Hozzászólások
*

 

Itt névtelenül is hozzászólhatsz! Csak egy nicknevet kell beírnod; továbbá meg kell jelölnöd, melyik cikkhez szólsz hozzá. A cikk témájától nem térhetsz el. Sértő, gúnyos, személyeskedő, vádaskodó kitételeket nem használhatsz. Ha hozzászólásod nem jelenik meg, ellenőrizd megfelel e a fenti szerény elvárásoknak... Üdv.: Szerkesztő.

Sor

Dátum

Név

Hozzászólás

1

13.02.03

Gőgös István

Gyula! Nem tartasz attól. hogy ez a betűszó akár ENP-re [Eszmei Nemzetiszocialista (náci) Párt] is rövidíthető, és egyesek akár szándékosan félre is fogják magyarázni? Gőgös István Hát... Sz. Gy.

 2

 13.02.04

GyZoltán

Gőgös Istvánnak: Horthyt, Szálasit leszámítva egész életemet a demokrácia rendszerében éltem le itt Magyarországon, Dinnyés Lajostól, Orbán Viktorig! Ugyan el vagyok varázsolva a demokrácia vívmányaitól, de.., de felsorolhatatlan, végtelen-sorú az a sok baromság, ami egyébként nekünk barmoknak kijár, embertelenség, jogfosztottság, az életlehetőségek beszűkítése, elvonása, mind-mind, amit a demokrácia örve alatt a nyakunkba zúdítottak! Ezeket nem csak megéltem, de fel is fogtam! Életem tapasztalata alapján írhatom, felesleges az aggodalmad! Különben is, mint már többször kifejtettem, a NÁCI szó negatív, feltöltött tartamát vitathatatlanul a zsidóság, Izrael birtokolja! Már idáig is kimerítően tettek érte eleget, hogy soha ne tudják magukról levakarni a Náci szót, minősítést!
Gyula! Az imént írtak figyelembe-vételével sem tudok egyetérteni a hosszú, bonyolultnak tűnő megnevezéssel! Tökéletesen megfelelőnek értékelem a Nemzeti Szocialista Párt elnevezést! Annál is inkább, mert elkerülhetetlen a betagozódás, illeszkedés azokhoz a más országok nemzeti szervezeteihez, kik szintén vállalják a szembenállást, a hatalmat kisajátító, azt bitorló, globalizációs zsidósággal, és bérenceikkel szemben... Más, egyéb előnyei is vannak a rövidebb névnek, elnevezésnek... Gyzoltán  
Ha nem saját honlapomon és álnéven hadakoznék, én is azt mondanám másoknak: fölösleges az aggodalom... Pistának csak annyit válaszoltam "Hát..." Ezt (...) fenntartom. Sz. Gy.

 3

 13.02.04

GyZoltán

Gyula! Csak most tekintettem meg a tervezetedet... Első benyomásom, attól tartok, hogy a leírtak vitát váltva ki, inkább a megosztást, mint az egyesítést fogják szolgálni... Gyz Talán ne ítélj egy formálódó "műről" az első benyomás alap ján... Nem tudom, csak inkább sejtem, te Káslert - a leendő vezért és kancellárt - és pártját félted az én "virtuális pártom" eszméítől (?). Én nem a megosztást, hanem az összefogást hirdetem. Cementet gyártok nem Semtexet... Sz. Gy.

4

13.02.04

A.G.

Csak egy észrevétel: a Mátrix urainak egyáltalán nem okoz fejfájást, hogy hogy oldják meg az Armageddon Világégését zsidóégetés NÉLKÜL! Sehogy, nem is céljuk pont a zsidók tömegeit megkímélni. Nekik ez a csapat is fogyósezköz, mint bárki más. Ők Egy Belső Párt, a Külső Párt vigyázzon magára, ha tud...
A Mátrix már égetett zsidókat, milliószámra (ha persze nem is hatmilliót és nem biztos, hogy az égetés előtt gázkamrá ban is jártak az áldozatok) és ráadásul ezt saját vallási szempontjai szerint törvényszerűen, kultikus jelleggel tette. A régi millenarista próféciák szerint a Megváltás a zsidók túlnyomó részének pusztulása után jön el. Egyes konteók szerint ezért is csődítették a zsidókat Izraelbe, hogy ott jól megsemmisíthessék őket. Márcsak ezért sem minden rezsim a Mátrix ellensége, ami azzal fenyeget, hogy Izraelt letörli a térképről... (mindezektől a kiszsidók még nem válnak rokonszenvessé, hiszen bármennyire is maguk is pusztulásra szánt balekok, kollektív identitásuk, normarendszerük arra programozza őket, hogy mások számára paraziták, kórokozók legyenek) AG
Színtiszta (echte) machiavellizmusod tanulságos és létjogosultsága nem tagadható! Sz. Gy.

5

 13.02.04

Gőgös István

Gyula! Én a 80-as évek második felében próbálkoztam a Nemzeti Ellenállási Mozgalommal, "NEM". A hatalom rájött ki áll mögötte, házkutatást tartottak nálam, fegyvert keresve, nem találtak. El sem tudták képzelni azt, hogy a nemzeti ellenállás fegyverek nélkül is lehetséges. Pedig meggyőződésem az, hogy ha az elszegényedő többség nemet mondana a hatalmi arroganciára, megbukna a ma hatalmat gyakorló diktatúra, mivel pénz hiányában összeomlana az államhatalmi struktúra. Egy mozgalom lényegesen elfogadhatóbb a nemzeti többség számára, mint bármilyen párt. Ráadásul nem oszt meg, nem zár ki, és nincs herarchikus rendje. Nem látok markáns személyiséget egy párt vezetésére, de egy ilyen mozgalomból esetleg kinőhetne egy nálunk fiatalabb, nemzeti elkötelezettségű vezetői gárda. Gőgös István Gondolkodtam én mozgalmon is. Épp a "hierarchikus rend" az ami miatt a párt mellett kötöttem ki. Sz. Gy.

6

 13.02.04

OKOLONIA

Kedves Világmegváltók! Nem lenne korrektebb , ha az igazin neveznétek, amit gondoltok, velem együtt?
A hazánkból kitakarított parazitákat megsemmisítők egyesülete  Mondjuk "HKPME" Mire ez az a szarakodás? OKOLONIA
Tudod Okolonia az ilyesmi azon is múlik, kinek a hímvesszője ér a csalánba. A tied biztos nem... Sz. Gy.

7

 13.02.04

Szerkesztő

 id. Kiss Lászlónak! Írásod nem hozzá-szólás és tartalma is szerkeszthetetlen. Sz. Gy.

8

 13.02.04

 A.G.

Ez nem az ÉN machiavellizmusom, én csak megfigyelőként leírom a zsidó eredetű sátánista bankárkaszt machiavelliz musát. Írásaimból ki szokott derülni, hogy személy szerint elítélem őket ezért. HA a Mátrix egyáltalán legyőzhető valahogyan, ahhoz elengedhetetlen feltétel, hogy a legyőzésére törekvők legyenek tisztában a működési elvével. AG
Csaknem igazat kell adnom neked. A machiavellizmus, mint  módszertan "gátlástalan politika, amely nem  válogat az eszközeiben, és céljai eléréséhez minden módszert megengedhetőnek tart (akár az árulást, hitszegést, gyilkosságot is)."  Machiavellit magát nincs okod szégyellni, hisz az "olasz író, filozófus, politikus, korának egyik legnagyobb hatású gondolkodója volt. Sorsa összefonódott a reneszánsz Firenzével és a gyakorlati politizálással." Könyve ajánlás Lorenzo di Medicinek az eredményes (etikamentes) uralkodás feltételeit illetően. Az író valóban nem  machiavellista. A fejedelem válik azzá, ha követi tanácsait. Sz. Gy.

9

13.02.04

id. Kiss László

Tisztelettel közlöm, hogy elolvastam a tervezetet - jónak találtam, csupán csak egy megjegyzést tennék, hiányoltam ebből is a diplomák felül vizsgálatát, illetve  annak a megvédését egy vizsgán - oka kérésemnek, a kétely, hogy vannak akik jogosulatlanul jutottak hozzá - különböző trükkökkel. tisztelettel: id. Kiss László Olvastad nyilván azt is, hogy készülő tervezetről van szó. Javaslatod eszembe fog jutni, ha odaérek. Sz. Gy.

10

13.02.05

HangOk

 "Ha lelki szemeikkel a 'politikai bolygót' próbálják elképzelni, hasonló jelenségeket látnak, azzal a különséggel, hogy az áramlásokat a gazdagság, ill. a szegénység kölcsönhatása idézi elő. Lehetne világosabban? Igen, lehet! A kapitalizmus a rettegés, ill. a nélkülözés bolygójává tette a földet és elpusztítására készül; csak még fel kell találnia a zsidóégetés nélküli világégés (Armageddon] receptjét. Ez a projekt a kivánatosnál nehezebben és lassabban halad, így még van egy kis időnk - a kapitalizmus elpusztítására."
Én ezzel nem értek egyet. Úgy gondolom, hogy a kapitalizmus gátlástalan urai egészen egyszerűen ostobák és felelőt lenek a jövőre nézve. Egészen egyszerűen hedonista módon csak a hatalom megszerzésével és megtartásával törőd nek. Nem törnek tudatosan a föld elpusztítására. Egész egyszerűen ostobák, végzetesen ostobák - bizonyos szem pontból persze. A hideg-meleg, gazdag szegény párhuzamban a gazdag-szegény ellentétpár harca nem igaz. Sokkal pontosabb a hatalom alapjait értők (és emiatt azt birtoklók) két csoportja közötti harc: a szakrális hatalom-birtoklók és a hedonista elvtelen, fosztogató birtoklók között. A harmadik szenvedő fél pedig egy nagy tömeg, mely semmit sem ért az egészből, csak azt érzi, hogy anyagilag és sipituálisan is "rosszul van" és "valami nagyon nem stimmel". A harc pedig - leegyszerűsítve a jók és a rosszak között - a rosszak felé dől. ami végül mindenki pusztulását előre vetíti - hacsak nem történik valami. HangOK
Nem tudom, mit szól(na) ehhez A.G.?

11

13.02.05

Zoltán

Kedves Gyula! Már én is gondoltam hasonló párt alapítására, el is készítettem hasonló alapszabály- és program tervezetet, aztán a végső simítások után az asztalfiókba landolt, és azóta is ott eszi valahol a fene. Mert közben rá kellett jönnöm, hogy ez nem az én műfajom. Sőt a hitem is nullázódott abban, hogy a pártrendszerbe bekapcsolódva eredményt lehessen elérni.  Egy pártrendszer működőképes lehet olyan országban, ahol a társadalom aktív, vagy legalábbis életjeleket produkál. Nálunk nem. Mert a magyar - mint társadalom - halott. Mint egyes ember pedig rendkívül félénk és visszahúzódó, de ami a leglényegesebb, rendkívül naiv, és megvezethető. És mint ilyen mindig a legkisebb ellenállás irányába fog sodródni. Sohasem fog olyan dolgokba belemenni, ahol a bőrét, egzisztenciáját, vagy a pénzét kockáztatná. Ez a mindenkori "kétharmad", de inkább kilenctized. Ezért is a politikai verseny két kádári párt között zajlik. A "ne az emberek fizessék meg" Fidesz, és a "több pénzt az embereknek" Mszp. Ez a politikai mozdulatlanság pedig példátlan az egykori keleti-blokk országaiban. Mert ez az ország már nem Zrínyi- és Rákóczi-, hanem Kádár népe. Tetszik, nem tetszik ez van, tehát ebből, a valóságból kell kiindulni, ha az emberfia politikára adja a fejét. Kádár népe pedig - a mindenkori többség - nem akar mást, mint csendben, senkitől sem zavartatva élni, aztán ugyanúgy kimúlni. Lehetőleg párnák közt, alacsony gyógyszerárak mellett. Ez az alapanyag, ebből kell főzni.
Miután a parlamenti politizálás ma már kizárólag a gyakorló elmebetegek, és a sunyi tolvajok "kiváltsága", így szerencsére már nem tart soká. Késztetést sem érzek rá, hogy felszálljak erre a süllyedő hajóra, és a lékeket próbáljam betömögetni, vagy a vizet merni a hajótestből. Épp ellenkezőleg. Ezt a velejéig hazug, és szétrohadt rendszert nem megjavítani kell, hanem elsüllyeszteni. Ezt Magyarország elsőrendű érdeke, még ha ezt kimondani a legtöbb ember gyáva is. Ennek a kimondásnak jött el az ideje. Ezt kell hirdetni, hogy azok is ki merjék mondani, akiknek ma még nincs merszük hozzá. Igen, ők, a Kádár népén kívül rekedt kisebbség, a mindenkori "egyharmad" vagy "egytized", a még gondolkodni- és mellette talán cselekedni is képes kisebbségi magyarság. Aki változtatni akar, előre akar lépni, kizárólag rájuk kell, hogy építsen. Nem tömegdemokráciát, hanem egy minőségi emberekre épülő új rendet.  
Ui. Természetesen ha bővül az alapszabály- és program tervezet szívesen vitatkozok róla Veled, hogy minél jobb legyen, függetlenül attól, hogy a módszerben már egyáltalán nem hiszek. Üdv. Zoltán
Nemzetértékelő beszédeddel nehéz lenne vitatkozni. Az "elsüllyesztéshez" is legalább egy Búvár Kund kellene. Tudsz egyet? Ha képes vagy megnevezni egy tucat "minőségi embert", küldd el a listát. Hitler sem tartott sokkal többet a tömegről, mégis arra támaszkodott. Az anyagot folyamatosan írom. Hozzászól, akit érdekel, vagy aki jobbat tud. Sz. Gy.

 12

 13.02.05

Siggo

EMNSZP. Nem olvastam el a hozzászólásokat ezért lehet már volt hasonló az enyémhez. Nem volt...
Ha már ennyi erőt és gondolatot fektettél bele kedves Gyula, nevezzük át és írjunk egy új alkotmányt mint az Izlandiak csinálták. Amit írtál már egyébként is ahhoz közelít. A párt mint elnevezés már nem kelt bizalmat senkiben.Nevezd inkább Aranybulla 2-nek vagy akárminek csak ne pártnak.Ha mindenkit bevonva az interneten keresztül lehet összehozni egy alkotmányt, márpedig lehet mint a példa mutatja,az szolgálhatja legjobban a közmegelégedést.Ha híre megy,hogy Szeszák Gyula új alkotmánytervezet segítségéhez kéri minden ember véleményét,na abból már lehet valami. Az alapokat ugyanígy le lehet fektetni,amibe aztán bekerülnek a legjobb módosítások,amit legtöbben támogatnának.Ez ugyan nem a te feladatod lenne de akié az, nem tette meg. De ha már itt tartunk-Ha lúd legyen kövér. Erre ne is aggassunk olyan neveket mint demokrácia stb.Ez népakarat és ennyi elég. Aki a népakarattal szembe megy az népellenség.Gyönyörűen leírtad az alapokat tele hibákkal (anélkül persze nem megy) de szerintem lépjünk túl ezen a pártosdin.Lehet,hogy ki fognak röhögni a Szeszák Gyula alkotmányosdin de ott kiderül mi a nép elvárása a választott vezetőkkel szemben, és ez a lényeg. Kásler Árpi jól csinálja amit csinál
(!) de úgy látom türelmetlen. Vezérnek is jó lenne,de túl korán keményít be. Persze megértem,hogy berágott a sok jogtalanságon de türelmesnek kel lenni. Az a számláló amit kitett a honlapjára túl lassan pörög Nekem azt írta, hogy többtízezren töltik le, naponta (?). és ez elgon dolkoztató de legalább is óvatosságra kéne, hogy intse. Mert ha nevüket is adták hozzá az emberek az nem azt jelenti,hogy véres harcba is bocsátkoznának a jelenlegi hata lom mal szemben.Még ha százszorosa a tömegbázisa a szimpatizánsok révén mint aki regisztrál, akkor is bizonytalan ebből mennyi volna képes fizikailag is helytállni. Ezt "fent" is tudják és mérlegelik.Ha azt is figyelembe vesszük amit ma hallottam a rádióban,hogy még 2003-ban is 65-ezer operatív tiszt volt állományban a régiekből, akkor érthető miről is beszélek. Persze ők is félnek mert akik észnél vannak látják,hogy ez a helyzet már nem sokáig tartható fenn. Szerin tem abban bíznak,hogy az EU előbb összeomlik mint itt komolyabb ellenállás lehet, akkor meg már sokkal könnyebb lesz köpönyeget váltani.Új rendszer régi vezetőkkel.Okos nem? Lehet,hogy nem így van csak hangosan gondolkod tam. Tisztelettel. siggo! Én is tépelődtem ezen a pártformulán. Az a helyzet, hogy egy mozgalom csak erőszakos úton befolyásolhatja a környezetét egy párt pedig alternativ megoldásokat választhat. [Ezt látta be Hitler is.] Azt jól látod, hogy irományomban egy alkotmányos rend körvonalait is próbálom felvázolni. Ez a továbbiakból még világosabban ki fog tünni. Egyébként a tervezet gondolati (elgondolkodtató) magvát vélem elsődlegesnek és a címeket másodlagosnak. Sz. Gy.

13

13.02.05

Szerkesztő

Siggo! Amikor fentebb válaszoltam neked még azt hittem, értelek. Közben azonban beleolvastam a saját Facebook oldalamba, ahol Kásler Árpád a "barátok" listáján van, és ott a következő felfedezést tettem. "...Elkezdünk felkészülni a választásokra, megszervezni az alapszervezeteket és pénz, paripa, fegyver nélkül, a médiát nem említve, megmérettetjük magunkat egy olyan választáson, ahol a saját pénzünket használják fel ellenünk. Ráadásul addigra földönfutókká válnak nagyon sokan és kisebb gondjuk is nagyobb lesz mint voksolni menni. A választás az Önök kezében van! Ha elég sokan követnek, egy hónap múlva  (!?) eltöröljük az uzsorát, az uzsorásokat pedig törvényszék elé állítjuk!"  Én, egyelőre, se Árpád szövegét, se a te nekem címzett ajánlásaidat nem akarom összevetni, megmagyarázni és minősíteni. Tedd meg te. Néhány napig várok, hogy megértesd velem, miért "jó" az amit Kásler csinál(ni szeretne) és miért "rossz" az, hogy  én (is) egy tömegpártban gondolkodom? Sz. Gy.

14

13.02.06

Gyöngyösi Zoltán

A hármas számú bejegyzésemre a következőket reagáltad: "Talán ne ítélj egy formálódó 'műről' az első benyomás alapján... Nem tudom, csak inkább sejtem, te Káslert - a leendő vezért és kancellárt - és pártját félted az én "virtuális pártom" eszméítől (?). Én nem a megosztást, hanem az összefogást hirdetem. Cementet gyártok nem Semtexet... Sz. Gy."  Jé, tényleg ezt írtam.
Nos, ezért is kezdtem a követő hozzászólásom az alábbi mondattal: " Sejtésed, Káslert illetően, megerősítve!" Hibáztam, hogy nem jelöltem külön, hogy hová szántam az írást,
Ezt gyakran nekem kell kitalálnom, mert hiába rimánkodom, nem írjátok be, melyik cikkre méltóztattok válaszolni. Nem írok át - innen oda - semmit. Akit érdekel, lovagoljon át onnan ide, vagy vissza  mert az előző blogban, ahová tetted harminchetes szám alatt, valójában nem illeszkedik... Ezért is kérlek, hogyha lehetséges, hozd át emez oldalra...
Annál is inkább, mert írásomban Káslert szinte csak 'ürügyként' hoztam fel, mintegy ellenérvként, mert nem értek egyet az EMNSZP gondolatának felvetésével, pontosabban annak MOST történő vitára bocsátásával. Érthető, hogy részemre világos "Siggo" 12-es bejegyzése, mert gondolataim folytatását látom benne... Ugyanakkor teljes mértékben átérzem a 13 sz. alatt általad írtakat is, mely kételyeket, bizalmatlanságot mutat fel, melyeket nem tartok célszerűnek kitárgyalni. A lehetséges fenntartásaidra azért csak kikívánkozik belőlem, mondjuk Kádár, a maga szűkre-szabott képességeivel, alkalmas volt-e szerepére?
Igaz, a Kásler témát nem én dobtam a boszorkány üstbe, hanem te és többen rögtön ráugrottak. Hát most szagolgassátok a felcsapó párát. Ha a 13 sz. bejegyzés kékkel írott sorait figyelmesen elolvasod, megérted, hogy K.Á.-val nem kell (nem is lehet) vitatkozni. Én mindössze egy diagnózist állítottam fel, amit termé szetesen nem teszek "közkinccsé". Már korábban jeleztem, a Kásler "vitát" én nem folytatom. Ha abbahagyjátok, abbamarad. Én nem hozom fel újra. Mégis ott volt, s gyakorolta, bitorolta a hatalmat! Há' persze, Zsukov tankjai nyomában haladva...
Kérlek, számolj a saját személyiségeddel is! Vedd figyelembe, hogy mily igényes vagy! Magad felé a precíz tökéletesség kritériumát állítottad, becsüllek is érte, de ez egyben bizonyos korlátot is jelent, s némileg eltolódik benned a komp romisszum és az opportunizmus viszonya! Szigorú vagy!
Hát', ha én is megpályáznám  és el is nyerném  a nemzet-veze tői posztot, sokan megnézhetnék magukat... E szigor alkalmazásának ma helye van, s alaposan indokolt is! De nem mindegy annak iránya! Nem Kásler tette tönkre az országot, nem Kásler lehetetlenített el milliókat, nem Kásler gyilkolt le közvetve ezreket! Bőven van helye kritikai hajlamunkat kiélni... Tényleg! Kásler mindezt nem tette, de nem is erről van szó. Ha viszont valaki arra gondol, hogy Káslert legyezőként használva el tud engem hessegetni a témától, az téved. Ami a 13. sz. bejegyzés  Káslertől átvett idézetét illeti, könnyü észrevenni, hogy kettőnk útjai nem keresztezhetik egymást, mert ha Kásler egy hónapon belül megdönti a rendszert, ahogy ígéri (!?), kárbavész az egész fáradozásom - okoskodásom, de legyen ez csak az én bajom.
Tisztelem, becsülöm azokat az embereket, akik tesznek is azért, hogy ne így legyen, ahogy, amit ránk-kényszerítettek! Te is e körbe tartozol! Ezért igyekszem tartózkodni tőle, szeretném elkerülni a vita lehetőségét is... Ezért, kérlek, sora imat tekintsd "fohásznak", mellyel belátásod elnyerésére törekedtem... Tisztelettel Gyöngyösi Zoltán
Kásler figyelmét Facebook bejegyzés formájában felhívtam arra, hogy személyével és politikájával kapcsolatban egy vita - vitácska indult a honlapomon. Nem reagált... Igaz is, "aquila non captat muscas" . Amúgy minden be van látva. Abból még sohasem származott harag, vagy magázás ha valaki nem értett velem egyet. Sz. Gy.  

15

13.02.07

Zsuzsa

Na ez az! Ahány ember, annyiféle vélemény. Még azok között is, akik egy felé tekintenek. Azt gondolom, hogy pártépítésnek csak akkor lenne értelme, ha valóban a jelenlegi társaság "elsűllyedne", mintha nem is lett volna. Ha pedig a nemzetközi helyzetet nézem, akkor a természeti források apadása, a gazdaságok tönkremenetele, a túlné pesedés keleten, stb... egy olyan válaszút elé állítja az emberiséget, amilyen még nem volt emlékezetunk szerint. És ez a változás fogja meghatározni a jövőt. (!) Nem biztos, hogy az akkori gazdaságban lesz pártokra szukség. Eljátszom a gondolattal, hogy mi van akkor, ha a meghatározó elit nem is igazi emberekből áll, hanem csak úgy néznek ki. Akiknél az érzelem pro-kontra nem működik, vagy nem létezik. Akiknél az idő sem ugyanúgy ketyeg, mint a Földön? Ha tényleg megbízást teljesítenek? Túl elrugaszkodott ötlet? Mert én nem értem azt, hogy lehet több ezer éve egy vonalat húzni az emberiséget érő negatív történésekre? Mert az nem létezik, hogy ma XY azon munkálkodik önzetle nül, hogy száz, ötszáz év múlva ennek meg ennek kell lennie, ha... Nem értem! Legalábbis hihető magyarázatot nem találok. Szeszák Úr, ha nem tartja a hozzászólásomat elfogadhatónak, nyugodtan törölje. Csak egy gondolat volt és ez lett belőle. :) Zsuzsa Kedves Zsuzsa! Cenzori ollómat nagyon ritkán használom (csak kirívó esetekben...) Egy gondolata kifejezetten egybeesik az enyémmel: a magyarországi változásokat a világváltozások fogják kikényszerí teni. Ebben a folyamaban sodródhatunk, vagy úszhatunk. Én az utóbbi lehetséges (!) megoldás híve vagyok. Sz. Gy.  

16

 13.02.07

 Diána

Program-tervezet. A pártok, és a demokráciának nevezett kifosztás, pofátlan hazug, arrogáns rendszer úgy néz ki nagyon nem vált be.Mert embertelen, és rendetlen. Aki hatalomra vágyik az nem érdemli meg. Hitler idejében azért volt sikeres, mert akkor nem voltak ennyire megvezetettek, ennyire agymosottak, mint manapság, köszönhetően a médiáknak, és az idea már megszületett, volt egy erős vezér, csak cselekedni kellett. Amikor ugyanazt ismétlik, csak más sorrendben, más szinekben, ugyanazt kapjuk, mint eddig, és a mag az persze mindig benne marad, csak a köritésen változtatnak.Pártok, és társulások,csoportok, ideig-óráig fönnmaradnak, de ha ellenségképet gyártanak, másokat gyűlölnek, akkor a csordaszellem fog eluralkodni, és ha kiderül, hogy nincs ellenség, egymásnak ugranak mint a forradalmak után. Az egónk sürgeti a cselekvést, pedig most a nem cselekvés lenne hasznos, szélirányhoz forditani a vitorlát, az árral úszni, tehát olyan cselekvést, amit nem az egó, hanem a szellem inspirál.Már közel az összeomlás,mert a változás elkerülhetetlen." A jó hadvezér megnyerte a csatát, mielőtt elkezdte volna. A rossz hadvezér küzd, abban a reményben, hogy győzni fog." Mindennek el jön az ideje. Üdvözli, Diána A magam részéről a vitorlázást is cselekvés nek tarom. Sz. Gy.

17

13.02.07

Siggo

EMNSZP  "Én is tépelődtem ezen a pártformulán".  - Ellentmondásokba keveredsz kedves Gyulám. - " Miért 'rossz' az, hogy  én (is) egy tömegpártban gondolkodom? Sz. Gy." Ha tépelődtél rajta nyilván 'értened kéne amit írtam',hogy miért nem tartom szerencsésnek az elnevezést. Mert pártrendszereket találtak ki az nem jelenti azt,hogy ez így jó. És mivel már régóta nem jó, nem is lehet már többé bizalmuk ebben az embereknek.Ebben szerintem Kásler is hibát követ el. Hogy Kásler miért jó? Van egy hülye bejátszás a club rádióban "Miért jó a KISZ?- " Mert éppen olyan jó és azt csinálja amit kell. Azt írod hogy "egy mozgalom csak erőszakos úton befolyásolhatja a környezetét egy párt pedig alternativ megoldásokat választhat. [Ezt látta be Hitler is.] "Ez így ebben a formában nem állja meg a helyét. A pártok, főleg egy kormánypárt-erőszakos úton gyakorolja a hatalmat. Nem tűr ellentmondást.Ha a hatalma veszélyben van erőszakos eszközökhöz folyamodik még akkor is ha az ő által kreált jogokat megsérti.Ezért kimondhatjuk,hogy minden párt erőszakszervezet.Ezzel szemben szerinted egy mozgalom ami nem párt nevet visel eleve erőszakszervezet. Hatalom elleni mozgalmak mindig és mindenhol az igazság és szabadság sárbatiprásáért szerveződtek. Azért nem célszerű pártot alapítaniuk mert annak csak rendszere van (ezt hamisan rendnek tüntetik fel) amit jó előre kitaláltak és attól eltérni nem lehet.Egy mozgalmat nem kötnek a pártokra kitalált előírások.Tehát az a mozgalom ami eleve pártként indul,abban a pillanatban elvesztette szabadságát.Erre ha jól látom Kásler is rájött,mint a kékkel írt idézeted mutatja.Rájött,hogy ez a legutolsó alternatíva.Mint mondod barátodnak is nevezed Árpit.Ezért nem értem a honlapján lévő számlálóról írt hozzászólásodat.Ezek szerint meg se nézed a honlapját? Egységet szervez és külön szálon mozogsz.Ha már egy barátja is ezt teszi miért csodálkozol,hogy nem reagál a facebookos megkeresésedre? Azóta Árpi írásai szaporod tak,látom nagyon el van keseredve,hogy nem értik meg amit ő már átlát.Én nem vagyok a barátja, mégis elismerem az igazát mert átlátom amit ír,pedig nem vagyok értelmiségi,sőt diplomám sincs. Érdekes módon nekem mégsem bonyo lult. Benne van az igazság.Csak ez számít.Tisztelettel: siggo. Észrevetted? Tényleg nem tudlak követni. Hátha a többiek... Te viszont kövesd Árpádot és ha sokan lesztek, egy hónap alatt (!) minden megoldódik. Sz. Gy.

18

13.02.08

Okolonia

Kedves Gyula! Siggo 13.02.07 kelt 17 hsz-e kapcsán újfent megerősödik bennem az a gondolat, amit a korábbi felvetésed/nyitni egy "szabadfolyású"-  "szabadfogású" egymással témát vitató oldalt-hoz fűzött mgjegyzésemben felhoztam volt, miszerint EL FOG INDULNI EGY NEM KÍVÁNATOS STÍLUS,NEM KÍVATOS OLDALAZÁS, "SZEMÉ LYESKEDÉS", Ezt nem veszem magamra...  mégha elegáns módon is, de metsző ridegséggel. Ezt látom  most. A pártoskodással is az a bajom, hogy hiteltelenné vált maga a PÁRT szó. Kivéve ha e szavak Kásler ajkairól hangzanak el, nemde? A "régi magyarok" intelmei közé teartozik a NE PÁRTOSKODJ! Hát ezért is. Üdv OKOLONIA Ha valaki figyelmesen olvassa, a hozzászólásokon kivül, az én írásaimat is óhatatlanul rá kell jönnie, miért füti át az emésztő düh egyesek írásait. Ami engem illet. a) Senki stílusát nem veszem  át, mert megvan a magamé,- b) Tovább folytatom a "pártoskodást", amelyről már eddig is kiderült, és a tervezet további kiegészítéseiből méginkább ki fog derülni, hogy szó sincs "pártoskodásról". Másról - többről van szó. c) Továbbra sem értem kritikusaim teljes kritikátlanságát Kásler Árpád megdöbbentő gondolati torzulásai vonatkozásában. Vezéri ambíciói ugyanis nevetségesek, az "egyhónapos igéret" pedig ezen felül felháborító is. Ha ezt Árpád és "tábora" nem hajlandók egyáltalán észrevenni, még kevésbé megérteni - legyen az ő bajuk. d) A Comment magán-honlap. A "műsorért" én viselem a felelősséget. Úgy látom, mintha ez nem lenne világos minden hozzászóló előtt (?). - Ismételten javaslatba hozom a Kásler - mellékvonal végleges kikap csolását. Amint a te hozzászólásod is igazolja, ez nem rajtam  múlik. Végezetül: ez a cikk és a tervezet a saját tárgyáról és nem Kásler Árpádról szól ... Sz. Gy.

19

 13.02.08

 GyZoltán

Gyula! Előszeretettel szeretlek idézni: "... hogy Káslert legyezőként használva el tud engem hessegetni a témától, az téved." Nos, elmondhatom; nem "témákban" gondolkodom... Van egy, természetesen szubjektív, mércém, mely eddigi életem leszűrt tapasztalatán alapszik, s van egy rendező elvem, ez pedig a magyar Magyarország! Ehhez társul, egy meglehetősen szűkre szabott ismerethalmaz, s nem vigasztal, hogy sokaknak még ennyi sem jutott...Visszakérdeznék: mondd, van értékelhető gyakorlati haszna, hogy felszínen tartod Hitler, és a Német Nemzeti Szocialista Párt témáját?
Az egész világ tartja felszínen... Leírtam, dehát nem olvastad (?) el. Lehet-e bármiféle várakozásod, elvárásod akkor, mikor felfoghatatlanul nagy erők, végtelenül nagy érdeke fűződik hozzá, hogy Németország igazsága ne kerülhessen a felszínre? S Németországot messze meghaladóan, Magyaror szág meggyalázásának kérdése?
Ismered véleményemet a kérdésről! Részben megismételhetem, ténykérdés: Hitler alatt, Hitler rendszere, Németország, példamutatóan olyat produkált, méghozzá különlegesen ellenséges, zsidó hisztériával felszított ellenséges környe zetben, amely követésre érdemes... Németország bukása kódolva volt! Egyik oldalról a Szovjetunió, Európa leroha nására felkészített, s azt hangoztató is, elképesztő méretű hadseregével, a másik oldalról a perfid Anglia, a maga, Európát uraló, mindenek-feletti hegemóniás törekvéseivel, több száz éves bűnlajstromával... S, hogy többször hangoztatott "holokauszt" tiszteletedet is a kérdés kapcsán megingassam, megkérdezném: mond kedves Gyula, mit gondolsz, hány ezer éve tűnt volna el a Földről az utolsó magát zsidónak nevező, ha az emberiség, akár csak részle gesen is, de elfogadja, magáévá teszi, a zsidóság "szemet-szemért, fogat-fogért, életet-életért" elvét, és gyakorlatát?!
Sárga-csillagos kormányzati és parlamenti csőcselékünk következetesen a magyar Magyarország ellenében cselek szik! Sikeresen eljutottak a fenntarthatatlan állapotig! Rövidre zárom! Már írtam!
Most arra van szükség, arra kell, hogy irányuljon tevékenységünk, hogy a közönség, magamat idézve: "NE UGYAN AZOKAT HÚZZA ELŐ A KALAPBÓL, KIK MÁR SZINTÉN EZERSZERESEN BIZONYÍTOTTÁK ALKALMATLAN SÁGUKAT, PONTOSABBAN ELLENSÉGES VOLTUKAT!" Jelzés értékűen megjegyezném, hogy ellenségeink tisztában vannak vele, hogy nemcsak visszahúzással lehet az előre lépést akadályozni, hanem azzal is meg lehet torpedózni egy ügy sikerét, ha, indokolatlanul előretaszítjuk annak képviselőjét!
Utólag teszem hozzá, olvasva "Okolónia" 18.sz. hozzászólásához írt bejegyzésedet: Hál Isten, nincs, nem volt sem svájci, sem egyéb hitelem! Mégis az ügy társadalmi súlyánál fogva, akarom, nem-akarom, az én személyes ügyemmé is vált, mert hatásában egész Magyarországot érinti...
Ismét idézlek: "Ha ezt Árpád és 'tábora' nem hajlandók egyáltalán észrevenni, még kevésbé megérteni - legyen az ő bajuk"!!! Ehhez csak annyit tennék hozzá, ha Árpád és csapata ezt az esélyt adó kérdést, rosszul kezeli, a jó esélyek ellenére elcseszi, sajnos az mindnyájunkat érinteni fog, mondanám közös tragédiánk lesz! Gyz
Válaszom ezúttal nem csak neked, hanem mindazoknak szól, akik a témához - a tervezethez - nem  szólnak hozzá, ehelyett velem vitatkoznak a témához nem tartozó Kásler ügyön. Tudjátok mit, én közzéteszem hozzászólásaitokat, de közben - engedelmetekkel - folytatom a tervezet írását. Ám ha valemelyik - amúgy ide nem tartozó - hozzászólásban valami új elem bukkan fel, arra reagálni fogok. Ebben a hozzászólásban nincs új elem. Sz. Gy.

20

13.02.08

Okolonia

Kedves Gyula! "Kivéve ha e szavak Kásler ajkairól hangzanak el, nemde?"   Tőled citáltam, mert félő, hogy félreérthető valami! Természetesen tiszteletben tartom a VÉLEMÉNY-t, de Káslerről tudomásom szerint még egy szót sem írtam, így a szurka mellément. Továbbra is élvezettel olvasom a "munkalap"-ot, ugyanakkor a pártosodást, pártoskodást, egyáltalán a PÁRT -ot nem tartom jónak. Üdv OKOLONIA A 18. sz. bejegyzésben aggódásodnak adtál hangot, azzal kapcsolatban hogy "elindul egy nemkivánatos  stílus, nem 'kivatos ' (?) oldalazás, személyeskedés". Akkor osztottam aggodalmaidat, nem sejthettem, hogy magadra gondoltál.... A "szurka mellément"  kifejezés, amit velem szemben megengedsz magadnak, telitalálat! Bemutatkoztál. Kösz! Gyula

21

13.02.08

A.G.

Hozzászólásod a 8. sz. alattihoz kapcsolódik. Sz. Gy.
Én is ismerem azt az értékelést, hogy Machiavelli nem javasolta, hogy egy fejedelem öncélúan gonosz legyen, hanem ahhoz adott tanácsokat, hogy hogyan lehet hatékonyan kormányozni és ezzel a közjót szolgálni. Bizonyos határok között ennek érvényességét elfogadom. Tehát attól, hogy valaki tisztában van a hatékony kormányzás technikájával és azt alkalmazza, még nem lesz se gonosz, se jó. Ez a hatalom technológiája. A múltból pl. egy elég elfogadható példa, hogy alapvetően a közjó nyert a fejedelem machiavellista technikai ügyességével, Bethlen Erdélye.
Pl. Orbánnál se az a baj, hogy diktátori hajlamai vannak, hanem az, hogy egyrészt nem tud elég hatékony diktátor lenni, másrészt, hogy enyhén szólva nem a közjó szolgálata az iránytűje a diktátorkodásban, hanem hogy Magyaror szágot a saját családi fészkének tekinti. Amibe szerinte Ángyán piszkít bele.. Valóban, Machiavelli tán nem írta, hogy a fejedelem a közjó rovására harácsoljon, (házioligarcháival együtt) se azt, hogy legyen balfék diktátor... AG

22

13.02.08

M.Sz.

Tiszteletem Gyula bátyám! Tisztelet mindazért amit felvállalt, hihetetlen teljesítmény, olvasok is rengeteget.
A " hozzászólók" gyávaságát nem lehet leírni, inkább vérszívók ők, mint sem olyan emberek akik ilyen kaliberű ügyet érdemben segítenének avagy értékeit elSAJÁTÍTVA - nem lopva!!- tovább vinnék! Magyarul: be vannak szarva!!
Nevetségesek egytől-egyig , és higyje el nekem ha nevetni akarok , olvasom őket! Magam részéről elnézést kell kérjek, mivel nyolc általánossal nem tudok a tervezethez egyenlőre hozzátenni semmit.Munkájához erőt és egészséget kívánok! Példaképpé vált, követni való TISZTESSÉGÉVEL!!! Tiszteletem,  egy Hűséges olvasója! M.Sz. :)
Hm. Többféle hozzászólás van. Ha egytől-egyig mind nevetséges lenne becsuknám  a hozzászólási rovatot. Sz. Gy.

23

  13.02.09

Xander

Tisztelt Gyula! Ebbe a félreinformált világban kellenek mértékadó hírforrások és segítség a józan ésszel is elfogadható véleményalkotáshoz. Lapod, sajátos stílusod ebben segít nekem, és örvendek hogy valamiképp rátaláltam.Van hogy naponta többször is forgatgatom, kóstolgatom az írásaid, néha nagyokat derülve néha hümmögve a kinti és  benti valóságon melyet cikkeidben megjelenítesz.Rendszerező, precíziós  írások ezek.
Az életünk, Sütő András után, a korunk fényképei,tükörcserepei ezek. A történések valós, tartalmát, okait lehet munkáidból megismerni.Felfejted a többszörösen levarrt rejtett, és ismeretlen múltat. Ahol elragadtatod magad az égbekiáltó igazságtalanságon,észreveszem és megfigyelem miért is volt ez. Tudom a G--gle néha hasznos, de meg kell állapítsam: elismerésre méltó  az az ismeretanyag amit felhalmoztál, és virtuóz módon társítasz.Köszönöm hogy †Tóth Judit emlékét őrzöd itt baloldalt fenn a lapodon.Megérne egy írást milyen Ember és újságíró volt Ő, milyen életet élt és kiknek állott az útjában.
Megfontolandó! Én évekig leveleztem vele, de őt csak írásain keresztül ismerhettem meg, mert amugy rendkivül zárkózott volt. Gyanús (!) halála kiheverhetetlen tragédia minden igazi magyarnak.
A reggeli kávém mellett első dolgom,  a szeszak.hu -ra benézni.Írásodtól az biztos fel is ébredek mert nagy gonddal jársz körbe mindent amire rászánod a pennát.Ha aznap nem írtál semmit,arra gondolok remélem a Gyuszi jó egész ségben van!
A következő netes lap amiből informálódok a Balla? Gábor lapja a "Magyar Oldal"
. http://www.magyarvagyok.com/ Néha meg is veszem,  a Keletiben  az egyik  standon kapható.Még használható napi hírforrás számomra az Idők Jelei  http://idokjelei.hu/ c.lap is. (ennyi) Ha több időm van hétvégén megnézem az antiwar.com angolnyelvü oldalt. A többi híranyag, melyeket nem sorolok, csak ezután és  immár az átverés és a mögöttes tartalom szűrőjén át olvasandó.
Hogy ide írok, azért van mert véleményem szerint erős fába vágtad a fejszét  a Magyar érdek pártszerű képvisele tével.Igaz valakinek egyszer meg kell tennie. Én nem értek az emberek gondolkodásának formálásához.Ezen sok múlik, mert az emberek műanyag gyöngyökkel befolyásolhatók,megvehetők, önmaguktól nem jutnak el a saját érdek felismerésére sem az önszerveződésig. Amíg egy új egyesítő Hunyadi Mátyás  megszületik  kapáltak a magyarnak. A jelenlegi pártok mellé egy tízen-sokadik pártot alapítani  kemény menet lesz.
A körülmények hatalmát próbálom megérteni. amelyek majd felszinre (pajzsra) emelik a vezetőt  Ha lehet  érdemben hozzászólnom a jó gondolathoz, én a "Magyar  Nemzeti Szocialista Néppárt" Kösz! Minden javaslaton meditálok nevet választanám.Először Eszmeileg, de mielőbb Gyakorlatilag. A személy akit az előzők itt fennebb annyit emlegettek okos ember, mégis azt mondom rá itt (is) kár időt  fecsérelni, egymásra fenekedni. Ezt úgy élem meg, hogy rám fenekednek mások... Nem ő lesz akinek a nevét a Duna jegén kiáltani fogják... Ezt én sem gondolnám, de ha mégis úgy alakul, azért nem utazom fel Pestre, hogy közbe- kiabáljak. Tisztelettel, Xander

24

13.02.10

Xander

Tisztelt Gyula, "A következő netes lap amiből informálódok az  a Balla Gábor lapja a "Magyar Oldal ".ttp ://amagyarol dal.hu/ Néha meg is veszem,  a Keletiben  az egyik  standon kapható." a link amelyre gondoltam, és  Gábornak  ideje is van naponta frissül   http://amagyaroldal.hu/ köszönöm, Xander Ezek szerint melléfogtam, bár a te koordinátáid sem voltak egészen pontosak. Remélem a leendő iráni drónok egyből beletalálnak.... A mostmár célra vezérlő linket beírtam. Balla Gábor honlapja egészen kiválónak tünik. Berakom  mindenesetre a kedvencek közé. Másnak is ajánlom. Kösz.! Sz. Gy.

25

 13.02.11

Gyöngyösi Zoltán

Gyula! Szólás-mondás, hogy a pokolba vezető út is jó-szándékkal van kikövezve... Magam is keserű szájízzel írok, küszködve, azzal a "fortélyos félelemmel" mely az emberek többségéből szinte sugárzik, amely esetenként ésszerűtlen, rosszízű, az opportunizmus, szervilizmus fogalmát is lefedő, elvetendő kompromisszumokban végződik! Küszködhetünk azzal a gondolattal, hogy építő szándékunk mások építő szándékával nem találkozik, vagy egyenesen rombolásnak tűnik, melyet aztán, az egyező alapelvek ellenére, akár személyeskedő válságként élhetünk meg...
Idézlek: "Válaszom ezúttal nem csak neked, hanem  mindazoknak szól, akik a témához - a tervezethez - nem  szólnak hozzá, ehelyett velem  vitatkoznak a témához nem tartozó Kásler ügyön. Tudjátok mit, én közzéteszem  hozzászó lásaitokat, de közben - engedelmetekkel - folytatom a tervezet írását. Ám ha valamelyik - amúgy ide nem tartozó - hozzászólásban valami új elem bukkan fel, arra reagálni fogok. Ebben a hozzászólásban nincs új elem. Sz. Gy."
Sajnálom, hogy így reagáltál, sajnálom, hogy elkerülte a figyelmedet a 14. hsz.-ben csupa nagybetűvel kihangsúlyozott "MOST" időhatározó! Elkerülte, mert alá sem húztad! Vagyis, nem vagyok a kezdeményezésed, felvetésed ellenzője, elvetője, csakis az időszerűségét vontam kétségbe... Az általad fel nem tett "MIÉRT" kérdésre térnék ki, de csak utalás szintjén:
-mert a "Lisszaboni Szerződés" alapján megszüntették Magyarország államiságát...
-mert még a tákolmány alkotmányt is elvonták, s helyette folyóvízbe, gyurmába vésett "alaptörvénnyel" riogatnak...
-mert a magyar emberek százezreinek, millióinak élet- és létfeltételeit számolták fel...
-mert a magyarság életereje, a fiatalság tízezrével, százezrével, kilátás és remény hiányában, vándorol ki, hagyja el  Magyarországot, hogy máshol a többség, olcsón cselédeskedjék...
-mert a bankok törvénytelen, mértéket nem ismerő uzsorás tevékenysége százezreket, milliókat veszélyeztet, taszít a kilátástalanságba...
-mert a volt és jelenlegi pártok, a \"pártelit\" minden bizalmat felszámolva, betonozta be magát a hatalomba, s bitorolja a hatalmat, s ezzel egy olyan bizalmatlansági gátat emeltek a párt-létesítés elé, mely gátat most áttörni, képtelenségnek tűnik...
-mert.., mert.., mert.., szinte végtelen a felsorolandó...
Elkerülhetetlenül megemlítendő, hogy a mocsokban szennyben, vérben fürdő, tobzódó gyilkos szövetségesek, mindent, de mindent, minden bűnüket ráokádták a Nemzeti Szocializmusra, hisztérikusan ellenállva az igazság kiderülésének, s bizony ezzel is számolni kell... Van helye a közös munkának, s időszerűségét kétségbe sem lehet vonni! Ez pedig, a történelmi illúziókkal is leszámoló, a magyar Magyarországot szolgáló alkotmány létrehozása, megteremtése, melyen keresztül Magyarország államisága visszanyerhető! Helye van a közös Internetes munkának! Igen, most is Izland példája lehet előttünk! Ismert, hogy Izland, a közelmúltban az alkotmányát Internetes közös munka alapján létesítette! Ebbe, a lehetséges munkába, a közvéleményt kisajátító, gyűlölködő ellenséges média nem kapcsolódhat semmilyen formában bele, kik éppen a "gyűlölet", a "bosszú", az "idegengyűlölet", a "tolerancia", az "antiszemitizmus", s más hasonló szavak, tudatzavaró, terrorizáló ismételgetésével a magyarság természetes önvédel mi képességét, és lehetőségét is elvonták! Nos, ha valami elsőrendű, hát ez, hogy az önvédelmi képességünket helyreállítsuk! Ködösítés, és mellébeszélés nélkül! Gyöngyösi Zoltán
Egyszerüsítsünk! Te és mások a pofámra mász tatok a cikkem ürügyén, de Kásler miatt, hogy ne mondjam: védelmében. Spongyát erre is. Nem is tudtam, hogy Izland hogy gründolta össze új alkotmányát. Erről írhatnál bővebben. Ami az én tervezetemet illeti, amit nevezhetsz egy sanda alkotmány tervezetnek is, csak nem akarnak jönni az ötletbombák. Pedig amit írsz az izlandi módiról, az magyarul "brainstorming", ami valóban előre viszi a dolgokat. A tervezettel kapcsolatban jött egy "hozzászólás", amely tulajdonképp néhány piszkoskodó - froclizó kérdést tartalmaz. Még nem válaszoltam rá, "ízlelgetem" egy kicsit... Szóval: várom az ötleteket, javaslatokat. Sz. Gy.

26

13.02.12

 Gyzoltán

Gyula! A Google írja:
Az interneten készül az új alkotmány Izlandon [origo]|2011. 06. 09., 22:21|Utolsó módosítás:2011. 06. 09., 22:53 1 komment  Címkék:Izland, alkotmányozás Ha a témához kapcsolódó frissebb cikkekre kíváncsi, válasszon az alábbiak közül:
Közösségi szájtokon is várja a javaslatokat az új izlandi alkotmányhoz a 25 tagú alkotmányozó tanács, az alkotmányos vita elsősorban a Facebookon zajlik. Az alkotmánytervezet egy tavalyi találomra kiválasztott tagokból álló 950 fős gyűlés megállapításain alapul. Az alkotmányozó tanács ülései nyilvánosak, a tervezetet - amelyhez bárki fűzhet véleményt az interneten - 3-4 hónapon át készítik.
Ajánlat  Bíróság elé állítják a válságba belebukott izlandi kormányfőt Saját hatalmát szilárdítaná az új alkotmánnyal a Fidesz a VB szerint A kemény kritikustól a kordonbontás-védelmezőig - Kik az új alkotmánybírósági jelöltek?
Ajánlat  Az izlandi alkotmányozó tanács honlapja (angolul) Lecseréli függetlenedésekor elfogadott alkotmányát Izland. Az akkor Dániától elszakadó szigetország a dán alkotmányt vette át, amelyen csak kisebb módosításokat végeztek, például a király szót lecserélték elnökre. Az alkotmány megújítása azóta napirenden van, de csak a szigetországot rendkívül súlyosan érintő 2008-as gazdasági válság után felálló új kormány fogott hozzá, hogy megszabaduljon a függőség éveit idéző régi, 1944-es alkotmánytól - jelentette az amerikai AP hírügynökség.
Az alkotmánytervezetet egy 25 tagú alkotmányozó tanács dolgozza ki 3-4 hónapos időintervallum alatt. A tanács tagjait népszavazáson választották ki 522, 18 éven felüli jelölt közül. A tanács egy bizottság 700 oldalas jelentése alapján készíti el a tervezetet. Ezt a jelentést többek között az úgynevezett Nemzeti Fórum 2010 - 950 véletlenül kiválasztott izlandi állampolgár - véleményén alapul. Ők egy napon keresztül vitatták meg többek között a hatalmi ágak különválasztása, a környezetvédelem, a külkapcsolatok kérdéseit. Az alkotmányozó tanács tanácskozásai nyilvánosak, bárki bemehet, amíg van elég hely a tanácsteremben az érdeklődők számára.A tanács azonban közvetlen javaslatokat is vár az izlandiaktól, amelyeket a különböző közösségi honlapokon tehetnek meg - az izlandiak kétharmada fent van például a Facebookon, az alkotmányozásért felelős intézmény szóvivője szerint a vita is elsősorban itt zajlik. Az innen érkező, megfontolandónak ítélt javaslatokat beleépítik a tervezetbe, amely elérhető az interneten, és aki akar, véleményt is fűzhet hozzá. "Számomra régóta világos, hogy az alkotmány átfogó felülvizsgálata csakis az izlandi nép közvetlen részvételével végezhető el" - közölte Johanna Sigurdardottir miniszterelnök.
Az AP híradása szerint egyelőre kérdéses, hogy az izlandiak többsége támogatni fogja-e a javaslat legérzékenyebb - a természetvédelemre és a természeti javakra, például a jelenleg magáncégek által kiaknázott halászhelyek tulajdonlására vonatkozó - pontjait. Az alkotmánytervezet várhatóan június végére készül el, de nem kizárt, hogy ezt a határidőt egy hónappal meghosszabbítják. Ezután az izlandi parlament vitatja meg és hagyja jóvá az új izlandi alaptörvényt.
Mint látod, ez a leírás még a munkálatok idején történt, s ami lényeges a hatalom jóváhagyásával, szervezésében. Ez is mutatja, hogy nem törvényszerű nép, emberiségellenes hóhérokat alkalmazni országos vezetőnek, mint tesszük évtizedek óta...Gyzoltán
Huszonöt, ötszázhuszonkettő... Hol találsz te ennyi magyart, aki hajlandó egyöttgondolkodni és összedolgozni. Nézd csak meg a Wikipédia népességstatisztikáját amelyből kiderül, hogy Izland lakossága felkerekítve háromszázhúszezer fő. Tőlük, belőlük kitelik. Mi tímíllióan vagyunk és mi telik tőlünk? Egy körmenet a Bazilika körül egy zsidó prímás vezetésével... Sz. Gy.

27

13.02.16

Siggo

" Hol találsz te ennyi magyart, aki hajlandó együttgondolkodni és összedolgozni?"
Van annyi Magyar Gyula bátyám csak tudni kell megszólítani őket.Tessék csak a nép nyelvén beszélni. -Akarjátok,hogy mindenkinek jó legyen? Nép: -Akarjuk.-Mindenki akarja? Nép:Igen.Akkor tegyetek róla ,hogy mindenki itt legyen mikor hívunk benneteket. -Igazságot akartok? Nép: Igen.-Nem kell világméretű megmozdulás.Elég ha csak ti magyarok jöttök össze. -Elég volt a kizsákmányolásból a hamis csaló Ígéretekből a bankok tőrvényenkívűli hatalmából? Nép: Elég. -Akkor mire vártok még?Hol vannak az ismerősök ,barátok,rokonok mind az összes magyar akinek elege van? Vagy Magyar ember az aki jól érzi magát ebben az országban? Nép:Nem.-Mit gondoltok a Pápa miért mondott le? Mert nem bírja elviselni a világ szenvedését és kevés hozzá,hogy ezt megakadályozza.700-éve nem mondott le Pápa.700-éve nem volt ilyen nagy baj a világgal mint most.Tönkrement Magyarország, tönkrement az EU, tönkrement az USA,  lemondott a Pápa.Milyen jelre várnánk még? Gyülekezzetek a gyülekezőkhöz. -Aki dolgozik mert van még munkája, fizetése 40%-át levonják adóba. Jó ez nekünk? Nép: Nem.Akkor mire várjunk? Megvárjuk míg 60%-ot vonnak le? Már szeretteink temetésére se futja. Normális ez? Vezetőink ennek ellenére dúskálnak a javakban.Normális ez? Talán féltek? Nép-Félünk.-Kizsákmányolóink sokkal jobban félnek. A nép kárán összeharácsolt vagyonukat jobban féltik mint az életüket. Az a vagyon nem az övék hanem a tiétek.Ti csak megbíztátok őket,hogy tisztességesen használják fel.Ők nem ezt tették,hanem saját gyarapodásukra fordították.Ez sem volt elég.Még az is kéne, az a kicsi ami még maradt nektek még ha beledöglötök is.Hogy lehet ezt válasz nélkül hagyni? Vagy majmok vagytok ti az állatkerteben, aki annyit eszik amennyit adnak neki?Lehet,hogy ezért mondják/majomember? Mind meg fogtok halni. Ha a majomnak nem adnak enni az állatkertben éhen hal.De ha kiengedik a dzsungelbe? Mi nem vagyunk majmok mégis úgy bánnak velünk.Mi emberek vagyunk és tudunk gondolkodni.Hát ezen gondolkozzatok el.Tisztelettel: siggo.
Én is idézlek: "Gyülekezzetek a gyüle kezőkhöz!"  A kérdés az, mire hajlandó összegyűlni és menetalakzatba rendeződni egy nép? Ezen gondolkodom és ezért próbálok érvelni én is. A jövő dönt! Sz. Gy.

28

13.02.16

GyZ

Tisztelt Gyula! Panaszodra: "Úgy tűnik, bármit írok, néhány hozzászóló következetesen Kásler Árpádnál köt ki..." igazából nincs is mit válaszolni részemről, mert nekem egyszerű a képlet... Hiszen végül is, egy oldalon állva, azonos célért tesztek, Te gondolati síkon, Kásler ezt fizikálisan is megjelenteti... Jól, avagy rosszul? Erre a kérdésre alighanem választ kapunk szombaton! Valamerre billegni fog mérlegünk... Gyz Szombat, 2013.02.16 - 20:15 h Mi dőlt el? Komolyan gondoltad egyáltalán ezt a "dőlést" ? Sz. Gy.

29

13.02.16

Diána

Siggo hozzászólásához(második):sokan hozzák föl Izlandot. Azt nem látják, hogy Izland kivételes földrajzi adottságai miatt nehezen megközelithető, igy rájuk nem vonatkozik, az, hogy odamenjenek mindenféle kétes alakok, jöttment jehudák , hogy mást ne emlitsek, cigány meg szerintem egy sincs. A Kossuth téri tüntetésnek semmi értelme, mert ezzel, csak az energiájukat pazarolják. A pártról is ez a véleményem. A maffia hatalom, csak arra vár, hogy kimenjenek az utcára ,és ha komolyra fordulna, levernék a tüntetőket a kiképzett "terror elháritókkal". A polgári engedetlenség sokkal hatásosabb lenne, ha összefogna nagyon sok hazafi, és nemet mondana a rendszernek, minden lehetséges szinten.Például nem fizetné be a csekkeket, satöbbi. Aki sokat mond nemet, ennek a bűnöző rendszernek, akkor lesz eredmény. Egyszerre sokan, úgy össze omlana mint a kártyavár. Vér nélkül. Üdv: Diána Lám egy bátor hölgy meri kimondani, amit én sem  merek: "a Kossuth téri tüntetésnek semmi értelme".  Ami a polgári engedetlenséget illeti, ennek valamiféle változatával a MIÉP kisérletezett olyan időben, amikor Csurka szavára még százezren, azaz nem százhetve nen (...) mentek a Kossuth térre rendszert buktatni. A Bach rendszer ellen a passziv rezisztencia  módszerét vetette be a magyarság, csakhogy ebben a táborban olyan olyan egyéniségek voltak, mint Deák. Az se vált be... Sz. Gy.

 30

13.02.16

Cezarfi

Egy gazdasági szinten kapcsolódó cikk: Izraeli pénzek a magyar ingatlanpiacon II. www.tinyurl.com/5nbwmp
Mindenki értékelheti saját maga. cezarfi

 31

 13.02.16

 Szerkesztő

Olvasóim megtisztelő érdeklődését nem akarom - nem is tudnám - befolyásolni. Ezt a cikket csak felvezetőnek szántam tulajdonképpeni mondanivalómhoz amely egy olyan (eddig nem volt) pártról szól amely elméletileg (!) alkalmas lehet a mellőzhetetlen változások előidézésére. Ezen a szerencsétlen lapon eddig két (pontosabban másfél) hozzászólás "gyült össze". Honlapomat naponta két-háromszázan olvassák "egyébként", így a legfontosabbnak (!) tartott munkám kezdeti "eredményei" több mint szerénynek tekinthetők, jóllehet naponta tovább - tovább írom. [Elég hosszúra sikerül majd, de gondoljanak az alábbi arányokra. A Pitagorasz tétel 24, a Miatyánk 66, a Tízparancsolat 167, az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat 1.300, az Amerikai Alkotmány, a 27 függelékkel, 7.818, az EU káposztafélékre vonatkozó szabályzata 26.911 szóból áll...] Persze könnyen meglehet,hogy "elméleti sörpuccsom" elbukik. De nem adom fel, mert arra számítok. még aktuálissá válhatok, ha a magyarságnak tényleg "választania" kell  a lenni, vagy nem lenni kérdésé ben. Sz. Gy.

32

 13.02.17

GyZoltán

Gyula! Az EMNSZP. az az út, mely nekem nem járható, legalább is mostanában! Többek közt a törvényekhez, a joghoz, az állam meglehetősen aljas terroreszközeihez sem értek. Bele-bele olvasok a tervezetedbe... A rémület fog el tőle, aminthogy az érvényben lévő, politikai görcsökben összehordott szabályozásoktól, törvényektől is! Túlszabályozott az életünk, nincs hely hagyva a morálnak, erkölcsnek, etikának! Lehet, hogy a jog nem ismeri a joggal való visszaélést, mindenesetre a társadalom ismeri! A jog érvényre juttatása csak terrorállam célja lehet! Az igazságszolgáltatást tartom helyénvalónak, akár magamhoz hasonló laikusok értékítélete alapján! Több szabadságot az emberi léptékű ország bírájának, hogy az ostoba ítéletéhez ne kelljen hozzátenni: "törvénysértés nem történt!", s ezzel hivatalból hagyják jóvá az országot ellepő mocskot, szennyet! Tulajdonképpen minden bírát igénylő eset egyedi, melyet nem lehet szorosan vett, úgynevezett törvények alapján megítélni! Igenis, helyt kell adni az emberi mérlegelés lehetőségének, s nem a törvény által korlátozott -tól-ig karám keretein belül maradni. Ezzel persze még nem zárnám ki a "precedens-gyakorlat", és nem -jog, alkalmazásának lehetőségét, de kizárnám a jogi ipart, az istentelen jogok csűrését, csavarását, lehetővé téve, az akár "ötperces" ítélethozatalt! Ennyit a jogi hozzáállásomról...
Ráadásul Te sokkal többet akarsz, egyedül, vagy néhány ember támogatásával, létrehozni egy teljes állami szabályo zást, tulajdonképpen alkotmányt, mint utaltál rá... Na, ebben a szerepkörben csakis a "Nap-király" világos állásfoglalá sát vallhatom magaménak... Megjegyzem, hogy Napóleon laza életvitele mellett, hogyan volt képes megalkotni a "Code Napóleont", azt máig sem értem.... Gyzoltán  

33

13.02.17

GyZoltán

Mint észlelheted, az egypetéjű, egycélú ikrekkel, Orbán-Gyurcsány-Bajnai, sem kívánok foglalkozni. Legfeljebb az a káprázat, varázslat, bódult mámor érdekel, amivel a vonzásukba került embereket az abnormális, a felfoghatatlan őrület határáig képesek befolyásolni, manipulálni! Kétségtelen, hogy ehhez a látszólag megosztott, de mégis egységes, egyér telműen magyarellenes zsidómédia folyamatos mocskolódása szükséges, a maga gyűlöletbeszédével, amit éppen a gyakran használt "bosszú", "gyűlölet", "antiszemitizmus", "idegengyűlölet", stb szavak ismételgetésével, olyan légkört tudott teremteni, amivel a magyarságot még az önvédelem jogától is megfosztotta! Sőt! Azt is elérték, hogy már a magu kat magyaroknak hirdetők is e nemtelen álláspont képviselőivé váltak.Gyula! Igazán nem bosszantani akarlak, de ott voltam, láttam, hallottam! A rendezvény maga is, és Kásler is helyt állt! Amiért ezt felhoztam, az az, hogy természetesen érdekelt, hogy mit hoz le belőle a jelen lévő TV-1. El kell ismernem, igazán profi gennyes alakok tevékenykednek a jelzett TV.-nél. Sikeresen úgy mutatták be az eseményt, mintha az szervesen illeszkedne Orbán és a Fidesz politikájá hoz! A hatalom, az uzsorás bankárkaszt, a média hármas összefonódását láthatjuk! Ja! Meg a zsidó dominanciát! De ez már egyesek szerint nem időszerű gyűlöletbeszéd! Gyzoltán

34

 13.02.17

Cezarfi

A 31.sz. szerkesztôi h.sz.-ból kiindulva szeretnék leírni néhány gondolatot. "Ezen a szerencsétlen lapon eddig két (pontosabban másfél) hozzászólás gyült össze". Ezt röviden a "korszellem" kifejezéssel tudnám legegyszerűbben összefoglalni. Ne menjünk vissza túlságosan. Az 1920-40-es évek emberei (fôleg a fiatalabbak) készek voltak akár meghalni is az eszméikért. Elég az orosz, majd a spanyol polgárháború bal oldali önkénteseire, vagy a nem német önkéntes SS alakulataira gondolni. 1956 lehetett ennek a generációnak az utolsó fellángolása (bárki is kezdeményezte vagy irányította a forradalmat). A bukás kioltotta a maradék parazsat és a felnövô, fiatal nemzedék az adott példán okulva már (ahogy Zoltán írja) Kádár népe lett és megtanult komédiázni www.tinyurl.com/bzqx28q és csak saját magával törôdni. Ez, persze, nem kizárólagosan magyar jelenség, a háború után felnövô nyugati nemzedék is jól be lett oltva a "ki ki magának, minden ember a saját szerencséjének kovácsa" stb” eszmékkel. Az elit kezében lévô média egyre inkább ezt hangoztatja, egyre harsányabban, ellentmondás nélkül. A média kínálatba akár bele lehetne fulladni, jóllehet mind ugyanazt szajkózza. A közönség pedig egyre engedelmesebben, hipnotizálva követi a patkányfogó zenét. Csoda, hogy még van egyáltalán valaki, aki képes olvasni, sôt, uram bocsá´, hozzászólást írni. Az elit valószínűleg számontart mindent, de kell néha egy biztonsági szelep, ha meg már robbanásig feszülne, akkor majd eloltják a tüzet. Sajnos azt hiszem "ez van", bár titkon és talán hiába az ellenkezôjében reménykedek már csak azért is, mert a természet korrigálni szokta hosszú távon a balfogásokat és a jelenlegi társadalom nem más, mint egy fájdalmas balfogás. cezarfi
Megirni - elolvasni - hozzászólni, ez lenne az a szellemi  kapcsolati mechanizmus, amely egy honlapot hasznossá tehetne. Nem akarok hazabeszélni, de úgy vélem a "pártprogramot" kigondolni és megírni valamivel nehezebb (?) mint elolvasni, sőt néhány sorban hozzászólni. Látom én is, hogyne látnám, már az olvasás se' megy. "Bele - bele olvasás" alapján viszont nem illene hozzászólni; vagy az írót kérdezgetni - froclizni, ahogy a "fél hozzászólás"  írója teszi. Én e mögött sajnos többet sejtek mint fásultságot, renyheséget. Az veszem észre, a problémák szisztematikus átgondo lásától irtóznak az emberek, ideértve azt is, hogy mások gondolatmenetét kövessék. Ezt nagyon sajnálom, de nem változtatok azon a véleményemen, hogy a dolgoknak előbb a fejekben kell megszületniük. Az NSDAP-ről sokan azt mondják, hogy lényegét az SA csizmák fejezik ki. Mások észreveszik, hogy a demokratikus választások nyomán elnyert hatalmat úgy vették kézbe, hogy a meglevő hatalmi apparátust egyszerüen kicserélték az addigra kész (!) sajátjukkal. Nem javítgattak tehát, hanem komplett "motorcserét" hajtottak végre. Más példa: az izraeliek által ellopott Mirage tervdokumentációk három vagont töltöttek meg, pedig milyen kicsi masina volt. Mindenestre folytatom, hisz aki nem ír, nem számíthat olvasókra... Sz. Gy.

34

 13.02.18

Cezarfi

A 34.sz. h.sz. folytatásaként:... A problémák szisztematikus átgondolásától irtóznak az emberek, ideértve azt is, hogy mások gondolatmenetét kövessék. Természetesen! Hisz a gondolatmenet olyan lenne, mint egy matematikai egyenlet megoldásának levezetése: az egyenlôségjel után feljönne, hogy ”lépj magad is a változtatás érdekében!” Ez az igazán riasztó! Hogy esetleg megsemmisûlhet minden amit az elmúlt 40-50 évben ”sikerûlt összekaparni”. Akkor jobb csendben kibírni a rosszat és reménykedni, hogy az ”öszekapart” nagy részben megmarad. A fiatalok meg feláldoztak 25-30 évet, hogy a végén megfelelô diploma birtokában talán valamelyik Soros al-alapítvány alkalmazza ôket, mint láncos kutyát a birkák terelgetésére, dupla átlagbérrel és hatalmas prémium is kilátásban van, ha megfelelô módon ugatnak. Bolond ez a Szeszák, hogy azt hiszi, hogy mindezt feláldoznánk önként valami ködös eszméért, a közjóért?
A média pedig csak a patkányfogó zenét sugározza, ”Nobel dijjas tudósok” bizonygatják matematikailag, hogy miért természetes az, hogy milliók halnak éhen, míg néhány úszómedencébe arany csapból folyik a víz. Állj közénk és talán neked i lehet demokratikus módon  arany csapod (de réz biztosan, a kézmosóhoz)!
A hívôk számára ott az Új Szövetség: ”... add meg a császárnak ami a császáré!” A vak is láthatja, hogy Isten is így akarja, ahogy van. Aki mégse hajlandó belátni annak majd az új pápa megmagyarázza.
Mint írtam, én a természet és a természet tudományok törvényeiben bízok. Eddig még egyetlen fa sem nött az égig. Az ”elit” ugyan foggal-körömmel kapaszkodik, de hiába nyomtatnak fedezet nélkûli papírpénzt és halmoznak ûres igéreteket az égig, A ”Mátrix” talán elöbb, mint utóbb össze fog omlani. Akkor a puszta létért menô harc fel fog ébreszteni mindenkit. Nem lesz menekvés. Ez a blog (ha elöbb nem, de akkor biztosan) majd kézikönyvként szolgálhat a kiút megkereséséhez.
Cezarfi A National Geographic tévé sorozatot indított a "túlélési technikák" népszerüsítésére arra az időszakra, ha Amerikában felborul a közrend, megszünnek a közszolgáltatások és rablóbandák garázdálkodnak. Lám, a nemzeti szocializmust épp erre találták fel. Amint már számtalanszor leírtam, a Führer III. Birodalmának rendje mindaddig fennmaradt, míg az államot porrá nem bombázták. Ha a kapitalizmus felölti végső formáját - a totális anarc hiát - már késő lesz holmi kézikönyvek után kapkodni. Legfeljebb annak lapjai lesznek felhasználhatók, mert vécépapír se' lesz... Sz. Gy.

35

13.02.18

GyZoltán

Mivel félreérthetetlenül rám-szabtad  az inget, természetesen felveszem: "Bele - bele olvasás" alapján viszont nem illene hozzászólni; vagy az írót kérdezgetni - froclizni, ahogy a  'fél hozzászólás'  írója teszi."
Kedves Gyula! Már említettem, hogy eltérő életpályánk folytán nekem nem lehet a legfőbb gondom az Interneten lógás! Tény, hogy korábban születtél nálam, mégis azt kell mondanom, hogy elmaradva néhány évtizeddel inkább Te vagy! Megemlíthetem, hogy a hatvanas évek elején, mikor is kiemelten frekventált katonai egységnél szolgáltam, ahol a politikai oktatás szokás szerint folyt, csak az első óra talán feléig viselték el jelenlétemet,
Lám én jóval türelmesebb voltam.... jelentős alul-tájékozottságom folytán, igen aktívan érdeklődtem, bizonyára reménytelennek találták az oktatásomat, s véglegesen felmentettek e foglalkozás alól... Gondolom világos... Később sem a karrieremet építgettem... Kiemelt katonai vállalatnál dolgoztam, ahol tájékozatlanságom, és passzivitásom (szor-1) következtében, talán 1965-ben, többszöri szabálytalan szavazás, sokórás időhúzás után, szomorúan kihirdették, hogy a szakszervezeti titkár amnesztiával alig szabadult, 56-os börtönviselt lett... Nem kényszerültem  "Pálfordulásra", sosem voltam sem az állam párt, sem más párt tagja, s ez így is fog maradni... A lenézett "plebszből" származom, a kötődést tudatosan vállalom...
Ennyit háttéranyagul, hogy miért is csak bele-bele olvasgatok, talán életed fő művének szánt irományába, amiben az alapok egyezése ellenére sem vagyok képes részt-venni... Megrettenek egy ilyen feladattól, nem nekem való, s ami leginkább döntő, nem időszerű! Említesz kellékpártokat... Karinthyt idézném: "álmomban éjjel két macska voltam, és játszottam egymással" Nos, ezt a játékot játssza a mai napig a több-macskára oszlott MSZMP! Gondolod, hogy teret engednek számodra? Mindenképpen sajnálatosnak tartom, ha tényleg ennyire félreérthetők voltak a hozzászólásaim, mert szándékom szerint erősíteni igyekeztem egyetértő gondolataid... Mindenesetre vettem utalásodat, jelzésedet.
Neked jó, tartós egészséget, a helyeslő  "Cezarfinek" meg egy rövid megjegyzés: van még hová fejlődnie.., csak kettőtöknek:
http ://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=327&c_start=0  Gyzoltán [Az úr igen jól érzi, hogy többedik hozzá(nem)szólásával kiírta magát a honlapról. Sz. Gy.]

36

 13.02.25

Nimrod unokája

Kedves Gyula!Elsosorban meg kellene gyozni az embereket a kapitalista ideologia tarthatatlansagarol!Ha ez nem sikerul,sajnos nem lesz eredmeny! Ha elgondolkodunk a szabadsag abszolutista jelentesen,akkor kenytelenek leszunk megallapitani,hogy ez a kor valojaban egy mukarika, vagyis senki sem szabad. Tovabba,kelleme nehany ember, aki felvilagositja a tobbieket,hogy a penzuralmat valojaban az olajuralom iranyitja, az az olajlobby, aminek mukodese alapjan kovetkezett be a rend szervaltozas Kis Hazankban.Kerdes? Ki iranyitja a vilag gazgasagat?A zsido penzvilag, Avagy az Arab olajkartell? Nimrod unokaja Azok irányítanak, akik a Wall Streetet uralják. Sz. Gy.

37

 13.02.25

Nimrod unokája

Kedves Gyula!Eszmei Magyar NemzetiSzoc!!! Erre a cikkre szolnek hozza, bar rosszabb,mintha az utolso kenetet adnad fel a haldoklonak! Azert ez a cikk mindenfelekeppen reklam formajaban sorszamot nyer a hirdetesek agaza taban. Amulatba ejtoek ezek a matrix-os bejatszasok,de ezek nem valodiak,csak a gondolatban leteznek! Nimrod unokaja Nem derülne ki a cikkből, hogy "gondolatban létező"? Persze az a kérdés hány ember gondolatában válik majd létezővé. Te reklám szakember vagy? Te reklámozod az írást, vagy mások? Sz. Gy.

 38

 13.02.25

Gyöngyösi Zoltán

Kérelem! Arra kérném tisztelettel a "Szeszák-honlap" olvasóit, és a honlap olvasottságát elősegítő hozzászólókat, hogy tartsanak ki, továbbra is támogassák jelenlétükkel, hozzászólásaikkal a honlap erényeit, melyet hosszú évek alatt tapasztalhattak meg! A történtek ellenére tisztelettel és becsüléssel vagyok Gyula irányában, elismerve sokéves felelős ségteljes teljesítményét, mellyel nem a jogot, hanem az igazságot szolgálta! Kérek mindenkit, akit illet, hogy őrizzék meg segítő készségüket! Sajnálom, hogy megnyilvánulásaim nem tükröztek elfogadható színvonalat, a végleges döntést a magam részéről tudomásul vettem! A honlapot a továbbiakban is olvasni fogom... Gyöngyösi Zoltán A 35 sz. hozzászólásodra tett megjegyzésem lényegileg azt tartalmazza, hogy hozzá(nem)szólásaiddal kiírtad magad a honlap ról. Én nem miskároltam ki , a kukába se' dobtam egy bejegyzésedet sem. Te tértél el attól a jogos elvárástól, hogy a hozzászólások tárgya az írások tartalma legyen. Te rendszeresen átlépted ezt a természetes korlátot. Ha cikkeimhez nincs mondanivalód, magad méred magadra a szilenciumot, nem én. Sz. Gy.

 39

 13.03.08

Olvasó

Kedves Gyula! Többször is végigolvastam a programot, kérdéseim a következők:
1)Gyökeres megoldást valóban csak az adósságszolgálat felmondása hozhat, de mi történik a felmondás után? Jelenleg kiszolgáltatottak vagyunk, mindent külföldről kell behoznunk, hogy igényeinket fedezzük. Csak az élelmiszer fogyasztásunk 93%-a import amiért valutában kellene fizetnünk. Mi a megoldási javaslatod arra a 3-5 évre amíg itthon beindítanánk az élelmiszer termelést, feldolgozást?
Nem kivánom kétségbe vonni borúlátásod indokolt ságát, de ezt a 93 %-ot tulzottnak vélem. A "forradalmi kiválásra" Délamerika adósországai (Venezuela, Argentina, Bolivia) mutattak példát. A krízist mindannyian túlélték, jóllehet mezőgazdasági termelésük fejlettsége nem érte el a mienket.
2)Az átmeneti időszakban bizony diktatúra kellene egy párt vezetésével, de hatalma korlátait nagyon körbe kellene írni! Ha a korlátozást nem tartja be azonnal meneszteni. Ismersz ilyenfajta példát vagy megoldást?
Ismerek! Épp most halt meg. Hugo Chaveznek hívták. Gondolj csak arra, milyen segítséget kapott Oroszországtól, Irántól, stb.
3)A tervezetben szépen kifejted, hogy a cigányokkal jól kitoltunk a rendszerváltás idején, majd különböző módozatú büntetéseket javasolsz, mert nem bírták megfelelően a kiképzést. Nem lehetne a büntetések előtt valamilyen lehetőséget biztosítani számukra, hogy visszahelyezkedjenek a társadalomba? Pl. munkalehetőséget biztosítani nekik  nem 28 ezres jövedelemmel?
Érvelésemben nincs ellentmondás. A cigányság problémája a "munkáltatással" oldható meg, hosszú távon. (Putyin épp most nyilatkozott az Oroszországi cigányprobléma megoldásáról. Majd rövidesen megírom valahol.) Az éhező cigány hordák egyre veszélyesebb támadásaival szemben viszont azonnal fel kell lépni a vidéki szegények védelmében. ebben az elrettentésnek kiemelt szerepet kell juttatni. Én a cigányság tűrhetetlen (!) tulsza porodásával is foglalkoztam. Erről mi a véleményed?
4) Érdekelne a termelési mód! A közösségi termelés vagy a magántulajdonon alapuló (kapitalista) lenne túlsúlyban? Ha a közösségi, abban az állam milyen szerepet vállalna?
Ezt a kérdést így nem lehet megválaszolni, mert nem eléggé világos, nem is pontos. Úgy gondolom, ha még egyszer elolvasnád a programot, meglelnéd benne a választ. Én "közösségi termelésről" nem írok. Nem értem tehát, miért kérdezel róla?
Végül egy megjegyzés: Nem elfogadható számomra, hogy kipécézünk egy társadalmi csoportot melyre más szabályok vonatkoznak mint az összes többire. Azonos szabályok kellenek, mert ha elkezdjük egy társadalomból kiválogatni a csoportokat akkor annak soha nem lesz vége. Most a cigányokat, aztán a betegeket, az öregeket mindegyik nyűg a nyakunkon. Megfelelő munkalehetőség esetén viszont az általános munkakötelezettséggel kiszűrhető aki nem akar részt venni a javak előállításában. Olvasó
Megerősödik az a kísérteties érzésem, hogy nem  a dolgozatomról kérdezel. Nem, "pécéztem" ki senkit. A cigányságról és a zsidóságról épp azt írom, hogy nem igényelhetnek pozítív diszkriminá ciót, vagyis rájuk is "azonos szabályok" vonatkoznak. Ezzel sem logikai sem erkölcsi ellentétet nem vet fel az a véleményem, hogy a magyar elit nem lehet zsidó elit. Reprezentáltságuk arányát tehát csökkenteni kell - ezt nevezhet jük numerus claususnak is. Ami engem illet, semmivel sem teszek élesebb elhatárolást a magyarok és a zsidók között, mint pl. Konrád György a zsidók és magyarok között, hogy Herzl Tivadarról ne is beszéljek. Sz. Gy.

 40

13.03.10

 Olvasó

Kedves Gyula! Visszatérek az engem legjobban érdeklő témához azzal, hogy a feltett kérdéseidre is válaszolok, ha nem is mindre most, de mindenképpen. 4) ponthoz Érdekelne a termelési mód! A közösségi termelés vagy a magántu lajdonon alapuló (kapitalista) lenne túlsúlyban? Ha a közösségi, abban az állam milyen szerepet vállalna?
"Ezt kérdést így nem lehet megválaszolni, mert nem eléggé világos, nem is pontos. Úgy gondolom, ha még egyszer elolvasnád a programot, meglelnéd benne a választ. Én "közösségi termelésről" nem írok. Nem értem tehát, miért kérdezel róla?"
A kérdést pontosítom! Kinek a kezében lenne a termelő eszközök zöme? Köztulajdonban (állami tulajdonban) vagy magántulajdonban? Azért kérdezem, mert felsorolod az állami tulajdon kizárólagos tárgyait, ( föld, víz, levegő, ásványi kincsek) majd később amikor a privatizáció felülvizsgálatáról írsz említed a "visszaállamosítást".
Nemzeti vagyonlel tárról, ill. mérlegről is írok. A "mi mennyi" kérdésre tényszámok alapján lehet válaszolni. Engem nem az érdekel, hogy szám szerint a mérleg melyik serpenyője lesz a nehezebb. A lényeg, hogy az állam szabályozza a magántőke működését. Nem lépek túl a Mindszenty formulán: a "szociális érdekek által korlátozott magántulajdon híve vagyok". Hitler jut eszembe, akit közgazdasági (ál)problémákkal próbáltak megfogni. Az áremelésekről azt mondta: ha valaki emelni próbálja az árakat, meglátogatják derék SA legényeim és nem lesz áremelés. Nem is lett, a háboru végéig...  
Dolgozatod további részében (pl.munkaállam, létfeltételek mint nemzeti értékek, cigány munkanélküliség jelentős csökkentése, gyermekes családok munkához juttatása) pedig olyan állami feladatokról, mely nem oldható meg állami tulajdonú termelő egységek illetve termelő eszközök nélkül.Mindebből arra következtetek, hogy a termelőeszközök állami tulajdonának fontos szerepet szánsz, a kérdés az, hogy érvényesülne-e ennek túlsúlya.
Jómagam úgy gondolom, ha nem érvényesül, akkor a kitűzött célok nem valósíthatók meg. Hát persze, hogy az állami tulajdoné a meghatározó szerep. Biztos ismered a zsidó szlogent: "az állam  rossz gazda."  Lásd Kinát, mondom erre én. Olvasó Sz. Gy.

41

13.03.10

Olvasó

3.) ponthoz írt kérdésed: "Érvelésemben nincs ellentmondás. A cigányság problémája a "munkáltatással" oldható meg, hosszú távon. (Putyin épp most nyilatkozott az Oroszországi cigányprobléma megoldásáról. Majd rövidesen megírom valahol.) Az éhező cigány hordák egyre veszélyesebb támadásaival szemben viszont azonnal fel kell lépni a vidéki szegények védelmében. ebben az elrettentésnek kiemelt szerepet kell juttatni. Én a cigányság tűrhetetlen (!) tulszaporodásával is foglalkoztam. Erről mi a véleményed?"
Kedves Gyula! "Forradalmi kiválás" megvalósítása esetén nem csak éhező cigány, hanem éhező magyar hordák támadásaival is számolni kell, legalábbis Argentína példája ezt igazolta. Talán te is olvastad annak az argentin bloggernek a tanácsait gazdasági összeomlás estére, aki ezt közvetlenül megtapasztalta. Az én ízlésem szerint csak az éhezés tényét kiiktatva, ugyanolyan létfeltételek alapján lehetne különbséget tenni ember és ember illetve viselkedés és viselkedés között, így a nem éhező hordák elrettentésének vagyok híve, -legyen az cigány vagy magyar- azonos módszerekkel. Egyetértek! Az éhező hordákat, azonos módszerekkel, meg kell fékezni. Utóbb esetleg ki lehet mutatni, hány cigány horda esett egy magyarra.... Ez már csak bűnügyi statisztika lesz...
A cigányság tűrhetetlen (!) túlszaporodását is más oldalról közelíteném! Első kérdésem az, mi a normális szaporodás? Ha ezt a kérdést objektívan akarjuk megválaszolni a kocka fordulni látszik, ugyanis a magyarság szaporodik tűrhetetlenül alul (szerintem) de (mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze) erre megtaláljuk az indokot.
Ebben nem lehet "versenyhelyzetet" teremteni: "győzzön a szaporábbik". Ebbe bele kell avatkozni. ilyen "természetes" és elfogadott, hogy a szingli nő azért nem szül gyermeket, mert a karrier és sok pénz vágya abba az irányba hajtja, hogy a munkáltatójának álljon rendelkezésére gyermekek nevelése helyett. Róla azt mondjuk, felismerte és alkalmazza a kapitalizmus törvényeit, így kelendőbb a munkaerőpiacon ami saját boldogulását is elősegíti. A cigány nő meg azt ismerte fel, hogy nem kell a munkaerőpiacon, ezért a megélhetését sok gyermek szülésével biztosítja. Ugyanúgy nem érdekli a cigány asszonyt, hogy a társadalom aktívjai vérét szívja a segéllyel mint ahogy a szinglit sem, hogy ki fogja eltartani őt nyugdíjas korában, vagy az, hogy kihal a nemzet. A magyar nő nem azonosítható a karrier orientált szinglivel. Fiatal nők - potenciális anyák - tízezrei esnek emberkereskedők karmaiba.
Reményeim szerint nem érzelmi, hanem racionális úton közelíted ezt a kérdést
Nagyon is érzek, amikor Bándy Katára és cigány gyilkosára gondolok. Érzelmeimet racionális intézkedésekké konvertálnám, ha módom lenne rá. A cigány lógna...   is, ezért engedj meg még annyit, hogy feltegyem a kérdést, vajon ki vét nagyobbat? Aki a kocsi és a nagyobb lakás, a külföldi nyaralás érdekében nem szül, vagy aki az éhezést elkerülendő, esetleg a már meglévő gyerekeinek az etetése érdekében többet szül? Megint a szinglit és a nyolcgyermekes cigányanyát állítod szembe és "vétkességről" érdeklődsz. Én a tulzott, ill. elégtelen szaporodást mint biológiai, szociológiai, ill. politikai jelenséget tárgyalom.
A cigány kérdés súlyával a leírtak ellenére tisztában vagyok, csak azt kétlem, hogy megtettük a tőlünk telhetőt a cigányság integrálása érdekében. Itt nem arra a 120 milliárd Ft.-ra gondolok amit elköltöttünk a cigányság felzárkóztatása érdekében csak hozzájuk soha nem érkezett meg, hanem arra, hogy rossz módszerekkel, kitalált, de be nem igazolódott " programokkal" csináljuk a bajt magunknak már 23 éve.
Én megírtam a saját programomat az elképzelt jövő számára. A múlt "programjait" a bűnüldözés keretébe gondolom illeszteni.
Egyetértek azzal, hogy nem kell " pozitív diszkrimináció" csak mintha átestél volna a ló túloldalára. Míg a magyar családon belül a gyermekek születése érdekében szinte a támogatások tárházát sorolod (sehol egy gyermektelenségi adó) addig a cigány családok túlnépesedését kizárólag  kényszerrel, fenyegetéssel oldanád.
Amit te kényszernek titulálsz elkerülhetetlen intézkedés. Fenyegetésről nem szól a tervezet.
Az én javaslatom elsősorban a cigány népesség
felzárkóztatása lenne. De mivel az hosszú időt vesz igénybe átmenetileg jelentős összeggel dotálnám, ha valaki 1-2 gyerek után (ez döntés kérdése) önkéntes alapon sterilizáltatná magát. Ezzel egy időben a családi pótlék szabályait úgy változtatnám, hogy az max. 2 gyermek után járna, a 3. és további gyerekek jelentős adókedvezményben részesülnének (családi adózás). Így a cigány család is eldönthetné, hogy kevés munkával és sok pihenéssel a sterilizálás következtében jutna egy magasabb összeghez, vagy sok tanulással, sok munkával és sok gyerekkel az adókedvezménye igénybevételével egy tartósan magasabb jövedelemhez.A természetes, ill.mesterséges úton degenerálódott, ill. történelmi okokból visszamaradott cigányokat nem lehet felzárkóztatni. erre a világ pénze is kevés lenne.
Végül még annyit, a cigányok esetében nincs tudomásom arról, hogy fel akarnák vásárolni az országunkat vagy más módon hegemóniára törekednének.
Nem, ők "csak" élősködnek rajtunk kényszerből, ill. természetes ösztöneik alapján. 

42

13.03.12

 Olvasó

"Nem lépek túl a Mindszenty formulán: a "szociális érdekek által korlátozott magántulajdon híve vagyok." Később: "Hát persze, hogy az állami tulajdoné a meghatározó szerep."
Kedves Gyula!
A magántulajdont normális körülmények között (nem háborús állapotok közepette) képtelenség úgy korlátozni, hogy az megfeleljen a szociális értékeknek. Ma sem mondja meg a munkáltató, hogy azért küldi el a fiatal nőt, mert a 3 gyermeke sokat betegeskedik és akkor sem fogja ezt bevallani. Arra meg nincs pénz, hogy minden vállalkozó mellé odaállíts egy rendőrt. Szóval ennek a működését nem igazán értem. Ezek szerint (remélem jól értem) marad az állami tulajdonú termelő eszköz és a " közösségi\" termelés. Csakhogy ez (sok előnye mellett) ismét a hiánygazdálkodáshoz vezetne.  Ezt hogy küszö bölnéd ki? ( Hiánygazdálkodás alatt nem azt értem, hogy nincs 76 féle felvágott, hanem azt, hogy pl. adott évben csak 5 literes lábast gyártunk, a gépet jövőre állítjuk át 2 literesre.)
" Hitler jut eszembe, akit közgazdasági (ál)problémákkal próbáltak megfogni. Az áremelésekről azt mondta: ha valaki emelni próbálja az árakat, meglátogatják derék SA legényeim és nem lesz áremelés. Nem is lett, a háboru végéig..." És mi lenne a " háború" után? Vagy konszolidációról még ne beszéljünk? Amúgy ne haragudj, de nem lehet mindent erőszakkal, pofonokkal megoldani. Elképzelhetőnek tartom, hogy lenne egy átmeneti időszak, ahol még ilyen SA legények igénybevételével oldaná meg az állam az árszabályozó szerepét (mert többségi állami tulajdonú termelés esetén kell ilyen) de erre nyilván nem lehet és nem is kell berendezkedni. "Nemzeti vagyonleltárról, ill. mérlegről is írok. .." Feltétlenül szükséges, bár elkéstünk vele. Nem látom viszont a közösségi (állami tulajdonú) vagyon védelmének szabályait. Ki - kik dönthetnének ennek adásvételéről? A programban tulajdonformáknál vegyes vállalatokról is írsz. Ki döntené el, hogy adott állami tulajdonú termelő egység holnaptól vegyes vállalatként (magyar- külföldi) működik? Ha a termelő eszközök zöme állami tulajdonban, ki és milyen szinten irányítaná a termelést?
A cigány kérdés megoldásával nem értek egyet!Nem csak antihumánus volta miatt, hanem azért, mert bármikor találni egy újabb csoportot akikre ráhúzható, hogy miattuk nem megy a szekér. Ha szétnézel az  interneten már körvonala zódik is az új  "kerékkötő" csoport aki miatt nem tud a gazdaság talpra állni, ezek a nyugdíjasok. A te megoldási javas latod szerint őket is büntetni kéne? Olvasó
Egy olyan "tervezetet" olvasol, amely folyamatosan kiegészül. Ez magában foglalja annak lehetőségét, hogy ami hiányzik, utóbb bele kerül, ami helytelen törlésre, vagy helyesbítésre kerül. A tervezetre a hozzászólási rovaton kivül is érkeztek észrevételek. A tervezet írását tovább folytatom és figyelembe veszek minden aggályt, észrevételt és javaslatot. A tieidet is. Sz. Gy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Megjegyzés a hozzászólásokhoz.
    A pártprogram első változata 2013-ban lett közzétéve. Akkor a cikkek végén beírópanel volt, amelybe bárki tehetett
    bejegyzést név nélkül. Ezzel a lehetőséggel sokan visszaéltek, ezért a panelt kiiktattam. Sajnos az interaktív kapcsolat
    a pártprogram vonatkozásában megszünt.
    Amint a dátumokból kiderül 2012.02.03 és 2013.03.12 között vitatkoztam olvasóimmal. Kár volta abbahagyni. Gondol
    kozom  a panel visszaállításán-
    2016.08.06.

     Sz. Gy.