Mottó. "A stílus maga az ember..."

  

 

Imígyen szóla a tőkés oligarcha...  
 

Győzzük le a tőkéseket!

 

Hitlerről mondták, hogy legodaadóbb hívei hisztériás némberekből verbuválódtak. Nem tudom, így volt e. Azt viszont tényszerüen tapasztalom, hogy Putyinnak alighanem vannak - a magyar "hölgyek" körében pedig egész biztosan vannak - ilyen rajongói. Ezek mint a vércsék csapnak le minden Putyint érintő - nem himnikus - megnyílvánulásra és ha széttépni nem is tudják a "szentségsértőt" legalább leszarják...

Több kalandom is akadt már ilyenfélékkel, most leírom a legutóbbit, a tanulság kedvéért. Az egész a Munkáspárt  "Győzzük le a tőkéseket" c. hülye cikkével:  kezdődött. A frontkép Putyint, a világ második [lehet csak negyedik] leggazdagabb tőkés oligarcháját, ábrázolja.

A cikket megosztották a szimpatikus Éva Zám szimpatikus Facebook oldalán azzal, hogy "Éva Zám, Gábor Harcos és még 10 ember kedveli ezt."

Itt akadtam bele a témába... Rólam sajnos sokan tudják, hogy Putyin nem épp a szívem csücske, bár mindíg mindenhol igyek szem megindokolni, miért nem az. Most is olyanom lett, hogy hozzászólok a cikkhez... Talán nem kellett volna (?)

Mindenestre tanulságos, sőt "felemelő" purparlé kerekedett a dologból... Hozzászóltam, így...

Szeszák Gyula  És most [a képen] éppen mit mond Putyin? "Döntsd a tőkét, ne siránkozz!?" Dehát ő is tőkés, a leggazda gabb orosz tőkés! Munkáspárték nem veszik észre az ebben rejlő harsogó ellentmondást? Ti sem veszitek észre? Mikor Németország megtámadta a Szovjetuniót  Sztálin "fivéreihez és nővéreihez" fordult és azok millió számra ugrottak talpra.Putyin mit mond, ha baj lesz? "Föl vörösök, proletárok!" És honnan mondja? Az Air Force One fedélzetéről? Netán épp az arany fürdőszobából? Miért is ne! Ezt a felháborító repülőgépet régen kaptam, de nem raktam fel, pláne nem osztottam meg, mert kíméltem olyanok kóros "Putyin érzékenységét", akikről azért azt hittem, értelmes emberek és magyarok. Putyinnak magán légiflottája van, de állami gépen repül, ami jár neki, aranyozott luxus kivitelben...]

Egy kép a gépből ízelítőnek...

Vajon mit szólnak ehhez a novorossziai pokolban égő "kárhozottak", nők - öregek - betegek és főleg az ártatlan gyerekek? Tetszik nekik is Putyin, mint nektek? Ízlés dolga... Én tisztelem a tiéteket, de ti is tiszteljétek az enyémet. Akit nem érdekel oldalam és nem érdekelnek írásaim, navigáljanak másfelé. Néhány "ismerősömnek" meg is fogom adni a koordinátákat rövidesen...

Nem mániám Putyin, de minden nap találkozom az aranycsapból folyó "AranyPutyinnal". Sokszor már reggel tele van a hócipőm vele...

Ildikó Kajdócsy Neked Putyin fóbiád van.... Mindenki tudja, hogy oligarcha! Még is a mostani felhozatalból a legnormálisabb politikus. Ennyi. És én valóban támogatom őt! Kedvelem a politikáját! Valami bajod van ezzel? Te kit kedvelsz? Netanjáhut, az igazságost? Merkelt, Obamakit, netán a banya királynőt? Vagy ócska Viktort? Mond csak! Putyin Oroszország elnöke! 200 milliós ország! Ócska egy köpőcsésze vezetője, és ugyan úgy él mint Putyin! És ha kettő között dalolhatnám a különbséget, kedves Putyint utáló barátom, én lennék Carusso! Ennyit meg erről! És megnézheted kedves Gyula a nigger majmot és a zsidó buzit is, min közlekednek és miből! A vén banya angol királynőről pedig ne is beszéljünk! És nem mellesleg említem meg, hogy az énekes Demis Roussosnak is arany fürdőszobája van! És akkor mi van?

Szeszák Gyula Megírtam, hogy Putyint szeretni, vagy nem szeretni ízlés dolga. Te "fóbiát" diagnosztizáltál nálam. Ki kért rá? Állatorvos vagy? Ajánlom, olvasd el a beteges rajongásról (borderline) írt alábbi cikket:

http://www.life.hu/.../20101111-borderline-betegesen...

Neked alighanem ilyened van, de ez nem jogosít fel arra hogy velem piszkoskodj olyan vélemény miatt, aminek egy betűjét se tudod cáfolni, nem beszélve a képről. Egy másik bejegyzésedből látom mik potyognak a szádból. Ne akard, hogy leszálljak a te stílus-szintedre.

A "Szerk."-től pedig azt kérem, ha beavatkozik, ne emlegessen olyasmit, hogy ketten (!) személyeskednek egymással, mert csak egy (!) neveletlen személyeskedik, aki nem veszi észre hogy imádottját olyanokhoz hasonlítja, akikhez valóban hasonlít...

Ennyi ésszel kár az Internetre irkálni.

Katalin Kovács Én támogatom a véleményed Gyula, és nem másért, mint azért, mert vettem a fáradtságot, hogy utánanézzek, no nem a toilette-jének, hanem nagyon, de nagyon sok másnak. És aki ezt részrehajlást félretéve megteszi, annak nem is lehet más a véleménye. Persze vannak, akik sem meg nem teszik ezt, sem át nem gondolják amit írnak, csak pufogtatnak frázisokat.

Katalin Kovács Kedves Ildikó! " ha kettő között dalolhatnám a különbséget" - de nem tudod, mert nem tudod a dalt. Ilyen egyszerű. Korábban írtam már, hogy ha megtudnák ugyanazt Orbánról, mint amit nem akarnak tudomásul venni Putyinról, akkor kicsontoznák. Tudod mi történt? Kicsit kevesebbet és halkabban dicsőítik Putyint, viszont ami orbánról kiderült a napokban, arra egyből ugrottak. Kit érdekel, hogy mindkettő pártfogoltjai, kedvezményezettjei ugyanazok? Mindkettő tud a népéhez szólni, hogy elénekelje, mindent értük tesznek. És közben? Közben kicsit féket tennének az internetre, az információk szabad áramlására, kicsit megpróbálják az ellenfelet lehalkítani, kicsit odamosolyognak, ahonnan a simogatást várják, kicsit vagy nagyon nagyon gyarapítják országuk terhére a magánvagyonukat, és ennyi. Egyetlen különbség a birtokolt székből irányított terület,népességszám. Na, de ha mi vagyunk mondjuk a miniatürizált változat, és megtenné Orbán ugyanazt pl. az állandóan emlegetett Erdéllyel, mint Putyin Kelet-Ukrajnával, akkor mit szólnál?

Ildikó Kajdócsy Szeszák Gyula! Az arcodból vegyél szépen vissza! Nem vagyok kíváncsi az oktatásodra! Annyit olvasok egyébként, mint te! Az a személyiség, pedig akivel engem össze mosol, az a kedves rokonaidra illik! És nyugodtan szállj le a szintemre, mert nem ismered még a szintem! Egyébként pedig a betegességnek van egy másik műfaja is, amiben te szenvedsz! Arról pedig már ne is beszéljünk, ha birtokodban vannak olyan anyagok, amik másoknak nem, talán nem célozgatni kell rá, hogy a nagyságod villantsd itt, hanem leszel szíves feltenni, már csak azért is, hogy feleslegesen senki ne támogasson olyan politikát, amely csöbörből-vödörbe viheti az emberiséget! Ennyit meg erről! És én nagyon nem szeretem az ilyen "kis arrogáns faszokat", mint amilyen te vagy!

Szeszák Gyula Katalin! Apám törvényszéki elnök volt hajdanán. Ha ellenőrizni ment egy járásbíróságot mindig a budinál kezdte mondván, hogy a vezetésre onnan lehet legbiztosabban következtetni, "lássam a budit, megmondom ki vagy" alapon... A hiteles Putyin porté megismeréséhez valóban olvasni és mérlegelni kell, nem rajongani és köpködni. Putyin "kettős státusa" páratlan a világtörténelemben és orosz tragédiát okozhat egy válsághelyzetben. Ezért bátorkodom foglalkozni vele, nem másért. Kösz, hogy vetted a fáradtságot...

Szeszák Gyula Éva Zám! Most már csak rajtad múlik, hog lapátra teszed e ezt az Ildikó Gajdócsi névre hallgató úrhölgyet, aki a végtelenségig folytatná, ha valaki vitatkozni kezdene vele. 

Ildikó Kajdócsy Szeszák Gyula! Téged kéne lapátra tenni! És én nem vitatkozom! Csak utaltam arra, hogy ne szövegelj, hanem tedd ide azt a bizonyítékot, amire utalsz! De úgy látszik ilyennel nem rendelkezel, csak sirdogálni tudsz és panaszra futkosni! Ennyit erről! Nem mellesleg! Lehet, hogy én rajongó vagyok (bár nem szoktam rajongani senkiért), de te meg "fanatikus gyűlölködő" vagy! Ugyan az, csak másik oldalról! Talán egy kis önvizsgálat magadra nézve is kötelezőnek kéne lennie, nem gondolod? Arról pedig nem is beszélve, hogy nem tudtál megcáfolni, csak fikáztál! Az Orbáni dolgokat sem cáfoltad meg, hanem rövidre zártad azzal, hogy ha a magyarokkal azt csinálta volna Orbán, mint amit Putyin tesz, kibelezték volna! Csak felhívnám a figyelmed arra, hogy rég megcsinálta, sőt többet is megtett, a magyarok még sem mozdultak! De erre sem volt semmi észérved, csak arrogáns megnyilvánulás! Úgy hogy nekem te ne nagyon akarj magyarázni, mert lehet, hogy azt hiszed magadról, hogy te vagy itt az ész, de súlyos tévedésben élsz!   

Szeszák Gyula Lám' - Éva Zám... Te jössz! Vagy nem jössz?  


 Ildikó Kajdócsy Szeszák! Unlak! Engem nem érdekel, ha kizár Évi egy ilyen "szemét" miatt, mint amilyen Te vagy! 1.) Szeretném megkérdezni, hogy ki a "fasznak" képzeled magad, hogy a te nézeteiddel egyet nem értőket betegeknek minősitsd? 2.) Hogy jössz te ahhoz, te "büdös paraszt", hogy mások nevéből viccet kovácsolj? Erre válaszolj, te "primitív tahó"! És befejeztem a veled való társalgást! Egy "senkiházi szar" vagy, aki azt képzeli magáról, hogy ő "szarta" a napot! Ez volt régen is a véleményem rólad, csak elkerültelek, pont ezért a vita provokálásért, amit itt most elő adtál! Te egy "bomlasztó szar" vagy! Ezt vagy észre fogják venni, vagy sem! Mindenki maga dönt!
  

Epilógus. 

Nem az első hasonló incidens ez nálam. Ellenfeleim döntő többségben "hölgyek". Viselkedésükben közös, hogy néhány pengeváltás után gyorsan lebomlik róluk a vékony kultúrmáz, sőt az emberré válás többtízezer éves rétege is.

A képen látható "három grácia" közül ketten nem vállalják arcukat. Erre vélhetőleg nyomós okuk lehet... A velük folytatott "párharc" undorító, kiábrándító volt. Külön tanulságosak a piroskalapos hölggyel keletke zett incidens következményei. Az illető olyan véresszáju jobbikos, amilyen a kalapja. Feltűnéséig tizenegy jobbikos ismerős publikált rendszeresen az oldalamon. Nem mindíg értettem velük egyet, de soha senkivel sem keveredtem párharcba.

Amikor a piroskalapos hölgy kezdte levetkőzni emberi mivoltát egy felhívást tettem közzé és arra kértem - addig kedves - jobbikos ismerőseimet szóljanak hozzá az elmérgesedő "vitához" és fejezzék ki egyet nem értésüket a "hölgy" stílusával kapcsolatban. Senki sem reagált. Erre valamennyi jobbikost töröltem. Ezt követően kellett rájönnöm, mégiscsak van szolidaritás. A Kuruc Infón akartam valamihez hozzászólni, de észleltem - letiltottak... Nemes bosszú volt ez azért, mert nem tűrtem a "hölgynek", holott jobbikos volt...

Ráadásul még azt sem mondhatom, sok hűhó semmiért, ugyanis minden Mr. Poutin miatt történt. Egyes Facebook-on publikálgató "magyar" nőstények egyszerüen nem bírják elviselni ha - fallikus - bálványukat valaki kritikával illeti. Márpedig rohamléptekkel közeledik a megmérettetés ideje.

2014.12.23 

Sz. Gy.

Megosztás