II. rész - Tanulságok
                                                                                                                                                     III. rész - Amerika bűnössége

Nálunk a gyertyák égnek csonkig . Amerikában a 110 emeletes acélbeton felhőkarcolók is. Ez a korlátlan lehetőségek és a gátlástalanság hazája.

 

Összeesküvés gyakorlat

WTC USA 2001.09.11

 

I.
 
Ez történt

A story

2001. szeptember 11-én, két Boeing 767-es repülőgép megtámadta a World Trade Center (WTC) 110 emeletes ikertornyait. United Airlines járat UA 175  számú gépe a déli toronyba csapódott a 77 - 85 emeletnél. Ezt követte az American Airlines 11-es járatának AA 11 sz. repülőgépe amely  az északi toronyba rohant a 93 - 99 emeletnél. A gépeket iszlám terroristák kerítették hatalmukba és vezették a tornyoknak, elpusztítva önmagukat, a gépen utazókat és a tornyokban tartózkodók jelentős részét. Az elsődleges becsapódások megrongálták mindkét épületet. A gépek üzemanyaga (kerozén) meggyulladt és súlyos tüzeket okozott. Ez akkor is háborús ok ("casus belli") lett volna, ha a dolog ennyiben marad, azaz a tornyok felső szintjei megrongálódnak és kiégnek, ahogy az acélbeton épületek ilyenkor szoktak.

A probléma az adott esetben az volt, hogy a válaszcsapást kire kell, ill. lehet mérni. Az egyik válaszcsapás Irakot érte, amelynek a merénylethez bizonyítható köze nem volt és sem atom, sem vegyi fegyverekkel nem rendelkezett, amint ez többévi háborúskodás és milliónyi ember halála után kiderült. A másik csapás Afganisztánt érte, amelynek hegyei között, az afgán hatóságok által elérhetetlen helyen egy szaud arábiai milliomos Oszama Bin Laden bujkált és a merénylet megszervezésével és végrehajtásával volt gyanúsítható.

A fenti egyszerü "casus belli" azonban nem volt elég. Amerikának ezen felül még egy "big businessre" is szüksége volt ahhoz, hogy Afganisztán és Irak megtámadásán túl lerombolja a világ huszadik századi rendjét is, Amerika korlátlan világ diktatúráját állítva a helyébe.

A tornyok ugyanis összedőltek, helyesebben porrá, füstté, hamuvá lettek, de olyan módon, ami teljességgel kizárja annak a feltételezésnek a lehetőségét, hogy a "túlrombolás" (valóságos "owerkill") tettesei is az iszlám terroristák lettek, lehettek volna.

A megdöbbentő az egészben az, hogy az amerikai vezetők nagyon is jól tudták, hogy a turpisságok előbb - utóbb lelepleződnek, de szartak, szarnak rá (bocs!!!).

A téma sokszorosan lerágott csont. Mégis azért kezdtem el szopogatni, mert a "magyar" küldöttség, a többi gyalázatosok után baktatva, kivonult az ENSZ közgyűlési terméből, amikor az iráni elnök Ahmadinejad azt merte mondani, hogy a WTC tornyok felrobbantása háborús provokáció volt az USA részéről, hogy háborút indíthasson (mint a Lusitatnia elsüllyesz
tetése után a központi hatalmak, majd Pearl Harbor lebombáztatása után a tengelyhatalmak ellen) és hogy ennek az új háborúnak több mint egymillióan estek áldozatul. Látni, láttatni kell, kikkel fújunk egy követ.

Anyagválogatás közben, a zavaróan bőséges anyagból, azt a videoclipet választottam, amelyet egy  Brad Friedman nevü konzervatív republikánus, civilben rombolás kedvelő, állitott össze, és kommentál (narrátor). Ezt azért teszi, mert egy tavaly általa látott videoclip kiborította. A videoclip címe "Painful deceptions", szerzője Eric Hufschmid, aki tévedéseiből mítoszt kreált. Azt hirdeti, hogy a tornyokban a repülőgépek üzemanyaga által okozott tüzek oly hevesen égtek, hogy az épületek fémvázai végül feladták. Mitoszhoz tartozik, hogy a lángoló kerozin gallonjai képesek megolvasztani az acél tonnáit és előidézni, hogy az épületóriások összedőljenek és eközben apró darabokra hulljanak. Lehetséges, hogy 110 emelet nagyjából 10 másodperc alatt a földig csuklik össze, porrá válva e röpke idő alatt, mivel - úgymond - szerkezetük nem bírta ki a heves tüzet.

Lássuk miket mond, hogyan érvel Friedman.

A tornyok acélszerkezetét John Skilling és Les Robertson mérnökök tervezték a hatvanas években. Figyelembe véve azt az előzményt, hogy 1945-ben egy irányíthatatlan bombázó belerepült az Empire State Bulildingbe. Skillingék az akkori legnagyobb gép, a Boeing 707-es becsapódásával számoltak teljesen feltankolt állapotban (150 tonna). A WTC tornyokba csapódó Boeing 767-esek nagyobbak voltak, de nem voltak teljesen feltankolva. (Tartályaik 90 770 liter kerozint képesek befogadni. Ennek kb harmada volt bennük.) A tűzoltók két tűzfészket észlelve és úgy számítottak, hogy ezeket két tömlővel képesek lesznek eloltani. A "hivatalos" verzió szerint azonban tűz elterjedt az emeletek között  és olyan nagy hőt termelt, ami elég volt ahhoz, hogy a tornyok 47 acéloszlopos magját, 236 külső oszlopot és többezer tartóelemet egyszerre döntsön össze.

Ez azonban - így - nem stimmel.

Az ikertornyok a gépek becsapódása után még több mint egy óráig álltak, álldogáltak. Közben feketén füstöltek, de nem lángoltak (oxigénhiányos égés) és nem dőltek össze. Ez idő alatt ezreket menekítettek a lépcsőházakon keresztül, másokat pedig visszaparancsoltak irodáikba, ahol elpusztultak.

Az épületek erős ("szúnyogháló szerű") rácsszerkezete akár több gép becsapódását is kibírta volna. A tornyokat 220 km/h szélsebességre tervezték. Egy gép becsapódása nem több. mint egy hurrikán egyetlen lökése.

Sajátságos módon üzemanyag égésének romboló hatását nem tervezték, mert a történelemben soha sem volt arra példa, hogy acélvázas épület tűz hatására omoljon össze! Valóságos poklok tomboltak több épületben, de egyik sem omlott össze. (Ez ihlette a "Pokoli torony" c. sikerfilm alkotóit is.)

2005-ben pl. a  madridi Windsor Tower ellenált egy több mint húsz órás tűznek. (Több amerikai példa is említve, dokumentálva van.) A Windsor épület kiégett vázára még fel lehetett állítani egy súlyos toronydarut (a bontáshoz). Windsor húszórás tűzének, ill. a WTC tornyok másfélórás füstölésének következményei valahogy nem passzolnak egymáshoz... Az acészerkezet tulajdonsága, hogy a felső szintek nem képesek összenyomni az alsókat. A WTC szerkezete ráadásul eltért a hagyományosaktól. Ún. csőszerkezet volt, amit egy nagyon erős acélháló fogott körbe, az említett  "szúnyogháló". Ezen belül volt a téglaalap alakú belső mag 47 db. 10 cm. átmé rőjű vasoszloppal, az erő és a találékonyság kombinációja... Az oszlopokat rács-profilszerekezetek kötötték össze. Ezekre kerültek az acél padlóelemek, hegesztve - csavarozva. A "hivatalos" legenda szerint a rácsok a hőtől megolvadtak, berogytak és az emeletek sorra ledőltek, összeroskadtak, nem bírván a leomló felsőbb emeletek súlyának ellenállni.Ez stimmelne. Létezik az u.n. "haladó omlás", melynek során minden emelet palacsintává lapul de csak robbantás következtében (!). Ilyenkor is állva marad a szinte elpusztíthatatlan mag.

Az ikertornyok magva azonban nemhogy összeomlott volna, hanem egyszerüen eltünt... Így keletkezett a "Ground Zero" A hivatalos magyarázat szerint az égési hő (kerozin+belső éghető anyagok hője) elegendő volt ahhoz, hogy megolvassza az acélt. A hivatalosokat nem zavarta, hogy hagyományos "fűtőanyaggal" szemben az acél, a beton és az üveg nem éghető (elégethető) anyagok.

A kataszrófa tanúi furcsa "élményekről" számoltak be. Az északi torony összeomlását a tűzoltók úgy írták le, hogy futni kezdtek miközben a torony emeletről emeletre kezdett "durrangatni" (felülről lefelé), mintha gyujtószerkezetek lettek volna: bumm bumm bumm... Egy civil tanú úgy hallotta, minha lövések lettek volna: bang bang bang! Albert Turi tüzoltó parancsnok szerint is robbanó szerkezetek voltak a toronyban.

A déli torony összeomlása előtt is robbanások hallatszottak. Természetes összeomlásnál előbb látszik az és azután hallatszik a robaj. Itt fordítva történt.

Aztán a metallurgia fránya törvényei. A kohó zárt terében, oxigén adagolással hevitve, azaz ideális helyzetben, az acél 1510 °C fokon olvad meg. Ez a szám ennek az ügynek a legfontosabb adata, jól jegyezzük meg! Szabad térben az acél megolvasztásá hoz erős gyújtóanyag is kell - a Termit. Még sok szó esik róla. Fontos termodinamikai törvény, hogy az acél "testhőmérséklete" sohasem lehet magasabb az égéstérben előállított hőnél. Nyilt térben viszont a szénhidrogének (kerozin) égése során legfeljebb 650 °C fokos hőérték keletkezhet, amely nem kevesebb mint 960 °C fokkal alacsonyabb az acél olvadáspontjánál. Persze az acélszerkezet lágyulása alacsonyabb hőfokon is bekövetkezhetne és elméletileg a szerkezet összeomolhatna (gyakorlatilag nem omlik össze, amint a fentiekből kiderül). Ilyenkor azonban az összeomlott szerkezet girbe - gurba darabjai hiánytalanul megmaradnak és fellelhetők az épület romjaiban. Az acél felhevülve meglágyul és eredeti alakját elveszítheti (Madridban nem veszítette el...). Kihülve azonban szilárdságát többé kevésbé visszanyeri.- Tömege nem csökken és főleg nem "párolog" el...

Az égési hőről szakembernek sokat mondanak a színek. Egy szabad-téri "piszkos" (szabályozatlan) égés lángjai narancsszínűek. A gépek becsapódásakor keletkezett tűzgolyók is vöröses narancssárga színűek voltak. Szabályozott égés esetén, pl. gáztűzhelynél vagy kohóban egész nap éghet a (kékes) láng, az égető berendezés acélszerkezete nem olvad meg. A tepsik sem égnek el. Kerozinos fűtőberendezéseket a háztartásokban is használnak. Itt a kerozin gőze ég 980 °C hőfokon és a berendezés egyetlen eleme sem olvad meg 24 órás üzemeltetés esetén sem.

Kiegészítés (2011.09.12). Az északi torony csak füstöl (!?), a déli toronynál narancsszín lángok (?). A déli toronyba később csapódott a gép és hamarabb omlott össze. Az északi toronyba hamarabb csapódott a gép és később omlott össze. Az kollapszus viszont egyforma volt. Ha az északi torony nem kapott lángra, mitől "égett" porig a sokezer tonnás acélváz?

De a furcsaságok nem érnek véget a tanúk megfigyeléseivel.

A tornyokról készített felvételeken az látható hogy hatalmas acélgerendák repülnek szerteszét nagy távolságokra,  nagy sebességgel. Ez nem a fémolvadásra jellemző "tünet". Thomas Eagar professzor "hivatalos" elmélete szerint az épületek összeomlását valamiféle "dominó effektussal" lehet megmagyarázni. Eagar úr! Mi történt az acél épületmaggal? Nincs válasz.

A tipikus "üzemszerű" robbantások szémítógép-vezérléssel történnek és az alapoknál kezdődnek. Ilyen esetekben az összeomló alapokra zuhanó felső szintek súlya is fokozza az omlasztás hatékonyságát. (Több kép dokumentálja.)

A WTC tornyok felülről lefelé, belülről kifelé (!) robbantak, ami egyedülálló eset az iparszerű robbantások, ill. az összeomlasztások  történetében. Milyen erőhatások működését lehet felismerni abban a jelenségben, hogy nagy acél és betondarabok kifelé repülnek és jelentős károkat okoztak a szomszéd épületekben? Kirepült pl. egy 270 tonnás acéldarab, ami egymagában kétszer nehezebb, mint a Boeing... 120 métert repült és a World Financial Center épületébe mélyen befúródva állt meg. A FEMA fényképésze felvételeket készített és csodákozott,  miért fúródott oly sok acélgerenda a szomszédos épületekbe. Milyen erő "lőtte" át a tornyok darabjait az utca túloldalára?

A repülés... A nem túl közeli Deutsche Bank tetején 2006-ban olyan emberi csontmarad ványokat találtak, amelyekről okkal feltételezik, hogy a tornyok robbanásakor repültek oda.

A sorrendiség... A déli torony dőlt össze először, holott ebbe később csapódott be a gép. A kettes torony felső harmada kifelé dőlt, aztán hirtelen szétesett a levegőben. Mi okozta ennek a hatalmas acél ill. beton darabnak ilyen hirtelen "elporladását". Mindkét épület lefelé omlott, arra ahol a legnagyobb ellenállásba kellene ütközniük a lezuhanó elemeknek. A tornyok azonban kb. 10 másodperc alatt (!) omlottak le. A Columbia Egyetem szeizmikus adatai szerint az északi torony nagyjából 8, a déli kb 10 mp. alatt dőlt le. Ez azt jelenti, hogy a 110 emeletes monstrumok a szabadesés sebességénél gyorsabban omlottak össze. A sértetlen alsó szintek tehát egyáltalán nem késleltették a felső szintek zuhanásszerű omlását. A robbanás hullám valósággal száguldott - lefelé.

A déli toronyról készített filmfelvételeken látszik, hogy a felülről lezuhanó törmelék nem éri utol az alsóbb szintek megsemmisűlését. Vagyis a sorozatrobbantás sebessége nagyobb mint a fentről lezuhanó törmelék szabadesési sebessége. Az omlás gyorsabb a gravitációs zuhanásnál. Az épület a tetejétől az aljáig nem egyszerűen felrobban, porrá válva (!) robban.

Az északi torony belső magjának acéloszlopai 200 magasak voltak. Milyen erő (hő) volt képes ezeket "eltüntetni"? Eric Hufschmid a "Painful question" c. könyv szerzője (fémvágó szoftverek tervezője) szerint egy emelet egy hektár területű  (65x65 m) több ezer (!) illesztéssel volt rögzítve. Egy emelet leszakadásához több ezer illesztésnek kell egyszerre (!) eltörnie.

Kacsintásnyi idő alatt többtizezer illesztés tört volna el. Hogyan? Mitől? [Nem olvad a kerozin "hőjétől", hanem elpattan, eltörik...] Egyetlen lehetséges magyarázat, hogy ezt robbanóanyag, robbantás idézte elő. A robbanó anyagokat a legfontosabb illesztési pontoknál kellett elhelyezni. A lezuhanó törmelék súlyát sem lehet figyelmen kivűl hagyni, de mégolyan nagy súly sem képes az emeleteket a szabadesés sebességével összeroppantani plusz semmivé porlasztani.

Egy lapitott összeomlásnál egymásra halmozódnak az egykori emeletek rétegei. A "Gound Zero" egy lapos, úgyszólván üres (!) térségként tárult a csodálkozó nézők szemei elé a füst és a por eloszlása után. Hova lett a többszázezer tonnányi üveg, beton és acél?

Ma reggel  (2010.10.16) láttam a Discovery-n egy filmet a "civil" robbantásokról. A lényeg, hogy a robbantás következtében lényegében ugyanannyi tömegű törmelék képződik, amennyi az épület tömege volt. (Evidens.) A maradékot a szakmai szlengben "sitt"-nek nevezik. A robbantás  befejező művelete a "sitt" szállítás előtti gondos átvizsgálása, mert a szakmai tapasztalatok szerint szinte mindig marad fel nem robbant töltet a hozzá tartozó gyutaccsal és zsinórral... Így már világos a dolog! A Termit megsemmisíti saját áruló nyomait is. Ez egy igen lényeges logikai elem az összeesküvés elméletben. Furcsa, hogy senkinek sem jutott eszébe a téma kapcsán. Ez a vizsgálat amúgy szakmai szabály. A "Bautrend" robbantó cég honlapján a következők olvashatók. "A robbanás után be kell járni a romokat és meg kell győződni arról, hogy minden a tervek szerint történt-e, valamint nem maradt-e esetleg fel nem robbant töltet. Ezután elkezdődhet a törmelék elszállítása."

Az ikertornyok valamelyikének tetejéről ledobott billiárdgolyó is kb. 9 másodperc alatt ér le a földre. Utólagos számítások szerint az iparszerű "lapításos" omlasztáshoz minimum 96 sec. szükséges. A lapított összeomlás az alsó emeletek ellenállása miatt mindíg lassul, sohasem gyorsúl. Dehát itt így történt.

További gyanús körülmények is felmerültek.

Az egyik toronyba a gép a 77-85 emelet magasságában csapódott be, de kitörtek a földszinti előcsarnok ablakai, lehullott a burkolat és egyéb rongálódások keletkeztek. Mitől? Mintha az előcsarnokba is gép csapódott volna, de nem csapódott!

William Rodriguez karbatartó, az utolsó élve kimenekült személy egy épület utcaszint alatti részében történt nagy robbanásról számol be. Ezt a földrengésjelző intézet regisztrálta (!), csaknem egyidejüleg a felső szinten történt robbanással, de a két impulzus egymástól jól megkülönböztethető. Ez azt jelenti, hogy az első robbanás az u.n. B.2, ill. B.3. (föld alatti) szinteken, a gép becsapódása előtt (!) történt.

Egy tanú földalatti átjárón átmenekült a déli épület alagsorába, ahol szintén bekövetkezett egy alagsori robbanás... Megfigyelték és a felvételeken is látszott, hogy az alagsori robbanások előtt füst tört fel a "föld mélyéből".

Gyanús jelek alul, további gyanús jelek felül.

A tornyokon, jóval az összeomló szintek alatt, kis fények jelennek meg, a u.n. "squib-ek"? Ezek szabályos (ipari) robbantásnál az épületek külső sikján elhelyezett szerkezetek robbanását jelentik. Hogy kerültek a tornyok külső felületére a squib-ek? A gépek hozták és dobták oda le őket? Nem! Az épületekbe extra erősítések, u.n. "sky lobbyk" lettek beépítve. A "squib" ek ott villantak fel, ahol ezek a szerkezetek voltak. Minő véletlen. A jelek szerint ezeknek az erősítő dúcoknak a megsemmisítéséhez kivülre is robbanóanyagot helyeztek. Ezek a "squib-ek" tehát szintén arról árulkodnak, hogy robbantás történt.

A robbanás kisérő jelensége a lökéshullám. (A kerozin égésének nincs lökéshullá
ma ...) A torony felől menekülő embereket egy felhő üldözte az utcákon. Olyan volt mint egy tornádó, vallják a túlélők, ill. mutatják a felvételek. A felhő (füst) maró volt, forró és zajos. A keletkezett továbbá karfiol alaku füstképződmény, ill. porfelhő. Ez valamire emlékeztette a szakembereket és a laikusokat egyaránt. Egy vulkán kitörésére.

Az Amerikai Földtani Áttekintő meg is magyarázta az. u.n. "pyroclastic ár" fogalmát, mibenlétét. Ezeket robbanások generálják: a vulkáni robbanások, vagy a robbantások! Egy ilyen pyroclastic ár képes a víz felületén lebegni, ill. azon haladni. Mit tesz isten, így viselkedett a manhattani áradat is. A Hudson folyó tükrén úszott - kúszott!

Vissza az alapohoz.

A WTC alá, az épületek alapjai köré hatalmas víztartó falakat építettek az Óceán, ill. a Hudson folyó esetleges vízbetörései ellen. Nevük "fürdőkád" volt. Ebben helyezték el, többek között, a hétemeletes mélygarázsokat? Az omlás feltárása után kiderült, hogy az egyméteres falak 45 cm mélységben befelé dőltek. E jelenség része az alagsor beomlásának. De a lapuló összeomlás hogy dönthette befelé az épület mély alapjait, miért nem kifelé döntötte? Mi idézte elő a behorpadást? Jó kérdés.

További furcsaságok.

Három héttel az omlás után még tüzek voltak az alagsorban, amit olvadt fém (!) okozott, ill. táplált. Sőt! Tovább égett még nyolc hét mulva is.

Steven Jones professzor egy 25 oldalas tanulmányában olvadt fémek jelenlétéről értekezik a WTC 1, WTC 2 és WTC 7 alagsorában. [Hogy jön ide a WTC 7? Ez is jó kérdés, majd később rátérünk.] A kerozin lángjai viszont nem olvaszthatták meg az acélt (l. fent).Az olvadt fém tartós (!) jelenléte közvetlen bizonyítéka a magas hőt fejlesztő robbanóanyagok használatának. Ilyen anyag pl. a Termit! A Termit "végterméke" a megolvadt acél. A termitet a dicsőséges US Army gyujtóbom bákhoz használja. Vas, oxigén és alumínium alkotják. Meggyulladásakor egy szél sőségesen forró reakció zajlik le (ezért gyujtóbomba). A Termit mindössze 2 mp. alatt képes 2500 °C foknál magasabb hőt fejleszteni, nyilt térben is (!). Ez viszont tökéletesen elegendő az épületacél cseppfolyósításához... A termit másik mellékterméke az aluminiumoxid, amely fehér füstgomolyok alakját ölti. A déli torony 81 emeletének magasságában valami nagyon fényes anyag folyik, a szakemberek szerint aluminiumoxid.

A FEMA jelentés C melléklete arra utal, hogy a WTC acélszerkezetének maradványain ként találtak. A kén olvadáspontja alig alacsonyabb, mint az acélé. Az acélgerendák maradványait kénmaradvány, vasoxid és vasszulfát réteg boritotta. Ként használnak a Termitnél is, neve "Thermate". Hatásfokozó adalékanyagnak tekint
hető!

Ezután lássuk a civil rombolóipar (the demolition industry) tevékenységének egyes sajátosságait a szükséges összehasonlítások végett. Egy legális épületrobbantás komoly előkészületeket, nehéz felszereléseket igényel. Az épületek alapjait támadják legerősebben. A robbantás sorozat az alagsornál kezdődik, az épület felső része azután következik, "eltörjük a tetejénél", mondják a szakemberek, hogy az összeomlási folyamat (collapse) folyamat beinduljon. Igy haladnak lefelé. Minden robbanószerkezeten külön időzítő van  Függőleges acélidomoknál ék, vagy "V" betü alakú robbanószerkezetet használnak  Ez "halálos", négyzetcentiméterenként kéttonnás nyomóhatást fejt ki. A robbanás sebessége 8 km. másodpercenként. Úgy lehagyja a szabadesést, mint az agár a teknősbékát... Az ipar több mint ezer fajta robbanószerkezetet alkalmaz, amelyeket anyaguk és alakjuk és robbanási sebességük különböztet meg. Egy robbanó huzal pl. 6 km/sec sebességgel robban. Késleltetők használatával egész pontosan szabályozható, hogy a törmelék hova essen. Szabályozható még a rezgés és a zajszint is. Minden a késleltetők finom összehangolásán műlik.

A WTC lerombolása (demolition). Az alagsori robbantások a föld alatti épületmag lerombolását szolgálták. A robbantási előkészületeket rövid idő alatt végezték el. A mag megmaradt oszlopainak csonkjain az ék alaku nyírási nyomokat jól láthatók. Ezeket a perdöntő bizonyítékokat jóval később fedezték fel, ill.- ismerték fel jelentőségüket. Senki sem állíthatja hogy a legkevesebb 77 emeletnyi magasságban keletezett kerozin tűz az alagsorban ilyen nyíróhatást válthatna ki.

A ground zero azt is jelenti, hogy ami 110 emeletnyi, 2 millió tonna acélból, betonból, üvegből megmaradt, belehullott (?), abba a hétszintes üregbe, ami a berobbantott alagsor helyén keletkezett. Erről a gyerekdal jut eszébe az embernek: "Apu hogy megy be az a nagy elefánt az oroszlán barlangjába?" Az asszociáció azért is kézenfekvő, mert a tornyokat fehér elefántoknak is becézték...

Kik tudták előre, mi fog történni? A "véletlenek" egybeesése.

Rudi Guliani New York főpolgármestere elismerte az ABC hírügynökségnek, hogy előre tudott a tornyok ledőléséről (a gépek becsapódása után a mentési irányító központban tartózkodott, ott mondták neki). Érdekes, hogy a főpolgármester "biztonsági bunkere" a 7 épület 23 emeletén volt, de Giuliani más "harcálláspontot" választott épp szeptember 11.-én.

Larry Silverstein a WTC főrészvényese is tudhatott valamit.  Ez a cikk voltaképp miatta íródott. Róla, illetve arról az Amerikáról szól, amelyet megtestesit.

Silverstein ingatlanokkal kereskedő iparmágnás széleskörü politikai kapcsolatokkal... 2001 tavaszán 99 évre kibérelte az egész WTC komplexu mot, potom tizenötmillió dollárért. A biztosítási szerződéseket úgy módosittatta, hogy azok kiterjedjenek a terrorcselekmények által előidézett károkra is. A bérleti szerződésekben pedig kikötötték, hogy az épületek elpusztulása esetén (...) az ujjáépités kizárólagos joga Silverstein urat illeti meg.

A "merénylet" után harcot indított a biztositó(k) ellen az épüle tek eredeti értékének utólagos megduplázása iránt, mert szerinte a kettős becsapódás kétszeres (!) katasztrófát okozott (...). Nyert! Megítéltek neki több mint hétmiiliárd (!) dollárt. Tisztes nyereség a mindössze 15 millió dolláros befektetéshez viszonyítva...  Ő persze az áldozatokra és a családjaikra gondolt. Határozott véleménye mindenesetre az, hogy a komplexumot ujjá kell építeni.

Külön téma a WTC.-7 épület sajnálatos összeomlása. Ezt úgy is nevezték, hogy a tornyok kiszolgáló egysége. A legerősebb szerkezetű az összes WTC épületek közül, amelyek sokkal súlyosabban megsérültek, mint a 7-es, mégis kibírták. Ez "csak" 46 emeletes volt, így röpke 6.5 másodperc alatt omlott össze, ill. vált porrá.  Nem semmi! Ahogy a nagykönyvben irva van, eltünt a saját alapjának hült helyén...

Honnan, honnan nem, Silverstein úr tudta, hogy a WTC-7 is le fog dőlni. Saját szavai szerint onnan tudta, hogy az épületben heves tűz keletkezett. Ő a tüzoltó parancsnokkal tartotta a kapcsolatot és ketten, azaz kollektíve úgy döntöttek hogy az épületet az emberi áldozatok elkerülése végett le kell rombolni, mivel a tüzet (?) a tűzoltóság nem látta megfékezhetőnek (?). Majd végignézte ahogy az épület összedől. Csak költeményket nem szavalt, mint Nero amikor Rómát felgyújttatta...

Aztán kiderült, hogy a 7-esben nem is voltak tűzoltók, többek között azért, mert tűz sem volt.... Ezt vallotta a tűzoltó egységek parancsnoka. Az épület a "klasszikus" robbantás szabályai szerint omlott össze, eltérően a tornyoktól, ahol más szisztémát alkalmaztak. A "szakemberek" nyilván tudták, miért... A fentírt 6.5 másodperc kevésnek tűnik ahhoz, hogy Silverstein úr cseveghessen a tűzoltók parancsnokával. A WTC-7 esetében egy középső tartóoszlopot "törtek" össze először. Az épület önmagába zuhant. Így a környező épületek nem sérültek.

De miért pont a 7-es?

A History Channel interjút készített
Ramon Gilsanz szerkezeti mérnökkel, aki rámutatott a "töréses" robbantás tényeire és arra, hogy a 7-es bedőlése "nyugtalanítóbb" jelenség volt mint a tornyok összedőlése. Ez Amerika történetében az első acélszerkezetű épület lenne, ami - úgymond - tűz következtében dől össze. Itt is berobbanással kezdődött, de másképp, mint a tornyok esetében. A robbantás hat és fél másodperce alatt megsemmisült többezer titkos akta a szervezett csalásokról. Közöttük voltak a Worldcom és az Enron óriáscégek óriásbotrányainak aktái is, valamint a 70 milliárd dolláros californiai áramcsalás,

A tornyok "evakuálásának" kérdőjelei.

A hetest "sikeresen" kiürítették, senki sem halt meg. Miért történt ez másképp a tornyoknál? Itt ugyanis nem mondták meg sem a tornyokban tartózkodó dolgozóknak - ügyfeleknek, sem a mentő alakulatok tagjainak, hogy a repülőgépek becsapódását az épületek összeomlása fogja követni. Miért nem? Sőt a tornyokban tartózkodóknak azt tanácsolták valakik, hogy térjenek vissza irodáikba, mivel minden rendben van (lesz). Egy tanú szerint azt közölték, az 1-es tornyot (már) kiürítették, de a 2-es rendben van, visszamehetnek irodáikba. Egy másik tanú Mr. Stanley szerint egy biztonsági őr visszairányította az embereket irodáikba mondván, hogy ott biztonságosabb. Ő azonban a Szabadság szobor felé pillantott és észrevette a felé rohanó másik gépet., amely a déli tornyot a 78 - 84 emelet között találta el. A törmelék csapdába esett Stanleyt kollegája Brian Clark mentette meg. A verejtékes lépcsőmászás során Stanley "megérezte", hogy az épület össze fog omlani. A többiek cáfolták ezt, mondván hogy egy acél épületben csak a szőnyegek és a függönyök, meg a tapéták és a bútorok égnek el. Stanley "tippje" jött be... A vitatkozók viszont egyformán jól hallották a bumm - bumm hangokat... Joseph Mylanowitz mobilon hívta fiát Greg-et, aki a déli torony 93 emeletén tartózkodott és beszámolt arról, hogy fél. El akarta hagyni munkahelyét, mikor az északi tornyot megtámadták, de azt mondták neki nagyobb biztonságban lesz, ha visszaül az íróasztalához. Mielőtt meghalt, azt ismételgette, miért hallgattam rájuk.

Személyi összefüggések.

A merényletek által érintett tornyok és a Washingtoni Dulles repülőtér elektromos biztonsági és jelzőberendezéseit az a cég építette, amelynek Bush elnök öccse Marvin P. Bush volt a tulajdonosa. Cége a Securaton telepítette a WTC komplexum új (tökéletes) biztonsági berendezéseit. A cég vezérigazgatója Bushék unokatestvére Wirt D. Walker volt. Kérdésként vetődött fel, csak a biztonsági berendezéseket telepítették e vagy egyuttal a megsemmisítő szerkezeteket is?

Scott Forbes tanu, a déli épület egyik irodabérlője arról vallott, hogy a robban(t)ást megelőző hét végén addig  "példátlan áramszünet" volt. Erről a Kikötői Felügyelettől 3 héttel előbb értesítést kaptak azzal, hogy a banki számitógép rendszereket állítsák le a 97 emeleti adatközpontban. Az áramszünet "mellesleg" azt eredményezte, hogy nem működtek a biztonsági berendezések sem és - az összes ajtó nyitva volt... Persze nem működtek a biztonsági kamerák sem. (Szabad volt a vásár...) Overallos embereket láttak, akik nagy szerszámos ládákkal és kábelkötegekkel járták be az épületet. Az alkalmazottaknak azt mondták, hogy internet kábeleket fektetnek. Kik voltak ezek és mit csináltak valójában? Scott a túlórák miatt szept. 11-én szabdnapos volt. New Yerseyből nézte a történteket. Gyanúját leírta és a "Szeptember 11 Bizottságon" kivűl sok hatóságnak megküldte. Nem vették figyelembe. 

Ben Fountain a Fireman's Found alkalmazottja a tornyoknál végrehajtott szokatlan átszervezésekről, kiürítésről számolt be, amely hetekkel a robbanás előtt történt. Kiderült, hogy a robban(t)ás előtt eltávolitották a tornyokból a legfontosabb biztonsági "alkalmazottakat" a bombakereső kutyákat, mert ilyenek is voltak... Milyen galibát okozhattak volna ha szolgálatban maradnak?

Gazdasági háttér.

Az ikertornyok üzemeltetése súlyosan veszteséges volt a Newyorki Kikötői Hatóság számára. Sokmilliós volt a "rezsi" (horribilis közüzemi díjak). Az Internet nyújtotta kommunikációs lehetőségek fejlődésével egyre csökkent a tornyok bérlőinek száma.

Egy másik gond is támadt. Kiderült, hogy az acélszerkezetek rozsdavédelmére felvitt műanyaghab rákkeltő, ezért megtiltották alkalmszását. Bár a WTC sok törvény betartása alól felmentést kapott (?), a hatóságok előirták az acélszerkezetek megtisztítását az azbeszttől, mert ez volt az amúgy közismerten rákkeltő anyag. A teljes azbesztmentesités azonban egyszerűen végrehajthatatlan volt. Milliárdos tisztítási árajánlatok voltak, de egyik biztosító sem vállalta a költségeket. Részlegesen valami könnyebb védőbevonattal pótolták a rákkeltő azbesztet. Ez később arra volt jó, hogy a "hivatalos" elmélet kiagyalói azt állithassák, hogy a gépek bacsapódása által keletkezett rengés (rezgés) lerázta ezt a védőanyagot az acélról, amely védtelenné vált a kerozin "emésztő" tüzével szemben...

Később persze fizettek Silverstein úrnak, mint egy katonatiszt. A tornyok felrobbantása valósáágos bombaüzlet volt. (A hagyományos robbantások elterjedésének is az az oka, hogy a robbantás sokkal olcsóbb, mint egy elavult épület javítgatása.) A két fehér elefánt hűlt helye a Ground Zero egy új városfejlesztési koncepció rendelkezésére áll. Az oda álmodott Freedom Tower 533 m. magas lenne.

Utókövetkezmények, a manhattani por ártalmai.

A manhattani por-tornádó beton, üveg, nehézfémek (ólom, higany), dioxin és benzol részecskéket sodort magával és persze azbesztet is... Ezek minden élő (növény, állat, ember) számára ártalmasak. A mentésben résztvettek ezreinél mutattak ki azóta tüdőrákot és másfajta súlyos, ill. végleges egészségkárosodást. Pusztulnak az ember, ill. hulla kereső mentőkutyák is. Ez az egész egy gigantikus nyilttéri (piszkos) szemétégető volt a legnagyobb ilyen "üzem" a világtörténelemben.

Az orvosok is csodás szimptómákban gyönyörködhettek. A hozzájuk tóduló betegek bőrének pórusaiból valami kék massza szivárgott. Az ürülék kék zöld színekben pombázott és füstszagú volt. E tünetek többnyire a robbanás után hónapok mulva jelentkeztek. A robbanás után három hónappa márl Washingtonból utasították (?) az EPA-t (környezetvédelmi hatóság), hogy Manhattant nyilvánitsa veszélytelennek és nyissa meg a Wall Streetet is a gyalogosok és a kocsik (gyerekkocsik) számára, noha a környezet (levegő) ekkor még mérgezett volt. Egy szövetségi bíró Christine Todd emiatt megrótta az EPA vezetőjét Whitmant  és megvonta mentelmi jogát. Aztán kiderült, hogy a washingtoni utasítás, pontosabban szólva, Fehér Házból jött (honnan is jöhetett volna).

Acél dilemmák, "régészeti felfedezések".

A csokoládé módjára olvadékony acél minőségét korábban az Underwriters Laboratories nevű cég vizsgálta. Az acélt kiválónak minősítette! A cég most hallgatott. Egykori igazgatója Kevin Ryan azonban megszólalt. Pontosabban előbb egy levelet írt a NIST (vizsgálóbizottság) egyik tudósának. Öt nappal ezután kirugták... A levél a NIST 2004-es jelentésével kapcsolatos kétségeit fogalmazta meg.

A '93-as első sikeretelen merénylet után az épületek tűzvédelmét megerősítették. A NIST vizsgálata nem tér ki arra, hogy volt képes a gépek becsapódása keltette rezgés "lehámozni" a tűzvédő rétegeket az acélról a becsapódások helyétől igen távoleső épületrészeknél is. A jelentés Kevin szerint üres feltételezések kolleciója. Anti-tudomány a maga nemében. Előre levont következetésektől halad visszafelé néhány feltételezésig. Az acél olvadáspontját és a kerozén hőfejlesztő képességét nem vizsgálták, pláne nem vetteték össze. Egy számító gépes modellt konstruáltak, amellyel nem lehet vitatkozni.

Kevin megmutogatta felfedezéseit. A romok között egy kicsavarodott 8 tonnás H profilú acélgerenda szerinte önmagáért beszél Meghajlott, deformálódott - törés nélkül. Többezer fokos hő kell ahoz, hogy így meggörbüljön. A tenziós oldalán egyáltalán nincsenek horpadások, ill. repedések.

Egy másik, "meteorit szerű" darabnál összeolvadt egymással az acél és a beton. Senki nem látott még ilyet, azok közül, akik acéllal dolgoznak. Feltünőnek tartja, hogy a törmelék kétféle anyagból áll. Hatalmas széttört, elhajlott oszlopok és majdnem teljesen elporladt anyagokból. Egyik sem a kerozin tűz mellékterméke.

Kincsvadászok, figyelem!

A kereskedelmi bankok és a Comex aranya ezüstje a WTC-7 romjai alatt van, vagy kellene lennie. A Nova Scotia Bank aranytárolója is itt volt. Most is ott van, vagy elolvadt, elvitték? Ki tudja...

Az egész úgy néz ki, mint egy újabb Pearl Harbor (háborús ürűgy).

 

 II.
 
Tanulságok

Azt írtam az első részben, hogy a fenti egyszerü "casus belli" nem volt elég Amerikának. Ezen felül még egy "big businessre" is szüksége volt ahhoz, hogy Afganisztán és Irak megtámadásán túl, lerombolja a világ huszadik századi rendjét, Amerika korlátlan világ-diktatúráját állítva a helyébe.

Most egy kicsit távolról indulok, hogy megközelíthessem a témát, vagyis tulajdonképpeni mondanivalómat - a WTC affér ürügyén. Már írtam korábban egy könyvről, amit Ramsey Clark az Egyesült Államok egykori legfőbb ügyésze írt 1970-ben. Magyarul is megjelent 1972-ben a Kossuth Könyvkiadónál. Címe: "Bűnözés Amerikában". [Azért elemeztem a könyvet, mert íróját össze akartam hasonlítani Györgyi Kálmán egykori legfőbb ügyésszel. Persze hülyeség lett az egészből. Rá kellett jönnöm ugyanis, hogy Györgyi nem hasonítható egyetlen holt, vagy élő legfőbb ügyészhez sem...]

Clark finoman szólva nem lelkesedett  a létező Amerikáért, különös tekintettel a közállapotokra. "Úgy 'látszik', olyan országgá váltunk, amelyben az erőszak uralkodik a félelem fölött, a szabadság romjain." Azt is ő írja, hogy "A bűnözés hű tükre a nemzeti karakternek."

Hogy vélekedik a bűnözésről - 1972-ben?

"Legkevésbé az olyan bűncselekményekre figyelünk fel, amelyeket privilégiumokat élvező emberek követnek el a maguk könnyedebb, kevésbé kihívó  és látható módján. Az 'intellektuális bűncselekmények' elkövetőinek többsége köztiszteletben álló ember ... Az ilyen bűncselekményekből származó jogtalan haszon bőségesen felülmúlja a többi   bűncselekmény együttes hasznát ... Az 'intellektuális bűncselekmény' mind közül a legrombolóbb hatású."

De mit ért Clark az "intellektuális bűncselekmény" fogalma alatt? Olyan vagyon elleni bűncselekményeket, amelye ket a büntető törvények körülírnak és büntetéssel fenyegetnek. Olyan bűncselekményeket, amelyek a társadalom erkölcsi rosszallását is kiváltják, azon felül.

Nem feledkezik meg a szervezett bűnözésről sem. Úgy vélekedik, "... Talán a legnagyobb kár, amit a szerve zett bűnözés okoz, a hatósági személyek korrumpálása. Ez sokkal inkább ártalmára van a közösségnek, mint maga a bűnözés. Ahol köztisztviselőket vesztegetnek meg, ott az egész közösség erkölcsi légkörét is kikezdik ... Erkölcsi lazaság keletkezik, mert maga a rendszer nem feddhetetlen többé."

Vegyük észre, hogy Clark, borúlátása ellenére, a "benn a bárány kinn a farkas" relációban gondolkodik. Abból indul ki, hogy a hatalom alapjában jó és erkölcsös, de ki van téve a bűn csábításának és úgy járhat mint az erényes leányzó akiből kurva lesz, ha nem vigyáz.

Clark nem nem lehetett naív, de erkölcsi idealizmusának rózsaszín üvegén át látta és próbálta láttatni a dolgokat. Bizonyos prédikátori attitűdöket is alkalmaz. Ráolvasással véli megjavíthatónak a közszereplőket, a közállapotokat.

Nem követhetjük sem gondolatmenetét, sem bizakodását. Tézisei nem jöttek be.

A kapitalista társadalomnak egyetlen vezérlő elve van, a haszon. E kategórikus imperatívusz nem egyeztethető össze sem az elméletben, sem a gyakorlatban az erkölcs ugyancsak kategórikus parancsai közül a következők kel: "Ne gyilkolj! Ne lopj! Ne kívánd felebarátod házát, se szolgáját, se szolgálólányát, se ökrét, se szamarát se semmit (!), ami a te társadé!"

Az emberi nyelvben a laghazugabb szó a "demokrácia". A szó a nép uralmát jelentené. A nép az emberiségnek származás, faj, nyelv, erkölcs (!) s műveltség szerint összetartozó része. A nép "atomja" az egyén. Mint az egész oszthatatlan része alanya minden olyan jogosultságnak, amely magát a népet megilleti, már ahogy ezt Móricka elképzeli.

E struktúra (emberiség - nép - egyén) viszonyrendszerének körülírását egyébként a laghazugabb papír, az  1776 augusztus 2-án tizenhárom amerikai állam által megszavazott és deklarált, "Függetlenségi Nyilatkozat" tartalmazza eképpen.

"Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden (!) ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidege níthetetlen jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az élethez és a szabadsághoz, valamint a jog a boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az emberek kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi."

Ezek után felgyorsulnak a dolgok! 1776-hoz képest röpke 83 év múlva (több mint két emberöltő),- az 1789-es Nagy Francia Forradalom (szabadság egyenlőség testvériség) után 70 év elteltével,- az 1848-as magyar forradalom [leverése] után pedig 10 évvel, azaz 1859-ben (!) még ott tartunk, hogy  "John Brown felkelést robbant ki a rabszolgaság eltörléséért, de elfogják és kivégzik. 1860-ban Lincolnt választják meg köztársasági elnökké ... Kitör az amerikai polgárháború [1861-65] ...1863. január 1-én Lincoln kihirdeti a rabszolgák kárpótlás nélküli fölszabadítását ... A rabszolgák tömegesen szöknek át és állnak be az északi hadseregbe ... A déliek sorozatos vereségeket szenved nek, és 1865-ben leteszik a fegyvert. Öt nappal késôbb bérgyilkosuk megöli Lincolnt. Ugyanebben az évben módosítják az alkotmányt, hozzáfûzik, hogy a rabszolgatartás mindenhol megszûnik és tilos. A törvényt öt déli állam szabotálni próbálja, ezért itt átmenetileg katonai diktatúrát vezetnek be, amíg sikerül érvényt szerezni a törvénynek (1865-70). Ebben az idôszakban alakul meg a Ku-Klux-Klan, egy négerellenes terrorszervezet. 1870-ben kiegészítik az alkotmányt azzal, hogy a négerek ugyanolyan emberek (!), mint a fehérek, minden jog megilleti ôket, természetesen a választójog is.

Ebből is látszik, a yankee későn érő típus, de azután - visszafejlődik...

Az echte nagy gazemberségeket az államvezetés szintjén tervezik és szervezik. Ennek során, bedolgozókként, gyakran felhasználnak bűnözőket, bűnszervezeteket. Ezen a szinten nincs erkölcs és nincs törvény sem. Az "állambűnözés" kivűl marad mind a büntető. mind a polgári törvények keretein. A "kivűl marad" talán pontosabban definiálható úgy, hogy "fölötte áll"...

Bush elnök a civilben köztörvényes bűnöző vonatkozásában a Gooooogle az "impeach ment Bush" keresőszavakra "nagyjából" 13.600.000 találatot ad 0,16 másodperc alatt. [Az impeachment eljárás az amerikai elnökök ellen indítható különleges bűnügyi vizsgálatot jelent. Egy ilyen vizsgálat buktatta meg Nixont, mert betörést szervezett a Demokrata Párt székházába. Egy másik ilyen vizsgálat nem buktatta meg Clintont, mert ő csak leszopatta magát Monica Lewinski által.]

Bush ellen ilyen vizsgálat egyáltalán nem indult. A WTC felrobbantása, valamint az afganisztáni és az iraki háború korántsem oly súlyos vétségek, mint Nixon betörése, meg Clintonnak az orális szobában folytatott hetyegése. A montázs-képen Bush elnök, Cheney alelnök Rumsfeld védelmi miniszter. Joggal vidámak. Őket nem fogja semmiféle törvény. Nem fogja, mert nincsenek ilyen törvények.

Egyszer utána néztem Bush "közönséges" büntető ügyeinek. Akkor 260 eljárás folyt ellene köztörvényes büncse lekmények miatt. Persze mindben ártatlan volt... De most lépjünk egy nagyot.

 

III.

Amerika bűnössége - ostobasága
 

Immár harmadjára írom le és nem véletlenül:  "... a fenti egyszerü 'casus belli' [a WTC megrongálása] nem volt elég Amerikának. Ezen felül még egy "big businessre" is szüksége volt ahhoz, hogy Afganisztán és Irak megtámadásán túl, lerombolja a világ huszadik századi rendjét, Amerika korlátlan világ-diktatúráját állítva a helyébe."

Honnan veszem ezt? Hát nem az ujjamból szopom, az biztos!

1990. szeptember 11-én (!) id. Bush beszédet tart és meghirdeti az új világrendet (new world order). A neoliberális neokonzervatív "új világrend" kifejezést tehát ő vezette (dobta) be. Ehhez a WTC. lángjai a háttérvilágítást szolgáltatták. Nyilván tetszenek érteni. Nem arról beszélt, hogy Amerikát támadás érte, az ügyet megvizsgáljuk, a tetteseket, a felbújtókat, a bűnpártolókat fele  lősségre vonjuk. Vizsgálatra azonban nem volt szükség, Bush nagyon jól tudta mi történt tehát azt is hogy az igazi bűnösöket nem fogják felelősségre vonni, hisz a bűnösök Amerika vezető körei.

Azért gondoljunk bele kissé, hogy egy ilyen rendkivűl bonyolult akcióba hány embert kell beavatni, bevonni, koordinálni, megfizetni? Hánynak a hallgatását kell megvásárolni, vagy kikényszeríteni? Ebben az egészben az a félelmetes, hogy hány meg hány gazember ül az amerikai Kongresszusben, kormányhivatalokban, titkosszolgálatokban, akiknek börtönben, ill. akasztófán lenne a helyük, ha Amerikában (ill. a világon) lenne jog, ill. jogszolgáltatás. Nincs!

A robbantás, ill. a Bush beszéd egybe-szinkronizálása értékes következtetések levonására ad alkalmat.

A torony lerombolása óta eltelt tíz év távlatából több - kevesebb bizonyossággal véleményezhető: bölcsek e az amerikai cion bölcsei? A válasz nemleges...

A cikk, ha még emlékeznek az elejére, az Ahmadinejad beszéd miatti kirohanással kedődik. Mi van e mögött az amerikai cirkuszolás mögött. A gojok mérhetetlen lenézése! Bizonyítható ez? Igen. Véletlenül bukkantam az Interneten egy értékes linkre, a Neocon Expressre.

Úgy látom, ők is szeretik mondanivalójukat képekkel illusztrálni. A "tárgyban", vagyis az iráni kérdésben és Ahmadinejad személyét illetően a neoko(h)n állás pontot a jobboldali  kép tükrözi... Szellemes, nemde?

Ami pedig a szépen bimbózó new world ordert illeti.

A nyugati futurológusok közül a két leghírhedtebb seggfej Francis Fukuyama  Samuel P. Huntington. Az előbbi azt hirdette, hogy a kapitalizmusban kiteljesedik a világ (a társadalom) fejlődése és megszűnik a történelem (...).

Az utóbbi szerint a XXI századot a civilizációk (vallások) háborúja, majd földrajzi elkülönülése jellemzi. Vízióiról egy igazán vicces térképet is szerkesztett. A képen sajnos nem olvasható szín és jelölés magyarázatok felülről lefelé az alábbi világövezeteket jelölik: western, orthodox, islamic, latinameric, chines, hindi, buddhist, japanese.

Haha!

Nem így alakul a pakli. A judeo-globalizmus szembetalálja magát egy olyan antiglobalizmussal, amely a zsidó diaszpóra (szétszóródás - beszivárgás) módszerével, az iszlám könyörtelenségével, a kinai pragmatizmussal, az orosz brutalitással küzd ellene, a saját eszközeivel, különös tekintettel a "pénz alkímiájára" (à la Soros György). Ebben a nagy játszmában a kis reszli államok a forgács, a reszelék szerepét játszhatják csupán. A vasreszeléknek pl. az a sorsa, hogy a mágneses erővonalak irányába rendeződik.

Orbán Viktor is a kapitalizmus árnyoldalairól fecsegett Tusnádfürdőn. Most meg Moszkvába készül. Dehát ő Amerika és Izrael barátja. Hogy van ez?

2010.10.23

Sz. Gy.

 

 A honlap új szolgáltatása az anonym (névtelen) hozzászólási lehetőség biztosítása! A beírás közvetlenül az ablakba történik. Regisztráció nem szükséges. A hozzászólások levélformában egy olyan szerverre kerülnek, amely az IP címeket nem azonositja! A hozzászólást részemre ugyancsak levélformában küldi meg úgy, hogy a feladó levélcímét nem láthatom. A hozzászólást jogomban áll a cikk alján közzétenni (esetleg észrevételezni), vagy közlését mellőzni. Akik hozzászólásukat nem találják a várt helyen a magyarázatért olvassák el a "Szer kesztői üzenetekben" a 2011.11.16-i bejegyzést! Akik feltüntetik nevüket (becenevüket), ill. levélcímüket, egy partnerlistába kerülnek és a továbbiakban megkapják hírleveleimet. Kérem szíveskedjenek feltüntetni annak a cíkknek a címét (cím-részletét) amihez hozzászólnak!!!

Sor

Dátum

Név

Hozzászólás

 1

2011.07.26

Nagy András

Tisztelt Sz.Gy.! Cikk címe amelyhez kapcsolódik a hozzászólásom: Összeesküvés gyakorlat WTC USA 2001.09.11. Figyelmébe ajánlanám a következő tv műsort: Viasat History: holnap,de.11h "Az összeesküvés felemelkedése" (Conspiracy Rising) Nagyon kíváncsi volnék a véleményére. Üdvözlettel, Nagy András Megpróbálom elkapni a műsort. Sz. Gy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

.