Ez a(z) https://hu.other.wiki/wiki/List_of_Israeli_assassinations Google által tárolt változata. Ez egy pillanatfelvétel, ahogyan az oldal megjelent a következő időpontban: 2021. máj. 12. 03:02:41 GMT. Az aktuális oldal azóta meg is változhatott. További információ.

 

 

 

 

 

Izraeli merényletek listája - List of Israeli assassinations

Ez a cikk az állítólag Izrael által elkövetett célzott gyilkosságokról szól. Az izraeli – palesztin konfliktusban bekövetkezett erőszakos eseményekről lásd: Erőszak az izraeli – palesztin konfliktusban .

Az alábbiakban felsoroljuk az állítólagos és megerősített merényleteket , amelyeket Izrael Állam állítólag végrehajtott . Ide tartoznak azok a figyelemre méltó személyek kísérletei, akiket a jelentések szerint különféle izraeli biztonsági hírszerzési és rendvédelmi szervek céloztak meg .

Szerint Eyal Weizmann , „célzott merényletek váltak a legjelentősebb és leggyakoribb formája az izraeli katonai támadás”, és nem csupán a terror tartalmaznak, hanem „politikai eszköz”, hogy ellenőrizzék a palesztin területek izraeli különben kivonják. Válaszul a célzási műveletek során elesett civilek számát érintő tiltakozásokra, valamint arra, hogy 2003-ban számos pilóta nem volt hajlandó részt venni ilyen missziókban, Izrael 2003-ban csoportokat állított fel a járulékos károk minimalizálása érdekében, hogy elfogadható mértékű kárt állapítson meg a nézők számára. 2006-ban "célzott halálos lőszereket", intenzív, de erősen lokalizált robbanóanyagokat tartalmazó rakétákat vezettek be ennek érdekében, és novemberben jogi bizottságot hoztak létre a merényletekről.

nemzetközi jogban nincs egyértelmű meghatározása a "célzott gyilkosságnak" . A Legfelsőbb Bíróság Izrael , válaszul egy öltönyt a gyakorlatban elsősorban tekinthető intézkedések a palesztin területeken , zárható 2006. december 14-, hogy az ilyen intézkedésre került sor a „nemzetközi fegyveres konfliktus”, hanem, hogy a „terroristák”, például civilek, hiányzott a nemzetközi jog szerinti harcos státusz. A bíróság véleménye szerint mégis civilek vettek részt közvetlenül az ellenségeskedésben, ami azt jelentené, hogy elveszítik mentelmi jogukat. Az Emberi Jogok Európai Bíróságának McCann és társai kontra Egyesült Királyság ügyben hozott ítéletében foglalt precedenst követve azt is kimondta, hogy „az arányosság törvényét” kell alkalmazni, amely egyensúlyba hozza a katonai szükségességet az emberiséggel. A merénylet megengedett, ha léteznek "erős és meggyőző információk" a célpont kilétéről; ha a misszió a terror visszaszorítását szolgálta; és ha más technikák, például a cél letartóztatásának kísérlete, súlyosan veszélyeztetnék a katonák életét.

Nils Melzer Célzott gyilkolás a nemzetközi jogban című 2006-os tanulmányában öt kritérium alapján határozza meg a célzott gyilkosságokat , összefoglalva: "a nemzetközi jog alanyának tulajdonítható halálos erő felhasználása szándékkal, előre megfontolással és tanácskozással egyenként kiválasztott személyek megölésére, akik nem az őket megcélzó személyek fizikai őrizetében. " 2001 előtt Izrael tagadta, hogy bíróságon kívüli kivégzéseket folytatna vagy politikát folytatna.

Maga a kifejezés csak akkor nyert elterjedt valutát, miután Izrael nyilvánosságra került a palesztin területek állítólagos terroristáival kapcsolatos politikája miatt . A második intifada elején az első olyan állam lett, amely nyilvánosan felvázolta a „felszámolás” és a „megelőző célzott gyilkosság” politikáját, amikor 2000. november 9-én két női szemlélőt megöltek egy palesztin fegyveres, Huszein Abayat meggyilkolására irányuló művelet során. A múltbeli gyilkosságok gyakran a korábbi bűncselekmények bosszúján alapultak, és a cselekvés megkezdése előtt kvázi bírósági bizottságra volt szükség a bűnösség elítélésével. Az Ariel Sharon által az öngyilkos merényletekkel szemben újra bevezetett politika már nem vette döntőnek a célpont potenciális részvételét az Izrael elleni jövőbeli támadásokban, és a döntést a miniszterelnök és Shin Bet mérlegelésére bízták .

Abraham Sofaer , a Külügyminisztérium bírójának korábbi jogi tanácsadója szerint :

... az önvédelmi gyilkosságok nem "merényletek" a nemzetközi ügyekben, mint gyilkosságok, amikor rendőreink a házi gyilkosok ellen hajtják végre őket. Az önvédelem céljából megcélzott gyilkosságokat a szövetségi kormány mérvadóan úgy határozta meg, hogy kívül esik a merénylet tilalmán.

Az ilyen tevékenységeket folytató államnak azonban meg kell állapítania, hogy Sofaer nyíltan ismerje el felelősségét és vállalja az elszámoltatást az elkövetett hibákért.

Ezt a jellemzést sokan kritizálják, köztük az Amnesty International is .

A B'tselem kiszámította, hogy 2002 és 2008 májusa között legalább 387 palesztin halt meg izraeli célzott gyilkosságok következtében, amelyek közül 234 volt a célpont, és a többi biztosítéki veszteség. Az izraeli célzott gyilkosságok többségét Ciszjordánia A területén, a Palesztin Nemzeti Hatóság joghatósága alá tartozó területen követték el . Izrael tagadta az alábbiakban felsorolt ​​néhány gyilkosságot. A legtöbben egy kampánysorozatba tartoznak, beleértve az Isten haragja (az 1972-es müncheni mészárlás nyomán indított ) műveletet, az al-Aksza Intifada (2000–) nyomán elkövetett izraeli akciókat , valamint a 2008–2009-es gázai háború sztrájkjait . Eyal Weizman szerint Gáza mára "a világ legnagyobb laboratóriuma a légi merényletek számára". A jelentések szerint az Izrael, a Hamász és más palesztin csoportok között a 2014-es Izrael – Gáza konfliktus lezárása érdekében hosszú távú tűzszüneti feltételek részeként Izrael ígéretet tett arra, hogy tartózkodik a palesztin terroristák és a frakcióvezetők elleni célzott gyilkosságoktól.

A célzott gyilkosságok politikája héberül "összpontosított fóliázásként" ismert (héberül: סיכול ממוקד sikul memukad ).

Tartalom

1950-es évek

Dátum

Hely

Ország

Cél

Leírás

Akció

Gyilkos

1956. július 13

Gázai övezet

  Egyiptom

Musztafa Hafez

Az egyiptomi hadsereg alezredes, felelős menekültek toborzásáért, hogy támadásokat hajtsanak végre Izraelben.

Csomagbomba

Izrael védelmi erőinek művelete Yehoshafat Harkabi irányításával .

1956. július 14

Amman

  Jordánia

Szalah Musztafa

Egyiptomi katonai attasé

1960-as évek

Dátum

Hely

Ország

Cél

Leírás

Akció

Gyilkos

1962. szeptember 11

München

  Nyugat Németország

Heinz Krug

Nyugatnémet rakétatudósnak dolgozik Egyiptom „s rakéta programot

Holttestét soha nem találták meg a müncheni Schillerstrasse-n lévő irodájában. A svájci rendőrség később két Moszad- ügynököt tartóztatott le, mert megfenyegették egy másik tudós lányát, és megállapították, hogy ők felelősek a gyilkosságért. A Damocles hadművelet része .

Moszad

1962. november 28

Heluan

  Egyiptom

5 egyiptomi gyári munkás

A 333-as gyárban, egy egyiptomi rakétagyárban dolgozó munkavállalók.

Hamburg bombával ellátott levélbomba küldve . Egy másik ilyen bomba elrontotta és megvakította a titkárt. A Damocles hadművelet része .

1965. február 23

Montevideo

  Uruguay

Herberts Cukurs

Aviator, aki részt vett a lett zsidók gyilkosságaiban a holokauszt idején

Az ügynökök csalogatták és megölték Montevideóban, hamis színleléssel, hogy repülési vállalkozást indítottak.

1970-es évek

Dátum

Hely

Ország

Cél

Leírás

Akció

Gyilkos

1972. július 8

Bejrút

  Libanon

Ghassan Kanafani

Palesztin író és a PFLP vezető tagja , aki a PFLP nevében vállalta a felelősséget a lodi repülőtér mészárlásáért .

Megölte autóba rejtett bomba .

Moszad

1972. július 25

Bassam Abu Sharif meggyilkolásának kísérlete

A Palesztina Felszabadítási Információs Iroda népfrontja . Sajtótájékoztatót tartott Ghassan Kanafanival Dawson mezei eltérítései során, igazolva a PFLP cselekedeteit.

Négy ujját elvesztette, egy fülében süketnek és egy szemében vaknak maradt, miután egy neki küldött könyv felrobbant a kezében egy bombával.

1972. október 16

Róma

  Olaszország

Abdel Wael Zwaiter

A líbiai nagykövetség alkalmazottja, Yassir Arafat unokatestvére, a PLO képviselője, költő és többnyelvű fordító, akit Izrael terroristának tekint a fekete szeptemberi csoportban és a müncheni mészárlásban elkövetett állítólagos szerepe miatt , bár Aaron Klein kijelenti, hogy „nincs megerősítve és nem megfelelően hivatkozva a hírszerzési információk egy fekete szeptemberi támogató csoporthoz kötötték.

12-szer lövöldözött két Moszad-fegyveres, amikor egy liftre várt a Piazza Avellino közelében lévő lakásába.

1972. december 8

Párizs

  Franciaország

Mahmoud Hamshari

A PLO franciaországi képviselője és a müncheni olimpiai játékok mészárlásának koordinátora .

Bombával megölték, elrejtve a telefonjában.

1973. január 24

Nicosia

  Ciprus

Husszein Al Bashir, más néven Husszein Abu-Khair / Husszein Abad.

A Fatah képviselője, Nicosia, Ciprus és a PLO összekötő tisztje a KGB-vel .

Bomba ölte meg a szállodai szobájában.

1973. április 6

Párizs

  Franciaország

Basil Al-Kubaissi

A PFLP tagja és a Bejrúti Amerikai Egyetem nemzetközi jogi professzora

Megölték egy párizsi utcán, a Moszad két ügynöke.

1973. április 9

Bejrút

  Libanon

Kamal Adwan

Szeptember szeptemberi fekete parancsnok és a Fatah központi bizottságának tagja

Az ifjúsági tavasz hadművelet során gyermeke előtt megölték a lakásában , vagy 55-szer lelőtték, vagy gránáttal ölték meg.

Sayeret Matkal Ehud Barak vezetésével

Muhammad Youssef Al-Najjar

A fekete szeptemberi műveleti tiszt és a PLO tisztviselője

Az ifjúság tavasza hadművelet során feleségével együtt agyonlőtték .

Sayeret Matkal együtt Moszad .

Kamal Nasser

Palesztin keresztény költő, az erőszakmentesség szószólója és a PLO szóvivője

Az ifjúság tavasza művelet során a lakásán lelőtték . Palesztin források szerint testét úgy hagyták, mintha egy kereszten függött volna. A szomszéd nőt agyonlőtték, amikor az operáció során kinyitotta az ajtaját.

Sayeret Matkal

1973. április 11

Athén

  Görögország

Zaiad Muchasi

A Fatah képviselője Cipruson

Megölték a szállodai szobában.

Moszad

1973. június 28

Párizs

  Franciaország

Mohammad Boudia

Fekete szeptemberi műveleti tiszt

Megnyomta a nyomással aktivált aknák a kocsiülés alatt.

1973. július 21

Lillehammer

  Norvégia

Meggyilkolási kísérlet Ali Hassan Salameh-ről

Magas rangú vezető a PLO-ban és a Black September-ben, aki az 1972-es müncheni olimpiai játékok mészárlása mögött állt

Ahmed Bouchiki , egy ártatlan pincér, akiről azt hiszik, hogy Ali Hassan Salameh, akit fegyveresek öltek meg. Lillehammer-ügyként ismert .

1978. március 27

Kelet-Berlin

  Kelet Németország

Wadie Haddad

PFLP parancsnok, aki az 1960-as és 1970-es években több repülőgép-eltérítést irányított.

Nyilvánvalóan rákban halt meg egy kelet-berlini kórházban, állítólag a Moszad nem vette észre. Moszad soha nem vállalta a felelősséget. Aaron Klein kijelenti, hogy Moszad egy palesztin kapcsolattartó útján egy lassú méreggel fűzött csokoládé ajándékot adott át, amely néhány hónappal később ténylegesen halálát okozta.

1979. január 22

Bejrút

  Libanon

Ali Hassan Salameh

Magas rangú vezető a PLO-ban és a Black September-ben, aki az 1972-es müncheni olimpiai játékok mészárlása mögött állt

Távirányítású autóbomba ölte meg, négy testőrrel és négy ártatlan szemlélővel együtt.

1980-as évek

Dátum

Hely

Ország

Cél

Leírás

Akció

Végrehajtó

1980. június 13

Párizs

  Franciaország

Yehia El-Mashad

Egyiptomi nukleáris tudós, az Alexandria Egyetem oktatója

Megölték a szobájába a Meridien Hotel az Operation Sphinx . Marie-Claude Magal prostituált, az El-Meshad ügyfele egy autó alá nyomult és megölt a Boulevard Saint-Germain-ben .

Moszad

1981. szeptember

Sao Paulo

  Brazília

José Alberto Albano do Amarante

Egy brazil légierő alezredes, akit az izraeli hírszerző szolgálat meggyilkolt, hogy megakadályozza Brazília nukleáris nemzetgé válását.

Radioaktív anyagokkal szennyezte.

Samuel Giliad vagy Guesten Zang, a Moszad ügynöke, egy lengyelországi izraeli .

1983. augusztus 21

Athén

  Görögország

Mamoun Meraish

A PLO vezető tisztviselője

Lövés az autójában motorkerékpár.

Moszad

1986. június 9

Khalid Nazzal

DFLP (Palesztina Felszabadításáért Demokratikus Front) titkára

Athénban meggyilkolták a Moszad ügynökei, akik hamis útlevelekkel léptek be Görögországba, a hotel elhagyása közben lelőtték Nazzalt, és elmenekültek az országból.

Moszad

1986. október 21

Munther Abu Ghazaleh

Magas rangú vezető a PLO-ban . A Nemzeti Palesztin Tanács, az Al Fatah Forradalmi Tanács és a Forradalmi Palesztin Erők Legfelsőbb Katonai Tanácsának vezető tagja .

Autóbomba ölte meg

Moszad

1988. április 16

Tunisz

  Tunézia

Abu Dzsihád

Második parancsnok Yassir Arafatnak

Halálát lelőtték családja előtt a Tuniszban . Izraeli kommandósok lerohanták Ehud Barak és Moshe Ya'alon irányításával , és az Egyesült Államok Külügyminisztériuma politikai merényletként ítélte el.

Izraeli Védelmi Erők

1989. július 14

Alexandria

  Egyiptom

Mondta S. Bedair

Egyiptomi tudós elektromos elektronikus és mikrohullámú technika és ezredes egyiptomi hadsereg

Esett halála erkélyéről testvére lakásában Camp Chezar Alexandria , Egyiptom. Az ereit megvágták, és gázszivárgást észleltek a lakásban. Arab és egyiptomi források azt állítják, hogy a Moszad öngyilkosságnak tűnő módon gyilkolta meg.

?

1990-es évek

Dátum

Hely

Ország

Cél

Leírás

Akció

Végrehajtó

1990. március 20

Brüsszel

  Belgium

Gerald Bull

Kanadai mérnök és a Babylon projekt szuperfegyverének " tervezője Szaddam Huszein kormányának

Lelőtték a lakásán

Számos forrás tulajdonította a Moszadnak , és hírszerzési szakértők által széles körben hitték, hogy a Moszad művelete. Gordon Thomas kijelenti, hogy a Moszad igazgatójának, Nahum Admoninak a munkája volt . Izrael akkor tagadta a részvételét. és számos más országnak érdeke volt, hogy holtan lássa.

1992. február 16

Nabatieh kormányzóság

  Libanon

Abbász al-Musawi

Hezbollah főtitkára

Miután 3 IDF katonák öltek meg palesztin fegyveresek a PIJ során gyakorlati képzésre Gal'ed Izraelben, Izrael megtorlást megöli Musawi a kocsijába, feleségével együtt Sihan és 5 éves gyermek Hussein, hét rakétát indított két Apache izraeli helikopterről. A Hezbollah megtorolta Izrael támadó nagykövetségét Argentínában .

Izraeli Védelmi Erők

1992. június 8

Párizs

  Franciaország

Atef Bseiso

Palesztin tisztviselő részt vesz a müncheni mészárlásban

Többször fejbe lőtt két fegyveres által a holtjátékban, a szállodájában (Aaron Klein "Striking Back")

Mossad francia bűnrészességgel a PLO szerint , de a francia biztonsági források Abu Nidal kezét javasolták .

1995. október 26

Sliema

  Málta

Fathi Shaqaqi

palesztin iszlám dzsihád vezetője

Lelőtték és megölték a Diplomat Hotel előtt.

Moszad .

1996. január 6

Beit Lahia

  Gázai övezet

Yahya Ayyash

"A mérnök", a Hamász bombagyártója

Oszama Hamad lakásában mobiltelefonos bomba robbantotta fejét, válaszul apja hívására. Oszama apja, Kamal Hamad ismert kollaboráns volt Izraellel, és Izraelben véres volt, hogy elárulta fia barátját egymillió dollárért, hamis útlevélért és amerikai vízumért.

Titkos izraeli művelet

1997. szeptember 25

Amman

  Jordánia

Khaled Mashaal (sikertelen kísérlet)

A Hamász politikai vezetője

Mérgezés kísérlete. Clinton nyomására Izrael adott ellenszert. Kanada visszavonta a nagykövetet.

Két kanadai útlevéllel rendelkező Moszad- ügynököt letartóztattak

2000-es évek

Dátum

Hely

Elhelyezkedés

Cél

Leírás

Akció

Végrehajtó

2000. november 9

Beit Sahur

  Ciszjordánia

Husszein Mohammed Abaját (37);

Abayat volt egy magas rangú tisztviselője a Fatah mozgalmának Tanzim .

Megölték, miközben Mitsubishijét egy izraeli Apache helikopterről kilőtt Hellfire páncéltörő rakétával hajtották . Rahma She'ibat (50); 'Aziza Dannoun Jobran (52) két helyi nőt megölt egy második rakéta, és Nazhmi She'ibat és felesége is megsebesült. Lövöldözéssel vádolták a Gilo településen.

Izraeli Védelmi Erők

2000. november 22

Morag

  Gázai övezet

Jamal Abdel Raziq (39) és Awni Dhuheir (38).

A Fatah Tanzim frakció vezető tisztségviselője

Megölték a Rafah Khan Yunis nyugati úton, a Morag településre vezető csomópont közelében, míg a Honda Civic- ben Awni Dhuheir sofőrrel, amikor autójukat két harckocsiból géppuskával lőtték le közvetlen közelről. Az első változat Moragot akarták megtámadni; a második változat, a Raziq volt a célpont, miután lelőtték az IDF katonáit. Nagybátyját később halálra ítélték, mert unokaöccse halálában közreműködött, részletekkel ellátva Izraelt. A mögöttük lévő taxiban két szemlélő is megölt (Sami Abu Laban, 29 éves, pék, és Na'el Shehdeh El-Leddawi, 25 éves, diák).

2000. november 23

Nablus

  Ciszjordánia

Ibrahim 'Abd al-Karim Bani' Odeh (34)

Ismeretlen. Három évig börtönben volt a PNA halála előtt két héttel.

Megölték Subaru vezetése közben az Al-Salam mecset közelében. Izraeli változat, saját kezdetleges bombája miatt halt meg. Palesztin változat: unokatestvére, „Allan Bani” Oudeh bevallotta, hogy együttműködött Izraellel egy merényletben, és 2001 januárjában elítélték és lelőtték.

?

2000. december 11

Nablus

  Ciszjordánia

Anwar Mahmoud Hamran (28)

Egy PIJ bombázó gyanúsított. 2 évig börtönbe vetette a PNA, és 6 héttel halála előtt szabadon engedte.

Célzott a campus Al-Quds Open University várva taxi-cab . 19-szer lőtte le egy mesterlövész 500 méterre. IDF verzió, amelyet katonák lőttek önvédelem céljából. Palesztin változat, könyvekkel a kezében halt meg.

Izraeli Védelmi Erők

2000. december 12

al-Khader

  Ciszjordánia

Yusef Ahmad Mahmoud Abu Sawi (28)

Ismeretlen

Egy mesterlövész célozta meg és lőtte le 200 méteren, 17 golyóval.

2000. december 13

Hebron

  Ciszjordánia

Abbász Othman El-Oweiwi (25)

Hamász- aktivista

A Wadi Al-Tuffah utcai üzlete előtt állva egy mesterlövész célozta meg és háromszor lőtte fejbe és mellkasba.

2000. december 14

Véső

  Ciszjordánia

Saed Ibrahim Taha al-Kharuf (35)

 

Célzott és agyonlőtt.

sorok = 2 | Izraeli Védelmi Erők .

 

2000. december 14

Salah el-Din csomópontja Deir al-Balah közelében

  Gázai övezet

Hani Huszein Abu Bakra (32)

Izraeli változat. A Hamász aktivistája lőtt, amikor pisztolyból próbált lőni.

Hyundai taxis sofőrje . Palesztin változat: lelőtték, miközben a személyi igazolványáért nyúlt, amelyet megállásakor kértek tőle. A hét utas közül 4 megsebesült, akik közül az egyik, a 40 éves Abdullah Eissa Gannan 10 nappal később meghalt.

 

2000. december 17

Qalandiyya

  Ciszjordánia

Samih Malabi

Tanzim tiszt.

Mobiltelefon bomba.

?

2000. december 31

Tulkarem

  Ciszjordánia

Thabat Ahmad Thabat

Izrael besorolja Tanzim sejt vezetőjévé . Fogorvos, az Al Quds Egyetem népegészségügyi előadója és Ciszjordániában a Fatah főtitkára.

Az izraeli különleges erők mesterlövésze lelőtte, amikor autóját a látszólagos politikai merényletnek minősülő ramini otthonából hajtotta .

Izraeli Védelmi Erők

2001. február 13

Gáza város

  Gázai övezet

Mas'oud Hussein 'Ayyad (50)

Alezredes a 17 -es erőnél, Jasszer Arafat egyik segítője felelősnek tartotta a gázai zsidó telep ellen elkövetett sikertelen habarcs-támadást . Az IDF azt állította továbbá, hogy bizonyíték nélkül bemutatta, hogy a Hezbollah cellát kívánja létrehozni a Gázai övezetben.

Megölték a Hyundai vezetésével a Jabalia Campban , egy Cobra harci hajóval , amely 3 láncot indított.

Izraeli Légierő

2001. február 19

Nablus

  Ciszjordánia

Mahmúd Szulejmán El-Madani (25)

Hamász- aktivista

Két férfi öltözékben lőtt, amikor elhagyta a mecsetet. Menekülésükkor a palesztin verzió szerint a Gerizim-hegyen egy izraeli egység takaró tüzet adott .

 

2001. április 2

Rafah Al-Barazil szomszédsága

  Gázai övezet

Mohammed 'Attwa' Abdel-'Aal (26)

PIJ

A harci helikopterek három rakétát lőttek ki a Peugeot Thunder gépére, a szintén taxit eltalálva, amelynek utasai életben maradtak.

Izraeli Légierő

2001. április 5

Jenin

  Ciszjordánia

Iyad Mohammed Hardan (26)

Vezetője a PIJ Jenin . IDF verzió. Részt vett az 1997-es Mahane Yehuda piaci bombázásokban

Felrobbantották egy nyilvános telefonfülkében , amikor állítólag egy izraeli helikopter repült a feje fölött. Baruch Kimmerling nyilvánvaló politikai kivégzésnek minősíti a palesztinok provokálását.

 

2001. április 25

Rafah

  Ciszjordánia

Ramadan Iszmail 'Azzám (33); Samir Sabri Zo'rob (34); Sa'di Mohammed El-Dabbas (32); Jasszer Hamdan El-Dabbas (18)

Népszerű Ellenállási Bizottságok tagjai

Felrobbant, miközben megvizsgálták egy villogó fényű háromszög alakú tárgyat, amelyről azt jelentették, hogy aznap korábban a határ közelében feküdt. A palesztinok szerint a tárgy felrobbant, amikor egy izraeli helikopter áthaladt a feje fölött.

 

2001. május 5

Betlehem

  Ciszjordánia

Ahmad Khalil 'Eissa Assad (38)

PIJ aktivista

Hit, amikor otthagyta munkáját, állítólag az izraeli katonai előőrsből lövésekből (15) lőttek a 250 méterre lévő Tel Abu Zaidnél. Unokahúga, Ala is megsérült. Izrael szerint az áldozat a jövőben fegyveres műveleteket szándékozik végrehajtani Izrael belsejében.

Izraeli Védelmi Erők

2001. május 12

Jenin

  Ciszjordánia

Mutassam Mohammed al-Sabagh (28)

Fatah aktivista

Egy autóban két palesztin hírszerző tiszt mellett, akiknek sikerült elmenekülniük egy Apache helikopter láttán, amely három rakétával ütötte meg. A két tiszt is megsebesült. A negyedik rakéta elütött egy palesztin rendőrautót, megölve Aalam al-Raziq al-Jaloudi őrmestert és megsebesítve Tariq Mohammed Amin al-Haj hadnagyot. Két szemlélő is megsebesült. Az izraeli hadsereg azzal vádolta a hármast, hogy a közeli telepesek ellen támadásokat terveztek.

Izraeli Légierő

2001. június 24

Nablus

  Ciszjordánia

Oszama Fatih al-Jawabra (Jawabiri) (29)

al-Aqsa vértanúk dandár fegyveres. Neve szerepel a PNA-nak benyújtott izraeli keresési listán.

Bomba felrobbant, amikor felvett egy telefont egy nyilvános telefonfülkében. Két testvér, Malik Shabaro (2) és Amar Shabaro (4) megsérült.

A PNA állítása szerint IDF ,. de az izraeli kormány tagadta.

2001. július 17

Betlehem

  Ciszjordánia

Omar Ahmed Sa'adeh (45)

A Hamász vezetője

Két drótvezérelt rakéta ölte meg, amelyet két izraeli helikopter ágyú lőtt a kertjei kunyhójába, és Taha Aal-Arrouj (37) is megölték. Testvérét, Izhaq Ahmed Sa'adeh-t (51), békeaktivistát, és unokatestvérét, Hamad Saleh Sa'adeh-t (29) egy újabb rakéta ölte meg, miközben a törmelék felé rohantak. A közelben egy tucat ember megsebesült. Izrael fenntartotta, hogy a Maccabiah Games terrortámadásának tervezőjét megelőző támadásról volt szó .

Izraeli Légierő

2001. július 23

- Anin, Jenintől nyugatra

  Ciszjordánia

Musztafa Juszuf Huszein Jasin (26)

?

Aznap korábban szabadult az izraeli börtönből. Felesége elmondása szerint az otthonukon kívül zajokat hallva nyitotta ki az ajtót, és a családja előtt holtpontra lőtték. Izraeli források szerint izraeli célpontok bombázását tervezte.

Izraeli Védelmi Erők

2001. július 25

Nablus

  Ciszjordánia

Salah Nour al-Din Khalil Darwouza (38)

Hamász

Autó elütött Nablusban vezetés közben. Két rakétát kikerült egy Apache helikopterből, de az autót további 4 ütötte el. Izrael azt állította, hogy bombatámadásokat tervez a French Hill és Netanya ellen .

Izraeli Légierő

2001. július 31

Nablus

  Ciszjordánia

Jamal Mansour (41); Jamal Salim Damouni (42)

A Hamász Ciszjordánia politikai szárnyának magas rangú tisztviselője

Megölték, amikor az irodát helikopterrel indított rakéták ütötték meg, amikor Mansour interjút adott újságíróknak a Palesztin Tanulmányi és Médiaközpontban. 4 másik meghalt a szobában: Mohammed al-Bishawi (28); Othman Qathnani (25); Omar Mansour (28); Fahim Dawabsha (32). Két kint lévő 5 és 8 éves gyermek is életét vesztette, és további három felnőtt megsérült repeszekkel. Eyal Weizman kijelenti, hogy célja a béketárgyalások kisiklása volt.

Izraeli Védelmi Erők

2001. augusztus 5

Tulkarm

  Ciszjordánia

Amer Mansour Habiri / Aamer Mansour al-Hudairy (22)

Hamász

Rakéták lőttek az autóra.

2001. augusztus 20

Hebron

  Ciszjordánia

Imad Abu Sneneh

Tanzim vezetője

Lelőtték és megölték.

Izraeli titkos csapat

2001. augusztus 27

Ramallah

  Ciszjordánia

Abu Ali Musztafa (63)

Palesztina Felszabadításáért Népi Front vezetője és a PLO vezető tisztségviselője.

Megölték lézerrel irányított rakétákkal, amelyeket az Apache helikopterekből lőttek ki, miközben irodájában telefonon beszélgettek. Baruch Kimmerling nyilvánvaló politikai kivégzésnek minősíti a palesztinok provokálását. Más források szerint Shin Bet meggyőzte az izraeli kabinetet arról, hogy kapcsolatban áll a terrorizmussal.

Izraeli Légierő

2001. szeptember 6

Tulkarm

  Ciszjordánia

„Omar Mahmoud Dib Subuh (22); Musztafa 'Ahed Hassan' Anbas (19).

Ismeretlen

Megcélzott és megölt egy helikopteres rakéta 4 palesztin meggyilkolásának kísérlete miatt, akik közül ketten meghaltak.

Izraeli Védelmi Erők

2001. október 14

Qalqiliya

  Ciszjordánia

'Abd a-Rahman Sa'id Hamed (33)

Ismeretlen

Egy mesterlövész célozta meg, és lelőtte háza bejáratánál.

2001. október 15

Nablus

  Ciszjordánia

Ahmad Hassan Marshud (29)

Ismeretlen

Célzott gyilkolás robbanással.

?

2001. október 18

Beit Sahur

  Ciszjordánia

Jamal 'Abdallah' Abayiat (35); „Issa” Atef Khatib ”Abayiat (28); „Atef Ahmad” Abayiat (25).

Ismeretlen

A hármat, az összes rokont megölték Jeep vezetése közben .

Izraeli Védelmi Erők

2001. október 22

Nablus

  Ciszjordánia

Ayman Halawah (26).

Ismeretlen

Megölték autó közben.

?

2001. október 31

Hebron

  Ciszjordánia

Jamil Jadallah al-Qawasmeh (25).

Ismeretlen

Egy házát eltaláló helikopterrakéta ölte meg.

Izraeli Légierő

2001. november 2

Tulkarm

  Ciszjordánia

Fahmi Abu 'Easheh (28); Jasszer 'Asira (25)

Ismeretlen

Lövöldözéssel ölték meg, egész autóval vezetve.

Izraeli Védelmi Erők

2001. november 23

Far'a

  Ciszjordánia

Mahmúd a-Suli (Abu Hanud) (33); Maamun 'Awaisa (22); Ayman 'Awaisa (33).

Ismeretlen

mindhárman megölték, miközben taxiban lovagoltak egy helikopter rakétával.

2001. december 10

Hebron

  Ciszjordánia

Burhan al-Haymuni (3); Shadi Ahmad 'Arfah (13)

Egyik sem

Két testvér meghalt egy helikopterrakétával elütött járműben, amikor egy személyt célzottan meggyilkoltak egy közeli autóban.

2002. január 14

Tulkarem

  Ciszjordánia

Raed (Muhammad Ra'if) Karmi (28)

Vezetője a Tanzim Tulkarem

Megtervezte két izraeli meggyilkolását Tulkaremben, és egy izraeli légierő ezredese életének sikertelen merénylete mögött állt . Miután 2001. szeptember 6-án túlélt egy kísérletet helikopterrel megölni, Arafat rábeszélte, hogy hagyjon fel az erőszakkal, de huszonhárom nappal a tűzszünet után megölte, mert a Shin Bet meg volt győződve arról, hogy soha nem lesznek ugyanolyan működési lehetőségeik hogy kivigye. A temető falába ültetett bombából ölték meg, amelyet a fent körözött UAV indított el, amikor elhaladt mellette szeretője látogatásakor, hogy olyan benyomást keltsen, amelyet véletlenül felrobbantott.

Baruch Kimmerling nyilvánvaló politikai kivégzésnek minősíti a palesztinok provokálását. Eyal Weizman kijelenti, hogy célja a béketárgyalások kisiklása volt.

2002. január 22

Nablus

  Ciszjordánia

Yusif Suragji

Ciszjordánia Izz ad-Din al-Kasszam brigádok vezetője . A Hamász további három tagja szintén megölt. A Palesztin Hatóság állítása szerint merényletről volt szó.

Megölték egy állítólagos robbanóanyaggyár rajtaütésében.

Izraeli Védelmi Erők

2002. január 24

Khan Yunis

  Gázai övezet

Adli Hamadan Bakr Hamdan )

A Hamas vezető tagja

rakéta támadás az autó ellen.

Izraeli Légierő

2002. február 4

Rafah

  Gázai övezet

Ayman Bihdari

A DFLP tagja 2001. augusztus 25-i razziát keresett, amelyben három izraeli katonát megöltek.

rakéta támadás az autó ellen. Négy másik DFLP-tag megölt.

2002. február 16

Jenin

  Ciszjordánia

Nazih Mahmoud Abu a-Saba ”

A Hamas második rangú tisztje Jeninben.

Megölte egy autóba ültetett bomba, célzott gyilkosságban.

Izraeli Védelmi Erők

2002. március 5

al-Birah

  Ciszjordánia

Mohammad (Diriyah Munir) Abu Halawa (23); Fawzi Murar (32); „Omar Husszein Nimer Kadán (27).

Keresett AMB tag.

A helikopterről autóval lőtt rakéta, Mur'ar és Qadan B'elemem szerint akkor még nem voltak harcosok.

Izraeli Légierő

2002. március 6

Gáza város

  Gázai övezet

Abdel Rahman Ghadal

A Hamász tagja

Rakéta támadása az otthona ellen.

2002. március 9

Ramallah

  Ciszjordánia

Samer Wajih Yunes 'Awis (29)

A B'tselem szerint akkoriban nem vett részt az ellenségeskedésben.

Egy helikopterről kilőtt rakéta ölte meg, amely elütötte egy autót, amelyben utazott.

Izraeli Védelmi Erők

2002. március 14

Anabta

  Ciszjordánia

Mutasen Hamad (Mu'atasem Mahmoud 'Abdallah Hammad) (28); „Atef Subhi Balbisi (Balbiti) (25).

Hamad az Al Aqsa vértanúk dandár tagja és bombagyártó volt.

3 rakéta lőtt egy izraeli támadóhelikopterről Hamad autójára, egy csirkefarm közelében . Palesztin forrás szerint egy szemlélőt, egy csirketenyésztőt (Maher Balbiti) is megöltek. Izraeli források terroristaként azonosítják.

Izraeli Légierő

2002. április 5

Tubas

  Ciszjordánia

Qeis 'Adwan (25); Saed 'Awwad (25); Majdi Balasmeh (26); Ashraf Daraghmeh (29); Muhammad Kmeil (28); Munqez Sawafta (29)

Qeis adwanja a Hamász aktivistája és bombagyártója volt, akinek több öngyilkos merényletet tulajdonítottak.

Célja egy kombinált drón, harckocsi és különleges erők ostroma a Defensive Shield művelet során . Vendéglátást kapott a házában Munqez Sawafta. Órákig tartó lövöldözés és az átadás megtagadása után egy D-9 páncélozott buldózer összetörte a ház egy részét, és a maradék 3-at lelőtték.

Izraeli Védelmi Erők

2002. április 22

Hebron

  Ciszjordánia

Marwan Zaloum (59) és Samir Abu Rajoub .

Tanzim Hebron vezető és a Force 17 tagja

Megölt egy helikopter rakéta autóvezetés közben. Zaloum Izrael keresett listáján szerepelt, és felelősnek tartotta a lövöldözéseket, beleértve azt a Shalhevet Pass-ot is . Izraeli helikopter sztrájk.

Izraeli Légierő

2002. május 22

Balata menekülttábor Nablus

  Ciszjordánia

Iyad Hamdan (22); 'Imad Khatib (25); Mahmoud 'Abdallah Sa'id Titi (30); Bashir Yaish (30)

Ismeretlen, az első hármat célozták meg.

Mind a négyt egy izraeli harckocsiból lőtt lövedék ölte meg. Yaish abban az időben nem vett részt az ellenségeskedésben.

Izraeli Védelmi Erők

2002. június 24

Rafah

  Gázai övezet

Yasir Raziq Amr Kufa .

Izzeddln al-Kasszam brigádok vezetői.

A rakéták két taxira lőttek, megölve két másik utast (a hírek szerint a Hamász aktivistáit is), a két sofőrt és 13 szemlélőt megsebesítve.

Izraeli Légierő

2002. június 30

Nablus

  Ciszjordánia

Muhaned Taher Imad Draoza .

Muhaned Taher, a "Engineer 4" nevű guerre , a Hamas bombázójának mestere volt, Izrael állítása szerint mind a Patt Junction buszbombázásért, mind a delfináriumi diszkó öngyilkos merényletéért felelős .

Meghalt egy helyettessel az izraeli portyázó kommandósok elleni lövöldözésben.

Izraeli Védelmi Erők

2002. június 17

al-Khader

  Ciszjordánia

Walid Sbieh |

?

Egy izraeli mesterlövész lőtte meg célzott gyilkossággal, miközben autójában tartózkodott.

2002. július 4

Gáza város

  Gázai övezet

Dzsihád Amerin / (Akid) Dzsihád Amrain

Al-Aqsa vértanúk dandárok ezredese.

Autóbomba ölte meg.

Izraeli biztonsági erők .

2002. július 23

Gáza város

  Gázai övezet

Salah Shahade (Sehadeh)

A Hamas Izz ad-Din al-Kasszam brigádok vezetője

Megölt egy 2205 font robbanóanyag, amelyet egy F-16 dobott le . A támadásban tizennégy másik palesztin is meghalt, köztük felesége és kilenc gyermeke. Yesh Gvul és Gush Shalom megpróbálták vád alá helyezni Dan Halutzot , de az ügyet elvetették. Tanzim és Eyal Weizman bejelentett egyoldalú tűzszünetének előestéjén meggyilkolták, hogy célja a béketárgyalások kisiklása volt.

Izraeli Légierő . 27 tartalék pilóta aláírta a pilóták levelét, amelyben tiltakozásul megtagadta a szolgálatot az IAF Ciszjordánia és Gáza feletti részlegein.

2002. augusztus 6

Jaba, Jenin

  Ciszjordánia

Ali Ajuri Murad Marshud

Olyan emberek besorolása, akikről nem ismert, hogy részt vettek a harcokban (B'tselem).

Ajurit (21) egy levegő-föld rakéta ölte meg, letartóztatási kísérlet során. Murad Marshud (19) nézőként ölt meg.

2002. augusztus 14

Tubas

  Ciszjordánia

Nassa Jarrar

Hamász harcos szárnyának vezető tagja .

Megsemmisült a törmelék által, amikor egy IDF buldózer lebontotta a házát. Az IDF elismerte, hogy fegyverrel kényszerítette Nidal Abu M'khisant (19), hogy emberi pajzsként lépjen fel, és vigye ki az áldozatot házából. Jarrar lelőtte az ifjúságot, hisz IDF-katona volt. Az áldozat kerekesszékes volt. Izrael azt gyanította, hogy bombát készített elő egy izraeli toronyházban.

Izraeli Védelmi Erők

Augusztus 31

Tubas

  Ciszjordánia

Bahira Daraghmeh (6); Ousamah Daraghmeh (12); Raafat Daraghmeh (29); Jazid 'Abd al-Razaq Daraghmeh (17); Sari Mahmoud Subuh (17).

 

Öt áldozat, akik nem vettek részt az ellenségeskedésekben, amikor megölték célzott gyilkosság során egy helikopterrel kilőtt rakétával. Később 'Aref Daraghmeh. "A helikopter ... egy harmadik rakétát lőtt egy ezüst színű Mitsubishi felé, amelyben négy ember tartózkodott. A rakéta elütötte a csomagtartót, és az autó megpördült a tengelye körül. Láttam egy férfit, aki elmenekült az autó elől és elrohant. Futott 25 métert, majd a földre esett és meghalt. A három másik utas bent maradt. Láttam, hogy egy kar és egy koponya felső része kirepül az autóból. Az autó lángba borult, és láttam, hogy három test ég benne Három perccel később, az izraeli helikopterek távozása után kimentem az utcára és kiabálni kezdtem. Láttam, hogy a földön feküdtek az emberek. Közöttük volt a hatéves Bahira.. Meghalt. Bahira unokatestvére, Oszama. Láttam, hogy Oszama édesanyja Bahira felé rohan, felveszi és elindul az a-Shifa klinika felé, amely körülbelül 500 méterre van. "

 

2002. október 13

Beit Jala

  Ciszjordánia

Muhammad Ishteiwi 'Abayat (28)

?

Megölték egy telefonfülke robbanásában, célzott gyilkosságban.

 

2002. október 29

Tubas

  Ciszjordánia

Assim Sawafta 19. életkor

Hamas Izzedine al Qassam katonai vezető.

Egy titkos hadsereg egysége ölte meg, miután nem adta meg magát.

Izraeli Védelmi Erők

2002. november 4

Nablus

  Ciszjordánia

Hamed 'Omar a-Sader (36); Firas Abu Ghazala (27).

Ismeretlen

Autóbomba ölte meg. A B'tselem szerint Firas Abu Ghazala akkoriban nem folytatott ellenségeskedést.

2002. november 26

Jenin

  Ciszjordánia

Alah Sabbagh (26); Imad Nasrti / 'Imad Nasharteh (22);

Sabbagh állítólag az Al-Aqsa vértanúk dandár tagja, a Nasrti Hamas helyi vezetője.

Megölt egy izraeli légicsapásban a jenini menekülttábor egyik házában két rakétával, amelyet egy szobába lőttek.

Izraeli Légierő

2002. december 23

wadi Burqin Jenin közelében

  Ciszjordánia

Shumann Hassan Subuh (29) és Mustafa Kash (26/30)

Subah a Hamász parancsnoka és bombagyártó volt.

Az IDF egysége lesújtotta, amikor Kash traktorral vezetett Burqin és Al- Yamun között .

Izraeli Védelmi Erők

2003. január 30

Burqin

  Ciszjordánia

Faiz al-Jabber (32)

?

Megcélzott, amikor az izraeli erők tüzet nyitottak egy Fatah csoportra. Menekült, megsebesült, majd közvetlen közelről agyonlőtték.

Izraeli Határrendőrség

2003. március 8

Gáza város

  Gázai övezet

Ibrahim al-Makadmeh

Gázai fogorvos. A Hamász katonai szárnyának második parancsnoka. A Hamász politikai vezetője.

Ő és három segítője helikopterrel lőtt rakétákkal öltek meg.

Izraeli Légierő

2003. március 18

Baqat al-Hatab

  Ciszjordánia

Nasser Asida

A Hamász parancsnoka

Egy barlangban rejtőzve lőtték le, Izrael legkeresettebb listáján, Ciszjordániában az izraeli települések elleni támadások állítólagos ötletgazdájaként .

Izraeli Védelmi Erők „s Kfir Brigade

2003. március 25

Betlehem

  Ciszjordánia

Mwafaq 'Abd a-Razaq Shhadeh Badawneh (40); „Alaa Iyad (24); Nader Salameh Jawarish (25); Christine George S'adeh (11)

?

Az izraeli védelmi erők változata szerint az ügynököket lesbe lőtték és agyonlőttek 2 palesztin fegyverest, valamint egy lányt egy autóban, amely becsapódott a csatában, és úgy vélték, hogy része a lesnek. A lány szülei és nővére megsebesültek. A B'tselem jelentése szerint a négyből hárman abban az időben nem vettek részt az ellenségeskedésben, de Nader Gawarish és Nader Salameh Jawarish titkos csapata meggyilkolták őket a célzott merénylet során.

2003. április 8

Zeitoun Gáza város

  Gázai övezet

Mondta al-Arabid

Hamász

Az izraeli légierő lecsap az autójára, majd helikopterrakéták következnek. Hét palesztin, 6 és 75 között, megölték, 47 megsebesült, 8 kritikusan.

Izraeli Légierő

2003. április 9

Gáza város

  Gázai övezet

Mahmoud Zatma

Iszlám dzsihád mozgalom Palesztinában Bombakészítő főparancsnok

Az Apache helikopter elütötte az általa vezetett autót Gáza városban, 10 kívülálló megsérült.

2003. április 12

Tulkarm

  Ciszjordánia

Jasser Husszein Ahmad 'Alumi (23)

?

Lövöldözéssel megölték. Célzott gyilkosság tárgya.

Izraeli Védelmi Erők

2003. április 10

Tulkarm

  Ciszjordánia

Jasszer Alemi

Fatah Tanzim

Szökevényként lelőtték és megölték a Tulkarmban.

Izraeli Határrendőrség

2003. április 29

 

  Gázai övezet

Nidal Salameh

PFLP

Megölt, amikor 4 helikopterrakéta elütötte az autóját

Izraeli Légierő

2003. május 8

Gáza város

  Gázai övezet

Iyad el-Bek (30)

Segédje Salah Shehade Hamasz aktivista.

Megölte három helikopteres rakéta, amely egy autóra lőtt.

2003. június 11

Gáza város

  Gázai övezet

Tito Massoud (35) és Soffil Abu Nahez (29)

Massoud a Hamász katonai szárnyának vezető tagja volt.

Megtorló sztrájk egy órával a Davidka téri buszbomba robbantása után . 4 szemlélő is megölt

2003. június 12

Gáza város

  Gázai övezet

Jihad Srour és Yasser Taha

A Hamász tagjai

4–6 helikopteres rakéta ölte meg, miközben autójuk elakadt a forgalmi dugóban, egy temető közelében, ahol az előző nap június 11-i sztrájk áldozatait temették el. A járulékos kár 6 másik áldozatból állt, köztük Taha felesége és gyermeke. 25 másik embert megsebesítettek a robbantások.

2003. június 12

Jenin

  Ciszjordánia

Fadi Taisir Jaradat (21); Saleh Suliman Jaradat (31)

Saleh Suliman Jaradat iszlám dzsihád aktivista volt

Mindketten otthonuk bejáratánál öltek meg, ez utóbbi a célpont. A B'tselem szerint Fadi Jaradat akkoriban nem vett részt az ellenségeskedésben .

Izraeli védelmi erők Meggyilkolásuk következtében húguk / unokatestvérük, Hanadi Jaradat öngyilkos merényletet követett el a Maxim étteremben .

2003. június 21

Hebron

  Ciszjordánia

Abdallah Abd al-Qader Husseini al-Qawasmeh (41)

IDF akarta

Lelőtték, miután kiszálltak egy taxiból egy mecset előtt. Három kisteherautó közeledett, tucatnyi palesztin munkásnak álcázott izraelivel, akit talán a közeli mezőre menekülve lőttek lábába, majd befejezte.

2003. augusztus 21

Gáza város

  Gázai övezet

Ismail Abu Shanab (48)

Mérnök és a Hamas magas beosztású katonai parancsnoka. A Hamász magas rangú tisztviselője

Rakétasztrájk, amelynek vége a tűzszünet.

Izraeli Légierő

2003. augusztus 24

Gáza város

  Gázai övezet

Walid el Hams, Ahmed Rashdi Eshtwi (24), Ahmed Abu Halala, Muhammad Abu Lubda

A Hamász tagjai. Az IDF szerint Eszhtwi a Hamász összekötő tisztje volt Ciszjordánia celláival.

Iker helikopteres rakéta csap le, amikor öten egy üres telken ültek a Force 17 bázisa közelében . Több szemlélő megsebesült, a Hamász további tagja pedig kritikusan megsebesült.

2003. augusztus 26

Gáza város

  Gázai övezet

Khaled Massoud 3 hónappal korábban megölt Tito Massoud testvére.

A Hamas Qassam rakétatervező , állítólag habarcs-sztrájkokban vett részt.

Meggyilkolási kísérlet Massoud ellen, aki két másik Hamasz-aktivistával, Wa'al Akilannal és Massoud Abu Sahilával volt egy autóban. Figyelmeztették, hogy a fenyegetés, a három férfi elmenekült a saját autó, mint 3 rakéta ütött, és megölt egy elhaladó 65 éves Jabaliya szamár vezető Hassan Hemlawi, aki vezette a kosárba. Két szemlélő is megsebesült, köztük négy gyerek.

2003. augusztus 28

Khan Yunis

  Gázai övezet

Hamdi Khalaq

Izzedine al Qassam

3 rakéta elütött egy szamárszekeret, amelyet Khalaq vezetett. A közelben három gázai megsebesültek. Az IDF közölte, hogy a Gázai övezetben lévő izraeli telep ellen egy aknavető támadáshoz vezetett .

Izraeli Védelmi Erők

2003. augusztus 30

Nusseiratira és a Bureij menekülttáborokat összekötő úton

  Gázai övezet

Abdullah Akel (37) és Farid Mayet (40)

A Hamász vezető munkatársai állítólag habarcshéjakat és Qassam-sziklákat lőttek ki.

Megölték, amikor 4 helikopterrakéta elütötte a kisteherautót. További hét palesztin megsebesült a tűzben. Az IDF katonái ugyanazon a napon géppuskával lőttek le egy 8 éves kislányt, Aya Fayadot a Khan Yunis menekülttáborban, miközben az IDF beszámolói szerint egy járőrútvonalon bombákat felrobbantó közúti bomba fegyveresekre lövöldöztek. "Az izraeli sztrájk megöl két fegyvereset"

Izraeli Légierő

2003. szeptember 1

Gáza város

  Gázai övezet

Khader Houssre (36)

A Hamász tagja

Megölték, amikor 4 helikopterrakéta elütött egy autót 3 Hamász-taggal a zsúfolt mellékutcában. A második kritikusan megsebesült, míg a másiknak sikerült elmenekülnie. A sztrájkban 25 kívülálló megsérült.

2003. október 28

Tulharm menekülttábor

  Ciszjordánia

Ibrahim 'Aref Ibrahim a-N'anish

IDF akarta

Lelőtték, fegyvertelenül, miközben autójával a menekülttábor bejáratához hajtott.

Izraeli Védelmi Erők

2003. december 25

Gáza város

  Gázai övezet

Musztafa Sabah

A Hamas vezető bombagyártója, a Gázai övezetben 3 Merkava harckocsit felrobbantó robbanások mögött gondolkodott .

Megölték, amikor 3 helikopterrakéta megsemmisítette a Palesztin Hatóság vegyületét, ahol Sabah részmunkaidős őrként dolgozott.

Izraeli Légierő

2003. december 25

Gázai övezet

  Gázai övezet

Mekled Hameid

PIJ katonai parancsnok.

Helikopteres harci harci támadás az autó ellen, megölve annak utasait, köztük két PIJ-tagot. A jelentések szerint két kívülálló is meghalt, és mintegy 25 megsebesült.

2004. február 2

Nablus

  Ciszjordánia

Hasem Da'ud Ishteiwi Abu Hamdan (2); Muhammad Hasanein Musztafa Abu Hamdan (24); Nader Mahmoud 'Abd al-Hafiz Abu Leil (24); Na'el Ziad Husseini Hasanein (22).

Mind a négyet az IDF kereste

Megölték egy helikopterről kilőtt rakéta által elütött autóban.

Izraeli Védelmi Erők

2004. február 7

Gáza város

  Gázai övezet

Aziz Mahmúd Sámi

Az iszlám dzsihád mozgalom Palesztinában, a helyi parancsnok állítása szerint 1995-ben kettős öngyilkos merénylet mögött állt Netanyában .

A rakétasztrájk elégette autóját, miközben a zsúfolt utcán hajtott, és egy arra járó 12 éves fiú életét vesztette, és további 10 ember megsebesült.

 

2004. február 28

Jabaliya menekülttábor

  Gázai övezet

Amin Dahduh , Mahmoud Juda, Aiyman Dahduh.

PIJ katonai parancsnok

A rakéták elütötték autóját, amikor Gáza városából a menekülttáborba utazott. Két utast is megölnek és tizenegy szemlélő megsebesül.

Izraeli helikopterek.

2004. március 3

Gáza város

  Gázai övezet

Tarad Jamal Ibrahim Dayri és Ammar Hassan.

A Hamas vezető tagjai

A helikopter rakétái lőttek az autójukra, amikor az egy parti úton haladt.

Helikopter sztrájk.

2004. március 16

Gáza város

  Gázai övezet

Nidal Salfiti és Shadi Muhana

Iszlám dzsihád mozgalom Palesztinában

Izraeli rakétacsapás.

 

2004. március 22

Gáza város

  Gázai övezet

Ahmed Jasszin

Hamász társalapítója és vezetője

A művelet célja Mahmoud Abbas helyzetének megerősítése volt. Amint Yassin hajnalban otthagyott egy mecsetet, őt, 2 testőrt és 7 szemlélőt megölték az izraeli légierő AH-64 Apache által lőtt Hellfire rakétái . 17 szemlélő megsebesült.

Izraeli Légierő

2004. április 17

Gáza város

  Gázai övezet

Abdel Aziz al-Rantissi

Halála után a Hamász társalapítója és vezetője, valamint Ahmed Jasszin utódja a Hamász vezetőjeként

A művelet célja Mahmoud Abbas helyzetének megerősítése volt. al-Rantissi helikopterrel lőtt rakétákkal, fiával és testőrével együtt megölték. Több szemlélő megsebesült.

2004. április 22

Talluza

  Ciszjordánia

Jasszer Ahmed Abu Laimun (32)

Előadó kórház vezetése az Arab-American University in Jenin , összetévesztik Imad Mohammed Janajra . Az IDF kezdetben arról számolt be, hogy a Hamász tagja.

Eleinte lövöldözés után lövés, majd elmenekült egy izraeli támadó kutya elől, kiképezve a keresett személyek elfogására. Özvegye arról tanúskodott, hogy kertjében 200 méter távolságból lövöldöztek izraeli katonák által egy tölgyfa mögött. Az IDF elnézést kért.

Izraeli Védelmi Erők

2004. május 5

Talluza

  Ciszjordánia

Imad Mohammed Janajra (31)

A Hamász vezetője

Egy olívaültetvényben lesbe került, egy korábbi kísérlet után, Abu Laimunt tévesztve vele. Az IDF azt mondta, hogy felfegyverkezik, és közeledik hozzájuk.

A Golani Dandár elit Egoz egysége .

2004. május 30

Zeitoun

  Gázai övezet

Wael Nassar

A Hamász ötletgazda volt a bánya mögött, amely május 11-én felrobbantotta Gáza városában lerohanó izraeli csapatszállítót, és 6 katonát megölt.

Motorkerékpárján, segítőjével együtt, egy rakétasztrájkkal halt meg, amelynek következtében 7 civil is megsebesült, köztük egy nő és két gyermek. A rakétát követő második rakéta a közelben megölt egy másik Hamász-tagot.

Helikopter sztrájk

2004. június 14

Nablus

  Ciszjordánia

Khalil Mahmoud Zuhdi Marshud (24) „Awad Hassan Ahmad Abu Zeid (24).

Vezetője Al-Aksza Brigádok nablusi

Korábban egy Nablus rakéta elleni támadásban célozták meg egy gépkocsival május 3-án, az Al Aqsa Brigade 3 tagját megölték. Más járművel volt. Megölték, amikor egy rakéta elütött egy autót a balatai menekülttábor előtt , és a PIJ tagjai Awad Abu Zeidet és Mohammed Al Assi-t is megölték (izraeli változat). Abu Zeid nem vett részt ellenségeskedésben, amikor megölték (B'tselem-jelentés). Az izraeli hadsereg rádiója elmondta, hogy a meggyilkolásról szóló döntés többszörösen nem sikerült letartóztatni. Ugyanezen a napon kudarcot vallott egy kísérlet Zakaria Zubeidi , a Jenin al Aqsa brigádok vezetőjének megölésére .

Izraeli Védelmi Erők

2004. június 26

Nablus

  Ciszjordánia

Nayef Abu Sharkh (40) Jafer el-Massari Fadi Bagit Ibrahim sejk és mások.

Illetve Tanzim Hamas Nablus tiszt; Iszlám dzsihád tiszt.

Az IDF ejtőernyősei megölték hat másik férfival együtt, akiket Nablus óvárosában egy ház alatti titkos alagútban találtak meg, miután egy szökevényt a házba vittek.

Izraeli ejtőernyősök.

2004. július 22

Gáza város

  Gázai övezet

Hazem Rahim

Iszlám dzsihád Palesztinában tagja

Helikopteres harci rakéta csap le egy autót, megölve Rahimot és helyettesét, Rauf Abu Asi-t . Izraeli források szerint Rahimot két hónappal korábban videón láthatták a lesbe zárt izraeli katonák testrészei.

Izraeli Védelmi Erők

2004. július 29

Rafah menekülttábor közelében

  Gázai övezet

Amr Abu Suta Zaki Abu Rakha

Abu al-Rish dandárok vezetője.

Egy autóban, testőrrel együtt, izraeli helikoptertűzzel elégették. Egy IDF-tiszt lövöldözésében való részvétellel és 1992-es gyilkossággal vádolták a Gázai övezet zsidó településén.

2004. augusztus 17

Gáza város

  Gázai övezet

Öt halott. Négy ismeretlen?

A cél a Hamas Izz ad-Din al-Kasszam brigádok vezetője, Ahmed al-Jabari volt .

Az öt embert, köztük al-Jabari 14 éves fiát, testvérét, unokaöccsét és vejét megölték egy al-Jabari otthonát érintő drónrakéta-csapással. Körülbelül egy tucat palesztin sebesült meg. al-Jabari túlélte a kísérletet.

Izraeli Légierő

2004. szeptember 13

Jenin

  Ciszjordánia

Mahmoud Ass'ad Rajab Abu Khalifah (25), Amjad Husseini 'Aref Abu Hassan Yamen Feisal' Abd al-Wahab Ayub

Az Al-Aqsa brigádok vezetője, Zakariya Zubeidi helyettese.

Megölték két segítővel (izraeli változat), amikor egy helikopterrakéta elütötte autóját a város központjában. Amjad Hassan és Yamen Feisal 'Abd al-Wahab Ayub B'elemem szerint nem vettek részt a harcokban.

2004. szeptember 20

Gáza város

  Gázai övezet

Khaled Abu Shamiyeh (30)

A Hamász rakétamechanikusa.

Autót eltalált rakéta

Izraeli Védelmi Erők

2004. szeptember 21

Gáza város

  Gázai övezet

Nabil al-Saedi (34), Rabah Zaqout

A Hamas középkategóriás munkatársai.

Megölték, amikor Jeep-jüket elütötte egy rakéta. 8 szemlélő, köztük 2 gyermek megsebesült.

2004. szeptember 27

Damaszkusz

  Szíria

Izz Eldine Subhi Sheik Khalil (42)

A Hamász vezető tisztviselője. Egy Izrael által 1992-ben deportált gázan.

Terepjárójába rejtett bomba robbantotta fel, amikor mobiltelefonján válaszolt a robbanást kiváltó hívásra. Izrael nem vállalta a felelősséget, de Ariel Sharon szóvivője, Raanin Gissin kijelentette: "Régi politikánk az volt, hogy egyetlen terroristának sem lesz szentélye és mentessége", Moshe Ya'alon pedig megjegyezte, hogy a "damaszkuszi terrorhadiszállás" ellen fellépni kell. a közelmúltbeli Beersheba buszbombázások nyomán .

 

2004. szeptember 27

Khan Yunis

  Gázai övezet

Ali al-Shaeir (26)

Népi Ellenállási Bizottság tagja

Megölték, miközben egy izraeli helikopteres lövészhajó több rakétával lőtt egy autóra Abbassamban, amely vélhetően célpontját, Muhammad Abu Nasirát tartja. Utóbbi a csoport két másik tagjával sérüléseket szenvedett, és al-Shair meghalt.

Izraeli helikopter sztrájk

2004. október 6

al-Shati menekülttábor

  Gázai övezet

Bashir Khalil al-Dabash (38/42) és Zarif Yousef al-'Are'ir (30)

Az iszlám dzsihád katonai szárnyának, az al-Quds brigádok vezetője .

Mindkettőt helikopteres rakétákkal ölték meg Gáza belvárosában, az Izziddin al-Qassam utcában Subaruékra. Három járókelő megsebesült. A Bűnbánat Napjai művelet három műveletének egyike, amelyben öt másik palesztin fegyverest meggyilkoltak.

Izraeli Légierő

2004. október 21

Gáza város

  Gázai övezet

Adnan al-Ghoul Imad al-Baas

2. a Hamász és Qassem rakétaszakértõ parancsnoksága alatt .

Megölték segítőjével, Imad Abbassal, amikor autójukat egy rakéta megsemmisítette egy Apache helikopterből. Négy szemlélő megsebesült. .

2005. július 15

Salfittól keletre

  Ciszjordánia

Samer Abdulhadi Dawhqa Mohammad Ahmed Salameh Mar'i (20), Mohammad Yusef 'Abd al-Fatah A'yash (22)

Állítólag „ketyegő bombák”.

Megöltek egy olajfaligetben, vagy B'tselem szerint egy barlangban, ahol ketten rejtőzködtek. Az első kettő azonnal meghalt az Apache helikopterek rakéta- és lövöldözésében. A harmadikat kritikus állapotban Ramallahba vitték, de aztán az izraeli erők lefoglalták és katonai mentőautóval szállították fel. Később meghalt, és B'tselem szerint sem ő, sem Mar'i nem vett részt a harcokban.

Izraeli Védelmi Erők

2005. július 16

Khan Yunis

  Gázai övezet

Saeed Seam (Sayid Isa Jabar Tziam) (31).

Izzedine al Qassam Hamász parancsnoka . Állítólag két telepes meggyilkolásában vett részt 2002-ben, és 2004-ben lövöldözött egy izraeli hadsereg előőrsében.

Az izraeli mesterlövész agyonlőtte célzott gyilkossággal, amikor gázai háza előtt állt, amikor kertjét öntözni kezdte, Khán Yunisban.

2005. július 16

Gáza város .

  Gázai övezet

„Négy azonosítatlan” (JVL) = Adel Mohammad Haniyya (29); A'asem Marwan Abu Ras (23); Saber Abu Aasi (24); Amjad Anwar Arafat , állítólag Ismail Hanija unokaöccse .

A Hamas operatív munkatársai.

Az Apache helikopter elütött egy kisteherautót, amely a férfiakat és számos Qassam rakétát szállított Gáza városában. A támadásban öt civil, köztük egy gyermek is megsebesült.

Izraeli Légierő

2005. szeptember 25

Gáza város

  Gázai övezet

Mohammed Khalil sejk (32)

PIJ

Állítólag részt vett Hatuel család meggyilkolásában a Gush Qatif települési tömb közelében . Megölték, amikor Mercedesét 5 izraeli repülőgépből indított rakéta találta el.

2005. október 27

Jabalia tábor

  Gázai övezet

Shadi Mehana / Shadi Muhana (25)

PIJ

Légicsapás ütközött autóba négy palesztin fegyveressel Gáza városától északra. Három civil is életét vesztette, köztük egy 15 éves fiú (Rami Asef) és egy 60 éves férfi. Az egyik forrás szerint további 14 palesztin megsebesült.

2005. november 1

Gáza város

  Gázai övezet

Hassan Madhoun (33); Fawzi Abu Kara

Al-Aqsa vértanúk dandárjai

Állítólag műveletet tervez az Eretz átkelőhely megütésére . Megölték, amikor autóját elütötte egy izraeli Apache helikopterrakéta . A Palestine Papers dokumentumai szerint az izraeli Shaul Mofaz azt javasolta a PF-nek, hogy Fatah kivégezze.

2005. december 7

Rafah

  Gázai övezet

Mahmoud Arkan (29).

Népszerű Ellenállási Bizottságok operatív munkatársa

Légi rakéta csap le egy mozgó autóra egy lakónegyedben. 10 szemlélő, köztük három gyermek megsérült.

2005. december 8

 

  Gázai övezet

Iyad Nagar Ziyad Qaddas

Al-Aqsa vértanúk dandárjai

Rakéta üt egy házat. Egy harmadik fegyveres és a közelben lévő palesztinok, köztük egy fiatal lány sérüléseket szenvedett.

2005. december 14

Gáza város

  Gázai övezet

Négy ismeretlen

Népszerű ellenállási bizottságok

Rakéta csap le egy fehér szedánra a Karni átkelőhely közelében . Izraeli források szerint az autó robbanóanyaggal volt tele. Három Kínai Népköztársaság meggyilkolt, a negyedikről azt gondolják, hogy az al-Aqsa Vértanúk dandárok tagjai voltak. Egy utas életben maradt, két szemlélő pedig megsebesült.

2006. január 2

Jabaliyától keletre

  Gázai övezet

Sayid Abu-Gadian (45); Akram Gadasas (43), harmadik ismeretlen.

PIJ

Mindhármat az IAF rakéta találta el, miközben egy autóban tartózkodott Izrael által a gázai övezet északi részén kijelentett tilalmi zóna közelében. Biztonsági kár, két szemlélő megsebesült.

2006. február 5

Zeitoun

  Gázai övezet

Adnan Bustan Dzsihád al-Szafafiri

Iszlám dzsihád Palesztinában. Úgy gondolják, hogy a mérnöki és gyártási egységük igazgatója van.

Megölték, amikor 2 autó lőtt egy IAF rakétával, a második egy korábbi izraeli helikopteres sztrájk megtorló támadásának útjában volt, amelyben három ember meghalt.

2006. február 6

Jabalia tábortól északra

  Gázai övezet

Hassan 'Asfour (25); Rami Hanouna (27)

al-Aqsa vértanúk dandár |

Eltalálták és megölték, amikor autójukat három rakéta ütötte el egy izraeli drónból. Három szemlélő is megsebesült.

2006. február 7

Gáza város

  Gázai övezet

Mohammed Abu Shariya Suheil Al Baqir

Al Aqsa brigádok

Autójukat egy rakéta lebontotta.

2006. március 6

Gáza város

  Gázai övezet

Munir Mahmed Sukhar (30); Iyad Abu Shalouf

Iszlám dzsihád terepi operatív.

Kiegészítő károk, 3-8 járókelő megsebesült, köztük a 17 éves Ahmed Sousi és egy 8 éves fiú (Ra'ed al-Batch), akik mindketten később meghaltak.

2006. május 20

Gáza város

  Gázai övezet

Mohammed Dahdoh

PIJ

Megölték egy autóban, felelősnek tartották a nyers rakéták Izrael déli részébe történő lövöldözéséért. A palesztin változat szerint Muhanned Annen (5); anyja, Amnah, 25; és Hannan Annen (45), Muhanned nagynénje, mellékes áldozatok voltak. Dahdoh egyedül volt az autóban (IDF változat).

2006. május 25

Sidon

  Libanon

Mahmoud al-Majzoub (Abu Hamze), Nidal al-Majzoub

palesztin iszlám dzsihád parancsnoka ; a testvér is tagja volt.

Kritikusan megsebesült az autóbombázásban, amikor bekapcsolta autóját, amely a sidoni Abu Bakr mecset közelében állt. Másnap meghalt. Az iszlám dzsihád Izraelt hibáztatta, bár Izrael tagadta.

Az izraeli kormányszóvivő cáfolta, hogy bármilyen izraeli részvételről tudna. (állítólagos)

2006. június 5

Jabalia tábor

  Gázai övezet

Majdi Hamad (25); Imad Assaliya (27)

Népszerű ellenállási bizottságok

Rakéta elütötte autójukat, Hamadot célozva. Három szemlélő megsebesült.

Izraeli Légierő

2006. június 8

Rafah

  Gázai övezet

Jamal Abu Samhadana és három másik

Népi Ellenállási Bizottságok fegyveres csoportjának alapítója, a Fatah és a Tanzim egykori tagja, és Izrael keresett terroristáinak listáján a második helyen szerepel. Túlélt 4 merényletet. Eyal Weizman kijelenti, hogy célja a béketárgyalások kisiklása volt, mivel ez egybeesett Mahmoud Abbas politikai kezdeményezéséről tartott népszavazási szavazással.

Meggyilkolta az izraeli légicsapás egy edzőtáborban, legalább három másik KNK-taggal együtt.

2006. június 13

Gáza város

  Gázai övezet

Hamoud Wadiya Shawki Sayklia

Wadiya PIJ rakétaszakértő volt .

Három fegyveres egy Grad rakétájú kisteherautóban haladt a főutcán, amikor a közelben rakéta csapódott. Menekültek, de egy második rakéta meggyilkolta őket, ahogy az emberek gyülekeztek. A második robbanás során 11 palesztin szemlélő halt meg, köztük Ashraf Mughrabi (25), annak fia, Maher (8) és rokona Hisham (14), 4 mentőautó sofőrje és az esetre siető kórházi személyzet, valamint három fiú. Harminckilenc ember megsebesült.

2006. július 4

Beit Hanoun

  Gázai övezet

Isamail Rateb Al-Masri (30)

Izz ad-Din al-Kasszam brigádok

Egy IAF rakéta ölte meg.

2006. augusztus 9

Jenin

  Gázai övezet

Oszama Attili (24); Mohammed Atik (26)

Izrael a PIJ vezetőjeként írja le

Megölték, amikor (2) helikopter rakétákat lőtt a házukba. A PIJ vezetője, Hussam Jaradat, egy másik célpont megúszta a sztrájkot, míg helyettese, Walid Ubeidi abu al-Kassam könnyű sérülést szenvedett.

2006. október 12

'Abasan al-Kabirah környéke

  Gázai övezet

Három ismeretlen = 'Abd a-Rahman' Abdallah Muhammad Qdeih (19); Na'el Fawzi Suliman Qdeih (22); Salah Rashad Shehdeh Qdeih (22);

Hamász

Mindhármat felfegyverkezve megölték egy helikopterrakéta, miután a három közül az egyik lőtt az IDF harckocsijába

2006. október 12

Khan Yunis

  Gázai övezet

Kadiah család három fegyverese.

Hamász

A Kadiah család öt tagja megölt, kettőt, Adel Kadiah (40) és fiát, Sohaib (13) civileket.

2006. október 12

Gáza város

  Gázai övezet

Ashraf Ferwana

Izz ad-Din al-Kasszam brigádok

Ashraf célzott az otthonába, de túlélte a drónrakéta-sztrájkot, amely lerombolta a házát. Testvére, Ayman Ferwana és egy lány meghalt, és további 10 ember megsebesült.

2006. október 14

Jabalia tábor

  Gázai övezet

Ahmad Hasan 'Abd al-Fatah Abu al-'Anin (19); Sakher Faiz Muhammad Abu Jabal (19); Rami 'Odeh Salem Abu Rashed (22); Faiz 'Ali Fadel al-'Ur (33); Suliman Hassan Fadel al-'Ur (30); Muhammad Faiz Musztafa Shaqurah (30);

Izz ad-Din al-Kasszam brigádok

Öt megölték, miközben fegyveresen sétáltak a menekülttáborban, helikopterrel indított rakétával. A csoporttal nem kapcsolatban álló Awad Attatwa (18) is meghalt.

2006. október 14

 

 

Egy ismeretlen

Al Aqsa brigádok

Meghalt, amikor az autóját, amelyben tartózkodott, elütötte egy légicsapás során kilőtt rakéta. Egy helyi parancsnok is életveszélyesen megsebesült, és két kívülálló megsebesült.

2006. november 7

Al-Yamun

  Ciszjordánia

Szalim Yousef Mahmúd Abu Al-Haija (24); Ala'a Jamil Khamaisa (24); Taher Abed Abahra (25); Mahmoud Rajah Abu Hassan (25).

Al-Aqsa vértanúk dandárjai

A négy fegyvereset az Al-Yamun pékség közelében ülve lőtték le (palesztin változat), sebesültül menekültek és egy helyi házban megölték. Aiman ​​Szulejmán Mahmúd Musztafa (31) pékmunkás kijött megnézni, mi történik, és agyonlőtték. Salim Ahmed Awad (27), Ibrahim Mahmoud Nawahda (30), Salim Ahmed Awad (27) és Mohammed Yousef Abu Al-Haija (27) is lelőttek és fogságba estek.

Izraeli Védelmi Erők titkos osztag.

2006. november 20

Gáza város

  Gázai övezet

Bassel Sha'aban Ubeid (22); Abdel Qader Habib (26)

Izz ad-Din al-Kasszam brigádok

A rakéta az ubeidok családi háza előtt parkolt egy mindkettőt tartalmazó Mercedesre. Biztosított kár, 5 civil, az Amen család tagjai, köztük Hanan Mohammed Amen, 3 hónapos és Mo'men Hamdi Amen (2), repeszek által megsebesítve.

Izraeli Légierő

2007. május 17

Gáza város

  Gázai övezet

Imad Muhammad Ahmad Shabaneh (33)

Hamász

Megölték, miközben egy izraeli helikopterrakétával elütött autóval utazott.

Izraeli helikopterek

2007. június 1

Khan Yunis

  Gázai övezet

Fawzi (Fadi) Abu Musztafa

PIJ Al Quds brigádok vezető tagja

Egy IAF légierő rakétája ölte meg motoros motorozás közben.

Izraeli Légierő

2007. június 24

Gáza város

  Gázai övezet

Husszein Khalil al-Hur = Hossam Khaled Harb (32) Husszein Harb Peugeot

al-Quds brigádok helyi vezetője.

Rakéta ütötte el, miközben egy Peugeot-val áthajtott Gáza városon

2007. október 23

Gáza város (közel)

  Gázai övezet

Mubarak al-Haszanát (35)

A Népi Ellenállási Bizottságok vezetője és katonai ügyek igazgatója a Hamász Belügyminisztériumában.

Izraeli légicsapás (IAF) autóján.

2007. december 17

Gáza város

  Gázai övezet

Majed Harazin (Abu Muamen)

PIJ . Ciszjordánia főparancsnoka, a rakétaműveletek felügyelője.

Két emberrel együtt megölték autójában, állítólag robbanóanyaggal megpakolva.

2007. december 17

Gáza város

  Gázai övezet

Abdelkarim Dahdouh Iman Al-Illa Ahmad Dahdooh Ammár al-Szaid Dzsihád Zahar Mohamman Karamsi

PIJ .

Rakétaütés egy gépjárműből, egy IDF fedett egységgel kombinálva, egy rakétaindításra készülő PIJ cellán.

2007. december 18

Khan Yunis

  Gázai övezet

Hani Barhoum Mohammed A-Sharif

Hamász

Sztrájkoljon a Hamász biztonsági álláspontján.

2008. január 13

Al-Shati menekülttábor

  Gázai övezet

Nidal Amudi Mahir Mabhuh ; harmadik ember ismeretlen

al-Aqsa vértanúk dandárok vezetője

A hármat egy menekülttáboron áthajtó autóban ölték meg, amelyet egy IAF rakéta ütött el.

2008. január 17

Beit Lahiya

  Gázai övezet

Egy ismeretlen = Raad Abu al-Ful (43) és felesége.

PIJ rakétagyártó

Megölte őket az IAF légicsapása, amely rakétákkal lőtt az autójukra.

2008. január 20

Gáza város

  Gázai övezet

Ahmad Abu Sharia

Al-Aksza Mártírok Brigádok Commander

Eltalált egy IAF rakéta, miközben sétált az utcán. Két másik palesztin megsebesült.

2008. február 4

Gáza város

  Gázai övezet

Abu Said Qarmout

Népszerű Ellenállási Bizottságok tagja

Megölte egy autóját elütő IAF rakéta. Hárman megsebesültek, ketten súlyosan.

2008. február 12

Damaszkusz

  Szíria

Imad Mughniyeh (45)

A Hezbollah főparancsnoka. Felelős a Hezbollah biztonsági apparátusának felügyeletéért és számos támadás tervezéséért szerte a világon.

Autóbomba ölte meg.

Moszadot gyanúsítják.

2008. április 14

 

  Gázai övezet

Ibrahim Abu Olba

DFLP

 

Izraeli Légierő .

2008. április 30

Rabah Shabura menekülttábor közelében

  Gázai övezet

Nafez Mansour (40)

Hamász

Megölték az IAF rakétasztrájkjában. Állítólag részt vett Gilad Shalit elrablásában. Járulékos károk. Három szemlélő, az egyik belehal a sebeibe. Egy további szemlélő és egy fiatal lány is fájt.

Izraeli Légierő Shin Bet közös művelet.

2008. június 17

al-Qararah, Rafah körzet

  Gázai övezet

Mu'taz Muhammad Jum'ah Dughmosh (27); Musa Fawzi Salman al-'Adini (35); Mahmoud Muhammad Hassan a-Shanadi (25); Nidal Khaled Sa'id a-Sadudi (21) Muhammad 'Amer Muhammad' Asaliyah (20).

Az iszlám hadserege

Megölték, amikor autójukat eltalálta egy IAf rakéta. További két ember megsebesült.

Izraeli Légierő .

2008. augusztus 1

Tartus

  Szíria

Muhammad Szulejmán

Szíriai tábornok. Nemzetbiztonsági tanácsadó. Elnöki tanácsadó a fegyverek beszerzésével és a stratégiai fegyverekkel kapcsolatban.

Mesterlövész tüzével megölték a fejét és a nyakát. Izrael tagadta a felelősséget a gyilkosságért, de széles körben gyanúsították részvételével. A Wikileaks által közzétett NSA lehallgatás szerint az NSA úgy határozta meg, hogy „Izrael első ismert példája egy törvényes kormánytisztviselő ellen irányult”.

Az amerikai damaszkuszi nagykövetség arról számolt be, hogy az izraeliek voltak a „legkézenfekvőbb gyanúsítottak (állítólagosak)”.

2009. január 1

Jabalia tábor

  Gázai övezet

Nizar Rayan (49)

A Hamas legfelsõbb vezetõje. A saría jog professzora, a Gázai Iszlám Egyetem. Az első 5 legfontosabb Hamas-döntéshozó és operatív szakember. Öngyilkos merényleteket támogatott Izraelben.

Házát egy IAF bomba rombolta le. 4 feleségével és 14 gyermekével 6-tal együtt. A közelben további 30 ember megsebesült. Izrael szerint az épületben lévő fegyverekből származó másodlagos robbanások járulékos károkat okoztak. A Rayan nem volt a célpont, sokkal inkább a sztrájk célja a Hamász központi vegyületének megsemmisítése volt, amely több épületet tartalmazott, amelyek fegyverek tárolására szolgáltak. Izrael továbbá kijelentette, hogy telefonos figyelmeztetéseket juttattak el a lakosokhoz.

Izraeli Légierő

2009. január 3

Gáza város

  Gázai övezet

Abu Zakaria al-Jamal

Az Izz ad-Din al-Kasszam brigádok magas rangú Hamász-katonai szárnyparancsnoka és Gáza város rakétavető osztagainak vezetője

Megölték izraeli légicsapásban.

 

2009. január 15

Jabalia

  Gázai övezet

Mondta Seyam

A Hamász belügyminisztere

Megölték izraeli légicsapásban testvérével, fiával és a Hamász általános biztonsági szolgálatának tisztjével. Salah Abu Shrakh .

Izraeli Légierő

2009. január 26

Bureij menekülttábor

  Gázai övezet

Issa Batran (nem sikerült. Lásd: 2010. július 30.)

Az Izz ad-Din al-Kasszam brigádok Hamász katonai szárnyának vezető katonai parancsnoka

Megcélozta az otthonát. A merénylet meghiúsult, de a kagyló az otthonuk erkélyére ütközött, és megölte feleségét, Manal Sha'rawit, valamint öt gyermeküket: Bilalt, Izz Ad-Dint, Ihsant, az iszlámot és Eymant. Batran és gyermeke, Abdul-Hadi életben maradt.

Izraeli Védelmi Erők

2009. március 4

 

  Gázai övezet

Khaled Shalan

Senior Operative PIJ

Izraeli légicsapásban ölték meg, további 2/3 fegyveresrel együtt, akiket az izraeli Ashkelon város elleni rakétatámadásokban való állítólagos részvétel után céloztak meg . Leugrottak autójukról, de kritikusan megsebesültek. 5 szemlélő is megsebesült.

Izraeli Légierő

 

2010-es évek

Dátum

Hely

Elhelyezkedés

Cél

Leírás

Akció

Végrehajtó

2010. január 11

Deir al-Balah

  Gázai övezet

Awad Abu Nasir

Iszlám dzsihád főparancsnok

Több merényletet megúszott. Állítólag részt vett az izraeli katonák károsításának kísérleteiben. Rakéta ölte meg.

Izraeli Légierő

2010. január 12

Teherán

  Irán

Masoud Alimohammadi

Iráni fizikus

Autóbomba ölte meg. Majid Jamali Fashi állítólag bevallotta egy iráni bíróság előtt, hogy a Moszad toborozta a kivégzés végrehajtására, míg az Egyesült Államok Külügyminisztériuma "abszurdnak" nevezte a vádat.

Moszad (állítólagos)

2010. január 19

Dubai

  Egyesült Arab Emírségek

Mahmoud al-Mabhouh

A Hamász Izz ad-Din al-Kasszam brigádok vezető katonai parancsnoka, aki feltételezések szerint részt vett fegyverek és robbanóanyagok csempészésében Gázába.

Széles körben közölték, hogy az izraeli hírszerzés tagjai megölték . Izrael kijelentette, hogy nincs bizonyíték a részvételére, és nem erősítette meg és nem is cáfolta a Moszad szerepének állításait. A dubaji rendőrség jelentése szerint az izraeli ügynökök ausztrál, francia, brit, ír és holland útleveleket használtak.

2010. július 30

Elhagyatott terület a Nuseirat menekülttáborban

  Gázai övezet

Issa Abdul-Hadi al-Batran (40)

A Hamas a Gáza középső részén fekvő Izz ad-Din al-Kasszam dandárok vezető katonai parancsnoka, aki életében négy korábbi kísérletet élt túl (2009. január 26.). Úgy gondolták, hogy részt vett a rakéták gyártásában.

Rakéta ölte megtorlásul az Ashkelon város elleni korábbi rakétatámadás miatt. További 13 palesztin megsebesült a sztrájkban.

Izraeli Légierő

2010. november 3

 

  Gázai övezet

Mohammed Nimnim

Állítólag az al-Kaidához tartozó, az Iszlám Hadsereg parancsnoka

Autórobbanás, akár egy Izrael által elrendezett bomba, akár egy izraeli légicsapás következtében.

Izraeli légierő egyiptomi hírszerzéssel .

2010. november 17

 

  Gázai övezet

Iszlám Jasszin

al-Kaidához tartozó, az Iszlám Hadsereg parancsnoka

Izraeli légicsapás az autóján, megölte őt, a testvérét, és további négy embert megsebesített.

Izraeli Légierő

2011. január 11

 

  Gázai övezet

Mohammed A-Najar

Iszlám dzsihád operatív.

Feltehetően civilek elleni támadások tervezésével és rakéták indításával Izraelnél

Az izraeli légierő megtámadta motorkerékpárját a Gázai övezetben .

Izraeli Légierő

2011. április 2

 

 

Ismail Lubbad, Abdullah Lubbad, Muhammad al Dayah

Hamász

Állítólag Izrael turistáinak elrablása a Sínai-szigeteken a húsvét miatt.

.

2011. április 9

 

  Gázai övezet

Tayseer Abu Snima

Az Izz ad-Din al-Kasszam dandárok vezető Hamász- parancsnoka

Az izraeli légierő két testőrével együtt megölte a Gázából származó fokozódó rakétatűz idején. Ő volt a 2009 óta meggyilkolt Hamas legfőbb parancsnoka.

Izraeli Légierő

2011. július 23

Teherán

  Irán

Darioush Rezaeinejad

Iráni villamosmérnök

Megölte ismeretlen fegyveresek egy motorkerékpár. Rezaeinejad részt vett a nagyfeszültségű kapcsolók fejlesztésében, amelyeket az atomrobbantók egyik kulcselemében használnak. Az ilyen kapcsolóknak polgári tudományos alkalmazásuk is lehet. A Der Spiegel című német újság azt állította, hogy a Moszad állt a művelet mögött. 2010 óta a harmadik megölt iráni nukleáris tudós.

Moszad (állítólagos)

2011. augusztus 18

 

  Gázai övezet

Abu Oud al-Nirab Khaled Shaath Imad Hamed

Népszerű Ellenállási Bizottságok parancsnokai

Órákkal ölték meg terrortámadás után, 6 civil és egy katona életét vesztette Izrael déli részén. A sztrájkban a csoport további 4 tagja meghalt.

Izraeli légierő Shin Bet

2011. augusztus 24

 

 

Ismael al-Asmar

PIJ

Állítólag fegyvercsempész és harcos az egyiptomi Sínai-félszigeten, közvetlenül a Qassam-rakéta lövése előtt ölték meg.

 

2011. szeptember 6

 

 

Khaled Sahmoud

Népszerű ellenállási bizottságok

Megölték, miután állítólag 5 Qassamot lőttek Izrael déli részébe

 

2011. október 29

 

 

Ahmed al-Sejk Khalil

PIJ lőszerszakértő

Megtorlásként megölték, mert állítólag aznap korábban rakétákat indított Izraelbe.

 

2011. november 12

Teherán

  Irán

Hassan Tehrani Moghaddam tábornok

Az iráni rakétarendszer főépítésze és Irán elrettentő erejű ballisztikus rakétacsapatainak megalapítója / atyja.
Ő volt az 
iszlám forradalmi gárda "önellátó" egységének a főnöke is

Megölték a Bid Kaneh robbanás néven ismert Forradalmi Gárda 17 másik tagjával .
Azok, akik meghaltak, "Shahidan Ghadir" néven ismertek.
Az iráni tisztviselők szerint a rakétabázison történt robbanás baleset volt, és kizárták az Izrael által szervezett esetleges szabotázst.
Az AGIR elmondta, hogy a robbanás "egy fegyverraktárban történt, amikor új típusú lőszereket teszteltek és mozgattak".
TIME magazin azonban egy "meg nem nevezett nyugati hírszerzési forrást" idézett, amely szerint Moszad áll a robbanás mögött.
Izrael sem megerősítette, sem nem cáfolta részvételét.

Moszad (állítólagos)

2011. december 9

 

 

Isam Subahi Isamil Batash

Al-Aqsa vértanúk dandárjai

 

 

2012. január 11

Teherán

  Irán

Mostafa Ahmadi-Roshan

Iráni nukleáris tudós

A bomba, amely Ahmadi-Roshant meggyilkolta a natanzi urándúsító létesítményben, és egy másik ismeretlen személy mágneses volt és ugyanaz, mint amelyet korábban a tudósok meggyilkolásához használtak, és a "... cionisták [izraeliek] munkája "- mondta Safarali Baratloo teheráni kormányzóhelyettes.

Moszad (állítólagos)

2012. március 9

Tel al-Hawa

  Gázai övezet

Zuhir al-Qaisi Mahmud Ahmed Hananni

Qaisi a Népi Ellenállási Bizottságok főtitkára volt

Az izraeli hírszerzés szerint küszöbön álló támadást tervezett a Sínai-félszigeten.

Izraeli Légierő

2012. augusztus 5

Tel al-Szultán menekülttábor .

  Gázai övezet

Nadi Okhal (19); Ahmad Said Ismail (22)

Népi Ellenállási Bizottság , két vezető vezető. Az IDF forrásai szerint kapcsolatban álltak a globális dzsihadista mozgalommal.

Megölték motorozás közben. A másik utas súlyosan megsebesült.

 

2012. szeptember 20

Gázai övezet

  Gázai övezet

Anis Abu Mahmúd el-Anin (22); Ashraf Mahmoud Salah (38).

A Hamász biztonsági tisztjei. Salah a Népi Ellenállási Bizottságokhoz tartozott

Autójukat repülőgépek fejtették ki.

Izraeli Légierő

2012. október 13

Jabaliya

  Gázai övezet

Hisham Al-Saidni (Abu al-Walid al-Maqdisi) (43/47/53); Ashraf al-Sabah .

Illetve az al-Tawhid wa al-Dzsihád és a Mudzsahedeen Shura Tanács szalafi-dzsihadista fegyveres vezetője és Ansar Al-Sunna vezetője. Izraeli és egy szalafi forrás szerint kapcsolatban álltak az Al-Kaidával .

Egy drón által indított rakéta ölte meg, miközben Jazar társaságában motorkerékpárral közlekedett. Több civil, köztük egy 12 éves fiú, megsebesült.

2012. október 13

Khan Yunis

  Gázai övezet

Jasszer Mohammad al-Atal (23)

Népi Front Palesztina Felszabadításáért

Rakéta sztrájk, miközben motorral közlekedett. Egy második férfi életveszélyesen megsebesült.

 

2012. október 14

Gáza város

  Gázai övezet

Ezzedine Abu Nasira (23); Ahmad Fatayer (22)

Népszerű ellenállási bizottságok

Rakéta ütötte el, miközben tuk-tukban ült, miután rakétákat lőtt Izraelbe, hogy megbosszulja az előző nap két légicsapás következtében bekövetkezett haláleseteket. Két másik ember súlyosan megsebesült.

Izraeli Légierő

2012. november 14

Gáza város

  Gázai övezet

Ahmed Jaabari

A Hamász katonai szárnyának legfelső szintű parancsnoka, az Izz ad-Din al-Kasszam brigádok. 2. szám Mohammed Deif-nek.

Megölt egy légicsapásban a Pillar of Cloud művelet kezdetén . A Hamas vezetésével 2007-ben átvette a Gázai övezetet, és Izrael szerint a 2006 és 2012 közötti időszakban a Gázából származó Izrael elleni legtöbb támadásért volt felelős, ideértve Gilad Shalit elfogását is .

2012. november 15–19

 

  Gázai övezet

Hab's Hassan Us Msamch
Ahmed Abu Jalal
Khaled Shaer
Oszama Kadi
Muhammad Kalb
Ramz Harb
Yahiyah Abbayah

Hab Hassan Us Msamch vezető operatív alkalmazottja és a Hamas bombázója.
Ahmed Abu Jalal , a Hamász Al-Muazi központi katonai szárnyának vezető parancsnoka.
Khaled Shaer , a páncéltörő műveletek vezető operatív tagja volt.
Oszama Kadi , a páncéltörő műveletek vezető operatív tagja volt.
Muhammad Kalb , a légvédelmi műveletek vezető operatív tagja volt.
Ramz Harb , az iszlám dzsihád vezető operatív munkatársa volt Gáza városának propagandájában.
Yahiyah Abbayah a Hamas vezető bomba-készítője és katonai parancsnoka volt Gáza központjában.

Mindegyiket az IAF légicsapása ölte meg a parancsnoki bunkerükben és a fegyvertárolójukban a védelmi oszlop művelet során .

2013. február 12

Damaszkusz

  Szíria

Haszan Shateri

Az IRGC általános tagja.

Hussam Khoshnevis fedőnéven az iráni IRGC különleges rekonstrukciós projektjének vezetője volt a dél- libanoni Hezbollah infrastruktúra számára .
Izrael airstrike megölte alatt utazik 
Damaszkusz Bejrút .

2013. április 30

Gáza város

  Gázai övezet

Hithem Ziad Ibrahim Masshal (24/25) és három másik, egy a motoron.

Al Quds brigádok (Izrael). Hamasz biztonsági őr az Al-Shifa Kórházban (a Hamász verziója).

Izrael szabadúszó terrorista tanácsadóként határozta meg, és április 17-én Eilat felé kilőtt két rakétáért felelős dzsihád- szalafi terrorszervezetekben tevékenykedik. Megölték, amikor egy rakéta elütötte motorját. A sztrájk törékeny tűzszüneti megállapodást kötött.

 

2013. december 4

Bejrút

  Libanon

Haszan al-Laqqis

A Hezbollah vezető katonai parancsnoka. Technológiai vezető, a csoport fegyverbeszerzésért és stratégiai fegyverekért felelős.

Lelőtték és fegyveresek fejbe lőtték őket egy elnémított fegyverrel az otthona és az autója előtt.
Izrael soha nem vállalta a felelősséget, de széles körben gyaníthatóan Moszad követte el.

Moszad

2014. január 22

Beit Hanoun

  Gázai övezet

Ahmad Zaanin Mahmoud Yousef Zaanin

PFLP PIJ

A rokonokat tették felelőssé Izrael déli részébe indított rakétatámadásokért. Csak Ahmedet fogadta be a PIJ tagjává. Unokatestvérét és őt megölték egy házuk előtt parkolóban.

Izraeli Légierő

2014. február 9

Deir al-Balah

  Gázai övezet

Abdullah Kharti

Népszerű Ellenállási Bizottságok tagja.

Az IDF szerint rakétatűz-epizódokkal foglalkozik. Megüt és kritikusan megsebesült, egy barátjával, miközben motorkerékpáron ült.

2014. március 3

termőföld Beit Hanoun közelében

  Gázai övezet

Mus'ab Musa Za'aneen (21); Sharif Nasser (31)

PIJ

(Izraeli változat): Éppen házi készítésű rakétaszállást hajtott végre egy területen, Ashkelontól délre (palesztin változat): Nem lehetett tudni, hogy egyik sem volt-e fegyveres. Egy gyermek és egy negyedik személy megsebesült.

2014. június 11

 

  Gázai övezet

Mohammed Ahmed Alarur / Awar (30/33), Beit Lahiya; Hamada Hassan, a Beit Lahia lakosa (25) kritikusan megsebesült.

Hamász rendőr. Szalafista sejtvezető (izraeli leírás) Az IDF forrásai a dzsiháddal összefüggő globális terrorista tervezési támadásként jellemzik Izraelt Izrael ellen, amely a Sderot rakétaszaluváért felelős, amely megszakította a húsvéti ünnep csendjét.

Alarurt egy rakéta találta el motorozás közben. A közelben egy autót is elütöttek. Az egyik jelentés további áldozatot, hétéves unokaöccsét azonosítja, aki a család gondozásában ült és június 14-én sebekben halt meg, utóbbinak az "emberi pajzs" szerepet tulajdonítva.

Izraeli légierő Shin Bet .

2014. június 27

al-Shati menekülttábor

  Gázai övezet

Muhammad al-Fasih és Oszama al-Hasszumi

Két vezető munkatárs. Al-Nasser Salah al-Din brigádok

Két helikopterrel indított rakéta elütött egy fekete Kia jármű vezetése közben. Két másik ember megsebesült.

Izraeli Légierő

2014. július 5

Damaszkusz

  Szíria

Mwafaq Badiyeh

Samir Kuntar jobbkeze, valamint Samir Kuntar és a Hezbollah személyes kapcsolattartója.

A "Moszad-ügynökök" autójára telepített robbanószerkezettel megölték. Miközben a Quneitra és Damaszkusz közötti főúton halad. A biztonsági forrás szerint a merénylet válasz volt a márciusban Szíriából Izraelbe lőtt rakétákra, amelyekért a szíriai hadsereg és a Hezbollah volt felelős.

Moszad (állítólagos)

2014. július 8

 

  Gázai övezet

Muhammad Shaaban

Muhammad Shaaban a Hamász Különleges Erők Tengerészeti Parancsnokságának vezetője Gázában

2 utassal együtt meggyilkolták, amikor autóját elütötte az IAF légicsapása, majd 5 Hamas Naval Frogmen kísérelte meg a behatolást a gázai határmenti Izrael tengerparton.

Izraeli Légierő

2014. július 27

 

  Gázai övezet

Salah Abu Hassanein
Hafez Mohammad Hamad
Hussein Abd al-Qader Muheisin
Akram Sha'ar
Mahmoud Ziada
Oszama al-Haya
Ahmad Sahmoud
Abdallah Allah'ras
Shaaban Dakhdoukh
Mahmoud Sinwar

Salah Abu Hassanein vezető és az iszlám dzsihád szóvivője Gázában.
Hafez Mohammad Hamad az Iszlám Dzsihád legfelsőbb szintű parancsnoka volt a Beit Hanoun (Gáza északi része) területén, aki közvetlenül felelős a Sderot rakétatüzéért a Protective Edge művelethez vezető eszkaláció során.
Husszein Abd al-Qader Muheisin az iszlám dzsihád Hamasz parancsnoka volt Sheijayában.
Akram Sha'ar az Iszlám Dzsihád Hamász parancsnoka Khan Younisban, aki közvetlenül felelős mind az izraeli rakétatűzért, mind a terrortámadásokért.
Mahmúd Ziada az Iszlám Dzsihád Hamász parancsnoka volt Jabaliyában, aki a Hamas rakétarzenál felújításáért és az Izrael elleni harcok irányításáért felelős a Védőél művelet során.
Oszama al- Hajaya A Hajzsa egyik vezetője Sheijayában, akinek fia a Hamász „politikai szárnyában”, Khalil al-Hayyában van .
Ahmad Sahmoud a Hamász legfelsõbb parancsnoka volt Khan Younisban.
Abdallah Allah'ras a Hamász "katonai szárnyának", az Al-Kasszam dandároknak a parancsnoka.
Shaaban Dakhdoukh a Zeitoun-i erők parancsnoka volt, aki nagy hatótávolságú rakéták temetésén dolgozott és segített fegyvereket csempészni hadereje számára.
Mahmoud Sinwar, a Hamász katonai parancsnoka, aki részt vett támadási alagutak létrehozásában és rakétatűz Izrael területére indításában, valamint abban a rajtaütésben, amelyben Gilad Shalit izraeli katonát elfogták.

Mindegyiket meggyilkolta az IAF légicsapása a házukban, társaikkal és az egész családdal együtt, valamint az eltemetett gázai alagutakban.

2014. augusztus 3

Jabalia tábor

  Gázai övezet

Ahmad al-Mabhouh

Mahmoud al-Mabhouh meggyilkolt Hamasz-parancsnok unokaöccse, aki a Hamász mérnöki és megsemmisítési tisztje.
Többek között a rakéták elrejtéséért volt felelős, mielőtt azokat Izraelbe indították, összetett robbanószerkezetek előkészítéséért és az izraeli célpontok elleni fegyveres támadások tervezéséért.

Az IDF és a Shin Bet szombat este megtámadtak egy jabaliyai épületet, megölve a Hamász operatív munkatársát, Ahmad al-Mabhouhot, Mahmud al-Mabhouh unokaöccsét, aki bent volt.

Izraeli fegyveres erők Shin Bet

2014. augusztus 19

Gáza város

  Gázai övezet

Mohammed Deif (sikertelen kísérlet)

Az Izz al-Din al-Kasszam brigádok vezérkari főnöke és legfőbb katonai parancsnoka. A Hamász alagútrendszerének főépítésze.

Számos IAF rakéta ütött Deif 6 emeletes otthonába. Feleségét, Widadot (27), a 7 hónapos fiát, Ali-t és Sarah lányát (3) megölték a sztrájkban. Az épület három másik lakóját is megölték. A Fox News szerint névtelen izraeli hírszerzési források azt állították, hogy Deifet megölték a sztrájk során. A Hamász cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint Deif, aki túlélte öt korábbi izraeli merényletet, meghalt otthona F-16-os robbantásában. 2015 áprilisában Izrael megerősítette, hogy Deif túlélte a merényletet.

Izraeli Légierő

2014. augusztus 21

Rafah

  Gázai övezet

Raed al Atar Rafah hadosztály vezető parancsnoka.
Mohammed Abu Shmallah Rafah hadosztály vezető parancsnoka.
Mohammed Barhoum Rafah hadosztály vezető parancsnoka.

3 a Hamász vezető katonai parancsnoka

F-16 egy tonnás bombák ütötték át az épület ablakán, ahol voltak.

2015. január 18

al-Amal Farms, Quneitra körzet

  Szíria

Dzsihad Mughniyah
Mohammed Ahmed Issa
Abu Ali Reza Al Tabatabai
Mohammed Ali Allah Dadi
Ismail Al Ashhab
Abu Abbas Al Hijazi
Mohammed Ali Hassan Abu Al Hassan
Ghazi Ali Dhawi
Ali Hussein Ibrahim
6 másik iráni és Hezbollah magas rangú tiszt mellett

Dzsihád Mughniyah egy meggyilkolt Hezbollah legfelsõbb katonai parancsnok, Imad Mughniyah fia volt .
Mohammed Ahmed Issa a biztonsági és műveleti vezető volt. Szíriában a Hezbollah vezető katonai parancsnoka volt.
Ismail Al Ashhab a Hezbollah rangidős katonai parancsnoka és Iránnal vezető összekötő tiszt volt, aki a Hezbollah erők kiképzésével foglalkozott a Golan Heights határában.
Abu Ali Reza Al Tabatabai az iráni IRGC legfőbb tábornoka volt.
Mohammed Ali Allah Dadi az iráni IRGC legfőbb tábornoka volt.
Abu Abbas Al Hijazi a szíriai Hezbollah helyszíni parancsnoka és tisztje volt.
Mohammed Ali Hasszán Abu Al Hasszán a szíriai Hezbollah helyszíni parancsnoka és tisztje is volt.
Ghazi Ali Dhawi a szíriai Hezbollah helyszíni parancsnoka és tisztje volt.
Ali Husszein Ibrahim a szíriai Hezbollah helyszíni parancsnoka és tisztje.

Az izraeli légierő Nimrod / Hellfire rakéta, az Apache Helicopter eltalálta és eltalálta őket felderítő és ellenőrző küldetésük során, az izraeli – szíriai tűzszünettel együtt a Golán-fennsíkon.
Szerint Izrael Intelligence Security, ők tervezik a hatalmas mega támadás, köztük beszivárgás, lövészet, gyilkosságok, öngyilkos merénylet, páncéltörő támadás, és rakétatámadás azzal a szándékkal ölni és rabolni Izrael katonák és civilek közösség együtt Quneitra és 
Galileában határ.
És segítsen a rakétabázis létrehozásában Quneitra régióban.
Izrael nem erősítette meg és nem is tagadta a légicsapást.

2015. december 21

Damaszkusz

  Szíria

Samir Kuntar
Farhan Issam Shaalan
Mohammed Riza Fahemi
Mir Ahmad Ahmadi
, az IRGC számos magas rangú parancsnokával és a Hezbollah tagjával együtt

Samir Kuntar a Hezbollah magas beosztású parancsnoka és elítélt gyilkosa volt egy izraeli családnak 1979-ben, az elkövetkező 30 évben izraeli börtönben tartották, majd 2008-ban fogolycsere alatt szabadon engedték.

Mohammed Riza Fahemi és Mir Ahmad Ahmadi két iráni vezető katonatiszt volt az IRGC hírszerzési részlegének.

Az izraeli védelmi létesítmény szerint azért találkoztak, hogy megtervezzék az Irán által támogatott terrorista műveletek következő fordulóját Izrael ellen a szíriai hadsereg által nemrégiben biztosított Golan-fennsík területéről. Két izraeli repülőgép állítólag megsemmisített egy hatemeletes lakóépületet Jaramanában Damaszkusz külvárosában . Kuntar halálát testvére és a Hezbollah megerősítette. A robbanás nyolc szíriai állampolgárt is megölt, köztük a Hezbollah parancsnokait és számos más embert megsebesített.

2016. december 17

Sfax

  Tunézia

Mohammed Al Zawari

Mohammed Al Zawari a Hamász drónprogram -vezetője és repülésmérnök-szakértő volt. Dolgozott a Hezbollah drónok fejlesztésén és gyártásán is.

Hatszor agyonlőtték hangtompítóval felszerelt fegyverekkel, közvetlenül a háza előtt, amely Tunisztól 270 km-re délkeletre található.

A Hamász megvádolta Moszadot

2017. március 24

Gázai övezet

  Palesztina

Mazen Fuqaha

Mazen Fuqaha a Hamas vezető munkatársa volt. Emellett az Izz ad-Din al-Kasszam dandárok, a Hamász katonai szárnyának vezető parancsnoka volt.

A Hamász szerint négyszer agyon és mellkason lelőtték az izraeli különleges erők a Shin Bet ügynökök és a gázai operátorok által irányított elnémított fegyverek felhasználásával.

Izraeli különleges erők Shin Bet

2018. április 21

Kuala Lumpur

  Malaysia

Fadi al-Batsh

Batash a Hamászhoz tartozó palesztin mérnök volt a Gázai övezetből.

Két ember agyonlőtt egy motorkerékpáron, amikor a reggeli imádságai után elhagyta a mecsetet.

Moszadot gyanúsítják.

2019. november 12

Gáza város

  Gázai övezet

Baha Abu al-Ata

Palesztin iszlám dzsihád vezető. Izrael szerint az izraeli civilek és katonák elleni támadássorozatot tervezett, ideértve a mesterlövész- és emberrablási támadások előkészítését, fegyveres drón-támadásokat és rakétatüzet. Korábban rakétákkal lőtt Izraelért.

Az izraeli légierő gázai városában ütötte meg otthonát, megölve őt és feleségét.

Izraeli légierő Shin Bet

2020-as évek

Dátum

Hely

Elhelyezkedés

Cél

Leírás

Akció

Végrehajtó

2020. augusztus 7

Teherán

  Irán

Abdullah Ahmed Abdullah

Abdullah Ahmed Abdullah volt az Al-Kaida második parancsnoka.

A lányával együtt két férfi motorkerékpáron ült.

Moszad az Egyesült Államok parancsára.

2020. november 27

Teherán

  Irán

Mohsen Fakhrizadeh

Mohsen Fakhrizadeh volt Irán nukleáris programjának vezető tisztviselője.

Egy tonnás önpusztító fegyverrel megölték egy teherautóban, amelyet 20 ügynök csempészett Iránba.

Moszadot gyanúsítják.

 

Lásd még

Hivatkozások