Rapport?

T
örpe a medvebarlangban.

 

Nagy volt a pofája, nem is olyan régen. Feltünt. Nekem legalábbis. Ennek apropóján írtam 2009.01.24-én egy kommentárt "Tűzveszély, az első magyar olaj-svejk", és egy másikat 2009.06.07-én "Lélekvesztők az olajtengeren" cimmel. Visszhangja persze nem volt, egyiknek se'. Dehát a magyar nem szivesen visszhangzik [már a tihanyi visszhang is elnémult]. A kolbásztöltő persze tartja az irányt, de közben elfordult alatta a föld. Útiránya immár Moszkva felé mutat... Hát nem furcsa?

Az életkornak, a nem korspecifikus hülyeségnek, de legfőképp Murphy
törvényeinek róható fel, hogy kifelejtettem a legkorábbi és talán legfrappánsabb blog-írásomat, a 2008.08.14-ére keltezett 
"Neokhont". Aki
úgy gondolja nézze meg. Ebben fejezi ki Orbánnal szembeni utálkozását Oroszország budapesti nagykövete. Vajon visszahívják, ha a birkamagyar beszavazza a Fideszt és Orbán miniszterelnök lesz? De ha a nagykövet "persona non grata" lesz Budapesten, mi lesz Orbán Moszkvában? Mellesleg szólván a blogból az is kiderül, hogy Tőkés püspökre és Papp szívsebészre nem tegnap figyeltem fel...

Immár ők is neokonok! Ezt sziveskedtek közhírré tenni nyilvános szereplé seik során. Lásd pl. a debreceni zsidózást, amiről a napokban írtam. Szép kis vircsaft lesz Orbán körül, mikor beiktat ják...

A Magyar Nemzetben és az Origón jelentek meg az erről szóló híradások. Teljes terjedelemben közlöm őket.

Moszkva nem fél: Putyinhoz készül Orbán
2009. november 20. 05:45 Orbán Viktor lesz a vendége az Egységes Oroszország szombati szentpétervári kongresszusának – értesült lapunk moszkvai forrásokból. A látogatás tényét a Fidesz sajtóosztályán ugyan nem erősítették meg, informátoraink azonban elmondták, a Fidesz elnöke annak dácsáján találkozik a hatalmi párt elnökével, Vlagyimir Putyin kormányfővel.

A kongresszuson meghívottként ott lesz Dmitrij Medvegyev orosz államfő is, így elképzelhető, hogy ő is tárgyal a magyar ellenzék vezetőjével. Orbán értesüléseink szerint az Európai Néppárt alelnöki minőségében látogat Szentpétervárra. Az Európai Parlament legnagyobb frakciójának küldöttsége többször tárgyalt már az Egységes Oroszországgal.

A meghívás ténye egyértelműen arról árulkodik, hogy Moszkva pragmatikusan előre tekint, s nem számol az MSZP jó szereplésével. Erről árulkodott már, hogy nemrégiben az orosz fél lemondta a kormányközi vegyes bizottság soros budapesti ülését. Oroszország a választások után is szeretné megőrizni a jó viszonyt Budapesttel, derült ki Alekszandr Tolkacs nagykövet lapunknak adott interjújából is. A diplomata sokakkal ellentétben nem félti a kétoldalú kapcsolatok jövőjét az esetleges kormányváltástól, óv a helyzet dramatizálásától, s természetesnek tartja azt is, hogy az új kormány a magyar nemzeti érdekekből kiindulva alakítja majd külpolitikáját – további részletek a Magyar Nemzet pénteki számában. Orbán elmegy Putyinék kongresszusára
Az orosz diplomáciával korábban konfliktusba került Orbán Viktor Fidesz-elnök elmegy az Oroszországot irányító párt szombati kongresszusára. Orbán programjának részletei nem ismertek, de a Magyar Nemzet szerint várhatóan találkozni fog Vlagyimir Putyin kormányfővel.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke részt vesz Vlagyimir Putyin orosz kormányfő pártja, az Egységes Oroszország párt szombati szentpétervári kongresszusán - közölte a Fidesz sajtóosztálya. A Magyar Nemzet meg nem nevezett moszkvai értesülései szerint Orbán személyesen találkozik a Putyinnal is annak dácsájában.

A Fidesz közleménye szerint Borisz Grizlov, az orosz parlament (Állami Duma) elnöke, az Egységes Oroszország párt legfelsőbb tanácsának elnöke hívta meg Orbánt a kongresszusra. A Magyar Nemzet azt írja, hogy a kongresszuson Dmitrij Medvegyev orosz államfő is megjelenik majd, így elképzelhető, hogy a Fidesz elnöke vele is tud majd tárgyalni.

Ez a lépés már vélhetően annak szól, hogy a következő választást követően nagy valószínűséggel a Fidesz alakít kormányt.Oroszország a választások után is jó viszonyt szeretne Magyarországgal - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Alekszandr Tolkacs, Oroszország budapesti nagykövete.

Orbán többször bírálta már az orosz külpolitikát - legfőképp Közép-Kelet-Európa gázellátása miatt. Emiatt 2007-ben komoly konfliktusa támadt az akkori orosz nagykövettel, Igor Szavolszkijjal. Egy konferencián Orbán azzal vádolta meg az orosz félt, hogy állami-politikai logika mentén kezeli az energiakérdést. Az orosz követ ezt visszautasította, mondván Oroszországban a vállalkozók szállítják az olajat és a gázt. A konfliktus után Szavolszkij azt nyilatkozta, csupán "átmeneti incidensnek" tekinti a történteket. 

 

Európai néppárti delegációkkal utazik Szentpétervárra Orbán 2009.11.20 13:47MNO - KN
Orbán Viktor szombaton részt vesz az Egységes Oroszország párt szentpétervári kongresszusán. A Fidesz elnökét Borisz Grizlov, az orosz parlament (állami duma) elnöke, az Egységes Oroszország párt legfelsőbb tanácsának elnöke hívta meg a kongresszusra, amelyen részt vesz több nagy európai néppárt delegációja is – tájékoztatott Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője.

Orbán Viktor hétfőn Budapesten találkozott Alexander Babakovval, az állami duma alelnökével, és a kongresszus ideje alatt is lehetőség adódik majd megbeszélésekre, ezek pontos menetrendje azonban majd a helyszínen dől el.

Ez lesz tehát "holnap". És mi lesz holnapután? Utólag értékelhető, mennyire voltam képes megsaccolni bizonyos problémákat, eseményeket. Ez adja a [pimasz] bátorságot ahhoz, hogy újból előre kalandozzak néhány hónapnyira.

Hát persze az előre - a semmibe - kukkoláshoz emlékezni illik a tegnapra és a lehető legalaposabban kell körülnézni a mában.

Vágjunk a közepébe!

Már sokan hajlandók észrevenni, hogy Oroszország ismét nagyhatalommá lett. A medvetáncoltatásnak vége! Keve seknek akarózik viszont számot vetni azzal, hogy mi minden következik eb
ből - főleg ránk nézve. Mindenekelőtt a "befolyási övezet" kérdését említem.

Ez a kérdés elhanyagolható fontosságunak látszott, amíg Ukrajnában a CIA keverhette a szart. Dehát változott a helyzet.

Kézenfekvő, hogy Viktor Juscsenko ukrán államelnök a dioxinfertőzést túlélte, de károsodott - agyilag. Még mindíg ilyesmiket mond.

"Az országot az európai szervezetekhez vezetem, mert biztos vagyok abban, hogy ott Ukrajna érdekeit nagyban meg tudják valósítani...Ez az a politika, amellyel Ukrajna nyer" - mondta az államfő.

Hangsúlyozta, hogy az ország biztonságpolitikájának a kérdése nem csak államfő felelőssége - adta hírül a Korrespondent.net internetes hírportál."

A hír azonban nem ez, hanem a következő [egészen friss].

"Oroszország és Ukrajna korrigálja a kétoldalú gázszállítási szerződéseket – mondta Vlagyimir Putyin pénteken hajnalban Jaltában Julija Timosenko ukrán kormányfővel folytatott megbeszélése után, és reményének adott hangot, hogy a szilveszter idén problémák nélkül telik el."

Az említett személyek gazdaságpolitikai frigye, ebben a formában, arra mutat, hogy bíznak a Juscsenko feje fölötti kézfogás szilárdságában. Ha tévednének, a legközelebbi titkosszolgálati akciót Juscsenko már nem fogja megúszni.

A megegyezés nem kevesebbet jelent, minthogy Ukrajna [ismét] Oroszország befolyási övezetébe került. [Megjósol tam...] Ami pedig minket illet: az oroszok [megint] a spájzban vannak...

Mit jelent(het) ez már a közeli jövőben? [A távlatok felvázolása külön írás témája lesz.] Csak azokat a kérdéseket vetem fel, amelyek leginkább a húsunkba vágnak.


Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!
 

És a világért se feledjük a bibliai kinyilatkoztatást: "A langyosakat kiköpi szájából az úr!"

A következő írás arról szól, mire mentek egymással Putyin és Orbán. Csak tudnám, miért épp az európai néppártokat hívták és miért az orosz pártkongresszusra? Ha rájövök valamire soron kivűl megírom!

2009.11.21

Sz. Gy.