Oroszország végkiárusítása

A zsidó - zsidó Kiméra tombolása.

Oroszorszag elveszítette arcát és egy Kiméra arculatát öltötte, amelynek két eleme Berel Lazar az uralgó, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin a szolgáló elem. Ezt a viszonyt eddig sem palástolták, mostmár tüntetnek vele.

Az első baljós jelzés számomra Szergej Kuzsu getovics Sojgu orosz hadügyminiszter (második)  nyilat kozata volt a  hírportálnak. A derék hadfi bátor fellépését késedelem nélkül kommen táltam, így nem akarok idézni, csak a követke zőket említem.

Sojgu szerint a külföldről szervezett és pénzelt, fokozódó mértékü, belső bomlasztás az ország belső biztonságát fenyegeti. Sojgu megvilágítja azokat a köröket is, amelyek e folyamathoz asszisztálnak. Már akkor fennakadtam azon, hogy Sojgu egyes szám első személyben, egyedül beszél. Ezt akkor úgy fejeztem ki "nem tudom, hogy Szergej Sojgunak van e önálló agya, vagy Putyinnal fejüknél öszenőtt olyan sziámi ikerpárt alkotnak amelyben Putyin a domináns?" A Kiméra tehát megjelent a tudatalattimban, csak nem jó helyen kerestem.

Ami viszont Berel Lazar és Putyin kapcsolatát illeti ezzel számos írásban foglalkoztam, minden esetben azt bizonygatva, hogy Oroszországot nem Putyin uralja, hanem a Chábád Lubavich szekta, Berel Lazar útján.

Az oroszkérdést korábban körbejártam egy tizenhat folytatást megért "szösszenet ben" Ezt most újra átforgattam, de nem találtam benne olyan előzményt, amely a Lapid  Lavrov találkozó tényét, a rendezés módját és az együttes közlemény tartalmát érthetővé tenné.

Mielőtt belefognék, engedjenek meg nekem egy kis elfogultságot. Ha szőrös, izzadt zsidó kezeken mutató újjakat látok, mint pl. a Lapidét és Lazarét, minden önkontroll kikapcsol nálam, mint most is.

De lássuk, miről is van szó?

A közös sajtótájékoztatót 2021. szeptember 9 -én tartották. Anyagát az Orosz Külügyminiszteérium tette közzé, amelyen Yair Lapid egy szót sem szólt. Csak Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nyilatkozott és válaszolt a média kérdéseire. A korábbiakhoz hasonló lapos, semmitmondó szövegből idézek néhány mondatot és biztosí tom az olvasókat, ha az egészet elolvassák, attól sem lesznek tájékozottabbak. Következzék Lavrov. 
"Szeretném megköszönni kollégámnak, Yair Lapid izraeli állam külügyminiszterének, hogy kinevezése után nem sokkal elfogadta meghívásomat az Orosz Föderációba. Részletes megbeszéléseket tartottunk kétoldalú és nemzetközi kérdésekben. A hagyomá nyoknak megfelelően a légkör barátságos és bizalmi alapú volt. Egyetértettünk abban, hogy az eredmények hasznosak. Arra összpontosítottunk, hogy össze kell hangolni erőfeszítéseinket a második világháború általánosan elismert eredményeinek átírására irányuló kísérletek visszaszorítása érdekében, megakadályozva a náci bűnözők dicsőítését, és véget kell vetni a közép- és keleti részen megnyilvánuló neonáci irányzatoknak. Az európai országokban folytatjuk tevékenységünk koordinálását minden nemzetközi helyszínen, beleértve az ENSZ -t is. A miniszter kedvesen meghívott, hogy látogassam meg Izrael Államot, amit örömmel teszek. Megvitattuk a szíriai békefolyamat minden aspektusát. A helyzet bonyolult, és eddig sem könnyebb. Nagyrészt azért, mert túl sok kül  ső szereplő és érdekeik vesznek részt ezekben a folyamatokban. Ezen érdekek egy része jogos, például Izrael biztonsága. Mindig hangsúlyozzuk, hogy számunkra ez az egyik legfontosabb prioritás a szíriai ügyben, valamint más konfliktusokban.V annak azonban más érdekek is, amelyek nem teljesen jogosak. Elsősorban a szíriai terület jelentős részének Egyesült Államok általi illegális megszállására, a szíriai néphez tartozó természeti erőforrások - beleértve a szénhidrogéneket, gabonát és vizet - kiaknázására, valamint a kurd szeparatizmust kedvelő amerikai politikára gondolok.  Ez problémákat okoz Törökországnak. Ez sokféle érdek összefonódása. Ami az izraeli szíriai csapásokat illeti, megerősíthetem, hogy határozottan ellenezzük a Szíriai Arab Köztársaság harmadik országok közötti konfrontáció színházává alakítását. Nem akarjuk, hogy Szíria területét Izrael vagy bárki más elleni fellépésre használják. Katonai tisztviselőink ennek gyakorlati kérdéseit napi szinten megvitatják. Azt hiszem, ez hasznosnak bizonyult. Ma megegyeztünk, hogy folytatni fogják. Úgy gondoljuk, hogy minden lehetőséget ki kell használni egy palesztin-izraeli rendezés folyamatának felelevenítésére. Ezen a ponton izraeli barátaink elsőbbséget élveznek a palesztin területek társadalmi-gazdasági problémáival. Mi is hozzájárulunk ezekhez az erőfeszítésekhez. Erre azért van szükség, hogy a Palesztin Nemzeti Hatóság lakói magabiztosabban érezhessék magukat. Ami a harci hardvert illeti, a megállapodás értelmében a fegyveresek minden nehézfegyvert átadnak a szíriai hadseregnek. Könnyű kézi fegyverekkel maradnak, amelyeket magukkal kell vinniük. Most folynak a tárgyalások, hogy eldöntsék, hova mehetnek innen. Alig tudnak ott maradni."

Ennek az egésznek se füle - se farka, se értelme, mint a Lavrov szövegeknek általában. Köztudott, hogy Izrael és Amerika szinte naponta mérnek pusztító légi- rakéta- tengeri- és tűzérségi csapásokat Oroszország szíriai "szövetségesének" területére, nem ritkán Damaszkuszra, ill. közvetlen környezetére is; tömegpusztító, ill. "gyengített" nukleáris fegyverek rendszeres használatával. Ez ellen Oroszországnak évek óta a legcsekélyebb kifogása sem volt.

Érdekes részletnek tűnhetne az Amerikának adresszált lavrovi "kritika", de Lavrov szavainak nincs súlyuk.

A Lapid - Lavrov találkozó orosz optikája, mint látjuk, emmitmondó. Feltünőnek kell tartanom, hogy a "világra szóló eseményről" az orosz média lényegében hallgat. Ha a terjedelmes, zajos kormánypárti, ill. "ellenzéki" hirportálokon keresgélünk nyomát sem leljük a két zsidó baráti találkozójának. Nincs sikerélményünk akkor sem, ha a BBC-n, a CNN-en, vagy akár az Al Jazeera háza táján nézelődünk.

És itthon? Nyissa csak ki valaki a libsi szarkeverés zászlóshajója a HVG weboldalát. Őszintén meg fog lepődni a találatokon.

Summa - summárum a külügyérek összeröffenésének nincs hírértéke sehol a világon.

Ez a látszat azonban csal. Más nézőpontot kell választanunk, kezdhetjük akár a Kuruc Infóval is. Ha ezt tesszük kitárul egy zsidó világ a maga teljes szépségében, amelyben hamisítatlan Purim-hangulatok gerjedeznek.

2021.09.12

Sz. Gy.

Folyt. köv.!

 

Comment Form is loading comments...