Frissítések:

 

Egy mítosz vége

Dead America.


Akinek van fantáziája nyisson új lapot 2019.09.15-ei kezdőnappal, mert ezen a napon vált nyilvánvalóvá: megváltozott a világ rendje.

Mi történt?

Szombat hajnalban valahonnan valakik tíz drónt indítottak a két legnagyobb szaúdi olajterminál ellen. "A rijádi kormány és az Aramco szaúdi olajvállalat közlése szerint a robbanások következtében 5,7 millió hordóval, azaz felére csökkent a napi 10 millió hordónyi olajkitermelés."
A jemeni huszi "lázadók" szóvivője elismer te, hogy a drónokat szervezetük indította. Jelezte hogy "a következő akciók kiterjedtebbek és fájdalmasabbak lesznek a szaúdi rezsimnek."
Amerika azonban nem hisz nekik, hisz a lúd így nem elég kövér. "Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a huszikat támogató Iránt tette felelőssé és azt mondta: nincs bizonyíték arra, hogy Jemenből érkezett a támadás."

Arra sincs, hogy Irán lett volna a támadó. Donald Trump Amerika eszelős elnök elnöke mégis "felhívta telefonon Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörököst, és biztosítsa arról, hogy az Egyesült Államok kész együttműködni a királyság biztonságának és stabilitásának megőrzésében." 
A helyzet olyannyira komoly, hogy "a
z amerikai kormány közölte, szükség eseték kész hozzányúlni a stratégiai olajtartalékaihoz, hogy stabilizálja a támadások miatt megingott olajpiacot."

Irán dühödten tagad "
visszautasította és óriási hazugságnak nevezte a vádakat. A Forradalmi Gárda elitalakulat légierejének parancsnoka figyelmeztette Washingtont, hogy közel-keleti támaszpontjai és repülőgép-hordozói az iráni rakéták hatótávolságán belül vannak

Ez a hercehurca mégis azért rosszhiszemű, mert ez a "drónozás" több éve folyik a huszik részéről. Igaz, ami igaz, hogy a "lázadók" nagy valószínűséggel a szerfölött kellemetlen tulajdonságokkal megáldott iráni Quasef drónokat használják, amelyeket Irán állítólag alkatrészenként szállít Jemennek. A teljesség kedvéért említendő, hogy sor került már "tengeri drónok" bevetésére is.

A probléma gyökere az, hogy az amerikai/izraeli védelmi rendszerek ugyanúgy csődöt mondanak a drónokkal szemben, mint pl. a Gázai övezetből tömegesen  röptetett "sufni" rakétákkal szemben. Az amerikai/izraeli válasz ilyen esetekben a válaszcsapás az összes fegyverrendszerek bevetésével, különös tekintettel a légierőre. A válaszcsapások "alapelve" a súlyos aránytalanság, amely a feltevések szerint elrettentő hatásával a megelőzés céljait is szolgálja. Csakhogy ez az "alapelv" teljességgel hamis. A végtelenségig fokozza az ártatlan civilek szenvedéseit, de egyáltalán nem lohasztja le az olyan "terrorszervezetek" harci kedvét, mint a Hamász, vagy a Hezbollah.

Az adott helyzetben a válaszcsapás logikája is megkérdőjelezhető. A sanda mészáros módszer sem alkalmazható. Jemen védtelen a megtorlással szemben, de a feltételezett tettes Irán nem. Az iráni védelmi rendszer képes a területe fölé repülő drónok lelövésére, vagy földre kényszerítésére. Az amerikai és izraeli dögmadarak is kerülik az iráni légteret, nyilván tudják miért.

Ez annak ellenére van így, hogy Oroszország, ill. Izrael és Amerika közötti titkos paktum alapján Oroszország egyáltalán nem nyújt védelmet még legközelebbi szövetségese Szíria számára sem a területét sorozatosan érő súlyos izraeli és amerikai rakéta és légitámadások ellen. Sőt hallgatással falaz akkor is, amikor Amerika, vagy Izrael "gyengitett" nukleáris fegyvereket vet be akár Damaszkusz közvetlen közelében is.

---------------------------------------------------------------

Az aljasság pálmája.

Sose gondoltam volna, hogy két aljas embert össze kell hasonlítanom, melyik aljasabb. Ma eldőlt a kérdés: Merkel és Putyin közül Putyin az aljasabb, ugyanis... "Az orosz elnök (a dróntámadás kapcsán) Ankarában ajánlatot tett a sivatagi királyságnak: Szaúd Arábia vásároljon SZ-400-as orosz rakétavédelmi rendszert."

Oroszország "szövetségese" Irán korábban hiába kért ilyen rakétákat. Oroszország az Egyesült Államok és Izrael kérésére elzárkózott ettől.

Az orosz ajánlatnak volt előzménye.
"2017. október 9-én Moszkvában Putyin és Szalman ibn Abdul Aziz megállapodtak arról, hogy Szaúd-Arábia Sz-400-as légvédelmi rakétarendszereket vásárol Oroszországtól."

Ezzel szemben Merkel, akit folyton szidok, kijelentette... "a támadás ellenére egyelőre nem tervezi, hogy feloldja a Szaúd-Arábia ellen bevezetett fegyverszállítási tilalmat. Nem látok semmilyen körülményt, amely miatt megváltozna a német kormány álláspontja. Úgy vélem, az események rávilágítanak arra, hogy sürgősen diplomáciai megoldást kell találni a jemeni konfliktusra, akkor is, ha az nagyon nehéznek tűnik."

A franciák sem lelkesednek túlságosan. "A francia külügyminiszter Jean-Yves Le Drian óvatosságra intett az ügyben. Egyelőre Franciaországnak nincs bizonyítéka arra, hogy a drónok honnan érkeztek. Nem tudom, van-e valakinek ilyen bizonyítéka – mondta."

Nyilvánvaló, hogy Európa nem akar felülni Putyin és Trump vonatára. Több írásban foglalkoztam már Putyin becstelen személyével és politikájával. Azt a "konteót" állítottam fel, hogy Putyin Oroszországa ZsidóAmerikával és Izraellel titkos cinkosságban hajtották végre az "arab tavaszt", ill. rombolták le és taszították végeérhetetlen háborúkba Észak Afrika és Közel Kelet államait. Lentebb szánok néhány mondatot annak bemutatására, hogy hozták létre ZsidóAmerika és Izrael az Iszlám Államot és hogy játszotta - a süketet, vakot és némát egyszerre alakító Putyin - a szörny állam kezére Irakot és saját "szövetségesét" Szíriát. Nem csupán hab a tortán az a tény, hogy a sokmilliónyi szír menekült a migráns invázió roham csapata.

2019.09.18
----------------------------------------------------------------------------------
 

Erről nem szokás dicsekedni, de beismerésre van példa. "Az USA megerősítette, hogy 2015 novemberében Szíriában az ILIÁ terrorszervezet üzemanyag-tankerei elleni légi támadások során több ezer 'szegényített uránt' tartalmazó lövedéket vetettek be.

Ami a "szegény urán" élettani hatásait illeti... "Hatalmas a hallgatás arról, hogy a mai háborúkban világszerte bevetik az uránfegyvereket. Mint Szíriában, Afganisztánban, Líbiában, Irakban és Koszovóban. Használatuk háborús bűntett. A lőszert gyengített urániumból állítják elő. Ez az atomipar mellékterméke. Bevetésük mind az emberek, mind az állatok esetében a kromoszómák törését okozza, ami a genetikai kód megváltozásához vezet. (Ennek felfedezéséért kapta Dr. Karl Muller amerikai orvos a Nobel-díjat már 1946-ban.)  Az urán lőszer felrobbanásánál apró nanorészecskék keletkeznek, amelyek egy vörösvérsejtnél százszor kisebbek. Ezt belélegzik vagy az étellel kerül a szervezetbe. Az agyba, a női petesejtbe és a férfi ondóba. 1997-ben az Öböl-háborúban 1991-ben szolgált 25 amerikai veteránból ötnek a spermájában urán 238-at találtak. Ilyen behatolások után az immunrendszer összeomlik, és súlyos működési zavarok lépnek fel a vesében és a májban."

Mindezek után teszek javaslatot a fenti térkép tüzetes megtekintésére.

A szaúdi olaj a Bab el Mandeb szoroson, ill. a Hormuzi szoroson keresztül, tankereken utazik a fogyasztókhoz. Egy krízis helyzetben Irán és Jemen első dolga lesz ezeket a szorosokat lezárni, vagy más módon hajózhatatlanná tenni. Irán nem is csinál titkot abból, hogy ehhez a megoldáshoz folyamodik, ha több lesz kettőnél. Ebben az esetben a világ "olajkeringése" leáll, vagy kritikus mértékben beszűkül. Ez Amerikát esetleg nem vágja agyon, de Izraelt annál inkább és nem csupán energetikai szempontból. Izraelre zúdul minden csapás, amit eddig ő mért bűntetlenül a környező államokra.

Irán elszántsága fényesen igazolódott a "tanker incidensek" kapcsán. Mint ismeretes Anglia (a brit királyi tengerész gyalogság) Gibraltárnál, vagyis nemzetközi vizeken, lefoglalta a Grace 1 iráni tartályhajót. Erre válaszképp az iráni Forradalmi Gárda haditengerészeti egységei lefoglalták a Stena Impero brit tankhajót. Teljesen lényegtelen, hogy az indokolás elfogadható e vagy sem. Igaz e, hogy a tanker iráni felségvizeken, rossz sávban hajózott be délről a Hormuzi-szorosba? A lényeg, hogy Anglia - a vén dögevő oroszlán - nem mer lépni az ügyben. Azt követően sem, hogy az iráni alkotmányvédelmi tanács közleményében leszögezte: a Stena Impero lefoglalása az iráni hatóságok jogszerű válasz lépése volt.

Végezetül arról, miért vetődik fel Szaúd Arábia kapcsán Zsidó-Amerika?

Kettejük aljas szövetsége a világ egyik fő baja. Szaúd Arábia volt Amerika és Izrael első számú cinkosa/tettestársa az Iszlám Állam létrehozásában. Hogy is volt, mint is volt, részletesen leírtam korábban. Néhány idézet...
"Szóval, hogy is van ez az Iszlám Állam ügy? Minthogy fejétől büdösödik a hal, kezdjük az állam  fővel, azaz a kalifával. Hát őkelme egy echte zsidó, ráadásul MOSZAD ügynök. 'Becsületes' zsidó neve Simon Elliot. Ez az alias hívatta magát később Abu Bakr al-Bagdadi- nak. És hogy miként lesz egy zsidó moszadosból iszlám államfő? Voltaképp pofon egyszerűen. Az IÁ megalapítója tulajdonképp az ugyancsak szadista elmebeteg McCain szenátor a hajdani majdani hős [az ukrajnai zsidó államcsíny tervezője - szervezője] stábjában bukkan fel, mint civil samesz. Ebből nem is csináltak nagy titkot. Együtt fényképezkedtek nem is egyszer. Mára ismertté vált, hogy az IÁ terrorhadseregét Szaúd Arábiában szervezték és Törökország segítségével juttatták a 'harcterekre', különös tekintettel Irakra és Szíriára.Többször írtam már róla és itt most nem ismételgetek, csak annyit említek, hogy az újdonsült hadsereg villámgyorsan és ellenállás nélkül haladva, mint kés a vajban [a szarban], megszállta Irak nyugati, ill. Szíria keleti részét, azaz olajtermő kies tájait. Anélkűl hogy Oroszország Putyinja egy büdös szót szólt volna [dettó mint Ukrajnában]. Majd hozzákezdtek a zsidó történelemben legbestiálisabb népirtáshoz - egyfelől. És a rabolt olaj orgazda államoknak történő eladásához másfelől. Elliot alias Baghdadi meg prédikált, prédikált... Hírdette Allah és az ő prófétája Mohamed szent ígéit. Vicces, nemde?

Vicces, de nincs kedvem röhögni. Arra gondolok, hogy a tengerentúli terror-államnak el kell tűnnie a föld felszínéről.

2019.09.16

----------------------------------------------------------------------------------------

Hír TV: hír-szar-keverés magas fokon.

A szaúdiak szorgalmasan kapirgálnak a törmelékben és értékes roncsokat találtak. Többek között egy drónét, amelyről csak a feladó neve és lakcíme hiányzik. Megszólaltak a Hír TV. igazlátói Nógrádi György és Földi László is. Tőlük tudható, hogy az elmúlt öt évben épp Szaúd Arábia költött a legtöbbet fegyverkezésre, amely kidobott pénznek bizonyult néhány picike drónocska miatt.

Nógrádi prof. azt a kijelentést tette, hogy a szunnita Szaúd Arábiával és szövetségeseivel szemben a siíta Irán mögött Kína, Oroszország és a siíta világ állnak. Nógrádi úr széleskörű tájékozottságát mindíg csodáltam, de ez a kijelentése kétséget támaszt bennem jóhiszeműsége iránt.

Oroszország SZ-300-as rakétákkal is úgy "látta el" Iránt, hogy a kifizetett rakétákat nem szállította le és Iránnak szégyenszemre pereskednie kellett a csaló ellen. Oroszország úgy áll Irán mögött, hogy számára sohasem ajánlott fel SZ-400-asokat, amelyeket most egyből felajánlott Szaúd Arábiának.

A másik okos Földi László arról filozofált, hogy új fegyver jelent meg a világszinpadon, amely mellett semmivé lett a drágán vett védelmi rendszer. Odáig szerencsére egyik úr sem jutott el, hogy Irán tudományos eredményei - csodafegyverei - mögött az "orosz géniusz" jelenlétét sejtesse.

"Új" csodafegyverrel ZsidóAmerika elmebetege Trump kísérletezik, "újabb kemény szankciókkal" fenyegetve Iránt.

A másik - a közelkeleti - eszelős "Bibi" Netajnahu 1995-ben, vagyis 24-éve adta ki hírhedt könyvét, amelynek tulnyomó része az "iráni veszedelemmel" foglalkozik, százféle formában ecsetelve azokat a szörnyűségeket, amelyet Irán követhet el az olyan "demokráciákkal" szemben, mint Amerika és Izrael. "Ökológiai terroriz must" és "nukleáris holocaustot" emleget, amely úgy is megvalósulhat, hogy "lerombolja valamelyik szomszédos ország fővárosát, mondjuk Rijádot, a Perzsa öböl olajtöltő berendezéseit, vagy lerombolja a Hormuzi szorost és ezzel olyan katasztrófát idéz elő, amely elvágná a tengeri kijáratot a világ különböző részeibe induló olajszállítmányok elől." [140 old.]

A huszonnégy éve a falra mázolt veszély mára reális közelségbe került, de miért? Hát azért mert a másik barom felrúgta az Iránnal kötött olajalkut. "2018. május 8. Hatalmas várakozás előzte meg Trump mai bejelentését, sokan reménykedtek benne, hogy a tanácsadóinak és az európai szövetségeknek sikerül meggyőzni az elnököt arról, hogy ne tegye meg. De megtette: az Egyesült Államok felmondja az alkut Iránnal, és újra bevezeti a szankciókat."

A zsidók már rájöttek, hogy a saját eszelősük veszélyesebb mint egy iráni bomba. Nagyon úgy néz ki, hogy Bibi büdös lábára útilapút kötnek és pártja nélküle fog valamilyen koalíciót összetákolni.

Nem tudom, az amerikaiak mikor jutnak arra a felismerésre, hogy Trumpra kényszerzubbonyt kell húzni, minél előbb, amíg nem késő. Ez zsidóék érdeke is lenne. Irán várható "ellenszankciói" ugyanis elsősorban Izraelt fogják sújtani.

2018.09.19

---------------------------------------------------------------------------------------------

Kettős bukás...

Nem volt különösebben nehéz előre látni, hogy Bibi ideje lejárt. Beni Ganz nem akar vele kormánykodni. Megkapta az útilapút.

De hogy alakul ezután a világpolitika?

Ez a két állat együtt sodorta a világot s pusztulás szélére. Együtt köpködték szembe a világ közvéleményét és az Egyesült Nemzetek Szervezetét. [A baloldali képen Trump szívére szoritja Netanjahu véres kezét. Fennkölt jelenet, nem?]

Bibi 2018 szeptemberében egy kioktató/lebaszó
előadást tartott az ENSZ közgyülésen. "Leleplezett egy korábban ismeretlen iráni nukleáris létesítményt, melyben akár 300 tonna nukleáris anyagot is tarthatnak, és azzal vádolta a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget, hogy nem vizsgálta meg az áprilisban általa ismertetett anyagokat Irán nukleáris programjáról. Azt is felfedte, hogy a Hezbollah precíziós rakétaátalakító telephelyeket rejtett el Bejrútban, figyelmeztett arra, hogy Izrael mindenütt és bárhol fel fog lépni Irán ellen. [Irán ellen - Libanonban...]  Szerinte a NAÜ, az ENSZ nukleáris ügynöksége nem tett semmilyen lépést, miután áprilisban nyilvánosságra hozta a teheráni nukleáris archívumot, ezért fedi fel most a titkos atom létesítményt, amely Teherán Turquzabad kerületében, mely csupán néhány kilométerre fekszik az archívumtól."

Választási kampányában meghírdette Ciszjordánia (nagyrészének) erőszakos bekebelezését (annektálá- sát). Ezt nem merte volna megtenni Trump előzetes jóváhagyása nélkül. Persze a dolog bizalmas volt. Meg kellett várni Bibi választási győzelmét, hogy végrehajthassák gaztettüket. Ez életveszélyes kalandnak igérkezett, de semmivel sem lett volna életveszélyesebb mint Jeruzsálem annektálása.

Trump tehát tartotta a pofáját, de
David Friedman jeruzsálemi amerikai nagykövet 2019 júniusában
elköpte magát kijelentve, hogy  "Izraelnek jogában áll elcsatolni a megszállt Ciszjordánia egy részét." A zsidók se voltak diszkrétek. A The Times of Israel emlékeztetett arra, hogy márciusban az amerikai kormányzat szokásos éves emberi jogi jelentésében első alkalommal nem használták a 'megszállt területek' megnevezést." Árulkodó apróság...

A kérdés mindezek után úgy vetődik fel, hogy Trump becstelen személyét érinti e barátjának és cinkostársának bukása? E kérdés megválaszolásánál a józan észnek ugyanolyan szerepe van, mint Amerikában a becsületnek, azaz nulla. Trump sorsa egy másik gonosztevő: Putyin sorsával van összekötve, aki az elnöki székbe segítette. Erről tehát máskor máshol.

2019.09.20
---------------------------------------------------------------------------------------


2019.09.16

Sz. Gy.