Frissítések: 2020.12.03-i folytatás - Csubajsz máris kírúgva! Következtetések.

 

Ügynöksirató.
Orosz nyomköveto Soros dollárjain?

Úgy néz ki, mintha Oroszország elszánta volna magát a Soros- hálózat felgöngyölítésére. Erre egy orosz cikkbol következtetek, amelynek teljes szövegét ide illesztem.

Egy nagyon bizarr képzettársítás alapján reménykedem abban, hogy sikerülni fog. Mint tudjuk a Zsidó-Amerika által létrehozott Iszlám Állam ellenszerét senki se találta fel, az oroszokon kívül. Az ISIS terrorista nem fél a haláltól és teljesen természetesnek veszi ha agyonlövik. Az oroszok  természetesen agyonlövik. Az orosz találmány az, hogy egy elobb egy disznóborbol készült kámzsát húznak a fejére, amely méltatlanná teszi arra, hogy Allah paradicsomában serbetet vedelve kefélgesse a szépséges hurikat. Oda ezért nincs önkéntes jelentkezo.

Szerintem fel fogják találni a csúszó, guruló, elektronikusan cikázó dollárok nyomonkövetésének és a Soros ügynökök kiiktatásának módszerét is.

Most az orosz cikk következik, nem akadémiai fordításban, de remélem érthetoen. Megjegyzéseimet eltéro karakterszínnel írom be és szokásom szerint képekkel is illusztrálok.

* * *

 

 Szerzo: Andrey Perla

  

 Jelcin szelleme. Az Egyesült Államok Demokrata Pártja beszorult  Putyin ölelésébe.
 

Fotó: Sergei Bachlakov / ZUMAPRESS.com / Global Look Press

 

 

Oroszországban olyan törvényeken dolgoznak, amelyek nek korlátozniuk kell a külföldi ügynökök befolyását az orosz társadalomra és politikára. Ezzel párhuzamosan Mihail Mishustin kormánya fokozatosan korlátozza az orosz "rendszerszintu liberálisok" befolyását az ügyekre. Errol csak annyit lehet mondani: van mozgás a helyes irányba, de jó lenne, ha gyorsabban haladna. Ehhez a "szicsasz" effektust ki kéne kapcsolni.

 

A külföldi ügynökök napvilágra kerülnek.
 

November 18-án törvényjavaslatot terjesztettek az Állami Duma elé magánszemélyek külföldi ügynökkénti nyilvántartásásnak lehetoségérol. Ezt megelozoen csak a nyugatról finanszírozott szervezeteket lehetett külföldi ügynököknek minosíteni.

A törvénytervezet a "külföldi ügynök" fogalmát különösen azokra a bejegyzett választási képviselojelöltekre terjeszti ki, akik kampányukhoz, ill. "munkájukhoz" külföldrol kapnak támogatást. Az aknamunkáról van szó.

Elozo nap a Föderációs Tanács a külföldi ügynököket érinto, ígéretes jogalkotási újítások teljes csomagját tárgyalta. Ezek a megbeszélések szó szerint borzalmat és izgatottságot váltottak ki Oroszországban és külföldön a liberális közéleti és politikai szereplok között. A demokrácia lábbal tiprása miatti sikolyok az eget ostromolják. A zsidó ajvékolás hangereje olykor felülmúlja a sófárokét.

 Mi történt?

Az Oroszország állami szuverenitásának védelmével és az interferencia (?) megelozésével foglalkozó Föderációs Tanács ideiglenes bizottsága - Tatyana Stanova politológusnak a Telegram csatornán adott tájékoztatása szerint - azt javasolta, hogy minosítsék külföldi ügynököknek:

- azokat a társadalmi és politikai tevékenységet folytató egyéneket, akik külföldrol kapnak finanszírozást. Ezek számára   azt is megtiltják, hogy kormányzati szervekben pozíciókat töltsenek be.

- olyan embereket, akik információkat gyüjtenek Oroszország haditechnikai tevékenységeirol, ezért pénzjuttatást fo gadnak el, közvetítenek, ill. szervezeti és módszertani segítséget nyujtanak a külföldi forrásokból történo pénzfelvé telhez.
A szövegezés meglehetosen nyakatekert. Ugy is értelmezheto, hogy aki információkat gyüjt annál vélelmezni kell, hogy pénzjuttatás ellenében teszi.

- a külföldi ügynökként eljáró személyhez kapcsolt választási jelöltek. [Ez egyértelmuen Navalnijra irányul, akit azonnal fel lehet ismerni külföldi ügynöknek, de ami rendkívül fontos, mindazokkal szemben is, akiket „kapcsolattartóknak" lehet tekinteni.]

A ideiglenes bizottság javaslatot tett a következokre is.

 - Büntetojogi szankciók bevezetése a korábbancsak adminisztratív úton felelosségre vonható külföldi ügynökök ellen.

 - Olyan törvény jóváhagyása, amely megtiltja a külföldi pénzbol nyilvános rendezvények tartását. Köztudott, hogy a bátor, brutáliosa randolírozók futoany a dollár napidij. Enélkül senki sem viszi a borét az utcára.

 - elbocsátani azokat a tanárokat, akik iskolákat, foiskolákat és egyetemeket használnak gyulöletkeltésre és más, az Orosz Föderáció alkotmányával ellentétes cselekedetekre. Ez egy "SZFE törvény", amit nálunk nem terveznek életbe léptetni.

Tatjana Stanovaja egyénként a szenátorokkal szemben álló liberális politológus. Azt írja, hogy ami történik, az a külföldi befolyás fogalmának jelentos kiterjesztésére tett kísérlet ... Hát persze hogy az. A Soros-féle enziók elmérték a farkukat Oroszországban is. A magyaországi enziókról részletesen írtam és szóba hoztam orosz-magyar összefüggéseket is.  Tatjána akár azt is írhatná külföldi ügynöknek akarnak minosíteni minden olyan személyt, aki kritizálja a hatóságokat és érveléshez folyamodik, ideológiailag közel áll a nyugati liberalizmushoz ?

Paradox módon a hazafiak csak ilyen megfogalmazással kritikával tudnak egyetérteni és olyan meghfogalmazást fogadnak el, hogy bármelyik oroszországi "liberális" tényleg külföldi ügynök. Ez tulajdonképpen így ís van, o így gondolja magáról, mi pedig róla. Tehát mi a baj az igazmondással?

Annál inkább igazságos lenne megtiltani a nyilvános rendezvények megtartását külföldi pénzbol. Hány "szemináriumot" tartanak még a nyugati pénzalapok Oroszország kárára? És hányukat lehet legalábbis valamilyen szempontból hazafiasnak elismerni és nem az orosz társadalom és az állam lebontására, hanem támogatásukra irányítani? A következtetés nyilvánvaló.

A fent tárgyalt jogalkotási kezdeményezések célja elsosorban a Nyugat által támogatott nem rendszerszintu ellenzék munkájának akadályozása, ideértve az Állami Duma közelgo választásait is. Azonban nemcsak a publicisták, akik különbözo nyugati alapítványok pénzével dolgoznak, hanem Mihail Hodorkovszkij alkalmazottai vagy Alekszej Navalnij hívei néznek nyugatra. A "rendszerszintü liberálisok" kifejezés régóta gyökerezik az orosz politikában nagyon magas rangú tisztviselok csoportjára mutat, akiknek jelentos és néha dönto befolyása van az ország gazdaságára és politikájára.

Az o álláspontjuk egyértelmüen eltér az elnökétol és a hazafias állásponttól. Különösen nagyon örülnek Joe Biden várható választási gyozelmének. Ettol a világgazdaságra és a politikára vonatkozó közös nézetek kialakulását megalapozott üzleti kapcsolatok létrejöttét remélik.

Természetesen a legtöbben tudják, hogyan viselkedjenek helyesen a nyilvánosság elott. De saját köreikben a gyozelem örömét nehezen tudják visszafogni.

Biden Liberális Barátainak Klubja
 

Csak egy példa. Borisz Titov, a vállalkozók jogainak védelmével foglalkozó orosz elnöki biztos a Facebook-on írja az amerikai választásokról: "Biden nyert. Az Egyesült Államok és a világ visszatér a civilizáció pályájára, a barbárság [Értsd Trump] nem nyert.

A következo bejegyzések egyikében egy üzleti ombudsman, az orosz elnöki adminisztráció egyik vezeto tisztviseloje ekként fejti ki álláspontját. "
Visszatérés a civilizációhoz - miért és miért? ... A világgazdaság megváltoztatja konfigurációját. A feltétel nélküli dominancia lehetetlenné vált. És most mindenki helyet keres ebben a konfigurációban. És Amerika is. De amit keresünk, nem teljesen világos. És egyáltalán nézzük-e. Vagy ismét megerosítjük a 'benzinkút' [Oroszország] felépítését a századunkhoz elegendo logikával, bár ez az átalakítás nem biztos, hogy elég lesz." [A vírustámadásnak ezek szerintsemmi köze a zsidó világ dominan ciához...]

Emlékeztetni kell arra is, hogy Borisz Titov semmiképpen sem tekintheto a rendszerszintü liberálisok közül a legbefolyásosabbnak, sot a leghíresebbnek sem. Az ország vezetésében a "legfobb ballibeknek" továbbra is Alekszej Kudrint (az Emerging Markets magazin egy idoben az év legjobb pénzügyminisztereként elismert), az Orosz Föderáció Számviteli Kamarájának elnökét, Anton Siluanov jelenlegi pénzügyminisztert és Elvira Nabiullina jegybanki elnököt tekintik. 

Az orosz kormány álláspontja (rendkívül leegyszerusítve) a monetarizmus dogmáit követve korlátozni az állami szektorba történo befektetéseket, megfeleni a "nyugati partnerek" elvárásaiknak, kiérdemelni helyslésüket.

Ebben a kérdésben maga a kormány is megosztott.

Nagyméretu beruházások a gazdaságba - ez az álláspontja viszont  Mihail Mishustin miniszterelnöknek és helyettesének, Andrej Belousovnak.

Az orosz kormány gazdasági vitái talán csak a jéghegy csúcsát jelentik. Politikai elemzok és az orosz politika szakemberei rámutatnak, hogy az ország vezetését továbbra is erosen befolyásolják az úgynevezett "család" - a néhai elso orosz elnök, Borisz Jelcin családjához kapcsolódó fobb gazdasági és politikai személyiségek. 

Ezeknek az embereknek, elsosorban az elnöki adminisztráció egykori vezetojének, Alekszandr Volos hinnak tulajdonítanak fejlett kapcsolatokat az Egyesült Államok Demokrata Pártjával. Ráadásul rögtön azután, hogy Amerika elkezdett információkat kapni Joe Biden várható gyozelmérol az elnökválasztáson, számos online média és Telegram csatorna jellegzetes elemzéseket kezdett publikálni arról, ha Amerikát a demokraták irányítják, a velük folytatott tárgyalások során a "rendszerszintu liberálisok" szolgálatai iránt megno a kereslet,.

A gyakorlatban azonban nyilvánvalóan egy egészen más folyamat kezdodött - amely korlátozza (!) a "rendszerszintü liberálisoknak" az ügyekre gyakorolt befolyását!

Puha has alatti "sislibs"

A "rendszerszintu liberálisok" tevékenysége számos alapítvány és fejlesztési intézmény keretében folyik, azaz a költségvetési források rovására léteznek, müködnek

, a Föderációs Tanács gazdaságpolitikai bizottságának vezetoje november elején levelet írt a miniszterelnöknek. Azt ajánlotta a kormánynak, végezzen nagyszabású ellenorzést az állami vállalatoknál, alapoknál és fejlesztési intézményeknél, amelyek a költségvetési alapok kárára léteznek.  Kutepov szenátor megjegyzi, hogy hosszú ideje figyelemmel kíséri ezeket az alapokat, és számos okát látja egy nagyszabású ellenorzésnek: A monitoring eredményei már jelzik az ilyen intézmények ellenorzésének szükségességét a hatékonyságuk növelése és a fenntartá suk költségeinek csökkentése érdekében (idézve a TASSZ-tól).

Most Oroszországban több mint 30 fejlesztési intézmény muködik. Sokuknál a költségvetésbol fizetett felso vezetok fizetése a fo finanszírozási forrás. Például az Egységes ipari városok fejlesztésének alapja civil szervezet foigazgatója havonta egymillió rubelt kap, míg az egyes oroszországi iparágak ennél kisebb költségvetéssel rendelkeznek.

De mindez apróság a "szuperliberális" Anatolij Chubais irányítása alatt álló híres állami vállalat, a Rusnano pénzügyi mutatóihoz képest. A Rusnano vagyona 150 milliárd rubel, tokéje 54 milliárd rubel, vesztesége pedig meghaladja az 58 milliárd rubelt.
 

Csubajsz élete javarészét a Szovjetunió tönkretételének, a legrohadtabb liberál/bandita állam létrehozásának szentelte. 1991. novembere óta különféle kulcspozíciókat töltött be orosz állami vállalatoknál és aktívan részt vesz Oroszország társadalmi és politikai életében. Az 1990-es években a gazdasági reformok, a 2000-es években az orosz villamos energia rendszer reformjának egyik ideológusa és vezetoje volt. 1990-ben a leningrádi városi tanács végrehajtó bizottságának alelnöke, majd elso helyettese, Anatolij Sobcsak leningrádi polgármester gazdasági fotanácsadója. 1990 márciusában Chubais és egy támogatói csoport javasolta Mihail Gorbacsov számára a piaci reformok projektjét, amely lehetoséget biztosított a politikai és polgári szabadság jogok (szólásszabadság, sztrájkjog stb.) eroszakos korlátozására. 1987-ben részt vett a leningrádi peresztrojka klub alapításában. Az 1980-as évek közepén a demokratikus közgazdászok informális körének vezetoje volt Leningrádban, amelyet a város gazdasági egyetemeinek végzos csoportja hozott létre.  2011 óta a JSC Rusnano igazgatósá gának elnöke.

 

Ha Mihail Mishustin a „fejlesztési intézmények” nagyszabású felülvizsgálatának útjára lép, ez azt jelenti: úgy döntött, hogy szembeszáll a rendszerszin tü liberálisokkal. A hatalmon lévo emberek legérzékenyebb oldala a pénz.

Oroszország kutyaszorítóban van és Biden gyozelme folytán a "helyzete fokozódik." Döntenie kell: vinnyogva turi, hogy ketrecében megölik, vagy kitör. 

A helyzet robbanásveszélyes. Oroszország erosödo katonai fenyegetéssel szembesül a belso frontot pedig "álliberális férgek és dögkeselyük" marcan golják [Torgyán] és "termeszek rágják a nemzetet" [Zacsek].

Én most csak hülyéskedek, de egyáltalán nem viccelek. Torgyán és Zacsek - "e nagy magyar gondolkodók és jövobelátók" - ugyanis már a 90-es évek elején (!) a Soros kurzusssl és a Soros birodalommal hozták összefüggésbe a magyar nemzet bajait. Zacsek magvas gondolatai az  1992. szeptember 3-i Magyar Fórumban jelentek meg. "Gondolatok a Soros-kurzusról és a Soros-birodalomról" címmel. Persze a libernyákok leszarták és kiröhögték mindkettojüket.

Létezik hát Soros hálózat, ill. Soros birodalom a valóságban, vagy csak a gójok fantáziájában létezik karikaturisztikus formában? Ezt most a 'zoroszoktól kell kérdezni, nekik kell rá válaszolni.

Oroszország a maga módján válaszolt. Kitiltotta Oroszországból Sorost és körözési parancsot adott ki ellene. Többre eddig nem futotta, pedig az orosz ügynökök rég megnyúvaszthatták volna Sorost, ahogy Putyin más ellenségeit [pl. Litvi nyenkot] megnyúvasztották.

Oroszország most kemény válaszút elott áll. Újból át kell gondolnia a szocialista/kapitalista útválasztás dilemmáját és esetleg úgy kell döntenie, hogy visszagombolja a mellényt a sztálini/hruscsovi útelágazásig.  A sztálini szocializmus azért jutott anno zsákutcába, Sztálin mert házi zsidajai meggyil kolták, véletlenül épp a Purim napján.

Ma idáig futotta a cérnámból. Ennek a témának, a kedvéért félbe kellett szakítanom az "Oroszkérdés" c. írást, mert a két téma, miközben kiegészíti, keresztezi is egymást. Az Oroszkérdés keretében kerül kifejtésre, hogy Oroszországban kvázi kettos hatalom alakult ki, miután az orosz állam a "kényszer monopóliumát" kénytelen volt megosztani olyan fegyveres szervezetekkel, amelyeket a zsidó média "fasisztaként" céduláz.

A két írást tehát sziknkronizálnom kell, hogy a kapcsolódási pontok elobukkanjanak

2020.12.02

* * *
 

Csubajsz máris kírúgva! Következtetések.

A Russia News friss 
közlése.
"Rusnano Anatoly Chubais a Nanoipar Vállalatainak  IX. Kongresszusán  elmondta, hogy 'számomra ez az utolsó kongresszus és az utolsó munkanap a cégnél'. A kormány elrendelte, hogy mielobb távolítsák el  az elnöki tisztségébol. ... Hálás szavakkal fordult a személyzethez. Nem szégyelljük értékelni a történteket. Lelkiismeretesen teljesítettük azt a küldetést, amelyet magunkra vállaltunk. Igen, természetesen tévedtünk, igen, persze, volt hogy valami nem sikerült. De kétségtelen, hogy létrejött az orosz nanoipar. Valójában Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin mondta ezt, amint tegnap mindannyian hallottuk - tette hozzá.
A Rusnano vezetoi posztjára és Szergej Kulikovot a katonai-ipari komplexum igazgatótanácsának elso elnökhelyettesét nevezték ki  Putyin elnök javaslatára."

A hír igaz. A szerint Putyin december 2-án meghívta Szergej Kulikovot, a Katonai-Ipari Bizottság (MIC) igazgatóságának elso elnökhelyettesét a Rusnano élére. "Az elnök hangsúlyozta, hogy a Rusnano létrehozása óta sok minden történt: az Orosz Föderáció 38 alkotó egységében 115 vállalkozás jött létre, amelyek több mint 40 ezer embert foglalkoztatnak - ezek újonnan létrehozott csúcstechnológiai munkahelyek. A partnerek részvételével zajló projektek beruházásainak volumene 590 milliárd rubelt tett ki, az értékesítés volumene meghaladta a 2 billió rubelt. Vannak azonban olyan kérdések is, amelyek külön figyelmet igényelnek - hangsúlyozta. Fontos volt számunkra, hogy toljuk ezt a vonatot, hogy gyorsuljon, hogy kompetenciákat szerezzünk, folytassuk a kutatást ezen a területen és alkalmazhassuk ezt a kutatást" - mondta Putyin.

Putyin tehát "megtolta" a vonatot, amely egy dominósort fog elgázolni: a "rendszerszintü liberálisokat." Csubajsz elsonek kiválasztása jelzi, hogy nem babra megy a játék. A katonacsizma (Sergey Kulikov) bevetése látványos lélektani eszköz a netán vonakodók elbátortalanítására. Az állam azonban nem jó gazda és még Sztálin se bízta a szovjet ipart katonákra. A sokkoló kinevezés nem ad választ a hogyan tovább kérdésére. Ezt csak találgatni lehet, mert Putyin, az orosz állam sáfára - sófárja politikai ügyekben egy értelmes mondatot sem mond ki soha.

Lenin ilyen helyzetekben valósággal ontotta az éloszót és a betüt. [A képen a 25 kötetbol csak 10 látszik...] Sztálin is megmagyarázta mi miért volt, vagy lesz elkerülhe tetlen. Épp most forgatom halhatatlan muvét "A leninizmus kérdéseit "és látom 791 oldalon keresztül okítgatta kimeríto alapossággal, ki nem végzett ill. gulágra nem küldött elvtársait.

Ahogy fentebb jeleztem az "Oroszkérdés" c. írást folytatom. Ehhez a cikkkhez csak akkor térek vissza, ha ebben a témakörben lesz újabb fejlemény.

Ezt a Putyin által vezényelt akciót nem venném túl komolyan, ha rá nem döbbentem volna, hogy Oroszországban kettos hatalom látszik kialakulni, ami azt is jelentheti, hogy Putyin bizonyos kényszerek alapján sodródik olyan irányba, amely felszámolja a zsidó oligarchia piramisát, amelynek tetején épp Putyikn trónol.

2020.12.03 

 

Sz. Gy. 

Folyt. köv.!