Mottó.
Sok hűhó semmiért... 

 

 Frissítések


Új világkép-telenségek

A Putyin varázs

Az alcím egy könyv címe. Anna Arutunyan orosz írónő "A Putyin varázs - isten, hata lom, korrupció Oroszországban" c. könyvére utal.

A május 9-i moszkvai performanszról azt gondoltuk alighanem csúcs lesz a maga műfajában. Putyin a nagy pókerjátékos és színigazgató ismét remekelni fog. De nézzük mit mutatott meg nekünk - ahelyett amit látnunk kellett volna? [Mikor a RussiaToday
filmjét kezdtem nézni, nem vettem észre, hogy egy több mint ötórás (!) remekművet készülök leforgatni... Mikor két óra multán rájöttem, meg arra is, hogy még további három óra szenvedés vár rám, komolyan fontolgattam, tökön lövöm magam ... Nem tettem, pedig talán jobban jártam volna.]

Mint tudjuk, az esemény mint második világháború befejezésének 70. évfordulójára rendezett megemlékezés lett meghirdetve, de a feledtetés kép- és fogalom zavaros ünnepe lett. Véletlenül? Nem, szántszándékkal! Ne feledjük, Putyin ma a legveszélyesebb "orwelliánus" a világon!

Kérem olvasóimat, ne csodálkozzanak és főleg ne botránkozzanak meg azon, hogy mondanivalómat az ünnep jelképeiből vezetem le. Ezt egyrészt azért teszem, mert tudom, hogy Putyin - mint minden szabadkőmüves - előszeretettel használ jelképeket. Másrészt meg azért, mert Putyin ünnepi beszéde számomra értelmezhetetlen volt, ugyanis "nyilvánvaló célzással az Egyesült Államokra - úgy vélte, hogy vannak veszélyes kísérletek az egypólusú világ létrehozására. Úgy ítélte meg, hogy az utóbbi évtizedekben egyre gyakrabban feledkeznek meg a nem zetközi együttműködés alapelveiről, kísérletek történtek az egypólusú világrend megteremtésére."

Ebben az a csúsztatás, hogy világ második pólusa már rég nem létezik. Kemény "jegét" Hruscsov, Gorbacsov és Jelcin olvasztották meg. Putyin pedig az ő küldetésüket folytatja és teljesíti be. Esze ágában sincs a második pólust - Sztálin alkotását - helyreállítani. Hatal ma és vagyona az egyetlen pólusban gyökerezik.

A dolgok történelmi origója az 1917 októberi zsidópuccs volt, amit sokáig Vladimir Iljics Lenin kopasz fejéhez asszociált az ostoba hálás utókor. A Vörös Tér egyik ékessége a Lenin Mauzóleum viszont most is el volt dugva. [Ezt a mauzóleum játékot már
megénekeltem egy koráb bi írásomban. A zsidó Melnyikov által tervezett építményről azt írtam ... "vonzó" mint a Lenin Mauzóleum, amit néha letakarnak, ha a téren "Parada" zajlik, de nem távolítják el, hiszen Lenin feltámadását várják..." Ezúttal úgy dugták el, hogy egy szürrealisztikus hodályt (?) építettek eléje .]

Lenin vélhetőleg senkinek se hiányzott 9-én. Erősen kétlem viszont, hogy a gazdagon dekorált öreg táborno koknak se jutott volna eszébe, kitől rettegtek, kiért lelkesedtek, kinek a nevében vezényelték rohamra katoná ikat a nagy háborúban. A felvonulásról készített videón feltűnik Jakov Reznyik zsidó történész alakja is, aki terjedelmes rémregényt írt Oroszország "fasizálódásáról". De a történelem fonalát mégsem Sztálintól kezdi gombolyítani, holott a zsidókérdés végleges megoldását [endlösung] Sztálin határozta el és kezdte meg. Talán ezért történt, hogy a német "fasizmust" legázoló, majd az orosz "fasizmust" feltámasztó Sztálint ugyancsak elrejtették egykori hívei - harcosai elől, de mondhatni az egész orosz nép, sőt az egész világ szemei elől. Ehhez nem kellett piros/kék kulisszát létesíteni. Ehelyett a közönség figyelmét kellett volna ügyesebben elterelni az ünnepi látványtervezés praktikáíval. Nos ez nem sikerült. A film tanúsága szerint a vörös téri parádé paródiára sikeredett. Vagy annak is volt szánva? Nem merném kizárni ezt a lehetőséget.

Az RT film azért lett irdatlan hosszú és fárasztóan dögunalmas, mert maga a parádé volt az!

Nagyszámu katonai egység vonult gyalogosan. Lankadtan csüngő zászlóikról semmit sem lehetett róluk megtudni, csak azt, hogy sokan vannak mint az oroszok. A gyerekekről ugyan gondolni lehetett, hogy katonaiskolások... Ezt a katona folyamot időnként megszakították olyan csoportok, amelyekben többnyire tisztes korú katonák és civilek, férfiak és nők bandukoltak vegyesen. Róluk nem lehetett tudni, volt e közük a győzelemhez és ha igen, hol hogyan és mikor?

A külföldi katonai vendégszereplők összetétele változott 2015-re. Amíg korábban FÁK államokból érkezett egységek mellett amerikai, brit és francia alakulatok is felvonultak [sőt a lengyelek is], hogy második világháborúban aratott közös győzelmet szimbolizálják; az idén ezek valahogy kimaradtak. Helyükbe mások jöttek. Tíz külföldi delegációban mintegy hétszázan; közöttük kínai, indiai és szerb katonai egységek is. Én nagyon kíváncsi lettem volna a kínaiakra, de nem leltem őket a filmen. Csak egy alakulatot sikerült azonosítanom, mert feketék voltak... Persze lehet, a sárga szín elkerülte el a figyelmemet. Észrevettem ugyanis, hogy a film élvezése közben néha néha elszundítok...

2015.05.17-i frissítés

Grácia fejemnek! Nem mindenki szundikált az ötórás vetítésen... Íme a kínai "ármádia". Ettől csinál a nadrágba az USA, meg Izrael, meg Szaúd Arábia és közös gyermekük az ISIS. Rebesgetik, hogy a menekült rohamot is ők szervezik Európa ellen, hogy a lélekvesztők utasai között becsempészhesssék az ISIS hóhérait. Ezt a folyamatot Oroszország megugatni se képes, nemhogy megakadályozni. Nem bírnak az ISIS-el Szíriában és Irakban sem, ahol reguláris alakulatok harcolnak. Putyin nem vette észre az ukrajnai beszivárgást sem. Hogy venné észre ezt az újabbat.
Szép álmokat Európa! Majd szólnak nektek, ha a nyakazás következik.
És el ne felejtsem: "éljen Putyin"!

A vérző hős kis köztársaságok [Donbassz, Luhanszk] katonái persze nem voltak hivatalosak, ezért nem vonulhattak a menetben. Ők nem a mi kutyánk kölyke. Nem ér a nevük. Mármint Putyin szemében.

A fő attrakció az orosz haditechnika bemutatása volt, különös tekintettel a máris legendás az Armata névre keresztelt, lánctalpas platformra épített, T-14-esre. Csakhogy ez a masina 2020-ban áll hadrendbe, ezért is "legendás". Az oroszok korábban csak a hadrendbe állított járműveket vonultattak fel. Ez a jövő zenéje harckocsi és több más "vágy-fegyver" a Putyini szélhámosság jelképe, nem az orosz hadsereg tényleges csapásmérő erejének bizonyítéka.

Az ünnepi repertoárban más érdekességek is szerepeltek.
  
Jöttek platós teherkocsik második világháborús "élőképekkel", amelyek a háború egy - egy színfoltját próbálták volna megjeleníteni a kötözőhelytől, a tábori szabóságon keresztül, a tábori sütődéig...

Nem feledkeztek meg az egykori legendás fegyvernemekről sem. Felvonult pl. egy "Tkacsanka" - a ló a bricska és a géppuska hibridje - is. Ez ugyan még a polgárháborúban Bugyonnij csodafegyvere volt, de jól mutatott Putyin parádéján is, ahol nem csupa hadtörténészek voltak jelen.. 

Ha valaki ezek után azt hitte, ennél alpáribbat, vásáribbat nem lehetett kitalálni téved! Megjelentek - ugyancsak platósítva - az egykori unió egykori tagállamainak szimbólumai is. Ukrajnáé pl. kifejezetten szellemesre sikerült. A "gyevuska" majd kicsattan az egészségtől és a vídámságtól. Nyilván figyelemmel voltak a pillantnyi apró nézeteltéré sekre...

Nem hiányozhattak az átúszások sem. Ötletszerüen, hol itt - hol ott, bekúszik a képmezőbe egy egy világháborús jelenet is.

Az emlékezés főszereplői azok voltak [lettek volna] akik még emlékezhetnének a történtekre, azaz sikerült túlélniük a világháborút és az azóta eltelt nemkevésbé szörnyü hetven évet.

Putyin uralkodása idején, gondoskodva lett az öreg bolsi harcosokról is. Ők sárga színü egyen/koton kabátot kaptak, amit büszkén viseltek és szemmel láthatóan jól érezték benne magukat. Ők már csak egy folyton csökkenő kegyeleti/költségvetési tételt jelentenek az orosz büdzsében. Lapát rájuk. Könnyű lesz nekik a föld...

Mindez eddig rendben is lenne. De végtére is, Oroszország mit akart üzenni a világnak? Ennek a passió játéknak ugyanis egyáltalán nem volt üzenet tartalma. Vagy épp ez volt az üzenet: "nyugi, nem jövünk, nem lövünk"?

A katonai "üzenet", a vendégalakulatokkal, semmitmondó, hisz korábban a nyugati katonai díszegységek sem jelentettek katonai szövetséget,vagy együttműködést; a most felvonultatott keletiek sem jelentenek az égvilágon semmit sem.

De mi van a fontosabb, a politikai jelentéstartalommal? A rohadt Nyugat rohadt vezetői távollétükkel tüntettek. Köztük a kivénhedt, elhízott stázis lotyó is. Ez eddig rendben is lenne, de a vén tehén másnap Moszkvába röppent. Gondolhatnók azért, hogy exkuzálja magát, valahogy így... Putyin úr! Má' megbocsásson, én is legalább annyira félek a zsidó rabbiktól mint maga, de én csak egy gyönge nő vagyok. De nem így történt. Merkel kiosztotta (!) a házigazdát. Felpiszkálta az orrát...

A HVG így tálalja a történteket.
"Beszólt Putyinnak Ukrajna miatt az ünneprontó Merkel. Továbbra sincs tűzszünet Ukrajnában - 'nehezményezte' Angela Merkel vasárnap Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Merkel úgy vélte, hogy súlyos visszaesés tapasztalható Németország és Oroszország együttműködésében a Krím félsziget 'nemzetközi jogba ütköző' elcsatolása óta. A kancellár ezért arra buzdította Putyint, hogy erőteljesebb közvetítőként lépjen fel a kelet-ukrajnai konfliktus rendezése érdekében."
És hogy reagált a nagy hasbeszélő, az újbeszél és a duplagondol virtuóza?
"Putyin elismerte, hogy az ukrajnai események miatt az orosz-német viszony 'nem a legjobb időszakát' éli, ugyanakkor 'partnerként és barátként' beszélt Németországról, és úgy vélte, az oroszok 'ott mindig barátokra és követőkre találtak' ".  
A női nem iránti tisztelet nem mond ellen annak, hogy a kúrvákat is kihajítják a kocsmából, ha szemtelenkednek. Ennek híján legalább annyit lehetett és kellett volna mondani: kisanyám, szólj Porosenkó barátunknak, hisz ő lövi Donbasszt és Luhanszkot.

A nagy attrakció az ünnepségen megjelent kínai elnök volt
Hszi Csin-ping volt. Természetesen sajtótájékoztattak és közleményt adtak ki ők is Putyinnal, eképpen - "... Az ukrajnai helyzet miatt aggodalmukat fejezték ki és a válság mihamarabbi politikai és diplomáciai megoldását sürgették. Moszkva és Peking továbbra is támogatja Szíria területi egységét és a szíriai konfliktus diplomáciai úton történő rendezését sürgeti. Az iráni atomprogram kérdésében igazságos, kiegyensúlyozott és minden érintett ország számára előnyös megállapodást sürgettek, amelyet diplomáciai erőfeszítések révén, június végéig meg kell kötni." Egy langyos blabla, hogy ne mondjam szentszar, az egész. Nem tartalmaz egy grammnyi politikai, illetve erkölcsi értékelést sem. Nem helyez kilátásba semmiféle közös fellépést senki ellen, semmi ellen.

Miért van ez így?

A magyarázat igen egyszerű, kézenfekvő. Amit "háttérhatalomnak" mondunk, tulajdonképp nem is húzódik a háttérbe. A vadkapitalista Oroszország, az államkapitalista Kína és a zsidókapitalista Amerika egyáltalán nem titkolják, hogy együtt igazítják a világ sorsát egy olyan szö vetségben, amelyben ZsidóAmerikáé a vezető, kezdeményező szerep. 

A "triádok" a Világ összes bajainak okozói. Törvényük a népek elnyomása, kiszipolyozása, a kamatuzsora és az állandósított világméretü háborúzás révén.

Nekik és aljas szövetségeseiknek köszönheti az emberiség pl. az ISIST, amelyet Amerika hozott létre és működtet főképp annak a Szaúd Arábiának cinkosságával, amelyjel mindhárom nagyha talom szívélyes, ill. kölcsönösen előnyös kapcsolatokat ápol.

Ők nem akarják háborúban legyőzni egymást. Ők a "népek csatá ját"  tervezik, szervezik szűntelen, egymással a legteljesebb egyetértésben osztozva a háborús extraprofiton.

Látni kell, hogy ZsidóAmerika állandó offenzívában van! A világ arculatát a CIA formálja. Háborúba sodorta a Közel Kelet szinte minden államát. Orosz ország viszont egyetlen szövetségesét Szíriát is képtelen megvédeni. Becsapta Iránt az SZ300-as fegyverszállítási szerződés megszegésével. Tétlenül szemléli, hogy a Szaúd Arábia által vezetett és pénzelt szunnita iszlám megsemmisítse a siíta iszlámot és kiírtsa Közel keletről a kereszténységet.

Putyin egyetlen füttyszóra, puskalövés nélkül átengedte Ukrajnát a CIA zsidó ügynökeinek. Azóta vigyorogva szemléli oligarcha "kollégája" Porosenkó népírtó háborúját a tizenkétmillió Ukrajnában rekedt orosz ellen.

Mindezek belátása mellett nevetségesek a dollár egyeduralmának megtöréséről terjesztett álhírek is. Olyan kesze - kusza módon összenőtt hármasikrek ők akiket nem lehet szétoperálni, csak együtt lehet(ne) agyonütni. Ehhez viszont túl sokan vannak és túl erősek.

A probléma úgy sarkítható: elgondolható e egyáltalán az egypólusú (!) kapitalizmus alternatívája? Felváltható e valami mással, valami [kétpólusú] job bal, emberibbel?

Úgy tűnik hogy ezen senki sem gondolkodik komolyan.

A marxi - lenini típusu kommunizmus (szocializmus) nem alternatívája a zsidó tőke uralmának, hisz kiderült róla, hogy annak csupán egy, az oroszor szági viszonyokra adaptált, változata. Sztálin "ellenforradalma" felszámolta ugyan a Kelet New Yorkból Trockij és bandája által szervezett "forradalmat", de helyette "nemzeti államkapitalizmust" hozott létre milliók kiírtása árán.

Voltaképp Mao a "Nagy Kormányos" sem cselekedett másként.

Az általuk létrehozott "erős államok" népei paradox módon egyre inkább hajlanak arra, hogy az egykori zsarnokok emlékét megtisz títva a rájuk tapadt szennytől és vértől, "jótetteiket" magasztalják. Ennek ellenére nem állítható, hogy Oroszország, ill. Kína a "mosoly országaivá" váltak volna.

Tetszik - nem tetszik egyedül Hitlernek sikerült olyan társadalmi - gazdasági modellt létrehozni, a "nemzeti szocializmust", amely megregulázta és egy valódi népjóléti állam költségeinek finanszírozására kényszerítette a tőkét. A dolgozó osztályok: a munkásság és parasztság számára olyan "életpálya modellt" alkotott, amely biztosította a tisztes megélhetés feltételeit, ideértve a nemzetfenntartó népszaporodást is.

Hitlernek úgy sikerült a németeket a nemzeti szocializmus ügye mellé állítani, hogy nem kellett saját népével szemben tömegterrort alkalmaznia. Az ipari tőkét tulajdonosaik kezén hagyta azzal, hogy nem a tőketulajdont, hanem a tőkést és a munkást együtt "szociali zálta". A földet az állam tulajdonába vette és elidegeníthetetlen paraszti/családi birtokokká alakította. Ez a gazdasági rendszer a "szövetségesek" bombazáporában is, a végső pillanatig működőképesnak bizonyult.

Ennek ellenére Hitler eszméíre, életművére változatlan hevességgel záporoznak a rothadt Nyugat átkai. Egy érdekes blog a
Kínablog írja, hogy Mao Kis Vörös Könyvecskéjét ötmilliárd példányban adták ki. Ugyanott olvasható, viszont az is, hogy az USA-ban megjelenő egyik magazin 15 tekintélyes professzort szavaztatott meg az emberiség 15 legkártékonyabb irományáról. Az eredmény: a Kommunista Kiáltvány és a Mein Kampf után a Vörös Könyv lett a bronzérmes.

Ha abból indulunk ki, hogy hány millió ember halála hozható közvetlen vagy közvetett okozati összefüggésbe ezen irományokkal, a rangsorolás mindenképp igazságtalan. Sajnos a Mein Kampf se vágható ki a fasorból azon egyszerü oknál fogva hogy Hitler őrült szlavofóbiája és a szlávság ezen alapuló lebecsülése többmillió német és orosz halálát okozta. Az őrültség mondathatta vele, hogy „csak be kell rúgni az ajtót, és az egész korhadt építmény összeomlik.” Az őrültség, vagy valami annál is rosszabb...

Hitlert mégsem ezért mondják őrültnek, iiletve gazembernek, hanem egy másik "rögeszméje" miatt, amiben viszont nem tévedett. Természetesen a "zsidókérdésről" van szó...

Az "átkozott könyvben" a zsidóság szerepét ekként
definiálja.
"A zsidó egyszerre liberális lesz és az emberiség szükséges haladásáért kezd lelkesedni. Így lesz belõle lassanként egy korszak szóvivõje.Természetesen (közben) mind alaposabban rombolja le egy valóban népi gazdaság alapjait. A részvényen keresztül beférkõzik a nemzeti termelés vérkeringésébe, adásvétel, vagy jobban mondva a szatócskodás tárgyává alacsonyítja le azt, és ezzel elrabolja e nemzeti üzemektõl a személyes tulajdonban rejlõ alapot. Bekövetkezik a munkaadó és munkavállaló közötti elhidegülés, amely késõbb osztályharchoz vezet.A gazdasági életre gyakorolt zsidó befolyás a tõzsdén keresztül hihetetlen gyorsasággal növekszik, és a zsidó lassanként a nemzeti munkaerõ tulajdonosává és ellenõrévé lesz.Politikai helyzetének erõsítése érdekében megkísérli az õt egyelõre még lépten-nyomon akadályozó faji és állampolgári korlátok ledöntését. E célja érdekében fajtája szívósságával a felekezeti türelmességért harcol, és egyben a teljesen hatalmába kerített szabadkõmûvességben biztosít a maga részére céljai kiharcolására kitûnõ eszközt. A kormánykörök és a polgárság magasabb politikai és gazdasági körei a szabadkõmûves szálakon keresztül kerülnek hálójába anélkül, hogy csak sejtenék is ezt."
Ebben nagyjából minden benne van, ami 1925-ben a landsbergi börtönben lényegesnek látszott és ma is az.  

Hitler azt is evidenciaként fogta fel és hirdette, hogy a befogadó gój társadalom és a befogadott zsidó faj szimbiózisa elképzelhetetlen; a zsidóság évezredeken át őrzött faji tulajdonságai miatt, amelyek életfelfogásának és életmódjának semmiféle változtatását nem teszik lehetővé. A zsidókérdés megoldását ezért nem a zsidóság korlátozásában, hanem kiiktatásában látta. A zsidó évezredeken át tökéletesített rutinja révén könnyedén űz csúfot minden törvényből amit ellene hoznak. Megoldást csak távolléte [endlösung] jelenthet.

Kína esetében az "együttélés" nem vet fel komolyabb problémákat. Ennek oka, hogy a csaknem másfél milliárd kínai között Kaifengben 200-300 ember tartja magát izraelitának, azaz őrzi zsidó identitását. Ez elviselhető. Ilyen kevés petróleum nem szennyezhet el ilyen sok ivó vizet...

Merőben más a helyzet Oroszország esetében, ahol Putyin moccanni, sőt nyikkanni se mer az oroszországi, ill. a nemzetközi rabbinátus helyeslése, támogatása nélkül. Egy jellegzetes
epizód-  "A találkozót 2014 júliusában tartották Oroszországban. Egész pontosan Vladimir Putyin, az orosz (báb)elnök fogadta az izraeli (saját állításuk szerint) szefárd zsidó rabbik delegációját, Yitzhak Yosef főrabbit, Yisrael Meir Lau korábbi főrabbit, Berel Lazart Oroszország főrabbiját illetve az Európai Rabbi Központ további tagjait. A beszélgetés során Putyin biztosította a rabbikat, hogy közelről (!) figyeli az izraeli eseményeket és támogatja Izrael saját állampolgárai védelmében tett törekvéseit ... Cserébe a babiloni talmudista kolléga Yitzhak Yosef,  megáldotta Putyint és az ő 'isteni királyságát'. Mindenki boldog volt..."
Érdekes, hogy az "istenkirály" egy büdös szót sem szól arról, hogy közelről (!) figyelné a donbasszi és Luhan szki sajnálatos eseményeket is és támogatja, ezeknek a "törvénytelen" kis államocskáknak állampolgáraik védelmében tett erőfeszítéseit. 

Putyin
 vazallusi alázatának undorító jelképe az az emlékmű (memorial), amely az orosz népnek (...) a 2000 szeptember 11-én "megtámadott" Amerika iránti szolidaritását fejezi ki. E "nemes gesztus" azért árulkodó, mert köztudott, hogy a tornyokat a CIA robbantotta fel, ürügyként az Új Világrend (New World Order) meghirdetéséhez. Ebben "hinni" nem meggyőződés, hanem hitvallás, kiállás az Új Világrend mellett. Putyin ezt tette.

A fentiekből számomra az a megdöbbentő, ill. felháborító következtetés adódik, hogy Oroszország és Kína vezetői is az Új Világrend építői mint szabadkőmüvesek [freemasons]. Ezt sugallja az a sok furcsaság, amely az idei május 9-ét körüllengi. Ilyen ügyefogyott teszetosza módon nem viselkedhet két olyan nagyhatalom képviselője, amelyek függetlenedni óhajtanak Amerikától.

A látványos május 9-i kínai - orosz összebújás, amellett hogy semmire nem adott választ, kérdések sorát veti fel.

Kína "Jüan birodalmat" gründol, amelyben Oroszország státusa nem kellően tisztázott. Orosz ország viszont Eurázsiai Uniót fabrikál, amelyhez meg Kína viszonyulása nem tisztázott. Régóta rebesgetik, hogy Oroszország és Belorusszia viszonya elhidegült. Szélsőjobboldali sajtónk ezt azzal cáfolja, hogy Lukasenko fehérorosz és
Hszi Csin-ping kínai elnök hogy összemelegedtek a moszkvai banzáj kapcsán. Ez jelenthet egészen mást is. Jelentheti azt is, hogy Kína megvesz néhány eurázsiai országot, hogy befolyásolhassa annak tevékenységét.

* * *

Mi történik körülöttünk, mi történik velünk? Talán József Attila "világképe" nem volt olyan reális a maga korában, mint manapság.

Forgolódnak a tőkés birodalmak,
csattog világot szaggató foguk.
Lágy Ázsiát, borzolt Afrikát falnak
s mint fészket ütik le a kis falut.

De hova lettek mára a sötét gyárak, az osztályharcos vasba öltözött munkások? Miféle "öntött csillag" váltja meg az emberiséget? Semmilyen! A globalizálódott világ csak globálisan válaszolhat a kihívásokra. Az első lépés, hogy azonosítsa önmagát és azonosítsa elpusztítandó ellenségeit. Ez a tudati feltisztulás, egy "izmus" formájában, folyamatban van!

2015.05.17

Sz. Gy.

 

Megosztás