Új front

     Ejtőernyős veteránok

Sokan gondolhatják rólam, összeférhetetetlen vagyok és keresem a bajt. Ebben lehet valami, de az is igaz, hogy manapság a baj megkeresi az embert bárhol bármikor. Előre bocsátom, '56-ban forradalmár voltam, a "rendszerváltás" óta viszont dühös lázadó vagyok, mert a hazug kapitalista elnyomást még jobban utálom, mint brutális szocialista elődjét.

Négy létkörben éltem eddig. Jogászként vállalati jogtanácsos - ügyvéd - ügyész, katonaként ejtőernyős, magánemberként pedig ejtőernyős sportoló és oktató voltam. Mindenütt konfliktusba kerültem környezetemmel és mindíg mindenütt én húztam a rövidebbet.

A vállalattól távoznom kellett mint "ellenforradalmárnak". Emiatt a katonaságnál lefokoztak. Mint ejtőernyős oktatót és sportolót letiltottak.
Sok évtizedes ügyvédi pályám alatt folytonos összetűzésben voltam a bírákkal. Mint megyei főügyészt pedig kényszernyugdíjaztak, mert mindenáron  rács mögé akartam juttatni az olajszőkítőket. Köztük a megyei rendőrfőkapitányt...

Egy közösség fogadott be és tart számon mostanáig: ejtőernyős katona bajtársaim és sporttársaim. Ők a "veteránok".

Ez a csapat amely hajdanán dacolt, sőt packázott a fenyegető halállal, most a biztosan bekövetkező halál felé menetel. Ki megadással, ki eltompultan, ki rettegve, ki lázadozva.

Két évvel ezelőtt az a megtiszteltetés ért, hogy felkértek nyilvánítsak véleményt és tegyek javaslatot e tömeges balsors enyhítésére. Megpróbáltam. És ekkor, emiatt ugyanolyan emberekkel kerültem összeütközésbe, mint akik annakidején kírúgtak, lefokoztak, letiltottak, kényszernyugdíjaztak, stb.

Mondanom sem kell, hogy ezt a mindenütt regnáló, pöffeszkedő embertípust mélységesen útálom és a vereség biztos tudatában is felveszem ellenük a harcot, mert nem tehetek mást.

Mai ellenfeleim a "Csupa Tábornok Magyar Hadsereg" tiszti különítménye, amelynek "katonái" a Magyar Ejtőernyősök Baráti Szövetsége elnevezésű . közhasznúnak nevezett közhaszontalan társaság tagjai, alkalmazottai.

E harc egyik eszköze egy új Honlap, amelyet ezúton ajánlok olvasóim szíves figyelmébe, azért is, mert a sok unalmas politikai téma után a megjelentetendő írások néhány epizódot is felelevenítenek majd e hajdani fenegyerekek izgalmas életéből és némelyikük halálából.

Ami a halált illeti, a vetaránok nagy családja a hajdanvolt nagy családokra emlékeztet, amelynek tagjai jobbára a temetőben találkoznak néhány percre. Ami engem illet, egy új ejtőernyős "családmodellt" hoztam javaslatba. Ez nem tetszett a tábornokoknak, ezredeseknek...

2018.10.21

Sz. Gy.       

 

 

 

 

 

kép