Foci

Panem et circenses

Már korábban szóbahoztam a debreceni stadion ügyét. Cikkemnek bánatos felcímet adtam: "Csendes civisek". Ezzel azt akartam érzékeltetni, hogy a Kálvinista Róma mostani polgárai már nem adnak otthont "trónfosztó" indulatoknak. Gyáván sunnyogva tűrik minden idők legpimaszabb polgármesterének garázdálkodását. A "cívisek" megjelölés egy kis értelmiségi csoportocskára utalt, amelynek tagjai időnként hajlandók voltak fejüket csóválni - ha senki se' látta. A jövőt persze nem láthattam előre. A csoport egyik tagja egy angol nyelvü dokumentációt importált, amelyből - állítólag - az derült ki, hogy a stadion nem felel meg sem a FIFA, sem az UEFA előírásainak. Az ügyben tárgyalásokba bocsátkoztam környezetvédelmi szakemberekkel. Arra vártunk, hogy "valaki" lefordítja a terjedelmes anyag idevágó részeit. Nos, beigazolódott: Magyarországon olyan "valaki", aki csinálni is hajlandó valamit, egyszerüen nem létezik. Felmondtam hát a hamvába holt társaságnak és úgy döntöttem, törlöm a témát nyilvántartásomból.

Aztán most olvasom, hogy a brazilok... Pont a brazilok?! Egyből áramlani kezdtek a gondolatok és azt mondtam (Fletó stílusában): "a kutya úristenit neki"! Miért is? Leírom!

A futball kései fejezet az emberi szórakoztatás történetében. Mint jelenséget történeti előzményei alapján lehet igazán megérteni. A tömegszórakoztatást, mint sokminden egyebet, a görögöktől vettük át. A stadion is görög szó.

A látvány (látványosság) élvezete az ember alapvető lelki szükséglete, egyben az emberi aljasság egyik megnyilvánulási (kiélési) formája. Olyan látványról (látványosságról) beszélek amelyben küzdelem zajlik. Olyan küzdelem amelyben emberek is részt vesznek valamilyen formában. (A kakas, ill. kutyaviadalt más müfajba sorolom.) A látványosságban az ember két alakban vesz részt: mint néző és mint szereplő. Kezdetben a nézők egységes tömeggé olvadva biztonságos helyről élvezték a szereplők küzdelmét, szenvedéseit, halálát - avagy győzelmét.

[Csak a barbár újkorban fajultak odáig a dolgok, hogy a nézők meghatározott csoportjai már nem az arénai jelenetekben óhajtanak gyönyörködni, hanem az ellenséges csapat, ill. annak közönsége (szurkolói) magatartásában keresnek olyan motivumokat, amelyek adrenalin szintjükben idéznek elő drámai változásokat, de erről lentebb, a maga helyén.]  

A görögök, mivel nem alkottak tömegtársadalmat és kultúráltak voltak, megelégedhettek azzal, hogy fegyvernyugvást hirdetve, olimpiákat rendeztek és e "játékokon" férfias és lovagias küzdelmekkel szórakoztatták a közönséget. A stadionok lelátóin sem kaptak hajba azok a "drukkerek" akik mint harcosok az olimpiák szünetében vitézül öldökölték egymást a különböző harctereken. Ez a "tolerancia" a görög szellem felsőbbrendüségének egyik ragyogó bizonyítéka.

A hódító Róma sokmindent átvett a görögöktől. Az "olimpiai szellemmel" azonban nem tudott mit kezdeni, a proletarizálódott tömeg "igényei" miatt. Ezek bendőjét (némiképp) megtömni és legalantasabb ösztöneik kiélési lehetőségét biztosítani a gazdag élősdiek államának legfontosabb feladata volt. (Manapság úgy mondjuk: fékek és ellensúlyok beépítésével stabilizálni a rendszert...) Az amfiteátrumok (colosseumok) szörnyűségeivel nem kivánnám elborzasztani az olvasót. Tudjuk, hogy Róma, miután támaszát és talpkövét a tiszta erkölcsöt hagyta elveszni (megveszni), ledőlt és rabigába görnyedt. Bezárt a Colosseum és köveinek egy részét elhordták polgári épitkezésekhez. A barbár hódítók benyomulásával a proles is megszünt politikai tényező lenni.

Rómát a "keresztény középkor" követte, amelynek urai a császárok, királyok és főleg a pápák rájöttek, hogy a népszórakoztatás egy "keresztény" társadalomban sem nélkülözhető. E felismerés jegyében jött létre a "szent inkvizíció" amely százezer, vagy méginkább milliószámra, égette az eretnekeket a köztereken rendezett autodafékon, a jámbor hívők nagy gyönyörűségére.

Aztán elmúlt ez a divat is. A a népszórakozatás iránti "társadalmi" kereslet azonban maradt. Feltámadt az "olimpiai eszme" és újra építgetni kezdték a kolosszális amfiteátrumokat. A küzdőteret azonban már nem oroszlánok és gladiátorok népesitették be, nem is az ókori olimpiák atlétáinak utódai, hanem focisták. A modern futball keresni kezdte, a "panem et circenses" ősi igényének megfelelő szereplehetőségeket. Nem találta meg! A miértre adandó válasz e cikk lényegi mondanivalója.

A téma rendkivül összetett. A futball drámája hosszu idővonalon és óriási térben zajlik a maga sokarcúságával. Preciz osztályozgatás és időbesorolás helyett szökkenjünk először Braziliára, hisz emiatt húztam fel magam.

Braziliában a foci szentség, a focimeccs nemzeti ünnep, a focista pedig nemzeti hős - volt! A legendás csatárt "hivatalosan" Pelé futball királynak nevezték...

["Brazíliát most is a labdarúgás országaként emlegetik, hiszen a focit annyira komolyan veszik az emberek, hogy a nagyobb meccsek előtt három órával még a bankoknak is be kell zárniuk, elengedve dolgozóikat azért, hogy 'legyen idejük felkészülni a szurkolásra'. A büszkeségre meg is van minden okuk a braziloknak, hiszen a nagyjából 200 millió lakosú ország nemzeti tizenegye öt világbajnoki címet tudhat magáénak. Sőt, Brazília csapata az egyetlen, amely valamennyi világbajnokságon részt vett, és az első, amely ötször nyerte el a győztes címét, kétszer nyertek ezüstérmet, kétszer pedig harmadikok lettek."]

Mondhatnók Brazilia a foci etalonja volt. Volt, de már nem az.

Mondhatják, mániám Hitler, mégis kénytelen vagyok szóbahozni, hogy Coubertin báró nagy álmát egyedül ő értette meg igazán, ill. vette komolyan.

A berlini olimpiai stadion az a létesítmény, amely szerkezetében és a hely szellemében ("genius loci") a görög olimpiákra emlékeztet, mivel távol maradt futballtól.

Ha már a délamerikai Braziliával kezdtük, folytassuk azzal, hogy egyes délamerikai államok külön futballtörténelmet írtak, ami nem válik becsületükre. A téma megihlette Keleti Márton rendezőt és Méray Tibor "forgatókönyvírót is. Így született a "Csodacsatár" c. film, amelyen milliók röhögtek nem tudván, hogy a filmbeli "Futbólia" véres valóság. ["Futbólia  minisztertanácsa elha tározza, hogy megszerzi az országnak a világhírű magyar csodacsatárt. Duca tengernagyra bízzák az akció végrehajtását. A magyar csapat éppen Svájcban játszik, Duca tehát odautazik embereivel. A labdarúgókat két nyugaton élő magyar - Bruno és Jóska - követi a szállodába, hogy töltőtollakat adjon el nekik. Véletle nül őket is lefényképezik, s Duca tengernagy Jóskát raboltatja el. A szerencsétlennek döntő mérkőzésen kell játszania, a dolog botrányba fullad, s a szurkolók már-már forradalmat robbantanak ki."]

Egy lelkes (dühös)  blogger egy filippikát írt imígyen. "Ajánlom A csodacsatár című filmet a 'regionális Futbólia' első emberének, Kósa Lajosnak, mielőtt hozzákezd a Nagyerdő fáinak kiirtásához. Melyik félénk kulturális miniszter meri ma megkérdezni, mi köze a közpénzekhez a civil szférába tartozó luxus-futballstadionnak, és hogyan számol el a város első embere az eminens nemzeti érdeket képviselő, hosszú évek óta félbemaradt debreceni színházépítkezéssel, a beleölt milliárdokkal, plusz az állagmegóvásra pazarolt milliókkal?! És melyik miniszter merne szakember vezette operaházat számon kérni a miniszterelnökön, aki szlovák kollégájával – maga meséli kedélyesen – jól elbeszélgetett a fociról és semmi másról, hiszen nincs ma ennél fontosabb közép-európai téma." Ehhez hozzátehetjük az országos Futbólia első embere viszont Orbán Viktor. Felemlíthejük továbbá, hogy az emlitett drága létesítményeken felül Kósának köszönhetjük az ízlésrombolás fellegvárát a Debreceni Modemet is. Kósát fölösleges elszámolási kötelezettségére figyelmeztetni. A Keresztapa árnyékában semmitől sem kell tartania. Arcbőre meg már olyan vastag, hogy nem kell róla hessegetnie a kritika szúnyogjait. Leperegnek róla maguktól. Viszont a foci már nem közép-európai téma. Túlnőtt azon. Ami pedig a tanulságos históriákat illeti nekem a Laliról nem Futbólia jutott eszembe, hanem a majomfogás   [Az Indavideon látható a szórakoztató filmecske. A majomvadász lukat fúr a termeszvár falába és majomcsemegét helyez bele. A majom belenyúl, megmarkolja a zsákmányt, de azzal együtt keze már nem fér ki a szűk lyukon. Zsákmányát viszont nem akarja, nem tudja elengedni. Fogságba esik...] Ha a cikket esetleg nem is olvassák végig, a majomheccet okvetlenül nézzék meg. Tanulságosabb, mint az egész cikk....

A délamerikai diktatúrák, a "futbóliák", hivatalos neve "banánköztársaság", ami annyit jelent, hogy egy egy ilyen amerikai gyarmaton monokulturális termelés folyik. A nemzeti termék(ek)et amerikai trösztök vásárolják fel bagóért. Ennek a rendjét amerika bábjai a diktátorok tartják fent, részben a futballcirkuszok segítségével. Ezek azonban - az ókoriakkal ellentétben - olyan cirkuszok, amelyekhez nem társul a kenyér (panem). Ebből adódnak a bajok.

Felhozható itt Uruguay példája. "Akárcsak Dél-Amerika nagy részén, Uruguayban is a labdarúgás a legnépszerűbb sport. Uruguay két alkalommal nyert futball világbajnokságot, először 1930-ban, hazai pályán, majd 1950-ben Brazíliában. 1924-ben és 1928-ban az Olimpiát is megnyerték futballban, ezért az uruguayi válogatott mezén négy csillag látható. Később az uruguayi futball erősen meggyengült a sportban eluralkodó korrupció miatt. 2010-ben Uruguay nemzeti válogatottja a dél-afrikai világbajnokságon a 4. helyet szerezte meg, ezzel az eredménnyel új, sikeres korszak kezdődött."  Az idézetben minden stimmel, kivéve az új, sikeres korszakot...

Itt kapcsolódik a témához a sportsadionok véres multja. Ennek egyik vonatkozása a stadion mint börtön. Az amerikabé renc diktátorok közül Pinochet jött rá leghamarabb, mire jó a stadion: koncentrációs tábornak, kinzókamrának. "A chilei kísérlet aztán később hasonló módon megismétlődött Argentínában, Brazíliában, Bolíviában és másutt. A dél-amerikai jobboldali diktatúrák összehangolták az ellenzékiek legyilkolását és eltüntetését. [A Pinochet diktatúra gazdasági programját, a mérete miatt "tégla"-nak nevezett anyagot a Chicagoi Egyetem és helyi fiókintézménye, a Santiago-i Katolikus (!!!) Egyetem neoliberális (!!!) közgaz dászai, az úgynevezett "chicagói fiúk" dolgozták ki. ] A legalacsonyabb becslések szerint is kb. 13 ezer embert öltek meg, 80 ezret bebörtönöztek, több mint 200 ezren pedig elmenekültek az országból." Ha valaki eddig nem tudta volna, így (is) kapcsolódik a katolicizmus és a liberalizmus a tömeggyilkos diktatúrákhoz...

A stadionok másik új szerepköre: a stadion mint csatatér. Jellegzetes példa az egyiptomi Port Said stadionjában történt "incidens", amely összeesküvés elméleteknek is tápot adott. Egy össze-vissza híradás így szól. "Port Said városában a hazal csapat drukkerei a pályára áramlottak, s késekkel rárontottak a kairói vendégcsapat játékosaira és drukkereire. Legalább 78-an meghaltak, ezerre tehető a sebesültek száma. Több mint 300 személyt kórházban ápolnak. Országszerte tüntetések törtek is. Tüntettek a vérfürdő helyszínén, Port Saidban is, állítva, hogy városuk ártatlan, s a volt rezsim által felbérelt személyek állhatnak a történtek mögött.Kizárólag a rendőrség a felelős. Sok rendfenntartó volt a stadionban, de váratlanul felszívódtak - állította. Oscar Elizondo segédedző politikai indíttatású erőszakról számolt be. Szörnyű gyűlölködést láttunk. Mint mondta, a stadionban 3000 rendőr teljesített szolgálatot, ámde senkit sem vettek őrizetbe Helyszíni tudósítók arról számoltak be, hogy a főkaput egyszer csak kinyitották, - ekkor áramlottak be a botokkal és késekkel felfegyverkezett emberek -, ám rövidesen vissza is csukták, így senki sem menekülhetett el. Egyesek szerint a biztonságiak magatartása azt mutatja: a vérfürdőt előre kitervelték."  Nem akarok nyakig merülni ebbe a büdös lébe, de az még a tárgyhoz tartozik, hogy 21 "szurkolót" ítéltek halálra és többeket életfogytiglanira.

Ez az eset azért érdekes, mert megnehezíti a "futball-huliganizmus" elhatárolását az államilag szervezett véres provokációktól. Szerencsére nálunk ilyen probléma nincs! Nálunk csak fasiszta huligánok vannak, csőcselék - ha úgy tetszik. Nálunk Kelet Európában a zsaruk kezelik a kérdést, elteregetve a huligánokat a betonon... Holmi szelid lovasrohamokról én is írtam már, de ne bolygassuk az archívumot.

A probléma tulajdonképp nem a stadionokba beszorult, hanem a stadionokból kiszorult proletárokkal van, akiket a panelprolik mintájára "panem-proliknak" neveznék... Az "istenadta nép" szerepe ugyanis megváltozott. Az állam által "lekenyerezett" panemproletárból kényszeradózó, ill. kisemmizett proletár lett. Választania kellett a kenyér és a cirkusz között. A cirkuszra nem tellett. A kenyeret választotta. Abból egyre viszont egyre kevesebbet kap. Ezért ő maga cirkuszol - az utcán! De meddig lehet ebből megélni? A népeknek előbb utóbb rá kell jönniük: nyomorúságuk okát a kapitalizmust kell elpusztítaniuk. Még nem jöttek rá, de már kapiskálják...

Lassan belátáják, hogy az üzleti játékok helyszínét, a stadionokat, többnyire a kapitalista államok építik közadókból, azaz társadalmi elvonásokból. A játékok hasznát pedig a sportegyesületek, pontosabban az azokat szponzoráló sportmaffiák teszik zsebre.

Ebből Braziliában az következett, hogy ... "Több százezren tüntettek az áremelések, valamint a foci vébére fordított kiadások növekedése miatt. Csak Rio de Janeiro-ban százezresre becsülték a nagyjából békés demonstráció méretét. Sao Paolóban mintegy 65 ezer ember vonult az utcákra. A fővárosban, Brazíliavárosban pedig a tömeg megrohamozta a nemzetgyűlés épületét, és megrongálták a létesítmény tetejét.  Legújabb hír, hogy el is foglalták azt! Az Új Világrend a szabványos tüneti kezelést alkalmazza, mint máshol (Törökország). Az eredmény is ugyanaz, mint máshol. "A hatóságok könnygáz és gumilövedék bevetésével igyekeztek felszámolni a békés tüntetéseket, de a rendőri intézkedésekre válaszul a tömeg csak gyarapodott, és az elégedetlenségi hullám 'más társadalmi kérdésekre' is kiterjedt."

Aztán Sao Paoloban is "elvadult" a helyzet. "Este ismét legkevesebb tízezren vonultak a polgármesteri hivatal elé, ahol a megmozdulás megint zavargásokba torkollott.Többen ostrom alá vették a hivatalt, és megpróbáltak behatolni az épületbe. A rendőrség könnygáz bevetésével válaszolt. A zavargás résztvevői felgyúj tották a TV Record televízió közvetítő kocsiját..." A rendőrség itt is kitesz tehát magáért. Sőt legújabban a hadsereg bevetése került szóba, hogy "kontrollálni" lehessen az eseményeket. Hát persze...

Az események lényegét a tüntetők egy csoportjának Dilma Fousseff asszonyhoz intézett 
petíciója és az ahhoz fűzött kommmentár teszi számunkra érthetővé.  "Elnök Asszony, ugyanannyi idősek vagyunk mi most, mint amennyi Ön volt, mikor utcára vonult, hogy megvédje azt a Brazíliát, amelyben hitt. Most itt vagyunk az utcákon, elsősorban azért jöttünk, hogy tiltakozzunk a Săo Pauló-i buszjegyá rak emelése ellen, most azonban sokkal többet akarunk: egy másik várost, egy másik országot. De félünk! [....] Itt az ideje, hogy megszólaljon, hiszen a tüntetések országossá váltak. Abban a demokrá ciában élünk, amit Ön is segített felépíteni, azért jöttünk ide [a change.org weboldalra - a szerk.], hogy aláírást gyűjtsünk ahhoz, hogy vagy a televízióban vagy a közösségi médián keresztül megvédje a békés tünte téshez való demokratikus jogunkat" - szól a petíció, majd a kommentár " Ezek mind csak elszigetelt helyi problémák, ahol az egyes országok tüntetői szimpatizálnak egymással, vagy esetleg ugyanazon globális (akár politikai, akár gazdasági) folyamatok negatív hatásainak (szinte egyidejű) lecsapódásai több helyen? Eddig úgy tűnt, hogy Brazília megfelelő válaszokat tud adni a világgazdasági recesszió kihívásaira, s Európához képest "jól állja a sarat", a sampai események - s ahogyan a fent említett többi országbeliek is - azonban elgondolkod tatóak: honnan erednek és hova visznek a kormányellenes tüntetések, s az egyes kormányok egyedül megbirkóznak ezekkel hosszú távon?

Kedves brazil peticionisták! Nem látjátok a fától az erdőt! Ti nem éltek demokráciában és nem brazil hazafiak vagytok, hanem terroristák, akikre nem kormányotok készül lecsapni, hanem a New World Order nemzetközi gyilkoló gépezete.

Számomra a tüntetés nem mint "egyedi", hanem mint általánossá váló jelenség, mint tendencia érdekes. Ha időm, lenne felvinném egy világmappára a kis lángocskákat Írországtól - Fokföldig. Ezek a kis pöttyök mindenütt csaknem egyformák, hisz a "tüntetők" is egyformák, meg a rendőrök is. Utóbbiak pláne, hisz ők egy világszabvány (New World Order) elemei. Az érdekes az, amit nem tudok ábrázolni, de lelki szemeimmel látom és láttatni próbálom, hogy egyre több pontocska jelenik meg, majd növekszik foltokká, azt az érzetet keltve, hogy a lángok elborítják az egész földgolyót. Na és mi ez? Olyan mint az avartűz. Itt ott felbukkan, beleharap az éghető anyagba, terjed, majd összefolyik. Mihez hasonlit?
Többen biztos egyből kitalálják: az Armageddonra! Hát persze. De kik riogatnak bennünket vele folyton - folyvást? Hát a "választott nép" fiai szerte a világon, főleg Izraelben és Amerikában. Sokan - sokféleképp ábrázolják. Én is találtam egy ideillő képet. Ami a "szöveges leírásokat" illeti, ezek is változatosak. Egy esszenciális
szövegecskét illesztek csupán ide, amely a fogalmat általános érvénnyel tükrözi. "
Armageddon völgye Isten és a gonosz erők végső összecsapásának a jelképévé vált. Az „Armageddon” kifejezés mindössze egy helyen, a Jelenések 16:16-ban fordul elő: 'És összegyűjtötték a földkerekség királyait arra a helyre, amelyet héberül Harmagedónnak neveznek' (Károli fordításban: Armageddon). Az Antikrisztushoz hű királyokról van itt szó, akik összegyűlnek, hogy végső csapást mérjenek Izráelre. Armageddonnál tölti ki 'Isten haragos indulata borának a poharát' (Jelenések 16:19), és szenved teljes bukást és vereséget az Antikrisztus követőivel együtt. 'Armageddon' mára általános értelmű kifejezéssé vált, amely nem kizárólag a Megiddói síkságon vívandó csatára utal, hanem a világ végére általában." Ezt nem én találtam ki, nem én írtam le; csupán idézem és értelmezni próbálom. Az Armageddon fogalma, amint látják, szorosan összekapcsolódik az Antikrisztus személyével. Ez is meg van már fogalmazva. "Eleinte a világ úgy tekint majd az Antikrisztusra, mint a várva várt politikai szupermenre, aki végre békét és gazdasági stabilitást hoz az emberi ségnek. A legtöbb ember a béke emberét és a bölcs, megnyerő vezetőt látja majd benne. 'Alattomban még az ország gazdag részeibe is behatol' és 'hízelkedéssel', azaz 'cselszövéssel', ahogy az eredeti héber 'chalaqlaqqah' szót gyakran fordítják, 'jut az országhoz' (Dániel 11:24,21). ... Az Antikrisztus és emberei most is keményen dolgoznak, hogy a világot káoszba sodorják és előkészítsék a politika színpadát a hamis megváltó bevo nulására. A gazdasági, politikai és természeti katasztrófákat kihasználva ebbe az irányba terelik az eseményeket." A magamfajta jámbor - buta gój ebbe belezavarodik és olyasmikre is gondol, hogy aki ezt mondja esetleg a zsidóságot érti alatta, hisz ezek a magatartás formák rájuk passzolnak leginkább. De nem! "Napjaink eseményei, akármilyen tragikusak és ijesztőek, mind Isten tervének részei ezekre a végső napokra, és minél hamarabb teljesednek be, annál előbb jön vissza Jézus, hogy véget vessen minden szenvedésnek, bánatnak, fájdalomnak és gonoszságnak. Akkor, de csakis akkor végre győzedel meskedik az igazság és „az Úr dicsőségének ismeretével betelik a föld, a miképen a folya mok megtöltik a tengert.” (Habakuk 2:14)" Szent Habakuk! Tudják kiről van szó? Hát Pat Robertson tiszteletes és Németh Sándor "Jézusáról"! Nem a Názáretiről, akit ők megfeszítettek és folytonosan gyaláznak, hanem az ő Jézusuk ról. Maga Szent Habakuk "valóságos személy volt: a Biblia szerint prófétaként tevékenykedett, feltehetően az i.e. 7. században. Habakuk könyve az Ótestamentum részét képezi."

Az Armageddon forgatókönyvek valahogy úgy van megírva, hogy a világégést csak a választott nép fiai, pontosabban e nép pénzügyi elitja úszhatja meg. Sok ilyen szcenárió létezik. Szokás szerint csak egyből  idézek, sajnos kissé bővebben a szokottál.

"Gazdasági Armageddon: A Goldman Sachs elindított valamit? Az alábbi cikk az igazi vihar kitörése felé vezető egyik lehetséges forgatókönyvet feszegeti, ami előkészítheti az Antikrisztus megjelenését a világ színpadán. 'Ura lesz minden arany és ezüst kincsnek…' – Dániel 11:43 (Jakab királyi bibliafordítás)

Bár legtöbbünk számára nem állnak rendelkezésre benn fentes információk, mégis sok olyan árulkodó jelet láthatunk, amelyek figyelmeztetésül szolgálnak az összeomlás időzítését illetően. Az összeomlás inkább bizonyos eseményektől függ, nem valószínű, hogy bármilyen dátumhoz lenne köthető.

Hamarosan egyre több készpénzfelvételi korlátozást fogunk tapasztalni a már meglévők mellett. Valószínűleg MF Global jellegű eseményekből sem lesz hiány. A „hivatalos” jelzálog csalások megszaporodása sem lenne meglepő, hiszen a globalisták nyilván megpróbálnak minél több pénzt megsze rezni maguknak a nemzetgazdaságok bedöntése előtt.

A nyugdíjalapok elleni támadások is intenzívebbé válhatnak.

Eközben a FED folytatja a bajbajutott ingatlanok felvásárlását a havi (!) 40 milliárd frissen nyomtatott (értéktelen) dollár segítségével.

A legjobb előrejelző azonban a világ aranypiacának sarokba szorítása lehet. Miután megszerezték az arany feletti rendelkezést, elindulhat a visszaszámlálás a gazdasági Armageddonig, amely során a világ valutái egy gyors hiperinflációt követően összeomlanak. Onnantól kezdve az emberiség ki lesz szolgáltatva az életet semmilyen formában nem tisztelő globalisták kénye kedvének.

A pénzpiacokon az arany és ezüst árfolyamának soha nem látott mértékű, mesterséges csökkentését láthatjuk. A múlt héten az elmúlt 30 év legnagyobb, 48 óra alatt bekövetkezett esését regisztrálták.

Az ezüst ára is jelentősen esett hétfőn, a piacokat pedig a pánikeladások jellemezték, mivel a befektetők és pénzintézetek fejvesztve próbáltak megszabadulni nemesfém befektetéseiktől. A piacon egyértelműen a tömeges manipuláció jelei mutatkoznak. Ennek legjobb bizonyítéka, hogy a manipuláció egyenesen a 'Goldman Sachs-tól indult, amikor short COMEX arany pozíciót 1 tanácsolt ügyfeleinek. Ez ugyanaz a Goldman Sachs, amelyik shortolta részvényeit 2001. szeptember 11-én. Ugyanaz a Goldman Sachs, amelyik put opciót 2 tett Transocean részvé nyeire az Mexikói-öbölben történt olajfúró felrobbanásának reggelén. Ugyanaz a Goldman Sachs, amelyik shortolta ingatlanpiaci részvényeit éppen az ingatlan piaci lufi kidurranása előtt.

Tulajdonképpen, amikor a Goldman Sachs bármilyen short ügyletet indít, oda kell figyelni, most pedig pontosan ez történik.

A régimódi kereskedelem és barterezés mellett milyen valuta maradna meg, ha a dollár és az euró netán holnap összeomlana? A válasz egyszerű: elsősorban az arany, másodsorban pedig az ezüst. Tegyük fel magunknak a kérdést: Ha tudnánk, hogy a világ papírpénzei összeomlanak, mit tennénk a hatalom helyében? A legkézenfekvőbb válasz, az arany és ezüst árának csökkentése lenne, hogy minél többet felvásárolhassanak belőle. A Goldman hírhedt shortolási stratégiájának köszönhetően pedig megteheti ezt.

Mit tesznek majd az emberek, ha a kiborul a bili? Mit tesznek, ha már nem tudják kivenni pénzüket a bankból? Amikor a nyugdíjak kifizetését felfüggesztik vagy a nyugdíjszámlák eltűnnek? Valószínűleg az utcára mennek.

Mit tesznek majd, amikor valamiféle megtorlást követelnek? Persze lehet, hogy nem számít, mit tennének, mert 2,2 milliárd lőszerrel és legalább 2700 páncélozott járművel találják majd szemben magukat.

Az elmúlt hónapok megrendezett lövöldözései és „terrortámadásai” is értelmet nyernek. A lefegyverzett tömegeket könnyebb engedelmességre bírni, hogy a globalisták háborítatlanul folytathassák tervük kivitelezését, miközben még a nyilvánosság figyelmét is elterelhetik velük a fontos kérdésekről. Egyre több ilyen esetet láthatunk majd a közeljövőben, amelyek mind a fegyverelkobzások felgyorsulásához és végül a szükségállapothoz vezetnek."

A világot (!) pedig átszövi a FEMA típusú koncenrációs táborok rendszere: a szuper gulag szigetcsoport... Ezt készítik elő a Bilderberg csoport machinációi. Legutóbb június 6. és 9. között az angliai Herfordshire-ben, zárt ajtók mögött konferenciáztak. Tőlünk senki sem volt hivatalos. "Hazánk fia" Paul Lendvai, ugyan nem volt ott, de mivel korábban többször résztvett ilyen konferencián kijelentette tudomása szerint ott nem döntenek a világ sorsáról. Nos a Zsidó liberalizmus még nem tudta elérni, hogy az embereket ne csak azért büntessék, amit tagadnak (holoka uszt), hanem azért is amit hisznek - elhisznek.

Nos sokan "hiszik" hogy vannak, voltak, lesznek vérgyilkosságok. Létezik a világ leigázására irányuló zsidó össze esküvés és hogy ennek egyik dokumentuma a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyve. Hiszik, hogy Goldman Sachs úr ennek a viágösszesküvésnek az egyik ágense. Hiszik, hogy a Bilderberg Csoport is e terven munkálkodik.

De nem ez a lényeg, hanem az, hogy mit tesz az emberiség daját balsorsa ellen. Egy lehetőség van. A hódítóval szemben a saját módszereivel, ill. eszközeivel kell felvenni a küzdelmet. Megsemmisítő preciziós csapásokat kell mérni a létesítményeikre! Ez ma már elképzelhető, holnap megvalósítható lesz.

Ja' és a kis Kósa? A debreceni Kheopszra is sor kerül.

2013.06.22

Sz. Gy.

 


Beláttam, célszerü a honlap interaktiv jellegét biztositanom. A hozzászólók becenévvel (nickname) azonosítsák önnmagukat és jelöljék meg, melyik íráshoz szólnak hozzá. Szerkesztő 

 

Sor

Dátum

Név

Hozzászólás