Mottó. "Somos todos palestinos!"
Bővebben egy korábbí
írásomban.
 

 


I2018.12.01-i frissítés!

 

 

 

"Élet" a Vaskupola árnyékában.

Kérdés, amelynek nincs politikai megoldása.


Időpocsékolásnak nevezte a kis zsidó Csocsoszán, Ajelet Saked izraeli igazságügyi miniszter, Donald Trump izraeli-palesztin béketervét szerdán egy diplomáciai értekezleten Jeruzsálemben. Több más izraeli kabinetminiszter pedig figyelmeztetett, hogy Izrael kész erőteljesebben fellépni a Gázai övezetet uraló Hamász szélsőséges palesztin szervezettel szemben.

A Háárec című izraeli napilap internetes oldalának beszámolója szerint Saked a Jerusalem Post Diplomatic Conference több száz diplomata részvételével megtartott értekezletén úgy vélekedett, hogy az izraeliek és a palesztinok közti különbségek túl nagyok. Ezzel egyébként fején találta a szöget. De mi a "különbségek" oka? 

Amint tudjuk, vagy nem tudjuk (?), a zsidók bizonyos kikötésekkel kapták meg Palesztinát, ami itt és most nem részletezhető. A baloldali nagyítható (!) képen viszonylag könnyen el lehet igazodni. Témánk szempontjából a lényeg, hogy Ciszjordániát a palesztin őslakosság "kapta". Jeruzsálem pedig nemzetközi igazgatás alatt álló közös (!) terület lett volna, mint a zsidók, a keresztények és a muszlimok közös szent helye.

A rendezési terv persze nem azt jelentette, hogy a Zsidó Palesztinában nem maradhatnak palesztinok, a Palesztin Palesztinában pedig nem maradhatnak zsidók.

A zsidóknak persze eszük ágában sem volt e "korlátokhoz" igazodni. Folytonosan háborúkat provokáltak és "védekezés" közben mind több területet raboltak a palesztinoktól, emigrációba - menekült táborokba - űzve őket. A külföldi menekült táborokban pedig időnként kiadós vérfürdőket rendeztek, "terrorizmus" jogcímén.

Nemrég pedig bekebelezték Jeruzsálemet és oda telepítették a kormányzati szerveket. A Világ ezt is lenyelte.
 

 

2017.12.01-i frissítés
A fenti statikus térkép szelvények nem szemléltetik érthető módon, mit csinálnak a zsidó "telepesek" [settlements] Ciszjordániában. Hogy szorítják ki onnan az arabokat a területfoglaló építkezésekkel. Találtam egy videót, amely ezt a folyamatot egy dinamikus térképpel érzékelteti...   [A videó reklámmal kezdődik, amit át lehet ugrani. Megéri!]    

 Sokat írsogáltam erről anno. Egyik legutóbbi [2018.09.24-i] írásom címe "A bosszu népe - A mérce kettőssége. A múltba merült zsidókérdés." Ebben részletesen leírtam a palesztin nép golgotai útjának állomásait. A lényeg, hogy az ENSZ, ez a nyomorult impotens társaság, számtalanszor elítélte a népírtó területfoglalásokat. A rothadt vén Európa - az EU - pedig Béke Nobeldíjakat adományozott a tömeggyilkos zsidó "államférfiaknak" [Begin, Peresz, Rabin]. Két kítűnő úriember Jichak Samir és Ariel Sharon valahogy  kimaradtak a díjosztásból. Ezt fenti írásomban rosszalló csodálkozással vettem tudomásul...

Samirra jellemző, hogy utódát "Bibi" Netanjahut gyengekezünek tartotta. Pedig "Bibi" még könyvet is írt a nemzetközi terrorizmus elleni harcról. Könyvét elemeztem "Casus Belli - America's new war. Előveszik Bibi Netanjahu receptes könyvét ?" c.
írásomban, amelyet 2001.09.16-án tettem fel az Internetre. Mondhatom tehát, hogy Bibi régi jó ismerősöm.

Most mégis úgy látszik, hogy Samirnak lesz igaza, mert Bibi már nem elég tökös a még nála is vérszomjasabb fajtársainak. Ennek tudható be, hogy a kis rüfke nagy nyilvánosság előtt így le merte fikázni. Igaz kiosztotta Trumpot is: csak pocsékolja az időt azzal, hogy holmi béketervekkel pepecsel. Persze nem a karmolós kis cicus, hanem az a grandiózus zsidó összeröffenés  érdekes, amelyről a Jerusalem Post beszámol. Sajnos az esemény színhelyéről, a jeruzsálemi Waldorf Astoria Hotel konferenciaterméről, a színpadról és a nagyérdemü közönségről az istennek se találtam egy normális képet, csak ezt. Pedig több száz (!) külföldi küldöttség vett részt a konferencián. Kénytelen voltam megelégedni az üres konferencia teremmel, a "színpad" nélkül. Ez is több mint a semmi. Legalább látjuk, honnan üzent hadat a zsidóság a Világnak, az Emberiségnek.

Lehet, ez volt a II. Nagy Cionista Világ Kongresszus az 1897-ben Bázelben tartott I. Cionista Világkongresszus óta? Akkor érthető, hisz az se' volt nyilvános.

Hogy Cion mai bölcsei hagynak maguk után újabb "Jegyzőkönyveket" nagyon valószínü, de most nyilván jobban ügyelnek, nehogy megint rá kelljen kenni a szerzőséget valami Ochrana ügynökre. Igaz, Putyin nyilván segítene elsikálni a dolgot. 

A beszámolóból az derül ki. hogy Avigdor Liberman volt védelmi miniszter, Ayelet Shaked igazságügyminiszter, Gilad Erdan közbiztonsági miniszter és más izraeli vezetők vitték a prímet, szónokoltak és válaszolgattak a színpadon. Most Bibi volt a feketeseggű, mert arról folyt a szó, hogy "a kormányzó koalíció továbbra is a politikai zűrzavarban van." Sőt mondtak még zaftosabbat is. Nevezetesen, hogy csak ideiglenesen hagyják a helyén "a remegő koalíciót". Bőven esett szó az idő előtti választások kiírásának szükségességéről.

Annyi különbség mégis mutatkozik, hogy néhány fenyegető (!) hozzászólás napvilágot látott.

Joáv Galant izraeli építési és lakásügyi miniszter, aki korábban a Gázai övezet irányításért felelős tábornok volt, halálosan megfenyegette Yahja Szinvart, az övezetet irányító Hamász iszlamista mozgalom helyi vezetőjét, leszögezve: "napjai meg vannak számlálva; nem az idősek otthonában végzi." Közölte azt is, hogy küszöbön áll egy újabb, nagyszabású izraeli offenzíva az övezet ellen. Ugyanő volt, aki korábban kijelentette, megérett az idő Bassár el-Aszad szíriai elnök kivégzésére.

Mondhatom, szép kis miniszter és szép kis konferencia... Ez a csaholó megveszekedett zsidó, ahogy mondják, jóba kötött bele. A helyzet ugyanis az, hogy Szinvarnak, a Gázai övezetet irányító Hamasz szervezet vezetőjének is van egy
"kedves" üzenete Izrael számára. Így hangzik.  "Figyelmeztetem Izraelt, ne tegyen próbára bennünket ismét, mert rakétatámadásaink következő célpontja Tel Aviv és más központi városok lesznek, méghozzá olyan erővel, ami meglepetésként fog hatni. Arra is figyelmeztetem a Zsidó Államot, hogy a következő alkalommal, amikor izraeli katonák lépnek be az övezet területére, csak foglyok ezreiért cserébe juthatnak haza."
A hét meggyilkolt palesztin tiszteletére rendezett ünnepségen, amelyet az izraeli különleges erők fedett akciója közben kitört tűzharc során meghaltak tiszteletére tartottak, Sinwar beszédet mondott és közben előhúzott egy hangtompítós fegyvert, amiről azt állította, hogy az egyik izraeli kommandósé volt.
Közölte, hogy egyeztetett  a Hamász katonai szárnyának, az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádok vezetőjével, Muhammad Deiffel. "
Deif megkért, mondjam el, hogy Tel Aviv és Gus Dan lesz a következő. [Gus Dan (Dan blokk) Izrael legnagyobb agglomerációja, lakossága 2006-ban 3,8 millió fő volt, vélhetőleg ma sem lehet kevesebb.] Az első Tel Avivra mért sorozat meg fogja lepni Izraelt.”
[A vasárnapi izraeli katonai művelet  után hétfőn és kedden példátlan mennyiségű rakéta és aknavető gránát kilövéséhez vezett Gázából Izrael déli részére.] “Ujjunk a ravaszon és nyitva a szemünk. Bárki is tesztelje Gázát csak halált és mérget talál. Rakétáink pontosab bak, nagyobb hatótávolságúak és több robbanóanyaggal vannak felszerelve, mint korábban.”

Nagy volt a pofája Jiszráel Kac hírszerzési miniszternek is. Szerinte a zsidó állam közel áll ahhoz, hogy "kényszerből" háborút vívjon a Hamász ellen. Nyomatékosította, hogy minden támadásra, kemény választ kell adni. Kijelentette: izraeli katonák vagy civilek elleni támadásért Szinvar és Iszmail Haníje, a Hamász politikai főnöke "fejükkel fognak fizetni". Emlékeztetett, hogy a 2014-es gázai háború után ő szorgalmazta: Izrael szüntesse be Gáza mindennemű humanitárius támogatását, ne szolgáltasson se üzemanyagot, se áramot. Akkori véleménye szerint ez garantálta volna Izrael "elrettentő" erejét.

Kac úr fogalmazta meg az egész hacacáré mondanivalóját. 
"A gázai kérdésnek nincs politikai megoldása, és nem létezik tartós megállapodás a Hamásszal. Izraelnek csapást kell mérnie a Hamászra annak érdekében, hogy helyreállítsa meggyengült elrettentő erejét."

Kac úr úgyszólván duettben szónokolt a kifjezetten lombroso arcu Gilád Erdán belbiztonsági minisz terrel aki úgy fogalmazott "Izrael közel került ahhoz, hogy újból elfoglalja az övezetet. Ez a Hamász katonai szárnya vezetőinek megölését jelenti, valamint azt azt, hogy Izrael addig marad az övezetben, amíg fel nem számolja a terrorista infrastruktúrát. Kedves, vagy nem? Lám Így néz ki zsidóéknál egy diplomatikus "diplomáciai konferencia".

A kérdés immár az, elszánta e magát az őrült zsidó "elit" a "Sámson Akcióra", az Armageddonra, a Világ elpusztítására?
[Ezt a "Hatnapos Háború" idején, már fontolgatták de nem volt rá szükség.] 

Mielőtt totózni kezdenénk az eshetőségeken érdemes egy pillantást vetni a térség térképére, ahol megjelöltem a "neuralgikus" pontokat.

 

  
A Szuezi csatorna és az Akabai öböl miatt Izrael már viselt háborúkat, amelyekben győzött. Ez nem garancia arra, hogy most is győzne, különösen akkor nem, ha megszorítják a torkát a Bab el Mandeb szorosnál és a Hormuzi szorosnál is. A legkényesebb pont a Hormuzi szoros, amelyen keresztül tartályhajók százai haladnak át, viszik Szaúd Arábia és több más arab állam olaját Európába és Amerikába és Kínába.
 

Irán, ha létérdekei közvetlen veszélybe kerülnek, a "neuralgikus" pontok ellen valószínüleg támadást intéz. A Hormuzi szorost azonban biztosan lezárja, ill. megbénítja hajóforgalmát. Ezért fenyegetőzik, piszkoskodik Iránnal minden idők legbunkóbb amerikai elnöke Trump. Néhány adalék ehhez. Haszan Róháni iráni elnök szerint van lehetőség a megbékélésre. De arról is beszélt, hogy egy amerikai-iráni háború 'minden háború atyja lenne'. Donald Trump soha nem látott következményekkel fenyegetőzik. Twitteren intézett kirohanást a teheráni elnök szavai ellen, csupa nagybetűvel írva "Soha többet ne fenyegessétek meg az Egyesült Államokat, különben olyan következményeket fogtok elszenvedni, melyekre még nem volt példa a történelemben. Többé nem olyan ország vagyunk, amely elviseli a háborodott és erőszakra bujtó szavaitokat. Legyetek óvatosak!” Szavak miatt súlyos következmények? Hülye ez az ember?

Hülye!

Ami a Perzsa (!) öblöt mint palackot és aannak szűk nyakát a Hormuzi szorost illeti, talán érdemes tudni a következőket.
Irak földje alatt például a világ második legnagyobb olajkészlete van. A világ eddig bizonyított, mintegy ezermilliárd hordósra becsült föld alatti olajkészletéből 113 milliárd van Irakban, 250-260 milliárd pedig Szaúd-Arábiában. Az iraki olajkincs vonzerejében nagy szerepet játszanak a kedvező kitermelési költségek. Szaúd-Arábiában, Kuvaitban, Irakban és más öböl menti országokban 1 hordónyi olaj kitermelése 0,5-1 dollár között mozog, ugyanez a mutató Észak-Amerikában 6-7, az Északi-tengeren 12-20 dollár. A kitermelési költségek az öböl térségében olyan alacsonyak, hogy a nagy fogyasztók számára bőségesen megéri a nyersolajat tengeren az USA-ba, Japánba és Nyugat-Európába és Kínába, az ottani finomítókba szállítani.
Az USA igyekszik függetleníteni magát, de becslések szerint csak 2030-ban kerül abba a helyzetbe, hogy olajimportjának "mindössze" 50 százalékát kell az Öblön keresztül szállítani.

Taknyos, nyálas, szaros, hugyos biboldó újságíróink minden testüregéből folyik valami lé [pl. beszarnak a gyönyörtől], amikor az amerikai palagáz kitermelésről, mint ZsidóAmerika világuralmának gazdasági alapjáról, áradoznak.

A palagázról azonban szintén érdemes [lenne] tudni  ill. figyelembe venni a következőket. Egy texasi mérnök tslálmányának köszönhetően már "elfogadható áron" ki lehet termelni a. De mennyi ez az elfogadható ár? A korábbi kitermelésnél olcsóbb, de a „hagyományos” gáznál még mindig két-háromszor (!) drágább. A cseppfolyósított gáz árát a szállításon, cseppfolyósításon és visszagázosítás költségein túl még a cégek által áthárított externális költségeket [természeti környezet károsodása, a környéken lakók egészségi helyzetének romlása, lakóházaik elértéktelenedése stb.] is növelik. Jogos azonban a gyanú, hogy ezeket a járulékos költségeket a cégek zsebreteszik és szarnak a másoknak okozott károkra. Ezek pedig biztos bekövetkeznek, mert a kitermeléséhez nagy mennyiségű, homokot, vizet és vegyi adalékokat [rákkeltő hatású benzolt és formaldehidet] kell bepumpálni a földbe, majd visszaszivattyúzni. Ezek a vegyszerek a föld alatt természetesen előforduló veszélyes anyagokkal keveredve elszennyezik a talaj alatti vizeket is.

Ami engem illet, kívánom ZsidóAmerikának, gyártson minél nagyobb "haszonnal" minél több palagázt.

A Gázai övezet elleni zsidó támadás a legnagyobb valószínűséggel felborítja azt az anyagcsere folyamatot, amely a világ ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi, közlekedési, stb. folyamatainak energiaszükségletét biztosítja. Az öles izraeli betonfalakon kívül tengődő palesztin helyzetén vajmi keveset változtat, ha leáll a Hormuzi szoros hajóforgalma. De mi lesz a felhőkarcolók lakóival, ha leállnak a liftek és nem tudják a frizsidereket se feltölteni. Legyen ez az ő gondjuk. Vajon eszükbe jutnak majd a zsidók akiknek ezt köszönhetik? Alighanem.

De folytassuk a gondolatmenetet a konfliktus katonai vonatkozásaival.

Fentebb már említettem, hogy a Gázai övezet lerohanását, a Hamász tagjainak "megölését" Irán aligha nézi majd tétlenül. De mit produkál majd a "Vaskupola", ha nem sufni rakéták százai, hanem precíziós rakéták ezrei indulnak Izrael iányába, hogy végleg megoldják a zsidókérdést [endlösung]?

És - majdnem elfelejtettem - mit lép majd a mérges kis északi szomszéd a Hezbollah, amely épp most babusgatja új szerzeményét  az új, precíziós rakéta arzenált, amelynek leszállítását és átvételét Izrael nem tudta megakadályozni, pedig mindent megtett ennek érdekében. Haszan Naszrallah sejk erre vonatkozó bejelentésében nem tért ki a rakéták típusára de elmondta, minden okuk megvan az elégedettségre, mert az új fegyvereknek köszönhetően a térség erőegyensúlya immár megváltozott és „ha Izrael háborút hirdet Libanon ellen, olyan sors vár rá, amilyenre nem is számít”.

Én azért veszem ezt komolyan, mert 2008-ban éppen a libanoni fronton vallott látványos kudarcot az izraeli hadsereg, amely az első kudarc volt Izrael Állam megalakulása óta. Ez volt az ötödik arab/izraeli és az első libanoni/izraeli háború. Itt változott meg az addig mindig kedvező lapjárás Izrael számára. Ennek a háborúnak a részleteibe nyilván nem mehetek bele, de ha netán valakit érdekel frappáns összefoglalót olvashat róla. A lényeg, hogy Józsué martalócai úgy voltak kénytelenek voltak kitakarodni Libanonból, hogy a Hezbollah megőrizte pozícióit, fegyvereit, becsületét.

Izrael talán épp Libanonban követte el történelme legmocskosabb bűntetteit. Erről szól "Nincs béke a cédrusok alatt. Barbárok Libanonban" c. írásom.

A jó lelkiismeret és a magabiztosság jele, hogy Izrael kilenc méter magas falat épít a libanoni határra csaknem nyolcvan kilométer hosszan. Az  ok, hogy az utóbbi évben egyre erősebb együttműködést figyeltek meg a határ túloldalán a libanoni hivatalos hadsereg és a libanoni síita Hezbollah szervezet milíciája között. Együtt dolgoznak, egy terepjárón utaznak a Hezbollah katonái olykor a libanoni hadsereg mellényeit viselik.

* * *

Eddig a tervezett legeslegújabb izraeli agresszió várható gazdasági katonai következményeiről esett szó. Lehetnek e politikai következményei is? Úgy vélem, igen.

Spekulálhatnék azon, a fehér amerikaiak mikor unják meg a csicska szerepet a zsidó uralkodó osztály szolgálatában. De arra vagyok inkább kiváncsi, a birka türelmű orosz nép, különös tekintettel a hadseregre, mikor ismeri fel Putyin igazi szerepét a nemzetközi zsidópolitika szolgálatában?

Nagyon sokat foglalkoztam ezzel és sokat írtam róla, de most nem vetemedek még arra sem, hogy egy - két címet felírjak, ill. linket feltegyek. Az ima malmot se akarom megpörgetni. Csak azt kérem a kedves olvasótól görgessen fölfelé egy kicsit - az iraki olajig, amelyhez csak rövid kommentárt illesztek.

Az ex kágébés ölbe tett kezekkel nézte, hogy az Iszlám Állam puskalövés nélkül lerohanja egyetlen közelkeleti szövetségesét Szíriát és a "baráti" Irakot; tartós megszállás alá vetve a kelet szíriai, ill. nyugat iraki olajmezőket, olajipart, értékesítési hálózatot, stb. Persze könnyen meglehet, hogy Putyin kezei nem voltak az ölében, hanem odatartotta valahová, ahol az olajpénzek csordogáltak. Miből lehet ezt gyanítani?

Oroszország légiereje csapásokat mért az Iszlám Állam szíriai (!) bázisaira. Az iraki bázisokat azonban nem (!) bombázta (!?). Mi lett az Irakot megszálló iszlamistákkal? Mi van az iraki olajjal? Ki seftel vele?

Nem fogják elhinni, Irakban virágzik az olajkitermelés és az olaj kereskedelem! Erről számol be az alábbi
hírportál. Ha valaki lefordítja az escaping, darkness, appeal szavakat és beleolvas a szövegbe rájön, hogy hogy az olaj körül a helyzet teljesen áttekinthetetlen. Annyi azért kiderül, hogy a jelenlegi seftelésben a kulcsszerepeket Oroszország és Szaúd Arábia játsszák.

Igenám, de akkor miért kellett soktízezer irakit meggyilkolni és mi van hóhéraikkal az ISIS banditákkal, akiket az oroszok nem bombáztak le? Szerintem ők a jelenlegi olajtársaságok ügyvivői... Izrael éa ZsidóAmerika szerepét egyelőre nem látom tisztán. De mivel ők hozták létre az Iszlán Államot, komoly költségekbe verve magukat, aligha képzelhető el, hogy az osztozkodásból ki lehetne őket hagyni.

A New World Ordert nemcsak Izrael, meg ZsidóAmerika működtetik. Hanem Oroszország és Kína is.

Ha minden igaz, lassan reflektorfénybe kerül az igazi Putyin. Oroszországban működik a Levada Center nevü [közvélemény] kutató intézet, amely mikroszkóp alá helyzete Putyint. A vizsgálatról egy 240 oldalas könyvet adtak ki, LEVADA ANALYTICAL CENTER "FROM OPINION TOWARD UNDERSTANDING…" RUSSIAN PUBLIC OPINION 2017 ANNUAL Moscow 2018, amelyből kiderül, hogy az oroszok cca. 78 %-a ellenszenvet táplál Putyin személye és politikája iránt.

A kömyvvel kapcsolatos egyik vitafórum hozzászólója ellenvetette, hogy az oroszok cca. 70 %-a mégis Putyinra szavaz. Erre csak azt tudom mondani a Rákosi rendszer a csaknem százs száalékos vaálasztási eredmények dacára is megbukott - népforradalom döntötte meg.

Népforradalom, vagy katonai puccs, erre lenne szüksége Oroszországnak, de az egész világnak is. Tudom a felvetés nagyon bizarrnak tűnik, hisz Putyinra jobban vigyáz az FSZB, sőt a CIA és a MOSZAD is, mint akárhány államfőre. Egy Trump, vagy Netanjahu bármikor pótolható, de Putyin maga a Gonosz tengelye.

Az egész dologban az az édes, hogy a háttérhatalom helytartói nem is titkolják szerepeiket, sőt a nyilvánosság elé tárják azt.  A baloldali képen egyforma maskarában jelennek meg. Legközelebb Trump áll majd Bush, ill. Obama helyén és más lesz az egyenruha, a változatlan lényeg szimbolizálása végett.

 

 

 

 

 

Izraellel kezdtük. Lássuk mit lépnek, hogy láthassuk a következményeket...

2018.11.24

Sz. Gy.