Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget!
Ó mondd te kit választanál?
Valakinek holnap át kell írni a régi meséket!
Ó mondd te kit választanál?
Valakinek holnap meg kell valtani ezt a világot!
Mondd te kit választanál?

 

 Folytatás:  

 

Maszlag vagy áfium?

Az Orbán szindróma

1.
Ecce homo

Bele kell csapnom a lecsóba. Nem jó érzés, mert nálunk fülsiketítő liberális sajtóterror van. A nagy löttyös indulatok két geci - Orbán és Gyurcsány körül csapkodnak, de ma nem elégedhetünk meg annak kimondásával, hogy az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. Tudjuk, hogy mindketten egy háttérhatalmi sakkjátszma figurái. A játszma kimenetele viszont azon is mulhat, hogy a Kun (Kohn) vérvonalnak sikerül e egy újabb, "békés" patkányforradalmat végrehajtania. Ha sikerül, rohamtempóban fogunk iszlamizálódni, a nyugateurópai "jogállamok" mintájára. Ez a rövidtávu biztos rossz. Ha nem sikerül sem tudjuk mi lesz, mert Orbán nem teríti ki cinkelt kártyáit. Ez a középtávu bizonytalan rossz.

A két rossz közül ez utóbbit kell választani.

A döntéshez mérlegelni kell Orbán Viktor esélyeit a következő szempontok figyelembevételével.

Tetszk - nem tetszik Orbán világpolitikus lett. A nemzetközi vélemény-tőzsdéken árfolyama, kisebb ingadozásokkal, folyamatosan emelkedik. Magában a játszmában Orbán elszánt, rafinált, szívós játékos.

Növekvő tokáját és pocakját én is látom. Annál inkább értékelem hihetetlen aktivitását a szó szinonimáival együtt [élénk ség, serénység, elevenség, lendületesség, tevőlegesség, szorgosság, szorgalmasság, fáradhatatlanság, izgágaság, éberség].

A bolygó legkülönbözőbb pontjain bukkan fel, a legváltozatosabb szerepkörökben nyujtva kitünő teljesítményt. Szerepeihez képes alakítani mondanivalóját, viselkedését, mozgását, öltözékét, stb.

Mindezt legutóbbi szuper-produkciója a 2020.01.09-i nemzetközi sajtótájékoztató alapján lehet legjobban megítélni. A türelmetlenek, ill. kényelmesek megnézhetik a tájékoztató rövidített változatát is. Nem idézek egyikből sem. A továbbiak csak azoknak szólnak, akik valamelyik videót megnézték.

A vállalt időtartam - két és fél óra - önmagában Orbán vagányságát bizonyítja. Számolnia kellett vele, hogy próbára teszik szellemi - fizikai képességeit és idegeit. A kamerák és mikrofonok premier planban rögzítenek mindent: a szavakat, a test, az arcizmok mozgását, legkisebb rezdülését, a szemek beszédét, ésatöbbi. Jaj neki, ha bármit elvét. Semmit sem vétett el.

A legveszélyesebb csapdahelyzetbe is belemászott: hagyta, hogy gyorsan pergő sorozatkérdéseket tegyenek fel neki és ezekre, jegyzetelés nélkül, kapásból/hasból válaszolt. Sikerült neki ez is. A sajtótájékoztatónak nem volt témaköre. Ez megint egy veszélyes helyzet, a szimultán sakkozásra hasonlít. Orbánt mindenről lehetett kérdezni és ő mindenre tudott válaszolni, széleskörű és kellő mélységű tájákozottságát bizonyítva ezzel.

Amire nem akart válaszolni, oly ügyesen bújt ki a válasz elől mint a legfürgébb, legsíkosabb angolna. Nem tudták megragadni.

A válaszok tónusa végig nyugodt és a kérdező stílusához igazodva hangulatosan változatos volt.

És - most jön a lényeg - Orbán (hazug) ajkait nyomdakész (!) mondatok hagyták el. Kérdem: melyik politikai "vetélytársa" lenne képes ekkora teljesítményre?

Az állíberális férgek és dögkeselyük szenny- és hecc-sajtója 24 órás műszakban lapátolja Orbánra a szemetet.
A -n olvasható...
"Orbán Viktor vélt pszichiátriai zavara évek óta téma a közbeszéd egyes szegmenseiben. A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám szerint Orbán mentálisan beteg, félti a hatalmát; Gyurcsány Ferenc pedig pszichotikus, paranoid 'elmebetegnek' tartja a miniszterelnököt. Egy ötvenéves tapasztalattal rendelkező pszichológus, Varga Zoltán nemrég a 168 órának adott interjúban így elemezte a kormányfő viselkedését. Roppant hatalmának súlya egyszer rá fog zuhanni, és maga alá temeti. Ezt ő is érzi, és nagyon fél, mint lelke mélyén minden diktátor. (…) A miniszterelnökön látszik a kulturálatlansága is, ahogy zsebre tett kézzel áll, szotyolázik, zavartan gombolgatja a zakóját.

Orbán viselkedésének két jól elhatárolható sávja van: a protokolláris és a "laza". Orbán többet haknizik, mint Szent János Pál pápa. Nincs rá adat, hogy bárhol bármikor vétett volna a számtalan protokoll valamelyike ellen. Szotyolázni a futballmeccsen láthatta ez a hülye pszichológus. A meccseken árulják a szotyolát, miért ne venne/enne belőle?

Orbánról hajlandó vagyok sokmindent elképzelni, de hogy zavartan gombolgatná a zakóját elképzelhetetlen. Ha Vargának van ilyen "gimbelem - gombolom" fotója, vagy videója, tegye közzé. 

* * *

Orbán intellektusa nem egyenletes. Az értelmi fogyatékosok szintjén kezel bizonyos kérdéseket, személyeket. Az önkor mányzati választások súlyos kudarcából is erre lehet következtetni.

Ha Orbán a Soros egyetem helyett, vagy mellett, marxista esti egyetemre is járt volna ismerné eme lenini tézist "minden a kádereken múlik." Orbán káderpolitikája csapnivaló. Betegesen ragaszkodik sokszorosan levitézlett korrupt, hülye alakokhoz. Számtalan példát hozhatnék fel erre, de megelégszem hárommal.

Farkas Flóriánról és Smitt Pálról nincs mit mondanom. De itt van Kósa!

Kósa, aki saját hülyeségéről és mindenre alkalmatlanságáról számtalan bizonyítványt állított ki. Ő volt a 2019-es önkormányzati választások kormánybiztosa. A Fidesz választási stratégiája abszolut elhibázott volt. Részben az ügyetlen lejáratási kampány hozta helyzetbe a karizmatikus (!) Tarlós Istvánnal szemben a nyálas taknyos biboldócskát Karácsony Gergőt és fölöttes énjét Gyurcsány Fletót.

A mellékelt kép Kósát egy számára irreális háttérrel ábrázolja. Az ő sötét agyában a pirkadat sosem fog bekövetkezni.

A felelősségben másokkal is osztoznia kell: az orbáni propaganda bornirtságával és a belügyminiszterrel.

Talán Hitler volt az egyetlen politikus aki felismerte: a propaganda minisztérium a III. Birodalom legfontosabb minisztériuma.  Nem így Orbán. Ő egy számtalanszor megpörkölődött kis nyikhaj számára alapított minisztériumot. "A javaslat értelmében megalakul az általános politikai koordinációért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda, amit kormánytagként Rogán Antal irányít, aki 'propagandaminiszterként' várhatóan Habony Árpád titkos miniszterelnöki tanácsadó útmutatásait követve dolgozik majd."  Megalakult...

Pártunk és kormányunk hatalmas propaganda apparátussal rendelkezik. Még felvázolása is hosszadalmas lenne. Ezért a Hír TV-re, annak is csupán az állandó politikai rovataira fókuszálok.

Gazdag étlap - látszólag, mert a három "B": Bayer, Bogár, Boros uralják a mezőnyt. Róluk nem tudni, milyen politikai platformot képviselnek voltaképp. Érdekes könyvükben talán választ lelnénk erre, de az momentán nem kapható. Orbán egyértelmüen Trump és Netanjahu hullámhosszára van behangolva, így mindenféle háttér elemzés tárgytalan. Ehhez képest a három "B" elég sokat süketel és ha nem tévedek, igen szerény hatásfokkal.

Úgy hírlik Orbán a bajok tüneti kezelését tervezi. "Lapértesülés szerint legalább húsz választókerület elnöke kerülhet lapátra. A Fidesz vezetése személycserékkel erősítene a 2022-es megmérettetés előtt. Orbán Viktor nem akarja büntetlenül hagyni az októberi önkormányzati választáson elszenvedett fideszes vereségeket. A 24.hu információja szerint a vártnál rosszabb eredmény miatt terítéken van, hogy a gyengén teljesítő választókerületek élén lecserélik az elnököt. A Fidesz szervezete ugyanis régóta az egyéni választókerületekre épül, így az önkormányzati választási eredményekért is a szinte kivétel nélkül parlamenti képviselőként dolgozó választókerületi elnökök felelnek, kinevezésükről a pártelnök dönt.

Így tuti nem fog menni. Radikális párt tisztogatásra, amolyan "hosszú kések éjszakájára" lenne szükség a hűtlenek és az idétlenek kiiktatása végett. Tanulságos példákkal szolgálnának néhány "illiberális" pártvezető [Hitler, Sztálin, Mao] tisztogatásai. Csak Mao fogalmazta meg a "tüzet a vezérkarokra" jelszót, de a másik kettő is így gondolta, így csinálta.

Ez a logika azonban veszélyes irányba, a belügyminiszter irányába is mutat.

2020.01.19 

2.
Az erőszak monopóliuma. 

Az orbáni "illiberális demokrácia" sajátossága, hogy a hatalmat a zsebeiknél összenőtt ikerpár gyakorolja ["A kettős torzók (latinul monstra duplicia) kialakulása egyfajta fejlődési rendellenesség, amely szét nem vált (köznyelvben „összenőtt”) egypetéjű ikrek létrejöttét eredményezi. Akkor alakulnak ki, ha a barázdálódó csíra kettéválása nem tökéletes. Ember esetén a kettős torzók bizonyos megjelenési formáit sziámi ikrek néven is illetik a köznapi beszédben."]
Szentigaz, minden hasonlat sántít. Ez az iker képződmény nem genetikai jellegü; nem a fogantatáskor, hanem később keletkezett, de akkurát ugyanúgy működik. Vagy csak működött?

A sötét gyöngyöspatai téma kapcsán jutott eszembe mindaz, amit az "erőszak monopóliumáról" láttam, hallottam, olvas tam. A monopólium áldozata az igazi ellenség, †Eszes Tamás volt, akit a hatalom a Jobbikos (!) polgármester Juhász János Oszkár közreműköd(tetés)ével kapcsolt le. A históriát megírtam  "Gyöngyöspatai álmok. Ki volt Eszes Tamás?" címen 2011.11.07-én. A jobboldali képen feltüntettem †Eszes Tamás "gyilkosait", akarom mondani sorsának alakítóit.

Úgy
jutottam az események közelébe, hogy elmentem Gyöngyöspatára és elvállaltam a cigány- riogatók jogi képviseletét. Ezzel kapcsolatos "A félelem bére Magyarország pusztítása." c. 2011.05.02-én kelt írásom.

Eszes Tamással is találkoztam. Teljes nézatazonosságra jutottunk abban a kérdésben, hogy a "magyar gárdázás", vagyis a községek főutcáin trappolás, a lakosságnak nem biztosít védelmet a cigány bűnözéssel szemben. A védelmet a kertek alján kell megszer vezni, ahonnan a cigányok jönnek lopni, rabolni, ha úgy adódik ölni.

A Jobboldali képen †Eszes Tamással meditálunk a Gyöngyöspata cigány pusztította üdülő övezete a Kecskekő szomoru látványán. Itt bérelt telket Tamás a "Véderő" számára, táborozás céljaira.

És mivel volt elfoglalva az erőszak monopolistája? A szépséges és kitünő céllövő Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet asszony társaságában parádézott Patán kijelentve: kiabálni (dirigálni) itt csak neki van joga.

Ketten jól elrendezték a gyöngyöspatai kérdést. A diszkriminált romák milliós kártérítéseket kapnak.

Ami viszont az erőszak monopóliumát illeti, semikképp se való enyves kezekbe.

De most az amúgy szükséges monopólium megreformálásáról szeretnék elmélkedni. Orbánék szívesen igénybe veszik a lakosság segítségét, a polgárőrség keretein belül. A polgárőr - Túrós altábornagy úr védnöksége alatt - tulajdonképp segédrendőr. Itt a baj! Ha a rendőr hülye, gyáva, vagy korrupt, a segédrendőrnek is annak kelletik lennie, az alárendeltség, az igazodási kötelem folytán.

Magyarországon a magyarok vannak diszkriminálva, többek közt a cigányokkal szemben. Az emiatti félelem és harag gerjeszt olyan politikai mozgalmakat, amelyek az erőszakra - horribile dictu - erőszakkal kívánnak válaszolni, az erőszak monopolis tái helyett. Szeretnek festői egyenruhákba bújni utánozva a rendőröket.

A hatalom e mozgalmak letörésére törekszik, nem válogatva a legaljasabb eszközök ben sem.

Muszáj ennek így lennie?

Nem feltétlenül. De hogy másképp legyen másképp kellene gondolkodni. A magyarságnak csak az egyik bánata a népfogyat kozás. Ott van még a népnyomor és a kiszolgáltatottság, többek között a cigánybűnözéssel sőt a cigány terrorizmussal szemben, mert ilyen is van.

Az államok többségében az erőszak monopóliumát kissé másképp osztják meg mint minálunk. Vannak olyan teendők, amelyekért az állam nem vállalhat se jogi, se erkölcsi felelősséget. Ezeket paramilitáris (irreguláris) erők végzik el, amelyek létezéséről az állam hivatalosan nem vesz tudomást, tevékenységük fölött pedig nemhivatalosan szemet húny.

Nálunk e kérdés rugalmas kezelése sokkal egyszerűbb lenne; nem okozna politikai földrengést. Se szeri se száma azoknak a becsületes jóravaló magyar embereknek akik szolgáltak az ilyen - olyan gárdákban, "csendőralakulatok ban" nem tudván, hogy egy népopera statisztái. Aztán ott vannak a mukszlisok, a szekrényemberek a Betyárseregben, a Gój Motorosok Egyesületében, no meg a küzdősport-klubok tagjai között. Ezeket a viszkető tenyerü hazafias érzelmü kemény fiúkat a hatalom testépítőkké degradálja. Igy voltaképp csak izmaikat, tetkóikat mutogathatják és motorjaikat brummogtathatják, meg csúnyákat üzengethet nek Orbánnak meg a kormánynak.

Mi lenne ha tetőtől talpig nemzetiszín pártunk és kormányunk "rendszerbe állítaná" ezt az elkeseredett, elszánt ellenzéket. Vérfürdőt rendeznének tán a cigányok között? Ugyan minek? Elég lenne móresre tanítani néhány cigány csávót. Ez alatt nem kell feltétlenül tettlegességre se gondolni, hisz a cigány gyáva, de nem hülye és ért a szóból is. Egyáltalán nem paradox az a feltételezés, hogy mennél nagyobb erő szabadulna fel így, annál kevesebb erőszakra lenne szükség.

Orbánt azzal vádolják, majmolja Putyint. Egy fenét majmolja. Putyin integrálta a legveszet tebb motoros bandát az Éjszakai Farkasokat olyannyira, hogy maga is beállt motorozni a bandába, amelynek főnöke Aleksandar Zaldosta nov ma lehívebb katonája. Mint a baloldali képen látható a vezér motorkerékpárján az orosz állami zászló lobog.

[Zaldostanov mániája a horogkereszt. Putyin ezt is elnézi neki. Orbánnak még ilyesmit sem kellene lenyelnie. Később azonban változhat a helyzet...]

Lehet, hogy az ikerpárt szét kell operálni ahhoz, hogy Orbán nyithasson?

Erre a következő részben keresek választ.

2020.01.20

3.
Kötés és oldás. 

Az előző részekben többször céloztam a miniszterelnök és a belügyminiszter kérdőjelessé vált érdekazonosságára és válásuk elkerülhetetlenségére. Semmiféle konteót nem szeretnék felál lítani. A Fidesz megrendítő veresége 2019-es önkrományzati választásokon, különös tekintettel a budapesti főpolgármester bukására, azt a gyanút keltette bennem, mindez nem következhe tett volna be ha Pintér nem akarja, ha másképp csinálja.

Az ösztöneim által jelölt irányban szaglászva gyanúmat igazolva látom. Az ellenkező állítás képtelenségének bemutatásán alapuló bizonyítás (argumentum in contrario) módszerét kellett választanom, vagyis nagy kerülőt kellett tennem. Ezt lentebb megmagyarázom. Találtam ugyan itt ott adalékokat arra, hogy a két jóbarát (jómadár) újabban nem egyformán beszél (hazudik); Vagyis Pintér újabban nyilvánosság előtt, de a háta megett, kontrázgatja Orbánt.  Ezek talán nem perdöntőek, de lehet kitérek még rájuk.

Perdöntőnek egy nemzetközi vizsgálat arra vonatkozó megállapításai bizoynultak, hogy a Fidesz a 2018-as országgyűlési választásokon csalás révén nyilvánította magát kétharmados győztesnek.

Az Unhack Democraty Europe által lefolytatott vizsgálatról van szó, amelynek magyar nyelvü összefoglalója itt  is elérhető, áttekinthetőbb formában.

A vizsgálat a választási visszaélések teljes spektrumát tárgyalja. Ezek valóban befolyásolhatták a választási eredményeket. Azzal viszont tisztában voltam, hogy igazán nagyot csalni csak "megfelelő" számítógépes szoftverekkel lehet. Erre indultam, a szoftvergazdát kerestem. És kit találtam? A szoftvergazda nem más mint a jó Pintér úr. Úgy ám. Ez egy nagyon kesze-kusza történet, mint Pintér úr minden ügye. Izgalmas lehet annak, aki kedveli a krimiket.

Az IdomSoft Zrt.-ről van szó, amely a 2000-ben alapított Idom 2000 Konzulens Zrt. szakmai utódaként alakult meg. Az Unhack jelentés szerint "Az összes parlamenti, helyi és európai választáson, valamint a népszavazásokon ugyanazt a szoftver vállalkozást alkalmazták, amelyet három ember alapított Pintér Sándor, a jelenlegi belügyminiszter belső köréből. Ez a cég működteti az országos választási rendszert." A cég üdvöskéje Deményné Kertész Krisztina élete, "munkássága" kész regény. Ezt a regényt a megírta 2018-ban "Egy szűk hálózat tartja ellenőrzés alatt a választási informatikai rendszert kiszolgáló cégeket." címen.

Ezt a magáncéget  a Fidesz kormány úgymond
"államosította". Az ibolya szerénységü hivatalos cégtörténet ezt, a jövő elkezdődik jeligével, így írja körül.
"Kormányhatározat születik az IdomSoft Zrt. állami megvásárlásáról, melyben a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-t (NISZ Zrt.) nevezik meg az új tulajdonosként. A társaság tulajdonosi jogai 2013 év elején a NISZ Zrt.-hez kerülnek, legfontosabb megrendelője a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) lesz  2014. június 01. Beindul a nagyüzem. A 2014-es parlamenti választások után belügyminisztériumi irányítási körbe kerül a társaság, és feladatköre az új elvárásoknak megfelelően bővül, szélesedik egy általános kormányzati informatikai fejlesztő és üzemeltető cég irányába mutatva. 2015. július 01. Fejlődik a társaság Az új szakmai kihívásoknak való megfelelés érdekében a társaság erőteljes növekedésnek indul. 2017. január 01.Szerepkör bővülés 2016 év végével megszűnik a KEKKH, általános jogutódja a Belügyminisztérium lesz. Ezzel egy időben az IdomSoft Zrt.-t a 309/2011. Kormányrendelet kijelöli az abban felsorolt rendszerek vonatkozásában alkalmazás-üzemeltetési és alkalmazás-fejlesztési feladatokra. Ezáltal a társaságnak már nemcsak végrehajtási, hanem elektronikus adatfeldolgozói és szakmai „ügygazdai” feladatai is lesznek."

Az Unhack jelentés szerint a Fideszhez közeli emberek által készített szavazási szoftver a 2018 évi országgyűlési választások ideje alatt a legkritikusabb pillanatokban, gyanútkeltő módon, többször lefagyott.

A magam részéről nem ezt vélem a legfontosabbnak, hanem azt, hogy az ország számítástechnikai rendszerét Pintér úr Belügyminisztériuma úgy üzemelteti, hogy a rendszer müködésének társadalmi ellenőrzésére semmiféle lehetőség nincs. Azért sincs, mert (tudtommal) nincs olyan számítástechnikai ellenőrzési módszer (szoftver) amely erre alkalmas lenne. Nincs olyan jogszabály se, amely ezt az ellenőrzést szabályozná, lehetővé tenné.

Egy ilyen szoftver és a vele végrehajtott független külső ellenőrzés pedig nem tartozik a fantazmagóriák világába, ha jól értem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem erre vonatkozó tanulmányának alábbi kitételeit (70. old.).
"
Az informatikai biztonság független felülvizsgálata Az informatikai biztonságpolitika megvalósulását ajánlatos időközönként független módon is felülvizsgálni annak érdekében, hogy megismerjük, hogy a szervezet gyakorlata hogyan képzi  le az informatikai biztonságpolitikát, illetve annak hatékonyságát. Az informatikai biztonság megvalósulását független szakértőnek kell értékelnie. Ez lehet a Biztonsági Vezetőtől és az Informatikai Vezetőtől független belső ellenőrzés, vagy egy ilyen vizsgálatokra szakosodott független külső szervezet is."

Visszatérve a 2019-es önkormányzati választások budapesti eredményeire. A névjegyzékben 1 367 945 választó szerepelt, közülük a vasárnapi szavazáson 704 073-an jelentek meg. Az urnákban 703 606 lebélyegzett szavazólap volt. Az érvényes szavazatok száma 695 218. Karácsony Gergely 353 593, Tarlós István 306 608 szavazatot kapott, vagyis 46985 szavazattal kevesebbet, mint Karácsony Gergely.

Ezt egyszerüen nem hiszem el! Tudom persze, hogy hitem közömbös, de mit szólnak a kételyeimhez? Az Interneten a "Tarlós Karácsony előzetes közvélemény kutatások" keresőszavak 31 800 találatot adnak. Ennyi linket már fölösleges lenne átbogarászni. Maradok az összképnél. Óriási különbségek mutatkoztak az egyes közvéleménykutatók között. Döntő többségük azonban Tarlós fölényes győzelmét jósolta. Aztán egy (számomra) furcsa fordulat következett. Ennek állomásai 1) Karácsony utoléri Tarlóst, 2) Karácsony behozta Tarlós előnyét, 3) Karácsony megelőzte Tarlóst! Pardon! Olyan jóslatot nem találtam, hogy Karácsony megelőzte Tarlóst.

A Magyar Nemzet írta Míg a legtöbb nagy közvélemény-kutató felmérése Tarlós István egyre nagyobb támogatottságáról számol be, addig a kisebb intézetek egyre zsugorodó különbséget mérnek a főpolgármester és Karácsony Gergely között. A Medián - amelynek Karácsony egykor a kutatási igazgatója volt - pedig azzal állt elő, hogy a baloldal főpolgármester-jelöltje beérte Tarlóst. És mégis...

Az Infostart érzékeltette legkifejezőbb módon a választási véghajrában elhatalmasodott különös helyzetet.

Az ám a lélektan. Ezeknek a fránya választásoknak pszichológiájuk van, amely része a pszichológia tudományának. A Fidesz Karácsony Gergelyre irányított lejárató mocskolódó kampányt folytatott nagyrészt valós tényekre alapítva. Vice versa ez nem volt lehetséges, mert Tarlós a Fidesz érdekkör úgyszólván feddhetetlen, némi túlzással, karizmatikusnak minősíthető politikusa és szakembere.

Vereségének okait nem elemezte. Képviselői mandátumára nem tartott igényt. Csak annak örült, hogy végetért a mindkét oldalról ronda kampány.

De hogy fordultak a győzelmi kilátások vereségbe? Egyáltalán vereségbe fordultak? A Budapesti választókban megfordult a borjú? Ugyan mitől? A közvélekedés földrengésszerű változását csak földrengésszerü események idézhetik elő. Ilyenek azonban az egyenletesen mocskos kampányidőszakban egyáltalán nem fordultak elő. Milyen erők lendíthették  Karácsony Gergelyt és a szedett vedett alkalmi választási szövetséget a magasba. A Tagjait alkotó pártocskáknak [Momentum-DK- MSZP-Párbeszéd-LMP] milyen ázsiója volt a választások idején, ill. mitől fúvódott fel hirtelen a választási véghajrában? Semmitől. Másról van szó.

Tarlós a választási "eredmény" okait valóban nem elemezgette - ahogy fentebb írtam - de éppen a ZsIndexnek  adott nyilatkozatában megmondta a frankót. Arra a kérdésre -  "29 éven át mindig saját maga irányította a kampányokat, most ez nem így volt?" - következő választ adta. "Voltak olyan elemei, amikkel egyetértettem, voltak olyan elemei is, amikkel nem. Ugyanakkor hiányoztak az én módszereim közül bizonyos elemek. De ezen utólag már fölösleges rágódni."

Hogy van ez? A kampányszervezést kivették Tarlós kezéből!? Ki volt az a barom? Milyen jogon merte - tette? A hülye Kósa? Önszántából, mindenki tudta nélkül? Ugyan már! Jogállamban élünk, nem az erdőben. Persze olyan jogállamban amelynek minden sejtjét egy olyan maffia hálózza be - információs csövecskékkel, gumibottal és börtönrácsokkal - amelyről eddig úgy gondolkodtunk: az Orbán/Pintér maffia. De egyben van még ez? Köztudott, a maffiaszervezetek képlékenysége a bennük dúló vetélkedés miatt. Egy bomlást már megértünk. Azt hittük, hogy Orbán és Simicska maffiabarátsága megbont hatatlan. Szállóigévé vált Orbánnak Kövér László a tudatalattija, Simicska Lajos a felettes énje. És mi lett belőle? Gecizés...

És most térek vissza a fentebb emlegetett argumentum in contrario bizonyítás eredményére.

Ha igaz, hogy a 2018-as országgyűlési választások során a belügyminiszter által irányított szervezeteknek, bonyolult manőve rek sorozatával, sikerült a Fideszt kétharmados győztesként "kihozni", elképzelhető e a 2019-es választási vereség, ha a 2018-as módszereket, a feladatokhoz igazítva, itt is bevetik. A válaszom NEM! 

2020.01.24

4.
Diszkrepancia

Mégis úgy gondoltam nem hagyom megjegyzés nélkül a 3. részben említett kétfelé beszélést. Ez ugyanis diszkrepancia, amelynek sokféle baljós jelentése van [össze nem illés, összeférhetetlenség, különbözés, elütés, lényegi eltérés, ellentmondás, ellentét, olyan hangok egybehangzása amelyek egymáshoz nem illenek és kellemetlenül hatnak a fülre, széthangzás, csörög, zörög, csörömpöl, csattan, pattan, törik...].

Bogarászás közben rájöttem, hogy a miniszterelnöki és belügyminiszteri megnyilatkozások ellentmondásait a sajtó habosra tupírozza, ezért kár foglalkozni velük. Fennakadt viszont a szűrőmön egy jellegzetes téma: Orbán külföldi futballmeccs látogatásai.

Orbán MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni .Ezekhez a focicsapat tulajdonosa Garancsi István luxus repülőgépét használja, mint Garancsi "vendége".

Az ellenzék a Bulgáriába, Oroszországba, az Egyesült Királyságba és Görögországba tett meccs-utakat szagolta ki és firtatta. Havasi Bertalan a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az utazások tényét nem vitatta. Azt állította azonban, hogy mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül.

Mirkóczki Ádám és képviselő társai írásbeli megkeresésére Pintér a következó választ adta. Ez már egymagában diszkrepancia, de csupán annak a csúcsa.

Pintérnek csak a 160/1996 (XI.5.) Korm. számu rendelet 1.§-a jutott eszébe, nyilván leányos zavarában. Van tovább is. A 7. §. úgy rendelkezik, hogy "vasúton,
légi és vízi járművön történő utazás esetén a ... Terrorelhárítási Központ a vasúttársasággal, a légitársasággal, a vízi jármű üzemeltetőjével, illetve más, az utazás lebonyolításában közreműködő szervezetekkel egyeztetve gondoskodik az útvonal megfelelő ellenőrzéséről és a vasúti, légi, vízi jármű megfelelő biztonságos őrzéséről, közlekedéséről."

Én eleinte azt hittem hogy a TEK [Magyarországon eltévedt] rohamkocsija fogja Orbánt a levegőben követni, de a jogszabályból kitűnően ez egész másképp müködik. Pl. légtér ellenőrzést, ill. zárlatot kell elrendelni, ami nem lehet olcsó passzió; de hogy mibe kóstál Pintér úr nyilván nem köti a képviselő urak orrára.

Orbán a 17 milliárd forintba kerülő OE-LEM lajstromú, Bombardier Global 6000 típusu sugárhajtású kisrepülőgéppel  repült például a nyáron Várnába, a Videoton BL-selejtező meccsére. Fényképek is vannak róla.

Írás közben bejött egy név, egy fogalom - Futbólia. Rákerestem és egy csomó találat jött be. Köztük egy elmefuttatás is. "Futbólia végső diadalmenete? Örömünnep lesz húsvét hétfő Felcsúton, és ha Isten is úgy akarja, az egész országban. Aznap avatják ugyanis a Puskás Akadémia Pancho Arénáját a Puskás Suzuki Kupa döntőjével, amelyre a foci számos hazai és külföldi híressége kapott meghívót. Akár jelkép is lehet ez a milliárdos felcsúti házibuli, amelyen a legnagyobb sztár kétséget kizáróan Magyarország első számú futball-rajongója lesz.  Hiszen ez az ő ünnepe, az ő megdicsőülése, amelyet megédesít majd az újabb, magától értetődő választási győzelem. Időzíteni sem lehetne jobban: húsvét még a „hitetleneknek” is ünnep, és amikor már mindenki elfáradt a sonkától és a locsolástól, jöhet a legkedvesebb ópium, a foci, amely nem lehet olyan rossz, hogy ne rajongjunk érte holtunk napjáig. És ez a csodálatos játék ismét, mint már oly sokszor a történelemben, eltakar valamit, amit nem szabad látnunk, amit nem akarunk meglátni. Ahogy eltakarta a brazíliai diktatúra szörnyűségeit 1970-ben, amikor a Pelé, Rivelino, Jairzinho fémjelezte csapat kápráztatta el a világot a mexikói vb-n.

Ahogy elfeledkezett a világ négy évvel később arról, hogy Argentínában ezrek tűnnek el nyomtalanul, amikor Daniel Passarella magasba emelte az arany világkupát."
[Brazilia diktátora Emilio Garrastazu Medici, Argentina diktátora pedig George Videla (a legmocskosabb argentin, őszentsége Ferenc pápa - akkoriban Jorge Mario Bergoglio - cinkostársa) volt.

Ahogy örömmámorban úszott végtelen nyomorában Haiti népe, amikor egy Emmanuel Sanon nevű fiatalember gólt lőtt az olaszoknak és az argentínoknak az 1974-es vb-n. Sanonból rögtön nemzeti hőst csinált Jean-Claude Duvalier elnök (Papa Doc), akinek külön tv-csatornát hoztak létre 24 órás fociközvetítésekkel.

A brazil - az argentin diktátor és Orbán között nem találtam összehasonlítási alapot. Annál inkább találtam közte és Papa Doc között, külsőségekben...

Más összehasonlítási alap azért nem kinálkozott, mert az említett diktátorok valós futballsikerek fényében tündököltek, illetve árnyékában disznólkodtak. Orbán viszont futball kudarcok "fényében" tündököl és árnyékában disznólkodik.

Ezzel a repkedéssel kapcsolatban azonban Pintér úrnak más jogszabályra is kellett volna gondolnia. Jelesül a Büntető Törvénykönyvre, amely idevágólag a következő rendelkezéseket tartalmazza.
294. § (1) Az a hivatalos személy, aki a működésével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, a jogtalan előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja, illetve a rá tekintettel harmadik személynek adott vagy ígért jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés sel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt vezető beosztású hivatalos személy követi el.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évtől nyolc évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a) a jogtalan előnyért aa) hivatali kötelességét megszegi,ab) hatáskörét túllépi, vagy ac) hivatali helyzetével egyébként visszaél."

Hogy jön ez szóba? A Válasz egyszerü. "Garancsi István vállalkozásai sok esetben függnek az államtól, az elmúlt években nem kevés állami, uniós pénzhez jutottak. Garancsi az egyik legnagyobb nyertese a magyar közbeszerzéseknek, miközben a Vidi a Fradi mellett a leggazdagabb magyar klub, amely szintén elképesztően sok pénzt kap az adófizetők  től tao-támogatások formájában. Az elmúlt 10 évben a Fideszhez közel álló üzletemberek ezermilliárd forint vagyont halmoztak fel, Garancsi István 2009 óta 66 milliárdot. Ez a vagyonbecslés aloghanem hibás. Ebből nem jutna 17 milliárd Orbán luxus utaztatására. Mellesleg a rossznyelvek Garancsit Orbán új Simicskájaként emlegetik.

 

 

  

 

 

 


 

 


Ez a rész a szárnyaló korrupció képével zárul.

2020.01.25


Sz. Gy.

Folytatom!