriam Esterházy

 

Személyében hungarofób "arisztokrata" volt, vélhetően zsidó faji beütéssel.

Műfajában egy széles vonulathoz tartozott, amit úgy nevezhetünk "zsidó művészet". Ez a mester ség magában foglalja a prózairodalmat, költészetet, festészetet, szobrászatot, vagyis az emberi alkotás minden olyan területét, amelyet belülről rombolni lehet.

Ezekbe az iparágakba tehetségtelen zsidók tömege áramlik, akik tehetségtelenségüket "izmu sokba" burkolva törik - zúzzák a görög bázisú gój kultúrát. Elég ha csak egy nevet, ill. példát említek: Picasso... Őt és Esterházyt a buta gój baromcsorda nem érti, ami értető mert "műveiknek" nincs emberi vetülete.

Az ilyenekből egy zárt kör alakul, ugyancsak zsidókból. Ebben a körben formálnak egymásból "szellemóriásokat" és istenítik őket, azaz egymást. Ebben a körben forog a pénz. Ebből a körből zúdul a védtelen társadalomra az "ízlésformálás".

Már életében gyűjtötték a hercegi ivadék mondásait. Íme az egyik. "Hazára minden embernek szüksége van, persze, nem olyanra, amilyennek a primitív, melldöngető hazafi képzeli, olyanra sem, mint a vallásé, vagyis holmi túlvilági haza bágyatag ízelítőjére, nem, az embernek olyan haza kell, ahol talaj, munka, barátság, pihenés és szellemi befogadóképesség egyetlen természetes, kiegyensúlyozott és rendezett egészet, sajátos és egyéni világmindenséget alkot. A haza legjobb meghatározása: a könyvtár."

Igen egy olyan "haza-homokozóról" van szó, ahol Spiró György, Kertész Imre, Konrád György Ungvári Tamás és a hasonszőrűek örven- deznek egymásnak, egymás könyveinek. De nem csak ezt teszik, hanem egymást tolják fel a Parnasszusra. [Per Wästberg, az irodalmi Nobel-bizottság elnökének felkérésére Esterházy Pétert javasolta az irodalmi Nobel-díjra Konrád György író.] Konrádnak is biztos van már ajánlója…

Néhány Esterházy ex libris…

Egy kékharisnya följegyzéseiből ... A kötet az 1991 és 1994 tavasza közt született Esterházy-írásokat tartalmazza, mindazt...
Egy kék"haris " ,,Senkit ne tévesszen meg a megnyirbált cím: valódi kékharisnyák nem a nyelvből jönnek..
Pápai vizeken ne kalózkodj! ,,A pincértörténeteimről például azt mondom: a formáról akartam írni, és a szakmáról....
Rubens és a nemeuklideszi asszonyok, stb.

Ezek nem nekünk szólnak, hanem a metélt farkú vájt fülűeknek.

Ami nekünk "primitív, melldöngető” hazafiaknak szól, az világos, mint az emberi arcon loccsanó köpet. A "kékharisnya" feljegyzései között lapul az "Így gondozd a magyarodat" c. esszé - hangjáték is (1991).

"A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fás-szárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése után túrónak használhatjuk...
A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat. A magyar a sötét, ahová Európa ugrik. Ki tartson magyart? Kezdő magyarbarát inkább kan-magyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.
Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre! A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.
Olcsó magyarnak híg a leve! A magyar-tartás csak akkor gazdaságos, ha a törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük. Az erogén zónákat piros-fehér-zölddel jeleztük... Hogyan öltöztessük a magyarokat? Ami a pelenkázást illeti, legjobb a magyart minden étkezés előtt tisztába tenni. Szoptatás 3 óránként. Levegőt minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos... (magyarul: húzzon el innen minden magyar). A rágalmaktól magyarod minősége alig változik, az esetleges vizeletfoltokkal ne törődj, baz'meg."

 

* * *


Hát nincs igaza? Volt még olyan nemzet a világon, amelynek a testében egy ilyen pondró levegőhöz juthatott? Nem volt! Ha így haladunk rövidesen nem is lesz.

Ez a zsidó csinálta magyar herceg ugyanazt írja a gój állatokról, amit Ovadjá ex főrabbi prédikált róluk.

[A gój olyan mint a szamár. Arra rendeltetett, hogy a zsidót szolgálja, stb.]


Tényleg! Basszátok meg, ahogy mondja baz'meg, és nyaljátok ki a seggét...

 

16.07.17

Sz. Gy.