A.B.F.R.A!

Előrehozott Húsvét.

Kegyes szokás az elhalt síremlékére az A.B.F.R.A feliratot vésetni, vagy pingáltatni. A felirat annyit tesz: "A Boldog Feltámadás Reménye Alatt". Persze nem biztos, hogy ez bejön. Ártani biztos nem árt. Ami az ünnepnap mozgatását illeti: ha Joshua megállíthatta a napot, én miért ne ünnepelhetném hamarabb a saját húsvétomat. [Locsolkodni persze naptár szerint megyek, nehogy hülyének nézzenek.] Ezt szimbolizálja, hogy a bal felső képet úgy alakitottam, hogy a koszorú közepén húsvéti tojások mosolyognak ...  jelképezve az elmúlást és a feltámadást.

Amikor elhatároztam, hogy eltemetem a Commentet, ez a felirat nem jutott eszembe. Csupán az "Emléklapon" helyeztem el egy kis lila koszorút. Sajátmagamat nem akartam elásni. Új Honlapot nyitottam "Ellenállás" néven. A koszorú-képről az új Honlapra ugrási lehetőség volt [mint most a baloldali képről ...]. Ezt a kedves olvasók vagy nem vették észre, vagy nem akartak ugrani. Van ilyen.

Én mindenesetre biztos voltam a dolgomban. Az új honlap metafájljába beírtam egy csomó kulcsszót és vártam, hogy egy szép napon a kitünő Goooogle keresóben megjelenik az alábbi felirat: "Ellenállás - Szeszák Gyula új Honlapja". Hát nem jelent meg, azóta se'. Az egyébként nyilván apolitikus keresőrobotoknak, úgy látszik, büdös volt valami és még ma is az. Sebaj egye   [őket a] fene. A Honlappal együtt a számlálót is leállítottam. De mivel a Google Analitycs segitségével monitorozni tudom a honlapot néha - óh hiuságok hiúsága - odapislantottam és láttam, hogy egy hónap alatt 2 azaz kettő látogatóm volt. Ez azt jelenti, hogy tökéletesen félreértettem a saját Honlapomat. Arra gondoltam, hogy a cybertérben keringő bájtoknak maradt valami közük a Gutenberg galaxishoz. Azaz, ha egy papírkönyvet megvesz valaki és elolvassa, nem felejti el rögtön. Nem is dobja ki. Polcra teszi. Aztán ha néha eszébe jut valami, újra előveszi és beleolvas.

Nos, a helyzet az, hogy van ugyan valami hasonlóság, de nem a Cyber és a Gutenberg galaxis egésze között. Arra gondolok, hogy pl. a BLIKK [egyes számai] hasonlitanak legjobban az elektronikus olvasnivalóhoz. Ezt a lapot, és hasonszőrű társait, legfeljebb ha a nyudíjasok olvassák ki és teszik polcra. Számukra már az is újdonság erejével hat, ha később újraolvasnak egy - egy számot. Hja a sclerosisnak is vannak előnyei, Nem kell "habzsolni" az újságokat, könyveket, hisz méregdrágák.

Az átlagpolgár csat átforgatja a "bulvárt". Esetleg csak egy két címet, vagy képet néz meg, majd kihajítja és elfelejti az egészet.

Ez van!

Mostmár csak arra kell magyarázattal szolgálnom, mi a fenének írsogálok Honlapokat egyáltalán?

Kényszerből, instállom alássan, kényszerből! Mentségemre szolgáljon - le is írtam - hogy a post commentnek mint műfajnak leáldozott a napja. Már nincsenek tanulságos históriák, amelyek fölött kívánatos, ill. érdemes lenne elmélkedni. A gyilkosság mindennapos, ergo: nem szenzáció. A csalás, sikkasztás,lopás - akár milliárdos tételben is - dettó. Mentségemre szolgáljon, hogy ezt beláttam és zokszó nélkül átváltottam egy egészen másfajta műfajra.

Persze egy ilyesfajta átállás cseppet sem könnyű. Észrevettem, mondták is, hogy az új Honlapon közzétett írások nagyon hasonlitanak a Commenten megjelentetett írásokra. Hát persze! A tehetetlenségi nyomaték egy darabig irányban tartja a hajót, jóllehet a kormányt rég elfordította.

Viszont, úgy gondolom, naponta történik valami, ami igényli a publicitást, ill. a "méltató" publicisztikát. Erre esetleg jó lesz a Comment, ha végleg ki nem esett az olvasói pixisből.

Az ellenállás témái - isten bizony - végülis más jellegűek lesznek. Csak még át kell gondolnom és meg kell formálnom, amit fel akarok lőni ...

Abban reménykedem, persze csak pianoban, hogy a két Honlap - együtthatásában - végülis egy nagyon szerény választékot kinál olyanoknak, akiket a hírelemzések érdekelnek, ill. azoknak akik "próféciák" iránt is fogékonyak.

Ez utóbbiaknak ad teret az "Ellenállás".

Még valamit. Van egy ügyvédi Honlapom is. Ezt távol tartom a politikától. De! Politizálásnak minősül, ha az ember megtörtént eseteket ír le, ill. elemez? Nem is lehetne politikai megkülönböztetéseket tenni, hiszen a politikusok mindíg - mindenütt lopnak.

A Honlap "szerkesztés alatt" áll. Mindenki csak saját kockázatára látogathatja. Mellékhatásoktól viszont nem kell tartani.

[A kép úgyszintén ugrólink az ügyvédi Honlapra.]

Hát, innen folytatom.

2008.02.25

Sz. Gy.