Frissítés 2019.03.29, 03.30


 

Újabb galiba!

Elbitangolt egy Hamasz rakéta...
 

Újabb izraeli lebőgés a médiumok torz tükrében. Mint tudjuk, úgy esett a dolog, hogy egy iráni liszensz alapján valamelyik gázai mühelyben gyártott Fajr–5 rakéta elszabadult a pórázról és az izraeli nemzetállam szent földjén egy Mismeret nevü mezőgazda sági település egyik házában landolt. Tekintettel arra, hogy ez a szerkentyü négyes kilövő állásról indítható, esetleg elhihetnénk a gaz Hamasznak, hogy műszaki hiba történt. Ha ugyanis a Robert és Susan Wolf brit-izraeli kettős állampolgár házaspárra, fiukra, lányukra és unokájukra pályáztak volna, négy rakétát lőhettek volna ki, biztos ami biztos alapon.

Izrael nem hitt - támadott. A zsidó düh és gyűlölet többnyire oktalan és kivétel nélkül mindíg aránytalan.

Ez a rakéta kb. 120 kilométert tud. Ennyit repült zavartalanul. De hogy fordulhatott ez elő? Nézzünk csak a baloldali nagyítható (!) térképre, mit látunk rajta?

A rakéta elhúzott Jeruzsálem az újdonsült főváros mellett és Tel Avív fölött. Útközben legalább két Vaskupola kupoláján repült át sértetlenül. A zsidók most megpróbálják elviccelni a dolgot. "A Vaskupola rakétavédelmi rendszert az izraeli sajtó szerint ebben az esetben nem aktiválták, ugyanis nem számítottak támadásra az ország középső részében, a Vaskupola pedig nincs felkészítve egy ilyen irányú támadásra."

Ami szerénységemet illeti korábban [2018.11.19] voltam bátor így vélekedni. "A Kasszam rakétákkal végrehajtott tömegtámadás valamit véglegesen - végletesen megváltoztatott: a zsidó átlagpolgár hitét abban, hogy a csodafegyverek árnyékában nem kell az életéért rettegnie. Nemrég még dicshimnuszt zengtek a csodálatos védelmi rendszerről, amely  ről most kiderült, hogy adott helyzetben nem ér egy kalap szart se. Szép kis Vaskupola...

Egy költői kérdést is feltettem. "Merre tovább? A nagyobb hatótávolságú és találati pontosságú rakétáknak kell következniük?" Ehhez az íráshoz is mellékeltem egy térképet gondosan kiméricskélve a Gázai övezet határvonalától a legközelebbi izraeli települések távolságát. Lám nem is kellett hozzá hosszú idő, hogy a földrajzi léptékek megváltozzanak és új collstokkra legyen szükség.

Ami a zsidó átlagpolgárokat illeti hangulatuk csapnivaló, ami nem csoda. "A Hamász bejelen tette, hogy ... újrakezdi a határkerítésnél az éjszakai tüntetéseket, amellyel néhány napja lehetetlenné teszik az övezet szomszédságában élő izraeliek éjszakai pihenését. A határ melletti izraeli települések lakói elégedetlenek az egyre gyakrabban ismétlődő, de egyre hosszabb ideig tartó rakétacsaták miatt, valamint a korábban péntekenként, de újabban naponta visszatérő tömeges határmenti zavargások, és az Izraelbe irányított léggömbös robbanószerkezetek miatt. Olyan 'megoldást' szeretnének, amely hosszú távra biztosítja nyugalmukat."

Erre tehetnék néhány epés megjegyzést, de ezeket már megtettem 2018.11.19-i írásomban,
aholis szóvátettem, hogy a nyugtalankodó, immár elégedetlenkedő kedves szülőknek semmi kifogásuk nem volt a "szép napokban" az ellen, hogy kölykeik a Gázai övezet poklának látványában gyönyörködjenek a magasból, ill. "tréfás" üzeneteket firkáljanak a Gázai övezetbe indítandó rakéták és tüzérségi lövedékek oldalára. 

Robert Wolf úr fotója megjelenik a nyugati sajtóban. Sőt kislányának topánkája is. A gázai gyerek hullákról meg csináljon felvételeket a Hamász. Kit érdekelnek?

A sebészi pontosságu megtorló izraeli visszacsapások úgy vannak beállítva, hogy azok célja a Hamászhoz köthető célpontokat megsemmisítése. Csapást mértek a szervezet katonai szárnyának hírszerzési központjára. A Hamász politikai vezetőjének Iszmáil Haníjének irodáját is lebombázták. Továbbá kelet gázai Sabra kerületében lévő háromszintes épületet célozták meg, amely a Hamasz általános biztonsági erőinek "titkos központja" volt.

Ez mind szépen hangzik, de pontosan tudható, hogy nem igaz. Az ilyesfajta létesítmények megsemmisítéséhez nagy romboló erejü rakéták, bombák, tüzérségi lövedékek alkalmasak. "Most még nem tudni, hogy Izrael milyen fegyvereket alkalmazott." A korábbi támadásoknál azonban napalmot, fehér foszfort, kazettás bombákat vetett be a lakótelepek ellen, az "élőerők" [nők, gyerekek, öregek, betegek] tömeges megsemmisítése végett. Semmi alapunk feltételezni, hogy ebben a "hektikus" helyzetben másajta fegyvereket használt volna.

A sajtóban bemutatott "célpont" felszíni épület-együttes. A Hamász, a földalatti építkezések nagy mestere, kényes létesítményeit olyan mélyen helyezi el, hogy a bunkerromboló bombák se nagyon árthatnak nekik, még ha tudnák is, hol vannak...

-------------------------------------------------------------------------

A gázai Tunnel War

Az IDF, a legyőzhetetlen "kultúrhadsereg", szent háborút hirdetett a Gázai övezetből Izrael alá nyújtózkodó Hamász alagutak ellen (is). "Az „Erős szikla” hadművelet (héberül: מבצע צוק איתן, Mivcá Cuk Eitán, angolul: Operation Protective Edge) az Izraeli Védelmi Erők (IDF) által indított hadművelet a Hamász által irányított Gázai övezetben. Célja a Gázából Izraelbe érkező rakétatámadások felszámolása."

Csakhogy...

Csakhogy a hadjárat 2014. június 8-án kezdődött és most 2019 márciusát írjuk. Hogy állunk most?

Kedvencem a Gooogle az Operation Protective Edge keresőszavakra 0.36 másodperc alatt nagyjából 38.300.000 találatot ad. Senki se kezdjen most kacagni, mert lesz még jobb viccem is. Nem néztem meg mind a harmincnyolcmillióháromszáz linket (...), de azt látom, hogy jobbára sikeres izraeli megsemmisítő akciókról szólnak.

A hazai héber/liber sajtó is szinte nyomban villózni kezdett a gyönyörűségtől.

"Rakéták ellen való orvosság. Ha az embert folyamatosan rakétázzák a szomszédból, egy idő után megtanul védekezni ellene. Ha az országhatárok alatt futó alagutakból időnként ellenséges fegyveresek kandi kálnak ki, azok ellen is kitalál valamit. Izraelben ötezer startup vállalkozás működik, jelentős részük – valamilyen formában – kötődik a hadsereghez. Ennek köszönhetően a zsidó állam mindig egy (vagy inkább több) lépéssel előrébb jár, mint szomszédos támadói. A terroralagút névre keresztelt földalatti Hamász- járatok a mostani gázai konfliktus új, fontos elemei. A Gázai övezetből vezetnek Izrael területére, és több példa is volt már rá, hogy a rajtuk keresztül közlekedő palesztin fegyveresek izraeli embereket támadtak meg. Egyes adatok szerint 1600 ilyen alagút lehet, az izraeli haderő egyik fontos célja az összes felszámolása. Ehhez egy tel-avivi startup, a Roboteam a Micro Tactical Ground Robot MTGR névre keresztelt eszközét is bevetik. A 60 centi széles, mindössze 9 kilós gép képes akadályokat arrébb tolni, szűk helyen is elfér és 20 centis lépcsőfokokat is megmászik. Legnagyobb előnye, hogy nem feltétlen kell embereket beküldeni a Hamász által kialakított, gyakran robbanószereket is tartalmazó alagutakba."

Az izraeli zsidó patkány nem mászik be az alagútba, mint amerikai elödje Vietnámban. Inkább feltalál valamit...

Namármost rakéta + alagút - hogy jönnek ezek össze? Mint látjuk, egyetlen vásott, neveletlen Fajr-5 mini rakéta a Gázai övezet déli csücskéből, azaz nem izraeli területről és nem alagutból, átröppent két vaskupola üteg és néhányezer "startup vállalkozás" feje fölött.

Az alagut logika megértése nem könnyű, de találgatáshoz sem érdemes kezdeni egy szemléltető térkép nélkül. A jobboldali kép alapján logikus és megkerülhetetlen kérdések sora merül fel.

  1. Az alagutak nyomvonalát kivülről/felülről lehet e érzékelni [detektálni]? Úgy tűnik, nem, mert ha lehetne Izrael nem beszélne "felfedezett" alagutakról.
  2. Mit jelent az izraeli győzelmi jelentésekben csámcsogva használt "destroyed" kifejezés?
    A "destroyed" elpusztított, lerombolt, megsemmisített, romba döntött létesítményt jelent általában. E többértelműség illeszkedik a zsidó lelkiséghez, de mit jelent zsidóéknál az alagutakra nézvést? A hogyanról sohasem szól náluk a fáma. Hogyan van ez?
  3. Az alagútakról készült fotókon jól látni, hogy padozatuk, oldalfalaik, mennyezetük többnyire massziv vasbeton. Ha egy alagútnak csak az izraeli terület alatti szakasza pl. 3 km. [lásd a térképen], mit tud vele kezdeni egy MTGR/Mikiegér?
  4.  Mikor mondhatjuk egy ilyen járatra: "destroyed"? Mikor mondhatjuk a többezer alagút többezer kilométerére: "destroyed"?
  5. Az alagútrendszer egyrészt a több éve blokád alatt tartott gázai övezet mesterséges érrendszere [bypass: áteresztő szelep, kiegyenlítő szelep, megkerülő vezeték], amely nélkül az övezet lakossága - Izrael jóvoltából - elpusztulna]; másrészt a "Zs. Napon", azaz a támadás/számadás napján, az alagutakból fog előtörni az a hadsereg, amely megoldja a közelkeleti zsidókérdést. Ezen most lehet röhögni. Az amerikaiak is röhögtek volna ha valaki előre megjósolja, hogyan ér véget vietnami "küldetésük". Mégis, ahogy írtam, "megtörtént a 'csoda'. A lukból bújt törpék hadserege, modern fegyverzet birtokában, a föld felszínén rohamozva felszabadította Dél-Vietnámot, elfoglalva az ellenség 'fővárosát' Saigont is. Hihetetlen? Az, de megtörtént!
  6. Az alagutakból elő-sorjázó Hamasz harcosok esetleg nem lesznek liberális hangulatban, amikor munkához látnak.  Amilyen a mosdó, olyan lesz a törölköző is.
    A Gázai övezettel határos izraeli települések lakossága az újtípusu palesztin demonstrációk miatt most álmatlanságról panaszkodik. Kit érdekel hogy alszik Gáza-város lakossága, amikor éjszakai órákban becsapódnak a "humán-bombák"?

Egy szó mint száz: kemény napoknak nézünk elébe.

Izrael most mozgósít és egész tankcsordát vonultat fel a Gázai övezet határán. Aztán mi lesz? Becsörömpölnek a gázai romok közé? Azt gondolják tárt karok várják majd ott a Merkavákat, vagy azok is sérthetetlenek, mint az F35-ösök?
Meglátjuk, meglátjuk.

A lerohanás feltételezi utcai harcok megvívását is. Vajon milyen jók lesznek ebben a gyerekgyilkos IDF "harcosok?" Jut belőlük egy gyerekre három fő? Dehát az alagutakból nem gyerekek jönnek... Eh' képzavarba kerülök. 

Holmi rakétázás miatt 1982-ben le akarták rohanni Libanont is. Ez a Merkavás akció akkor kudarcba fulladt. A Hezbollah talpon maradt. Gáza és a Hamasz könnyebb diónak ígérkezik?

Még azon gondolkodom, a Gázai övezet lerohanását tétlenül szemléli e majd Irán és az amúgyis mérges Hezbollah. Ezt most nem tudom kitalálni. Hátha megálmodom...

2019.03.30

-------------------------------------------------------------------------
 

Most még nem tudni, hogy Izrael milyen fegyvereket alkalmazott. De tudjuk, milyeneket szokott alkalmazni. Mielőtt erre rátérnék, néhány szót a Gooogle-ról, amely a másodperc töredéke alatt milliószámra löki a találatokat. Lenyűgöző. Méginkább lenyűgöző az a háttérmunka, amivel a Google kiszűri azokat a találatokat, amelyek kényes kérdésekben információt tartalmaznak. Hogy őszinte legyek ezt arról vettem először észre, hogy a szeszak gyula keresőszavakra évek óta 6000 körüli találatot ad, amelyek kis hányada mutat írásaimra, azok egy százalékát sem jeleníti meg. Jóval több a hibás találat. Azt se tudom, miért hozza be Szersén Gyulát, ha én magamat kerese. Ezeken nem húztam fel magam. Szóba se hoztam eddig. De most dühbe jöttem, azt tapasztalván, hogy hogy olyan kereső szókombinációknál, amelyekben a zsidó, vagy Izrael szavak szerepelnek, a Google teljesen meghülyül. [Erre szolgáltam konkrét példával az újzélandi eseményekről szóló írásomban.]

A világsajtó Izrael hadseregét, az IDF-et, ill. legfőbb fegyvernemét a légierőt, az IAF-et, a világ leg-etikusabb haderejeként reklámozza. A Gooogle semmiféle keresési trükkre nem szolgáltat semmiféle adatot arra, milyen fegyvereket alkalmaz az IAF a gázai lakosság ellen, holott az IAF rémtetteit bizonyító írások százezerszámra keringhetnek a világhálón, csakhogy ezek mind fennakadnak a Google külön belső szűrőjén. [Ez a szűrés a Gooogle lényege.] Kerülő utat találva sikerült néhány valódi információkat hordozó oldalt lehalásznom. A legjellemzőbbet tálalom.

Elöljáróban a következő megjegyzéseket teszem.

Ha az ember kitör a Gooogle pókhálójából egy másik rémisztő világot pillant meg, amelyben már viszonylag könnyü eligazodni, mert minden link tucatnyi hivatkozást tartalmaz nevekkel, eseményekkel, dátumokkal, képekkel, stb. amelyek külön - külön és főleg együtt kétséget kizáróan bizonyítják mit művel pl. Gázában az "erkölcsös hadsereg".

Mai történetem főhőse Mads Gilbert norvég orvos "félreérthetetlen helyzetben" egy gázai kórházban egy sebesült kisgyerekkel... Élményeiről könyvet is írt. A fasz Gooogle ezekről nem tud?

Gilbert doktor a "humaintárius" zsidó hadviselésről a következő megállapításokat tette a Gáza ellen 2009-ben végrehajtott izraeli támadás kapcsán. "A gázai al-Shifa kórház betegein a  DIME [sűrű inert fém robbanóanyag] okozta sérüléseket találtunk, amely a testeket nagyrészt elpusztítja. Izrael 2006-os Gázai övezet elleni támadása, több mint négyszáz palesztinot ölt meg. A DIME nagy húsdarabokat, izmokat vág le. Nem találtunk semmilyen srapnelt. A sebek furcsán füstöltek Fokozatosan értettük meg, hogy ezek az új DIME fegyverek, amelyeket az amerikai légierő fejlesztett ki az izraeliekkel együtt. E kísérleti fegyvert nagyobb mennyiségben használták a Cast Lead művelet során. Izrael 2008-as és 2009 elején végrehajtott Gázával szembeni támadása 1400 palesztint, köztük 352 gyermeket ölt meg. Nagyon sok olyan betegünk volt, akik e rettenetes sérülésekkel érkeztek, levágott  karokkl és a lábakkal, mintha egy hatalmas fejsze közvetlen hatalmas erővel vágta volna át a bőrt, az izmokat és a csontokat. ... Ezen túlmenően nagyon - nagyon pusztító égéseket észleltünk .... amelyek a bőrt, az izomot és a csontokat faszénné változtatták. ... A világ minden részén a kormányoknak szakértőket kell küldeniük Gázába, hogy  elemezzék a sérültek sebéből származó szövetmintákat, és alaposabban elemezzék azokat, akiket megöltek és akik nyomon követik azokat, akik túlélték a DIME robbanásokat, mert ezeknél rendkívül nagy a rák kialakulásának kockázata.

Van ennél frissebb anyag is. Az részletes leírást közöl az izraeli "humán" fegyverekről és azok hatásairól. A bő fényképes illusztrációból egy kigyüjtést mellékelek. Van hozzá magyarázó ábrázolat is. [A jobboldali kép balsarkában látható felirat:"Real Jews News" egy You Tube címre utal, amelyről videóklipek olvashatók, ill. tölthetők le. A gázai "fegyverkísérletek" filmjét még nem találtam meg, de ami késik nem múlik.

Ugyanezt gondolom a zsidó bűnök megtorlásáról is...

2019.03.29

-------------------------------------------------------------------------

 Csak a vak nam látja, a hülye nem érti, hogy a palesztin és perzsa ellenállás nem gyengül, hanem erősödik az IAF csapásai alatt.

Az ám az IAF! Sajnos itt kell visszaülnöm ismét régesrégi vesszőparipámra, az izareli/orosz együttműködésre.

Izrael népirtó hadjáratainak fő fegyverneme a légierő saját veszteség nélkül (?!) azaz büntetlenül operál a szíriai, iraki, gázai, stb. "frontokon". Ez extrém (!) jelenség, amit sem az amerikai- izraeli haditechnika, sem a pilótaképzés fejlettségével nem lehet elfogadhatóan magyarázni.

Az IAF páratlan sikereinek "titkát" csak Szíria tragédiájának ismeretében lehet megfejteni. Szíria ugyanis Oroszország "szövetségese", aki igényelhette volna a "Nagy Testvér" segítségét, amit nem kapott meg. Izrael többszáz - ha nem többezer - légicsapást mért Szíria területére és ennek során mindenféle fegyvert bevetett a "gyengített" nukleáris bombákig bezárólag. Gyakran támadta Damaszkusz közvetlen környékét is. Mindezt saját veszteség nélkül! A Sziriába telepített rakéta védelmi rendszer tehát nem működött. Az ósdi SZ-200-asok ugatni se tudták az F-35-ös raptorokat, de az F-15-ösöket sem. Kérdés, mit tudnának velük kezdeni az SZ-300-as, SZ-400-as, ill. SZ-500-as rendszerek, amelyektől a barát és szövetséges Bassár el-Aszad orra fokhagymás maradt? A két sötét zsidó - Netanjahu és Putyin - összeműködésének okszerü feltételezése nélkül a több mint négy éve tartó "sikersorozat" nem magyarázható.

Putyin hajlékonyabb és síkosabb mint egy angolna. Link dumáin eligazodni lehetetlenség. Úgyszólván nem érhető tetten. És mégis, egy Netanjau/Putyin találkozó [Szocsi 2017] a  hangszerelésében megvilágítja némileg a sötét hátteret. Netanjahu nyíltan [plenárisan] magmondta a frankót. „Egy percre nem szabad elfelejtenünk, hogy Irán minden nap megsemmisítéssel fenyegeti Izraelt Izrael ellenzi Irán folyamatos beágyazódását Szíriába. Biztosak vagyunk benne, hogy minden eszközzel megvédjük magunkat ezzel és bármilyen fenyegetéssel szemben."
Putyin, a találkozó azon részében, ahol riporterek voltak jelen, nem foglalkozott Netanyahu észrevételeivel Irán Szíriában betöltött szerepéről, sem az egyoldalú izraeli katonai akciók fenyegető veszélyeiről. Még csak az kellett volna. Nem tudom a képen miért néznek fölfelé. Csak nem az írást vették észre a falon?

Viszont az Egyesült Nemzetek Szervezetében, Vassily Nebenzia orosz ENSZ-nagykövet elmondta az újságíróknak, hogy a Szíriában létrejött de-eszkalációs zónák, amelyeket Irán, Törökország és Oroszország garantálnak „valódi előrelépést jelentenek a tragikus háború befejezéséhez”.

A Reuters cikkéből az is kiderül, hogy
"Oroszország Izráel iránti 'engedelmességet' tanúsított. Katonai forródrótot hozott létre, megakadályozandó, hogy repülőgépeik vagy a légelhárító egységek véletlenül összeütközzenek Szíriában. Az izraeli légierő szóvivője azt állította, hogy mintegy 100-szor csaptak le gyanús Hezbollah fegyverszállítmányokra orosz 'beavatkozás' nélkül. Az orosz diplomaták azzal érveltek, hogy Moszkva Szíriában való részvétele megakadályozza Iránt vagy Hezbollahot, hogy új frontot nyissanak Izrael ellen.
Gondolom, mindez teljesen világos.

Világos Alexander Petrovich Shein izraeli orosz nagykövet nyilatkozata is. "Figyelembe vesszük az izraeli érdekeket Szíriában jelentette be. Ha Oroszországon múlna külföldi erők nem maradnának Szíriában.

Zeev Elkin, izraeli kabinet-miniszter, aki Netanyahu kiséretében volt Szocsiban, a Putyinnal folytatott megbeszélések után egy rádióinterjún elmondta
„kétségtelen, hogy ez (az ülés) gyakorlati lépésekhez fog vezetni”. Fején találta a szöget...

Mindez azt jelenti, hogy a nemzetközi helyzet szűntelenül fokozódik, a halálos spirál folyton emelkedik. Mi hozhat változást? Nem lehetnek okos tippjeim, legfeljebb virtuálisan gondolkodhatok.

Az egyik megoldás [de sokszor leírtam már] egy oroszországi fordulat lenne Putyin kiiktatásával [Butirka, alagsor, tarkónlövés]. A másik, hogy Iránnak végre sikerüljön egy olyan föld-levegő, ill. levegő-levegő rakétát kifejleszteni, amely drasztikusan és véglegesen megszünteti a nyomasztó és érthetetlen izraeli légifölényt [air superiority], amire annyira felvágnak és amivel minduntalan visszaélnek.

Nem tudjuk mit hoz a jövő, csak azt: gyorsan közeledik.

2019.03.26

Sz. Gy.