A krími erőd...

 

Napihír
Az ukrán vezetés elzárta a Krím félszigetet ivóvízzel ellátó egyetlen vezetéket. [Friss adat a népességszám, ami 2 024 056 fő. A 2001-es népszámlálási adatok alapján a Krími Autonóm Köztársaság területén 125 nép és nemzetiség élt. A lakosság 58%-a orosz, 24%-a ukrán és 12%-a krími tatár volt. 
Feltételezhető, hogy az etnikai arányok nem változtak jelentős mértékben. Ehhez képest a kijevi zsidókormány 1.174.000 oroszt, 486.000 ukránt (...) és 243.000 krími tatárt óhajt szomjaztatni.

Ha ezt a hírt nem olvastam volna, az
R&T barátom által lefordított "Regnum" cikket talán nem ilyen hangszerelésben tettem volna közé. Előre mondom, hogy a cím kissé megtévesztő, mert a Krím félszigeten nem erőd (védmű), hanem katonai támaszpont (katapult) épül - nagyon helyesen.

Ezután lássuk a Regnum cikkének fordítását, amit kissé stilizáltam és képekkel illusztráltam.

Krím Oroszországhoz csatolását és a nyugattal fennálló szituáció részleges stabilizációját követően (már egyértelmű, hogy Oroszország reális kirekesztése nem megy), az cybertérbe mind gyakrabban bekerülnek hírek az Orosz Föderáció ezen új tagjának jelentőségéről és jövőjéről.

Érdekes hír, hogy a gvardejszki
légi bázisra települt (múltidőben...) egy Tu-22M3 (Backfire) rakétahordozó ezred.
[Ez a tipus "személyes ismerősöm". Debrecenben is épp egy ilyen ezred állomásozott, azaz 24 gép. Bevetési készenlét esetén a gépeket az óriási atombiztos hangárokban melegítették. A riadó jelére szétnyíltak a két méter vastag vasbeton kapuk és a gépek sorra gurultak a kifutópálya végére. Párhuzamosan több gép tudott felszállni a széles betonról. Az ezred "felemeléséhez" 4 - 5 percre volt szükség. A gépek egyenként 2 darab fél megatonnás hidrogénbombát hordoztak, vagyis az ezred 48 darabot. Sok ez? A NATO olaszországi rakétatámaszpontjáról Budapestre beirányzott középhatósugarú rakéta robbanófeje is épp ekkora teljesítményü volt... Ez az egyetlen ezred földig rombolhatta volna egész Nyugateuró pát. Dehát nem bombázhattak, mert Orbán Viktor kikergette őket...]

Ez a gép is "szépkorú", dehát a minapi SZU-24-es is az volt. Ki tudja miket suszteroltak beléjük azóta az oroszok.

A félsziget maradék légierejét megújítják és modernizálják, bele értve a Szu-27-es vadászgépeket, a tengeralattjáró elhárító Tu-142-es és Il-38-as gépeket. Ugyancsak felújítják a Ka-27 és Ka-29 helikoptereket. Mindennek meg kell történnie 2016-ig.

De nem az a dolgok "klúja", hanem ami most következik.

Mindezek mellett kulcsfontosságú a távoli (!) bombázók telepítése, ezért szükségessé teszi az erőviszonyok megváltozásának újraértékelését a térségben, ill. európai viszonylatban, ami a Gvargyejszkben történő repülőgép telepítések után bekövetkezik. Először is meg kell ismerni a Tu-22M3-et (ami a NATO nomenklatúrája szerint szintén Backfire nevet kapott) lehetőségeit. A bombázónak ez a változata 1983 óta van hadrendben. A többcélú gépek elve szerint lett létrehozva. Változtatható szárnyállású – alacsony sebességnél és fel szállásnál a szárny gyakorlatilag "ki van terítve", a hangsebességet meghaladó sebességeknél a szárnyállás 65 fokig csökkenthető. Ez a repülőgép széles sebességi és magassági határok közötti alkalmazását teszi lehetővé. Hatótávolsága körülbelül 2400 km. A bombázó a legerősebb rádióelektronikai és navigációs renszerrel van felszerelve. A repülőgép irányításában aktívan részt vesz az automatikus fedélzeti irányító rendszer, lényegesen megkönnyítve a hajózók életét. Alap fegyverzete az X-22 szárnyra függesztett rakéta 500 km hatótávolsággal és 4000 km/óra repülési sebességgel  atomtöltettel is felszerelhető és hajók ellen is bevethető) és az X-15 rakéta 250 km hatótávolsággal és 6000 km/órát elérő sebességgel (hasonlóképpen atomtöltetet is hordozhatnak). Fejlesztés alatt van az X-32 rakéta, amely feltételezhetően 1000 km hatótávolságú nagy pontosságú fegyver lesz.
[A szerző úgy feldícséri a gépet, mint a cigány a lovát, jóllehet nem akarja őket eladni. A paraméterek részletezése gyengéd figyel meztetés az olyan európai szemétládáknak mint Merkel, Cameron és Valls.]

2020-ig 30 db Tu-22M3 gépet kell felfejleszteni a Tu-22M3M típusra, amelyek a már említett rakétákkal lesznek felszerelve. Feltételezhető, hogy a Krímbe majd ezeket a megújított gépeket fogják telepíteni. Észrevehető, hogy a Tu22M3 harci hatótávolsága és a szárnyas rakéták hatótávolsága elegendő ahhoz, hogy lefedje az egész Nyugat-Európát, beleértve Nagy-Britanniát is. A kelet-európai országokig hangse besség feletti sebességgel maga a bombázó is elrepül.

Mindez súlyos fenyegetést jelenthet az Amerikai által Európába telepített légvédelmi rendszerekre. Emlékeztetünk arra is, hogy az Európai légvédelmi rendszer ellen Oroszország telepíteni szándékozik az Iszkander-M rakéta rendszert, melynek hatótávolsága 500-tól 2000 km-ig terjed a felhasznált rakéták tipusától függően. Az ilyen komplexumból kibocsátott rakéta különböző manővereket bevetve repül, ezért gyakorlatilag a légelhárítási rendszerek által követhetetlen. A Tu22M3 és az Iszkander-M együttműködése eleve hatástalanná teszi az amerikai légvédelmi rendszert, amit 2018-2020-ban telepítenének Lengyelországban és Romániában. Ezen országok vezetésének kétszer is meg kell gondolnia, hogy oroszellenes céljaiknak ez megfelel-e? Felvetődik, nem kellene-e Csehország példáját követni és kiszállni a projektből?

Más irányok, amelyekben megerősödnek az Orosz Föderáció lehetőségei, a Fekete-tengeri régió, a Balkán és a Közel-Kelet.

A Fekete-tenger, mint a hadihajók elleni, parti rakétákkel is belőhető terület, (ezen felül) mostmár a leghatékonyabb, szárnyas rakétákkal is felszerelt bombázók ellenőrzése alatt fog állni. Ez az erő akár a törökök akár mások részéről kezdeményezett fekete-tengeri mozgolódást képes szétzúzni, akár önállóan, akár a hadiflottával együműködve is.

Ezen kívül, nagyon szükséges eseben az orosz Krím fenti "potenciálja" bevethető lesz a lehetséges „forró pontokon”, a Közel-Keleten is, például Szíriában vagy Iránban.

Végső következtetésképp leszögezhetjük, hogy az Orosz Föderáció vezetése részéről elfogadott döntés a Tu22M3 gépek Krímbe történt telepítéséről észrevehetően megerősíti Oroszország haderejének lehetőségeit az adott pillanatban kulcsfontosságúnak tartott régiókban. Ebben az értelemben az „elsüllyeszthetetlen repülőgép-anyahajó” létrehozása Oroszországban szükségtelenné vált. Vlagyimir Putyinnnak az ezt eredményező döntését még nem értékelték igazán a nyugati médiában, ez sokkal komolyabb szankció, mint néhány orosz üzletem ber és politikus számlájának befagyasztása.

Írta: Neriszján Leonyid – az IA REGNUM katonai analitikusa

Az anyagok bármilyen felhasználása csak az
IA REGNUM-ra történő hiper-hivatkozással engedélyezett.

----------------------------------------

Én nem lennék én, ha megállnám, hogy a cikket szó nélkül közzétegyem. A fentiekben leírt kardcsörtetés (sajnos) ismét Szíriát juttatja eszembe. Nem árt ugyan egy „elsüllyeszthetetlen repülőgép-anyahajót” létrehozni a Fekete Tengeren...

De!

Miért nem likvidálják (likvidálták már régen) titkosszolgálati módszerekkel az olyan kijevi zsidó puccsistákat mint Turcsinov és Jacenyuk, valamint az olyan terroristákat mint Jaros; ugyanúgy ahogy Szasa Belijt gajdeszbe küldték?

Az orosz titkosszolgálatnak ráadásul már vannak is tapasztalatai az ukrán elnökök "kezelését" (sonderbehand lung) illetően... Juscsenkonak is nagy volt a pofája, aztán kikozmetikázták...

Mielőtt bárki uszítással vádolna, emlékeztetem arra, amit sokszor sok helyen leírtam már, a CIA és a MOSZAD módszeresen legyilkolja a "rivális" államok polgári és katonai vezetőit, tudósait, stb. Csupán egy jellemző részlettel illusztrálok, a "Miért Cion?" cikkével, amelyben a következők olvashatók. "Izrael végzett az iráni rakétakirállyal? [Hasszán Mukáddámról van szó.] Amennyiben kitört volna a háború Jeruzsálem és Teherán között, akkor a résztvevők ügyesen titkolják. Irán nem vádolja a zsidó államot a rakétabázisa felrobbantásával, Izrael pedig nem vállalja a felelősséget a merényletért, amely végzett az iráni rakéta program atyjával. Vagy mégis baleset lett volna? Ha igen, megszaporodtak a balesetek az utóbbi időben Perzsi ában. 2011.11.15" Szellemes könnyedség, nemde? És még beillesztik a temetési menet fotó ját is...

De ha így csinálják az olyan demokratikus és kulturált államok, mint Izrael és Amerika, akkor mit várnak el egy olyan barbár ázsiai államtól, mint Oroszország?

Ceterum censeo: legfőbb ideje, hogy Putyin beindítsa saját
"Razdvedkáját" a Nyugat ellen. Okszerü Ukrajnában kezdeni, hisz az Oroszország felől nézve a "Közelnyugat"... Én meg közzéteszem a temetési képeket. 

2014.04.27

Sz. Gy.

 

Megosztás