Frissítések 19.01.12

Vitathatatlan izraeli légifölény

Hanukkah hamuka

Az Úr  [Jahve] 2018 esztendejének 25-napján hat F-16-os izraeli harci repülő tizenhat db. GBU-39-es típusú [betonbunkeren is áthatoló] rakétát indított a Damaszkusz közelében levő Esz-Szabúrá település katonai létesít ményeinek megsemmisítésére.

A támadás valószínüleg a Szíriai Arab Hadsereg páncélozott elit alakulatának számító, mintegy nyolcvan százalékban jól kiképzett alavita katonákból verbuvált 4. hadosztály (الفرقة الرابعة) parancsnoksága ellen irányult. E hadosztály egyik parancsnoka nem más, mint Máher el-Ászád, Bassár el-Ászád elnök öccse. Őt ugyan nem sikerült kilőni, de mégis... 

E nap nálunk judeókeresztényeknél  - és Szíriában uralkodó alavitáknál is - Karácsony, a zsidóknál pedig Hanukkah ünnepe. Mi gójok Karácsonykor Jézuska születésnapját ünnepeljük, akit a zsidó Szent Pál ajándékozott nekünk.

Zsidóéknál pedig
 a felszentelés, vagy a fény ünnepe. Judás Makkabeus  Kr. e. 165-ben a nem zsidók felett aratott győzel mének ünnepe. "A makkabeusok I. könyve 14,6 „Az asszideusnak nevezett zsidók, akiknek Júdás, a Makkabeus a vezérük, folyvást háborút és lázadást szítanak, s nem hagyják, hogy nyugalom uralkodjék az ország ban." [Ezen a szent napon állítanak a judapesti zsidók köztéren óriási Menórákat, amelyeket a honvédelmi miniszter, a Kúria elnöke, stb. gyújtanak be a darukosárból rabbik társaságában. [Korábban méltattam  e felemelő ünnepséget.]

Ez az egész szóra se' lenne érdemes, hírértéke sincs, mivel Izrael gyakorta rutinszerűen hajt végre ilyen műveleteket szíriai célpontok ellen. Ezúttal azonban kissé másképp alakultak a dolgok.

Az első hullámban indított rakéták közül tizennégyet (!) megsemmisített a szíriai légvédelem, azaz a hadrendbe állított Pantsir-S2-es, S 200 SAM és a BUK M-2-es légvédelmi rakéták, a "három testőr".

A második hullám állítólag sikeres volt, mert a szíriai ütegeket nem sikerült "újratölteni'. Az ám, az újratöltés... A híres Vaskupola [Iron Dome] rendszer is csődöt mondott a Kasszam tipusu "sufni" rakétákkal szemben, ahogy erről
beszámoltam  egy cikkben, mert nem sikerült időben újratölteni a rendszert.

Hogy végülis Esz-Szabúránál hány rakéta talált célba és mit rombolt nem tudható, mert a szírek nem panaszkodnak miatta, a zsidók pedig nem dicsekszenek vele.

De nem is ez az érdekes, hanem az a magányos SZ-200-as föld-levegő rakéta, amelyet a szírek Izrael irányába indítottak és amelyet híres Iron Dome [Vaskupola] nem tudott lelőni (!), így a Haifa fölötti Kármel hegyen robbant fel. Ezáltal "mintegy 250 ezer izraeli lakos egyik pillanatról a másikra az izraeli, szíriai és iráni front első vonalában találta magát. Hadera, Caesarea, Or Akiva, Zichron Jakov, Binyamina kelységek lakosságának otthonait megrázta a szíriai rakéta robbanás és néhány órával a robbanás után még mindig érezhető a levegőben puskapor szúrós szaga . Ezért nem kell dús fantázia ahhoz, mi történne akkor, ha egy szíriai rakétaüteg egy időben öt vagy tíz ilyen rakétát indítana Izrael irányába”, panaszolja Tik-Debká izraeli hírportál. Hallatlan! De tényleg, mi az akadálya annak, hogy Szíria is tizenhat SZ-200-ast indítson egyszerre? Azt se értem, hogy épp az izraeli lakosok miért ne találhatnák magukat a szíriai és iráni front első vonalában? Ez csak a szíreknek dukál? Miért?

Említendő, hogy az SZ-200-asok
ballisztikus rakéták ellen is bevethetők. Ez esetben atomtöltet hordozására is alkalmasak.

Ez a Kármel hegyi pukkanás Izrael számára valóban izgalmas kérdéseket vet fel. Úgy tűnik, hogy az ócska föld/levegő rakéta föld/föld rakétaként is szuperál. Ez arra mutat, hogy a rakéta, ill. annak tűzvezető rendszere bizonyos átalakításon eshetett át és ezáltal 150-300  km. távolságon belüli földi célok megsemmisítésére is alkalmassá vált.

Térképen szemléltetve a helyzet Izrael számára szerfölött cikis.

Ha a szírek Damaszkuszból akarnának rakétázni Haifa 143, Tel-Aviv 212, Jeruzsálem pedig 218 km távolságra, azaz jóval az SZ-200-as hatótávolságán belül vannak. Persze Szíria nem köteles Damaszkuszból lövöldözni. Telepíthet rakéta ütegeket a sziriai/izraeli, ill. a sziriai/ jordániai határok közelébe is. Ha valakit érdekel mellékelem egy telepített ütegállás rajzát azzal, hogy az SZ-200-nak természete sen mobil változatai is vannak.

Ezek szerfölött érdekes események. A Világ azonban most azt mégis azt találgatja, hogyan kell értelmezni Orosz ország szokatlanul kemény magatartását.

Engedelmükkel én is találgatásba fogok, a "kutyából nem lesz szalonna" tétel ujbóli bizonyítása végett. Hát persze hogy Putyinról lesz szó, már megint és még mindig róla...

Szent és megingathatatlan meggyőződésem, hogy e "keménykedés" egyáltalán nincs Putyin ínyére. Ismét kényszer hatása alatt áll, mint pl. Krím "annektálása" idején. Számára is létezik ugyanis egy vörös vonal, amit a világ-zsidóság buzgó szolgálatában sem léphet át, mivel az oroszok - különös tekintettel a katonákra - mégsem annyira bamba szolgák, mint pl. Sojgu "honvédelmi" miniszter.

Számos írás keretében elemeztem, hogy Putyin a volt Szovjetunió lebontásának és Oroszország gyarmatosításának utolsó zsidó ügynöke; Hruscsov, Gorbacsov és Jelcin dicstelen"művének" folytatója, befejezője, a nagy likvidátor. Uralkodásának idejére esik a Sztálin elvtárs [zsidajai] által által zseniálisan felépített külföldi "felforgató" szervezetek teljes felszámolása. Erről szólnak "Putyin Razdvedkája" [1] és a "Nagy Szovjetunió - kis Oroszország" [2] c. írásaim.

Mint tudjuk, a
szíriai "polgárháború" 2011 márciusában kezdődött az izraeli, amerikai, angol és francia titkosszolgálatok tevékenysége nyomán. Szíria Oroszország egyetlen közelkeleti bázisa volt már akkor, mivel szó nélkül lenyelte az "Arab Tavasz" világfelforgató akciói keretében pl. Irak és Líbia lerombolását.

A tarka - barka "szabadságharcos" csoportok tevékenységében volt valami közös: modern fegyverek birtoklása és harc eljárások alkalmazása, az említett titkosszolgálatok jóvoltából, és az izraeli légierőnek a szíriai légtérben torténő gátlástalan és korlátlan garázdálkodása révén.

A szíriai hadsereg modern városi gerillaharcra nem lett kiképezve és nem kapta meg az ehhez szükséges fegyvereket sem. A "nagy barát" teljesen védtelenül hagyta az izraeli légicsapásokkal szemben is.

Asszadot mégis háborúra késztette - a szíriai városok, az infrastruktúra és szíria lakossága ellen... A városok ellen bevetett tüzérség, rakéták és harckocsik romhalmazzá tették Szíriát. Százezrekre rúg a polgári halottak, milliós a sebesültek és sokmilliós a hazájukból elmenekült tengődők száma. Semmi kétségem afelől, hogy Aszad vegyi fegyvereket is bevetett saját népe ellen.

A pusztítás másik formája különféle"reguláris" [török, zsidó, kurd, amerikai, stb.] szárazföldi, tengeri, légi erők össze-vissza háborúja: mindenki harca mindenki ellen [bellum omnia contra omnes].

Ebben a pokolban egy ember vigyorog önelégülten: Putyin.

[Ö az elhúzódó, népirtó háborúk szakembere. Miután Ukrajnát lepasszolta - olymódon, hogy ukrán szövetségesét Janukovicsot hagyta megbuktatni - 2014 tavasza óta nemhogy tűri a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság "szeparatista" oroszai ellen vívott háborút, de egyetértésé  ről, sőt támogatásáról biztosítja oligarcha- és fajtársát Porosenkót. Mi ehhez a kézfogáshoz képest Júdás csókja?]

A felháborítóan furcsa sziriai háború külön fejezete Putyin és Netanjahu összejátszása az izraeli repülőgépek szíriai tevékenységének akadálymentesítésére. A zsidó dögkese lyűkre Putyin is úgy vigyáz, mint a kotlós a kiscsibéire. A két gazember között forró drót kapcsolat van.

2018-05-10 Avigdor Lieberman izraeli védelmi miniszter egy konferencián arról
beszélt, országa nem fogja hagyni, hogy Irán támadásaihoz kiinduló támaszpontjaként használja Szíriát. "Felszámoltuk Irán katonai jelenlétének szinte minden létesítményét Szíriában. Emlékezniük kell erre a mondatra: ha nálunk eső lesz, akkor náluk égszakadás következik. Remélem, hogy mindenki megértette, és lezárhatjuk ezt a fejezetet. Nem akarjuk tovább fokozni a helyzetet. Benjamin Netanjahu közben éppen Moszkvában tárgyal Vlagyimir Putyinnal. A hírek szerint az Iránnal szoros szövetségben lévő Oroszország elnökét előre tájékoztatták a légicsapásról."
Ma már nyilvánvaló, a miniszter úr kissé elhamarkodottan és vigyázatlanul kukorékolta el magát.

A Putyin - Netanjahu összjáték eredménye, hogy Szíria légterében egyetlen izraeli repülőgépet se lőttek le a háború 11 éve alatt. Az Oroszország által Szíriának nyújtott égi/légi "támogatás" évenkénti eredménye, évi átlaga és összesenje: Ø [nulla].

Mulatságos história ezen belül egy szupergyilkos F-35-ös esete. Hogyan - hogyan nem egy ilyen dögkeselyü leesett Szíriában. Ennek kapcsán olyan hírek kezdtek szállongani, hogy a SZ-200VE nagy hatótávolságú légvédelmi rakéta hozta le egy kötelékből. Az esetről 2017. október 16-án egy szír videó is készült, ami semmit sem bizonyít. A zsidó variáció úgy szól, hogy az eset 17-én esett, amikoris egy F-35-ös valóban leesett egy madárral (?) történt ütközés miatt. Figyelemmel arra, hogy a zsidóknak, sziriai légelhárítás híján, csak a madaraktól kell tartaniuk, a repülőterek és maguk a gépek is a legfejlettebb madár elhárító berendezések kel vannak felszerelve. A duma tehát hiteltelen. Mindazonáltal a "madársújtotta" gépet senkinek sem mutatták be. A szíriai "légigyőzelmet" mindezekre tekintettel nem lehet hitelesíteni. Így a kalkulus: Ø továbbra is. Ha az eset megesett volna Putyinnak mezítláb kellett volna Canossát járnia Jeruzsálemben, de ilyenről se szól a fáma.

Fentebb említettem, hogy Nyugaton nagy találgatás folyik az orosz paradigmaváltást illetően. Az egyik tanulmányt az orosz Grigory Malemedow írta az Israel Journal of Foreign Affairs folyóiratnak. A cikk azzal az egetverő hülyeséggel kezdődik, hogy "az orosz légierő uralja a szíriai égboltot". Így már eleve mérsékelt érdeklődéssel olvastam tovább az okoskodást. Néhány mondatot azért idézek belőle.
"Izrael tiszteletben tartja az orosz 'vörös vonalakat', és elkerüli az oroszországi provokatív fellépéseket, és ha ilyen lépéseket kell tennie, először tájékoztatja Moszkvát". Mi sem természetesebb annál, hogy Izrael nem leplezi le oroszországi ügynökét Putyint, de Malemedov fecseg.

Elkottyantott mást is.
Az orosz katonai beavatkozás kezdete óta 2015 augusztusában Szíriában Izrael és Oroszország katonai piros vona lakat hozott létre a katonai összeütközések kiküszöbölése érdekében. A titkos megállapodásokat az izraeli légierő által megsemmisíteni szándékozott területekről hűen betartották. Végül mindkét fél egyetértett abban, hogy a háború utáni Szíriának világi államnak kell lennie."
Talán nem fölösleges e "magyar" szöveget magyarra fordítva értelmezni, ill. kommentálni.

  1. Titkos megállapodást elsősorban Irán, másodsorban a kurdok rovására lehet kötni. Oroszország tehát értesül az iráni célpontok ellen tervezett támadásról és hallgatólagosan jóváhagyva azt nem szól iráni "szövetségesének". Ez a rendszer feltételezi azt, hogy az iráni vezetés tökhülye és nem jön rá a turpisságra.
     
  2. Még nagyobb ökörség, amit Malemedow a titkos izraeli - orosz megállapodás "hű betartásáról" lafatyol. Amit mond azt jelenti, hogy a zsidók előre értesítették Putyint az Esz-Szabúrá ellen tervezett támadásról, de nem szólt róla leghűségesebb kutyájának Aszadnak sem, jóllehet testvére Máher el-Ászád épp a célterületen tartózkodott. Ilyen ez a háború, ilyen ez a Putyin.
     
  3. A piszkos paktum arra is kiterjed, hogy a győzelem után kirántják a szőnyeget Aszad alól azzal, hogy támaszait a harcias alavitákat semlegesítik.


Itt abbahagyom ennek a hülye Malamadow cikknek a további elemzését. Jelzem, az írást végigolvastam és a fontosabb részeit aláhúzgáltam. Ha netán valakinek kedve támadna olvassa tovább...

Egy külön rémregényt, vagy inkább vígjátékot lehetne írni a jobboldali fenti felső képen látható Rohani, Erdogan és Putyin testvéri összekapaszkodásáról és arról hogy Erdogán és Putyin hányszor árulták el, vették hülyére, döfték hátba iráni "szövetségesüket" Rohanit. De nem írok, kímélendő saját és olvasóim idegeit.

Semmiféle elemzés nem volna képes arról meggyőzni, hogy Putyin hajlandó lenne megemberelni magát. Egy ilyen lelki átalakulásnak különben sem lenne értelme, mert Oroszországot nem Putyin, hanem a legveszettebb szekta a Chábád Lubavics szekta embere - Berel Lazar Oroszország főrabbija - azaz általa a tomboló zsidő őrület irányítja.

Az urat "Putyin rabbijaként"
emlegetik ami megtévesztő. A kép és a link a rabbi úr titkos teheráni látogatásáról szól, amelynek taglalása nem tartozik ide.

A lényeg viszont az, hogy a buggyant Bibi Netanjahu a karácsonyi akcióval már átlépett minden vörös vonalat. Kérdés, mi lesz ezután? A minimum, hogy Izraelt móresre kell tanítani.

Izrael nagy kedvét leli abban, hogy az emberiséget a "Sámson akcióval" azaz a Nagy Armageddonnal fenyegesse. Nem véletlenül ábrázolják Bibit az atomhalál prófétájaként. De hogy függ össze a Kármel hegyi robbanás az Armageddonnal? Egy izraeli (!) forrás szerint a következőképpen.  

"A Jelenések könyvében olvassuk: Isten haragjának 'tála' egy nap ki lesz öntve az ellenségekre, akik összegyűltek arra, hogy harcoljanak Isten népe ellen az Armageddon nevű helyen. A vers kifejezetten kimondja, hogy bár a nevét görögül írják le, a szó valójában héber Magiddon, egykor a kánaániták, a Kármel-hegytől délkeletre [a modern Haifa !!]. Józsué meghódította ... Azóta a völgy számos katonai konfliktus helyszíne volt. ... Az egész ókori Izrael egy olyan átjáró, amely össze kapcsolta az európai, afrikai és ázsiai kereskedelmi utakat. Aki ezt a régiót irányította, hatalmas 'fennségként' fog rendelkezni a gazdaságban. A héber nyelvű 'út' szó még mindig a 'hódítás' szógyökérhez kapcsolódik. Az Armageddon szó két héber szó, amelyet görögül így írnak 'har és magido'. Az első szó azt jelenti, a hegy / hegy. A második szó héber gyökérből 'gadád' származik, amelynek egy alapvető jelentése 'invázió'. Armageddon erőteljes zsidó előképe a Jelenések Könyvében jelent meg, amikor ... Isten nagy ítélete folytán a Nagy Római Birodalom hamarosan nem volt többé."

Ez merő hülyeségnek, agyrémnek tűnhet minden gój szemében, de nem gójokról, hanem zsidókról van szó, akik mindezt halálosan komolyan gondolják és alkalmazzák, a gójokkal szemben.

Ha reális az a veszély, hogy Izrael az egész emberiséget egy nukleáris világ katasztrófa felé tolja, akkor Izrael létjoga kérdésessé válik.
Nemrég a zsidó
idézte Hossein Salami, az iráni forradalmi gárda helyettes parancsnokának, nyilatkozatát aki szerint “Egy nemzetközi iszlám hadsereg jött létre Szíriában, és muzulmánok hangjait hallani a Golán közelében. Az utasításokra várnak … A gonosz [izraeli] rezsim felszámolására, és hogy ennek a rezsimnek az élete egyszer s minden korra véget érjen. A cionista rezsim élete soha nem volt nagyobb veszélyben, mint most.”

Ez kétségtelenül kardcsörtető nyilatkozat, de mit csörtessen egy katona, ha nem a kardját? Kérdés az, hogy szavai mögött mennyi a valóságtartalom. Én erre nem szándékozom válaszolni. Figyelemreméltó azonban, hogy Izrael legyőzhetetlenségének mítosza a Hanukka szent napján látványosan szertefoszlott. A zsidó világterror mérlege megbillent.

[Eszembe jutott egy korábbi történet arról, hogy Izrael fenyegetésekkel is harcol. Joáv Galant a Gázai övezet volt parancsnoka megöléssel fenyegette Yahja Szinvart, az övezetet irányító Hamász vezetőjét, aki frappáns választ adott. "Figyelmeztetem Izraelt, ne tegyen próbára bennünket ismét, mert rakéta támadásaink következő célpontja Tel Aviv és más központi városok lesznek, méghozzá olyan erővel, ami meglepetésként fog hatni." Ez a história  szerepel egyik írásomban. Izrael a "Hic Rhodus, hic salta" állapotába jutott. Elnavigálta magát a szakadék széléig és most azt mondják neki: ugorj! Ugrik?.]

Írásom végén Cato római szenátor jut eszembe, aki  minden beszédét e szavakkal fejezte be "továbbra is fenntartom ismeretes álláspontomat, azt tanácsolom, hogy Karthágót el kell pusztítani - Ceterum censeo Carthaginem esse delendam."

Ez a mára aktualizálva így szól "ceterum censeo Putinem esse delendam." Egyre nyilvánvalóbbnak látszik, hogy Putyin a mérleg nyelve volt eddig és ő lehet képes visszabillenteni a terror-mérleg "egyensúlyát". Ebben meg kell akadályozni - esse delendam.

2019.01.01

Sz. Gy.

Valamit elnéztem. Örömmel helyesbítek. Elkerülte a figyelmemet az a tudósítás amely szerint 2018. február 10-én egy  Sz-200 Vega rakétával lelőtték az izraeliek F-16I Sufa tipusu kétüléses vadászgépét. A tudósítás  kiemeli, hogy "a 2006-os libanoni háború óta ez volt az első (!) idegen kezűség miatti harci vesztesége az izraeli légierőnek."
A kalkulus így Ø -ról 1-re módosul, 12 év eltelte után. Egy évre így 0.83 lelőtt repülőgép esik. Nem semmi. Elnézést, hogy így lefikáztam a szír légvédelmet. Persze elnézést kérek Putyintól is.


   
2019.01.02.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Egy "szórakoztató" animációt találtam az izraeli F35-ös [F-16I Sufa] tragikomédiájáról. Ahogy az Interneten látom, a félvilág röhög a méregdrága szörnyeteg "madárkalandján".

Ez az eset valamit bizonyít, sajnos utólag. Azt nevezetesen, hogy a Matuzsálem korú orosz rakéta rendszer is képes lett volna Szíriát és jobb sorsra érdemes népét a zsidó háború borzalmaitól megóvni, vagy legalább a pusztulás és a szenvedés mértékét jelentősen csökkenteni.

A történelem nem a "mi lett volna ha" tudománya. A befejezett múltról a jelenkornak...

... mégis ítélkeznie kell, hogy ne menjen át a folymatos jelenbe. A világon még nagyon sok pusztítanivaló van a Putyin & Netanjahu típusu egyének számára. Kettejüknek kimagasló szerepe van abban, hogy a háború a világ mindennapjainak részévé gordiuszi csomóvá vált. Gondoljunk csak a szíriai háború egymásba gabalyodó frontjaira. Ehhez is egy éles kard kell.

Ceterum censeo...

20129.01.02

Sz. Gy.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 B

 


 

  
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

k

 is   vett észre

második hullámban végrehajtott izraeli támadás okozta, amikorra a szíriaiak még nem tudta újrarendezni a légvédelmi ütegeket.vadászgépek 2016 Karácsonyán Libanon légteréből rakétákkal támadták at lőttek z xEsz-Szabúrá szíriai település ellenxxxA szíriai rakétát az izraeli légvédelem tehát ezúttal nem volt képes hatástalanítani, s ezért az – az izraeliek szerencséjére – a Kármel-hegyvonulat egyik nyílt, nem lakott területén csapódott be, és robbant föl. Sz-200-as légvédelmi rakétaxxól célzott, Izrael középső országrészére irányzott szíriai légvédelmi rakétáról xx„Egy darab szíriai SA-5 (Sz-200-as) típusú légvédelmi rakéta, illetve az elfogására irányuló sikertelen kísérlet következtében  A helyzetet az is súlyosbítja, hogy a Kármel-hegyvonulaton landolt SA-5-ös légvédelmi rakéta még nem is a legmodernebb ilyen jellegű fegyver, amit Moszkva a Szíriai Arab Hadseregnek eddig leszállított. Ez a légvédelmi rakéta tehát meglehetősen „elavult”, ám így is elér  kilométeres távolságra, s amint ezt a legutóbbi példa is bizonyítja, időjárási viszonyoktól függetlenül szárazföldi célpontokra is képes becsapódnxxxxxxxx