A bolygó felcsúti. Kormány Viktor megint Moszkvában  

Eredmény? Hazaengedték!

Feldobott a Google! Tudják mivel? Az "Orbán Moszkvában" keresőszavakra 0,19 másodperc alatt 728.000 (!) találatot adott. Köztük A vendégház lakója - Orbán Moszkvaban  c. írásom a második (!) lapon volt olvasható, amikor az oldalt képformátumban kivágtam. Mire a cikk írásába fogtam a számláló a 761.000 számra ugrott. Irásom pedig a harmadik oldalra csúszott vissza. Így is meg vagyok magammal elégedve. Lehet, hogy a nyolcvan évnél idősebb nyugdíjas vidéki ügyvédek kategóriájában én vagyok a legjobb "Orbán szakértő"? Hát éppen lehet, de azért szóljanak hozzá... 

Nyilván lehetne véleményem a legutóbbi moszkvai látogatásról is, de arra vártam, hogy valamit mon danak róla akik ott voltak. De nem. Putyin úgy hallgat mint a Szfinksz, Orbán pedig mint Kuka a törpe. A két hallgatás viszont nem egyforma. Moszkvában tán nem is tudják, hogy valaki náluk járt, itthon viszont egyre fülrepesztőbb - a csönd... Leginkább persze az ellenzék jóvoltából, hisz ennél ízletesebb gumicsont aligha akad manapság a homokozóban.  Ebben az informatikai ex-lex helyzetben ugyan mit csinálhat egy unatkozó nyugdíjas? Hát csak azt amit eddig: a tények apró mozaikjaiből próbál jövőképet alkotni. Nem túl szerény törekvés. Ám ha mentségként magam elé tartom eddigi "Orbán írásaimat" és mult tidőbe teszem "próféciáimat", amelyek megirásuk idején még jövő időben voltak írva, talán elnézőek lesznek hozzám (?). Szemezgessünk hát! [A cikkek (blogok) a képre, vagy a címre kattintva érhetők el.] A saját akkori szövegeim zöld, az idegen idézetek kék a mostani megjegyzéseim pedig bordó betükkel vannak írva.

 

                                                       
                                                            2008.08.14 - Neokohn
A grúziai fegyveres incidens kapcsán Orbán a következőket nyilatkozta.
"A puszta tények szerint idegen csapatok állomásoznak egy másik ország területén, szétlõnek városokat, és ártatlan civilek halnak meg. ... Ezért egyértelmûen és erõteljesen ki kell nyilvánítani, hogy az Amerikával együttmûködõ (!) Európának igenis van felelõssége, és vannak eszközei (!), amelyeket ilyen történelmi pillanatban, józanul és okosan, használni kell.
Oroszország budapesti nagykövete, Igor Szergejevics Szavolszkij úr [elvtárs] erre azt találta mondani, egy televiziós interjú keretében, hogy Orbán Viktor legutóbbi oroszellenes kirohanása egy amerikai ihletésű 'neokon reakció', amely belőle undort vált ki. Ami engem illet, amondó voltam:  ha bárhol - bármikor hallotta valaki, hogy Orbán hasonló szellemben nyilatkozott az Irak és Afganisztán elleni amerikai, vagy a Palesztina és Libanon elleni izraeli agresszióról, adja meg a hozzáférést és küldjön egy csekket, amin a tiszteletdíjat postázhatom. Nem volt pályázó. Megmaradt a pénzem.
 

 

                                 2009.01.24 - Tűzveszély! Az első magyar Olaj Svejk
Gyurcsány,szikár termetével, aszketikus alkatával, elegáns öltönyében, beleillik a Kreml millőjébe. De most megjelent a placcon a magyar vidék jellegzetes alakja. Alacsony, pocakja domborodik, tokája növekszik, nincs olyan öltöny amiben valahogy kinézne, stb. Hogy mutatna ez a fazon a Kreml velencei tükreiben? Brr! Dehát itt van, nyomakodik. Már hogyne tenné, hisz drótjait a másik olajlobby rángatja, amely kontrázik Oroszországnak, kontrázik Putyinnak és Európát más csőrendszerből óhajtaná táplálni, emberbarátságból, mivel az orosz olaj és gázellátás, úgymond, "bizonytalan". "Orbán  ,Magyarország, a leggyengébb energialáncszem? - címmel cikket jelentett meg az European Voice című hetilapban [...] Úgy vélte, azzal, hogy szabad utat engedett a Kék Áramlat beruházásnak, Magyarország nem csupán pofont adott az Európai Unió kifejlődőben lévő közös energiapolitikájának, hanem lökést adott az európai energiapiac átvételére irányuló orosz kísérleteknek". Akkor még, mint az elvetélt Nabucco projekt vigéce, így látta - láttatta a dolgokat.

 

                                 2009.11.21 - Rapport? Törpe a medvebarlangban...
Orbán Viktor szombaton részt vesz az Egységes Oroszország párt szentpétervári kongresszusán. A Fidesz elnökét az orosz parlament (állami duma) elnöke, az Egységes Oroszország párt legfelsőbb tanácsának elnöke hívta meg a kongresszusra, amelyen részt vesz több nagy európai néppárt delegációja is . Ez lesz tehát "holnap". És mi lesz holnapután? Utólag értékelhető, mennyire voltam képes megsaccolni bizonyos eseményeket. Ez adja a [pimasz] bátorságot ahhoz, hogy újból előre kalandozzak néhány hónapnyira. Magyarország zsidó elözönlése mérséklődni fog, a "bevándorlási kedv" várható lanyhulása folytán... A betelepült fegyveres zsidó terrorszervezetek fokozottan reflektorfénybe, majd ellenörzés alá kerülnek és nem lesz módjuk pl. rendőrruhába bújni a "közállapotok normalizálása" ürügyén. A "liberális értelmiségi elit" [amely a történelem bizonysága szerint könnyedén cseréli az írótollat hóhérkötélre, majd a körömtépő fogóra, stb.] az eddiginél határozottabb elutasításra számíthat és közülük a legvisszataszítóbbak jelenlegi ideiglenes "hazájukat" véglegesnek tekintik majd... Hozzak fel példákat? Talán ha valaki kiváncsi lesz rájuk...

 

                        2010.09.18 - Soros legjobb magyar tanitványa. Orbán Bakuban
Lássuk mit művel a fülkeforradalmár a világpolitika legingoványosabb területén az olajpolitikában? A jelek  szerint a GUAM [Grouping of Georgia, Ukraine, Azerbaijan, and Moldova] bohócaival óhajt fogózni. Tizenkétmillióért bérelt repülőgépre pattan, hipp - hopp Bakuban terem és ott aláírja az "olajszerződést". Az Oroszvilag.hu így írt erről . Orbán Viktor azzal a céllal érkezett Azerbajdzsánba, hogy megállapodás születik egy, Azerbajdzsánból Grúzián, majd a Fekete-tengeren át Romániába (Grúzia és Románia között tankerek szállítanák a cseppfolyós gázt) haladó útvonalról  (AGRI -projekt), amelyhez Magyarország is csatla kozna, enyhítve az orosz gázimport függőségét."  Erről már akkor tudni lehetett, hogy totál hülyeség. Nem is lett belőle semmi. Azazhogy mégis... Kiadtunk egy baltás gyilkost Azerbajdzsánnak. És mit kaptunk érte?

 

                                    

                                   2010.12.02 - A vendégház lakója. Orbán Moszkvában
A magas (!) vendéget Putyin az orosz kormány vendégházában (!?) fogadta. A tárgyalás témáit, hangnemét nem ismerjük. Az eredmény "dácsaszintű" volt. Azaz nyilván megették - megitták ami erre volt szánva, átadták az ajándékokat, de szemmel láthatóan nem állapodtak meg egyetlen lényeges kérdésben sem. Orbán Moszkvában nem tartott sehol, semmiféle előadást. Elmaradt a sajtótájékoztató is. Orbán csak viszafelé jövet Varsóban nyilatkozott arról, hogy ... magyar - lengyel két jóbarát,együttesen tesznek csodát - mint az EU társelnökei. A helyzet most a következő. Rendezetlen maradt az orosz - magyar gazdasági és politikai viszonyrendszer. A helyzet tehát cikis - több okból. A mostani látogatás kapcsán "dèja vu" érzésem támadt. Hamar rájöttem, ez a korábbi látogatás jutott eszembe...


 

                 2011.05.27 - Orbán bevásárol. Ruszofóbia, vagy még rosszabb?
Orbán nem nyugszik. Izgága, vagy mozgatják? Latolgassunk! "Felesleges, felelőtlen, 'a bűncselekmény határait súroló, ész nélküli pénzkidobás' – így kommentálta kedden este az MSZP, hogy a kormány megállapodott az orosz Szurgutnyeftegazzal: 1,88 milliárd euróért, azaz bő 500 milliárd forintért a magyar állam  megveszi az oroszok 21,2 százalékos Mol-részvénycsomagját." Amit Orbán a gázzal és az olajjal idétlenkedik, egy nemzetközi [amerikai - izraeli] stratégia része. E stratégiát úgy hívják, hogy Oroszország visszaszorítása, kiszorítása Európából. Ez azért illuzórikus, mert Nyugateurópa nem működhet az orosz gáz és olaj nélkűl. A függőséget és a feszültséget tovább fokozza az oroszok Északi áramlat [Северный поток] elnevezésű vezeték építési terve. Ennek ellenlábasa a Nyugat kalandor terve a "Nabucco" projekt. Mi sem természete sebb, hogy hősünk ez utóbbi elképzelés mellett vigéckedik. ... Csak az egészen hülyék vélekedhetnek úgy, hogy Orbán megfogta Putyin ultiját. ... Ő persze nem így gondolta. Ekkortájt böffentette a szlogent, hogy " Magyarország nem válhat a Gazprom "legvidámabb barakkjává". Persze ezzel is melléfo gott, szokása szerint. Orbánnak máshol, másképp kellett vigasztalódást keresnie "húzd rá cigány csakazértis, ha mindjárt az ingemért is" alapon. Meg is tette úgy, hogy Putyin vonójába húzta a vésztartalékra szánt stexet, azaz az ötszáz milliárdot...

 

2011.09.10 - Készül a harapófogó! Mi lesz veled "Olaj - Svejk"?

"Tegnap (2011.09.06) Putyin orosz miniszterelnök megnyitotta Moszkvában az 'Északi Áramlat' csapját. Az 1200 kilométer hosszú vezeték Viborgtól a németországi Greifswaldig szállít évente olyan hatalmas mennyiségű földgázt, amely 11 atomerőmű teljesítményével egyenlő. A földgázvezeték elkerüli Ukrajnát és Lengyelországot..." A kérdés geopolitikai lényege viszonylag tömören kifejthető. Amerika és Izrael (írhatnám persze fordítva is...) az európai térség fölötti uralmát bábállamok cinkossága révén (is) igyekszik biztosítani. Ilyen bábállamok Lengyelország, Magyarország és Ukrajna. E terv lényege Oroszország beszorítása "földrajzi börtönébe" a szó politikai, katonai és gazdasági értelmében egyaránt. E terv egyik csahosa a kicsi Magyarország kicsi Orbánja. ... A három csóró országnak ... semmi sem drága, hisz itt a kormányzatok szemrebbenés nélkül kiszolgálják az idegen érdekeket, tekintet nélkül azokra a károkra, amelyeket országaiknak, népeiknek okoznak. ... E vezeték egy harapófogó egyik szára. Épül és - gondolom - hasonlóan rekordidő alatt felépűl a harapófogó másik szára a Déli Áramlat vezetékrendszere is. Így Amerika és Izrael csatlósállamai: Legyelország Ukrajna és Magyarország meg lesznek fosztva attól a lehetőségtől, hogy beleköpjenek Oroszország levesébe. Vagy, mondjuk inkább úgy: a "Putyini Oroszország" levesébe.

 Ezek után lássuk a medvét!

Abban mindenki egyetért, hogy Orbánt hívták (!) Moszkvába, nem ő kérezkedett. De miért hívták és mivel engedték  el?
A számtalan ezzel kapcsolatos híradás közül Gyurcsány értékelését emelném ki, aki jól ismeri a moszkvai dörgést és nem egészen "savanyú a szőlő" alapon
nyilatkozott a Népszavának..
"Az, hogy Putyin csak egy rövid udvariassági látogatásra fogadta Orbán Viktort, egyértelműen azt üzeni, hogy egyelőre nem fogadta el tárgyalófélnek, hanem büntetőpadon tartja. Amikor én tárgyaltam Putyinnal – akár itthon, akár kint –, az 3-4 órán át tartó tárgyalásokat jelentett közös étkezéssel, sajtótájékoztatóval. ... Putyin látványosan nem foglalkozott Orbánnal, és ezt erősíti, hogy az orosz sajtóban egyetlen hír sem jelent meg a magyar miniszterelnök moszkvai látogatásáról. Egy orosz, Kreml-közeli portálon tegnap megjelent egy értékelés, de abban semmilyen olyan érdemi megállapítás nincs, ami elbizonytalanítana az elmondottakban."

Ami azonban a "
büntetőpadot" illeti, Gyurcsány alighanem képzavarban van. A büntetőpad a sporttal kapcsolatos fogalom, ill. intézmény amit néhány sportágban már bevezettek és most akarnak a futballban is alkalmazni, az esetben ha, "egy játékos sárga lapot érő szabálytalanságot követ el, akkor 10 percig le kell mennie a pályáról és csak a büntetés letöltése után térhet vissza oda." Az eltérés az, hogy Putyin (jövőbeli) pályáján Orbánnak nem lesz játékjoga, sőt a nézőtérről sem lesz módja bekiabálni, ahogy többször megtette ellenzéki politikusként és kormányfőként egyaránt. [Szeretném én látni Putyin agyát és az FSZB Orbán dossziéját, hány piros lap van benne...] Putyin likvidálni fogja Orbánt vagy fizikailag, vagy csupán politikailag. Politikai értelemben tulajdonképp máris hulla. Ha nem csak pillanatnyi őt magát, hanem tenyérvonalát is szemügyre venné a családban valamelyik cigányasszony rögtön megmondaná: áj - váj' Győzőke (Győzike), báj' van...

Már sokszor leírtam (más tárgyu cikkekben is), hogy Oroszországnak Európával ugyanúgy élettér tervei vannak, mint Izraelnek, Amerikának, Kínának, vagy akár a muszlim világnak. Európa jelenleg Izrael és Amerika befolyási övezetének, számít, ahol a zsidóság új életterét alakítgatják, különös tekintettel Magyarországra. Ennek az alattomos agressziónak számtalan jele, sőt bizonyítéka van. Ám a magyar birka szemére már hályogot vont az egyház és saját rohadt értelmisé ge. A helyzet mégsem reménytelen.

Ahogy a harapófogó alsó pofája (a Déli Áramlat) is kiépül, nyomban érzékelhetővé válnak az orosz expanziós törekvé sek: a gazdasági és a politikai (!) expanzió. Az orosz tankhadosztályok ismételt bevetésére aligha lesz szükség. A máris megindult a zsidó - amerikai gazdasági, politikai expanzió viszont rövidesen találkozni fog az orosz expanzióval.

Ez utóbbi, amennyire tudja, másolni fogja az előbbi módszereit, ám valószinüleg új elemekkel is bővíti majd eszköztá rát, amire szükség is lesz, hisz a fellazítás hagyományos segéderői: a zsidóság, az egyház és a nyálas értelmiség már elkötelezte magát - a másik oldalon. A "keleti politika" társadalmi bázisa tehát csak az a társadalmi elem lehet, amely világszerte lázad a zsidókapitalizmus ellen: a (joggal) elégedetlen tömeg. Az ám, de mi is az hogy
" tömeg"? József Attila vasba öltöző munkásosztálya (proletariátusa) ma már nem létezik.

Viszont... Viszont proletarizálódik (pauperizálódik) a magyarság úgy bő hetven százaléka. Nincsenek ezzel másképp a népek széles e világon. Ez ma a "tömeg".

A zsidókapitalizmus is új elnevezést talált az általa kifosztott tönkretett embermilliárdoknak . Őket ma úgy hívják:
"terroristák", elégedetlenségüket pedig "terrorizmusnak" mondják. Ök manapság a Hamász harcosai a gázai övezet ben, a Hezbollah fegyveresei Libanonban. Az iráni gárda tagjai, otthon és Sziriában. A sziriai katonák, akik az amerikai, angol, francia bérgyilkosokat gyilkolják. Ezek az amerikai †Timothy McVeigh bajtársai, akik sorban állnak a fegyverbol tok előtt, hogy védekezhessenek, ha elkezdődik a nagy leszámolás.

Ezek ellen szervezkedik a zsidó hatalom. Számukra építik a koncentrációs megsemisítő táborokat (FEMA). Őket kinoz zák a CIA illegális börtöneiben. Őket gyilkolják világszerte (és nem sokára Amerika fölött is) az amerikai izraeli drónok, vadászgépek és helikopterek. Csakhogy ez a tömeg szemünk láttára "vasba öltözik" és... "vérrel vassal tanítja zsarno kát". Máris száz helyen lángol a világ.

Nálunk még nem lobognak a lángok, de mélyen el kell gondolkodnunk azon, hogy számunkra a kóser (sakter) vágóhíd csendje, vagy a molotov koktélok lobbanása kínál e vonzóbb perspektívát...

De talán nem is kell mindjárt ezekben a baljós alternatívákban gondolkodnunk.

Nálunk nincsenek "terroristák", de potenciális terrorista minden megnyomorított - megszomorított - így vagy úgy megalázott, vérig bosszantott ember. Ezek pedig lehetnek vagy hétmillióan. Ha összefognának elfujhatnák a büzlő trágyadombot, amelyet "demokráciának" neveznek a cinikus rabtartók.

Dehát a magyar sohasem tudott (akart) igazándiból összefogni. Csak a láng (szalmaláng) volt képes ideig - óráig össze forrasztani, hogy utána évtizedekig nyögje a megtorlásokat. A "turáni átok" régen egy fantom volt, mára egy jól kigon dolt rendszer lett. Tömegbázisát - kérem, most fogózzanak meg - a "nemzeti" pártocskák, szektácskák és mozgal macskák, egyesületecskék, stb. képezik. Foglalkoztam már ezzel a témával és anyaggyüjtés közben leltem egy listára [origo], amely 166 (!) bejegyzett pártot tartalmaz. [Vajon hány mozgalom, egyesület létezik?] A Kuruc Info később azt állította hogy a bejegyzett pártok száma csökkent, de erre nem szivesen vennék mérget. A hozzáférhető - nem friss és nem is pontos - adatok szerint Izraelben mindössze hat párt [Gíl, Kádimá, Likúd, Munkapárt, Kommunistapárt, Mapai] van. Ez a szám nagyságrendben biztos jó és egy pontosabb lista se, tartalmazna 166 pártot... A szektákból  is leltem valami tizenhatot, de az oldal elavult. [A Hit Gyülekezete, amely maholnap vezető egyházzá avanzsál, még szektaként szerepel rajta...]

E szervezetek tekintetében nem a nevük (elnevezésük), nem is a számuk érdekes, hanem keletkezésük, müködésük és megszünésük lélektani (csoportlélektani) vonatkozásai. Mivel pártból van a legtöbb, e helyen csak velük foglalkozom.

Elgondolkodott e már valaki azon, milyen fazonok adják ezeknek a szervezeteknek a vezetését, tagságát? Lehetne egy olyan felmérést végezni, mennyi a legnagyobb, legkisebb és az átlagos IQ érték? Tudom, nem lehet. De a közlemények alapján aránylag jó megközelitéssel lehet saccolni. Nyakamba a rozsdás bökőt, ha az átlag nem jóval alacsonyabb a "nemzeti" átlagnál. Persze ki tagadhatná, hogy a nép- és pártvezérek között akadhatnak okos, netán zseniális emberek is. Nos különítsük el ezeket - gondolatban - egy vizsgálati alcsoportba és vizsgáljuk őket mentálisan. Azaz állapítsuk meg a cezaromániások, a szimpla mániások, egocentrikusok, narcisztikusok, hipochonderek, stb. stb. arányát. [Vannak erre már megfelelő módszerek. ] Elegendő azonban egy szimpla "wikidézet" is. "A személyiségeket két csoportba sorolhatjuk. Van két extrovertált: a szangvinikus és a kolerikus. Ők az energiájukat kifelé hasznosítják azáltal, hogy tevékenységekre vagy emberekre fektetik a hangsúlyt. Az a céljuk, hogy megváltoztassák a világot. A másik két típust introvertáltnak hívjuk. Ők a melankolikus és a flegmatikus vérmérsékletűek. Ez a kettő az energiát befelé hasznosítja, gondolkodásra, elmélkedésre. Az extrovertáltakkal szemben az a céljuk, hogy megértsék a világot".
Mi jönne ki egy ilyen felmérésből? A közösségi létezéshez abszolute alkalmatlan egyedek abszolut tulsúlya. Van erre utaló bizonyíték? Hát már hogyne volna! Ezeknek a "csomócskáknak" a belső kohéziója a nullához közelítő érték. Ha a gyermekmesék képalkotási módszeréhez folyamodunk sok kis kakaskát látunk, amelyek (akik?) dombocskát keresnek, vagy kaparnak maguk alá, hogy kukorékolhassanak róla. Nonszensz!


A politikai hatalom viszonya az ellenzéki pártokhoz sokféle lehet. A természetes megoldás, az üldözés, nem demokrati kus és nem is feltétlenül Van jobb megoldás is. Ennek lényege a a pártok "kóros burjánzásának" elősegí tése. Az egymás tyúkszemén taposó kis pártok csak önmaguk gyengítésére képesek, a hataloméra nem. Együtthatásuk a tömegek irányába a "csalódási effektus" kiváltása. Ennek eredménye a politikától megcsö mörlött, fásult embermassza, a "magányos tömeg". Ezt rég felfedezték. Azaz egy fenét fedezték fel, előállították! Olvassa csak el akit érdekel David Riesman: A magányos tömeg - The Lonely Crowd  c. könyvét, vagy legalább annak recenzióját. A lényeg, hogy akit megfosztottak a hittől mindent elhisz amit elébe öntenek mint disznónak a moslékot. Az ilyen magányos tömegember énközpontúvá válik. Testi "örö mök" rabjává lesz. Vevője minden károsnak amit a kapitalizmus szállit a kábítószertől a gyerek-prostituált ig. Mint "fogyasztó" elfogyasztja - degenerálja - önmagát és utódait is.

A kapitalizmus jóvoltából azonban a proletár immár nem csak az ipari rabszolgákból és a mezőgazdasági cselédekből áll, hanem a "néptöbbségből". Széles spektrum ez a tudósoktól az emberi lét alatti lényekig. Ezeket kell megszólí tani, megnyerni és megmozdítani. Mi kell ehhez? Garancia! Garancia az üresjáratokkal, a csalódásokkal, a fásultsággal szem ben.

Létezik ilyen garancia? Hát' mindenesetre már létezett. Hitler váltóját a németek beváltották és kitartottak mellette a berlini bunkerig. Ma már más pennával írunk, de a jótállás mindennek az alapja. Aki tehát Európában és a Kárpátmeden cében "kaszálni" akar, annak gondoskodnia kell a földről és - kiterjesztett értelemben - föld népéről. Ebbe be kell fektetnie? Van ilyen befektető? Oroszország lenne ez a befektető? Nem tudjuk! Ez akkor derül ki, ha a Szfinx megszólal, ill. megmozdul. Aki ma a magyarokkal szót akar érteni, annak "hozni" kell valamit és meg kell bennünket védenie a végrehajtóktól ha megtagadjuk a soha le nem törleszthető adósság megfizetését. [Erről akar szólni az egész írás...] Lehetséges ez? Hát persze! Több állam megtette és már jócskán túl vannak a lábadozáson!

Azt már tudjuk, hogy a felcsúti böllér megint átb.....ta a palánkon a hülye rászavazókat és falhoz állított minannyiunkat, akik nem szavaztunk rá, mert tudtuk hány pénzt ér [jóval kevesebbet harminc ezüstnél]. Brüsszelben most hirtelen, váratlan (?) kiderült, hogy ő nem magyar Robin Hood, hanem a Wall Street legkönyörtelenebb, azaz legeredményesebb adószedője - népnyúzója, Soros legjobb magyar tanítványa.


Ide kivánkozik egy idézet (ugyszólván napihír) a Hírháttérből.
1. Kizárták az egészségügyi ellátásra jogosultak köréből azt a mindkét lábára amputált asszonyt, akit László Tamás polgármester utasítására júliusban lakoltattak ki XV. kerületi önkormányzati lakásából. A Budapesti Kormányhivatal azzal indokolta döntését, hogy Nagy Lajosné (Emma néni) nem rendelkezik bejelentett lakóhellyel.
2. A FIDESZ-KDNP alkotmányt fog módosítani, hogy újra büntethetővé tegye a közterület életvitelszerű használatát.
Erről pedig ezt mondja az Írás
MÓZES II. KÖNYVE, 22. RÉSZ:
21. A jövevényen ne hatalmaskodj, és ne nyomorgasd, mert jövevények voltatok Egyiptom földjén!
22. Egy özvegyet vagy árvát se nyomorítsatok meg!
23. Ha nyomorgatod azt, és hozzám kiált, meghallgatom az ő kiáltását!
24. És felgerjed haragom, és megöllek titeket fegyverrel, és a ti feleségeitek özvegyekké lesznek, a ti fiaitok pedig árvákká!
25. Ha pénzt adsz kölcsön az én népemnek, a szegénynek, a ki veled van; ne légy hozzá olyan, mint a hitelező; ne vessetek rá uzsorát!
26. Ha zálogba veszed a te felebarátod felső ruháját: naplemente előtt visszaadd azt neki:
27. Mert egyetlen takarója, teste ruhája az: miben háljon? Bizony, ha Én Hozzám kiált, meghallgatom; mert Én irgalmas vagyok!

Más helyről vettem a következő idézetet.

Qui bene amat - bene castifiat, azaz az szeret jól, aki jól büntet. A Nagy Lajosnékat csak az szeretheti igazán, aki megbünteti a nyomorgatókat. Ez következik. Beteljesedik az rás. Nemsoká!

Helytartói uralmát meg kell dönteni. Erre a helótává züllött magyar nép önmagától már képtelen. Európa új rendjét alakítani nem tudjuk, de kísérletet tehetünk arra, hogy helyünket megtaláljuk benne. Ide tartozik, hogy "részletterveket" készitsünk a leendő új Európa modellhez. Ehhez szellemi mühelyekre van szükség mindenekelőtt. No' kezdjünk hozzá, ne várjuk a sültgalambot.

Ja' még egy üzenet: a "pártot" gőzerővel írom tovább...

2013.02.10

Sz. Gy.

 

Itt névtelenül is hozzászólhatsz! Csak egy nicknevet kell beírnod; továbbá meg kell jelölnöd, melyik cikkhez szólsz hozzá. A cikk témájától nem térhetsz el. Sértő, gúnyos, személyeskedő, vádaskodó kitételeket nem használhatsz. Ha hozzászólásod nem jelenik meg, ellenőrizd megfelel e a fenti szerény elvárásoknak... Üdv.: Szerkesztő.

Sor

Dátum

Név

Hozzászólás

1

 13.02.10

Diána

Kedves Szeszák Gyula! A témához majd később szólok hozzá. Engedje meg, egy Weöres Sándor verse után szabadon, ezt irtam:
                                                                   
Téma és Variációk 2013
Ma szép nap van, csupa liberális, futkosnak a cigányok az árokszélen, és a kormány remekül tölti az időt, még a rabkocsiból is nóta hangzik.
Ma szép válság van, csupa idő, közbeszerzéseznek az árokszélen a futkosásban és a bankok nótával töltenek mindenkit, még a narancsléből is hatalom remekel.
Ma szép adósság van, csupa mindenki, celebek az árokszélen, a kutyákra remekül csökken a nap, még a hangban is rabkocsi időz.
Ma szép kormány van, csupa futkosás, romák nótáznak telten, és mindenki szegényen remekel, az adósságból, még a napból is hatalom sugárzik.
Ma szép csökkentés van, csupa nóta, remek segélyek a hangzásban, a romákból, és rabkocsiban töltik a napot, még az idő is cenzúrázik.
Ma szép költségvetés van, csupa remek bank, futkos a rabkocsi a szegénységgel, és a kormányok hangosan sugároznak az időben, még a nap is nótázva válságozik.
Ma szép remek narancslötty van,csupa hang, futkosás az árokszéli celebek, és idős romák sugároznak a kutyákra, még mindenki a töltésen nótázik.
Ma szép adósok vannak, csupa hatalom, sugárzó liberális költségvetés, és remekül lopnak, a rabkocsiban is hangosan kormányoznak.
Ma szép idő van, csupa cigány, remek segély, éber héber a futkosásban, és narancslét tölt mindenki az árokszélen, még a zsidó is sugárban napozik.
Ma szép hatalom van, csupa töltés, csökken az adósság, a remek napban, és kutyás adósok hangzanak a futkosásban, még az idő is nótázva cenzúrázik.
Ma szép nóta van, csupa zsidó, kutyák remekelnek a töltésen, és hangosan futkosva bankozik még a nap is rabkocsiban cigányozik.
Ma szép nap van, csupa liberális, futkos az árokszélen, a költségvetéssel, és remek hatalom sugárzik az időben, még a töltésen a rabkocsiban időz a kormány, a nép hangosan nótáz.
Üdvözli, Diána

Avagy variációk egy témára. Hát ilyen verses hozzászólás még nem volt. De örülök neki, mert gazdagítja a palettát. Ha valaki még egy dalt, vagy inkább egy Orbán Oratóriumot komponálna annak is nagyon örülnék, sőt vállalkoznék némi beleéneklésre is... Weörest nem nagyon ismerem. Megköszönném  ha elküldené azt a versét, amely leginkább hasonlít a Magáéra. Várom  ám  a hozzászólását is! Sz. Gy. 

2

 13.01.11

 Zoltán

Kedves Gyula! Én azt mondom, addig örüljünk, amíg Orbán tárgyalásainak nincsenek eredményei! Egyértelmű, hogy a felcsútit meghívták. Az is nyilvánvaló, hogy miért. Mert Putyin nem hülyegyerek. Neki Európa gyengítése a célja. Az, hogy betegye a lábát nyugatra. 1.) Ugyanez volt a célja a cároknak, Sztálinnak is. Ehhez megtaláltak egy hasznos idiótát.
A történethez látni kell,hogy a magyar politika, ma már elmebetegek játszótere. És itt főleg a nemzetiekre gondolok. De mielőtt, még kérdéses lenne, én a valódi nemzetiekre gondolok.
2.) Nem az álnemzetiekre stb. Hanem azokra, akik szívvel lélekkel hülyék. Mire gondolok?
A magyar nemzeti tábor kitalált magának egy ellenségképet. Az IMF-et. Ő a gonosz megtestesítője. Akitől óvakodni kell, mint az ördögtől. De mellé Antallhoz hasonlóan azt vallják, hogy a hitelt akkor is vissza kell fizetni, ha beledöglünk. Na de mi a megoldás? A piaci finanszírozás. Dupla kamattal, mint az IMF hitele. Csakhogy ez is kevés. Na akkor találni kell valakit, akivel "lebótolhatjuk" az üzletet. Valamiért cserébe majd megveszi a mi államkötvényeinket, magyarul hitelt nyújt nekünk. És itt vannak az oroszok. Van pénzük. Adósodjunk el hát feléjük.
3.)Cseréljük le a gonosz nyugatiak (zsidók?) hitelét orosz hitelre! És röhög a nemzeti: hahahaha, jól kibasztunk a zsidókkal!... Hát persze, hogy ki. Csak arra nem gondol ez az agy nélküli csürhe, hogy mi lesz akkor, ha a magyar állam netán csődbe kerülne. Vajon kinek lesz jobb akkor tartozni? Az IMF-nek, egy banknak, ahol legfeljebb néhány tucat aktakukac lesápad, ha rájön, hogy Magyarország nem tud fizetni, vagy Oroszországnak, a világ még mindig második legerősebb hadseregével rendelkező országának? Na vajon kinek? Ki tud majd nagyobb  pofont adni Magyarországnak? És mi marad ezek után Magyarországból?
A helyzet tehát adott. Van egy pénzügyi gondokkal küzdő ország, ahol van egy úgynevezett nemzeti réteg, aki inkább odalökné az oroszoknak Magyarországot, csak hogy a vélt baromságait igazolva lássa. Anélkül, hogy egy másodpercig is előre gondolkozna. Az oroszok viszont előre gondolkodnak, és meghívták ezt a szorult helyzetbe került barmot, hogy a hosszútávú terveikhez előkészítsék a casus belli-t. Magyarország erre tökéletes terep. Mert itt nemzetieknek is annyi eszük van, mint egy tyúknak.
 4.)
Ha Oroszország felé eladósodunk, Magyarországnak vége. Ezt jobb ha megjegyzi mindenki! Oroszország egy mindenre képes maffiaállam.
5.) Hatalmas nemzeti ötlet egy - akár még méltán utált - bank helyett fuxos Gazsihoz, a helyi uzsoráshoz fordulni. A bank legfeljebb végrehajtót küld, osztja az észt, hogy hol kéne spórolni.  Fuxos Gazsi meg a szart is kiveri a delikvensből, mielőtt elásná a kert végében. Na kb. ez a különbség az IMF és Oroszország kötött.
Ideje lenne már, hogy a nemzetiek végre a fejükhöz kapjanak!
6.) Mégis mit várnak az oroszoktól? Mire ez a nagy dörgölőzés? Ez Magyarországon a nemzeti politika? Együtt kurultájozni (a kurultáj a mongolok törzsi gyűlése, többek között egy ilyen kurultájon döntöttek arról, hogy Magyarországot a földdel teszik egyenlővé Batu kán seregei) a magyarok legnagyobb gyilkosaival a törökökkel, meg a tatárokkal? Mert az olyan nemzeti? Az oroszok seggébe bújni, akik kétszer fojtották vérbe a szabadságharcunkat? 7.) Ez a nemzeti politika Magyarországon? Édes Istenem! Itt mindenki meghülyült? Mi ehhez képest a ballib politika, akik a zsidókhoz dörgölőznek ugyanígy, akik kb annyi kárt okoztak nekünk, hogy jól átverték azt a hülyét, aki kölcsönkért tőlük. De ne irtották ki fél Magyarországot, nem taposták el a forradalmainkat, nem irtották tűzzel vasal a magyart. Akkor most ki is itt a nemzeti? Mégis, mit akarunk ennyi ésszel? Mit akarunk elérni?  Néha elgondolkodom, hogy ez még egy ország, vagy már csak egy vicc. Egy rossz vicc.  8.) Üdv. Zoltán Zoltán! Válaszom.... 1.) Hát persze hogy "hódító" céljaik vannak, de mintha én is ezt írtam volna.
2.) Fogalmazásból jeles, mert az "akinek nem inge..." elv alapján rámbízod, magamra veszem e, ill. bepöccenek e...
3.) Nem tudnál róla, hogy a BRIC csoporton belül és az Eurázsiai Unióban más hitelfeltételek vannak? 4.) A jelzőket nem kedvelem... 5.) Ezt mihez viszonyitod? Amerikáról hogy vélekedsz, pláne a korlátlan drónháború meghírdetése óta? 6.) Én gyakran kapkodok a fejemhez, azért is írok azt - amit... 7.) 48' ban mintha valaki hívta volna őket (?) Én Budapesten a Wesselényi utcai albérletemben aludtam, amikor '56 nov. 4-én megszólaltak a tankágyúk a Körúton. Munkástanács titkár voltam a forradalom idején. emiatt kirugtak a munkahelyemről, lefokoztak mint ejtőernyős tisztet és eltiltottak mint ejtőernyős sportolót. Utána viszont négyszobás társasházi lakásom után 25 éven keresztül havi 622 Ft.-ot törlesztettem a szocializmusban, ami nem volt teljesen jó - ezért gondolom, elébe kell tenni a "nemzeti" szócskát. Írj máskor is! Sz. Gy.
 

3

13.02.12

      Pista bácsi

Kedves Gyula! Szeretném, ha egy kissé motivalhatnám a kedves Zoltán úr meglehetösen határozott, de a lényeget xxxxxxxx elkerülö véleményét. Az oroszok megítélésében lehet ilyen is meg olyan is, a többség nem szimpatikus, bár itt-ott emberi vonásokkal ... de ami a nagy-politikát illeti, teljesen hamis nyom, amit felvezettetek. Vegyük a "szabad ságharcok" leverését. Most, hogy már ismerjük a 48-as események háttérirodalmát, Kossuth, Szemere és a legföbb vezetés keményen szabadkömüves (az "ifjú Europai" vonulattal) kapcsolatait, közvetlen levelezésüket Marx-(!)al, a tömegeket lényegében megvezették. Paskievics marsall hadseregét már jóelöre lizingelte baj esetén a Habsburg zsidó banda, mindössze 4 és félmillió ezüstért. Ezt azért nem kellene az orosz nép orrára húzni. A második világháboruba belépö "Szojuz" 58 tagu közp. bizottságának 55 zsidó tagja volt, a maradék 3-nak, köztük a Sztálinnak is, a felesége zsidó. A tények - tények, a számok - számok. Ebbe a kategóriába esik annak megállapítása is, hány zsidót végeztetett ki Sztálin a kápói közül [Kun (Kohn) Béla, stb.] Apámék rémtörténeteket meséltek arról, hogy micsoda rettegés volt az egyszerü katonák között a zsidó politikai tisztektöl. Ezt az idöszakot a szovjet-zsidó forrásaik úgy emlegették hivalkodva, de belsö használatra, hogy az "1millió zsidó iróasztal" korszaka. '56 párhuzamosan ment az itthoni zsidók alattomos szervezésével, hogy az Ausztriából kivonulásra kényszerült ruszkikat valamiképpen itt tudják fogni Magyarországon, hogy biztonságban legyenek, ezért tudatosan felépitették az eseményeket, amit a tömeg egy csodának élt meg, bár az tele volt beépített elemekkel, hogy tudatosan szervezték, hogy utána szézúzhassanak bennünket. Mind az ellenség, mind a saját oldal tele kettös állampolgárokkal, az élen a félzsidó Nagy Imrével, aki végig a tíz nap alatt Mikojan vonalát követte. Késöbb kicsinálták, mert elsö nap nem volt hajlandó aláírni a behívó levélkét. (ezt Hegedüsnek kellett helyette ...) Végülis a 80as évekig semmi eltérés nem volt a nemzetek-fölötti vonulattól a politika részéröl - meg is nézhettük magunkat. Igaz! '56-nak lehet ilyen olvasata is.
Az oroszok gondolkodó része ne gondoljátok, hogy nem szenvedte meg ezt, náluk még sokkal mélyebben vergödtek a sokmillió kivégzett, Gulag-pusztította népükkel. A 79-80-ban, mikor a kataton-félhülyének nevezett Brezsnyev volt az elsö-titkár, egy nagyon fontos kis részletet meséltek a budapesti kágébések. A kágébé fejesei panaszkodtak, hogy amikor 45 évesen nyugdíjazzák öket, akkor visszalökik öket a nyomorba, s a zsidók gyerekei meg születési alapon öröklik az állásokat. Brezsnyev egyetlen mondattal elrendelte ennek a megszüntetését, s óriási szemita szkandal lett belöle, s a zsidók tömegesen kezdtek kivándorolni. Ekkor már a második generáció is csendben az új elvek szerint épült fel, most már a negyedik ... tehát elmentek egy egyetemre, vagy föiskolára, s a tanulmányis kgb-stöl megkapták a listát, hogy kik a legjobbak, s ezeknek ajánlatot tettek a belépésre, amit általában örömmel elfogadtak, s csendben meloztek tovább. ìgy néhány tíz év alatt egy olyan magas képzettségü csapat jött össze, akiket már nem lehetett eladni kilóra, s most mint egy "náci acél-abroncs" fogják az országukat.
(!!!) Az ugyancsak szabadkömüves Gorbacsov és Jelcin idején hatalmas szervezés indult az ország feldarabolására, kb ahogy most Kadafiéknál történt, de lassan elkezdték kézbe venni az ügyeket. Most már az ország gondolkodó része pontosan tudja, hogy ez egy patrióta (!!!) társaság, akik ügyesen lavírozva megmentették az országot a népüknek. Még keserves évek vannak vissza, megtörténhet sok minden, de a cionista-billogos nyugat jajveszékelése nem véletlen, egy komoly ellenféllé nötte ki magát. Na most az Orban-kormány. Nehogy már a KGB teljes értékelö apparátusa ugyanolyan minösíthetetlen nulla szinten legyen, mint a megtévesztett, zsidó mediákon nyáladzó szerencsétlen magyarok. Méghogy a fidesz nemzeti... Tudják ők mi zajlik nálunk, jobban, mint mi. Orbán, Soros teremtménye, s semmiben sem tért el eddig, mig Putyin körözést  rendelt el úgy bizony a fönöke ellen... tudják a magyarországi titkos katonai fejlesztéseket, a Moszad súlyát és a többi szerveken át is való szerepét. S azt is tudják a szergejek, hogy a cionista vezetés habozás nélkül beáldoz bennünket, ha konfliktus tör ki, s amit már gondosan elö is készítettek ... (pista bácsi)Hát, kérlekalássan, erre csak azt mondom: írj egy cikket (!) "Merre tart Oroszország", vagy valami ilyesmi címmel, én meg felteszem. Majd figyeld meg, hány hozzászólás lesz, ha bedobod a követ a kútba... Sz. Gy.

4

13.02.12

           GyZ.

 Orbán írásod végéről egy idézet: Ja\' még egy üzenet: a "pártot" gőzerővel írom tovább... Az átküldött "Izlandi esettanulmány" fényében, akár többen is, nem lennénk kevesen? Gyz Addig foglak benneteket piszkálni, hergelni, szidni, dícsérni, amig létre nem jön egy munka (!) közösség. [Már el is kezdtem - a fenti Pista bácsival...]Sz. Gy.

5

13.02.12

         Siggo

Csak dícsérni tudom ezt az írást Szeszák úr! Mondhatom igen jó megérzései vannak és előre látja a dolgok lényegét legalább 90%-ban.Ez nem kevés. Már megírtam, hogy hét évig jártam marxista egyetemre. Ott kupálódtam ki... Viszont látjuk a bizonyítékokat, letagadni tehát nem lehet.Látszik ,hogy egy tapasztalt "vén róka" (ez dicséret) mennyire jobban láthatja a jövőt.Ezért is sajnálatos,hogy az "öregek" tisztelete kiment a divatból.Elfelejtették talán tudatosan, hogy meg kell fontolni szavukat.
A 2. hozzászólás viszont teljesen kiakasztott.Idézeteket írok ebből ami szerintem teljesen hibás."Egyértelmű, hogy a felcsútit meghívták." Szerintem meg kirendelték.Egy moszkvai parancsot nem lehet fél vállról venni még egy OV-nek sem.Negyed órába pont belefér a lényeg amiért kirendelték. Szinte biztos vagyok benne,hogy "ajánlásokat" kapott a jövőbeni politikájára nézve.
A török szultán egyből selyemzsinórt küldött. Putyin nem ennyire kényúr...
"Neki Európa gyengítése a célja" Ez is téves nézet.Mert az EU gyengítése helytállóbb lenne.
A kifejezés valóban pontatlan, az EU a helyes! Annyi pénz még az oroszoknak sincs,hogy egy gyenge Európát finanszírozni tudjon. Moszkva a nemzetállamokat szeretné visszaállítani Ez telitalálat!  mert az mindenkinek jó Jó, mert biztos és olcsó (!). Akkor van termelés lehet válogatni.Nincs lázongás és bizonytalanság. Ez a "Hazák Európája", ahogy De Gaulle és Adenauer gondolták.  Mikor még mi nem léptünk be az Unióba, már akkor olvastam az osztrák termelők elégedetlenségét az Unió kvótáival szemben. Amikor még szivesebben utazgattam Budapestre többször vettem részt olyan rendezvényeken, ahol az EU tagállamokból érkezett előadók világosan elmondták, mi az EU és főleg mi lesz az EU. Ekkor indult az "EU? NO!" agitáció. Persze hiába, mert a marha magyar nem hallgat az okos szóra, csak a kolompra... Így szavazott 80 % a belépésre. Eleve hibásan indult az egész.Utólag visszatekintve ez is lehetett a cél. Mert az nem igaz,hogy ott nem voltak közgazdászok akik azonnal látták,hogy ez így bukta.
"Ki tud majd nagyobb  pofont adni Magyarországnak?"Azt nem kéne elfelejteni,hogy a múltunk  és geopolitikai helyzetünk miatt a keletnek és nyugatnak is szálka
Szálka, azaz "tényező" ...  vagyunk a szemében.Olyan helyet foglaltunk el a térképen ami mindenkinek kéne. (!) Erre mondta a prelátus: "hát a faszom nem kéne?" Elvileg ma egész Európában Magyarországnak kéne lenni. Sajnos az egyre butább és gyenge, befolyásolható A "bűnöző" szót kifelejtetted. Máskor jobban ügyelj...  politikai vezetőink ezt nem tették lehetővé.Olyan gyenge vezetők kerültek színpadra Mátyás óta,hogy azóta csak kisebbek lettünk.Egy jó politikus most meg tudná lovagolni az orosz segítséget. Egy jó politikus, vagy egy valódi nemzeti párt... Mert az igaz,hogy kétszer levertek minket de akkor még más szelek fújtak. Az oroszoknak mi kicsik vagyunk területileg.Viszont mindenünk megvan,hogy önállóak lehessünk. Ez még nekik sincs meg.Ez pedig azt jelenti,hogy nem muszáj tartozni sehová. Az érdekszféra nem mindig jelent kizsákmányolást. Mit zsákmányol ki azon akinek mindene megvan? Magyarország simán lehetne semleges.Lehetne semleges politikailag, amúgy viszont az interdependencia (kölcsönös függőség) nem csupán a zsidó globalizmus sajátja. Ahhoz olyan vezetők is kellenek akik átlátják ezt. Ez most álomvilág. Minden eszközzel akadályozzák a szennyes múlt feltárását. Amikor az megtörténik ismét nyeregben leszünk.Addig nem.Tisztelettel: siggo. Óh a múlt! Sokan (gondolom) hülyének néznek, hogy a kályhától akarok indulni, azaz Árpáddal kezdem... Azt azonban senki sem vitathatja, hogy a mellény akkor lett félregombolva, tehát odáig kell visszagombolni; nem a törté nelmet, mert azt nem lehet, hanem a történelemfelfogást, mert azt lehet, sőt kell! Sz. Gy.

6

13.02.12

          Videós

Ajánlom figyelmetekbe ezt a videót.Szó szerint azt mondják mint amit mi itt feszegetünk.
www.youtube.com/watch?v=bRXK7IPA0xE&feature=em-subs_digest Örülök, hogy többsszámot használsz (-tünk). A nevet tőlem kaptad, mert nem vagytok képesek egy nicknevet beírni... Sz. Gy.

 7

13.02.14

          Diána

A "Kormány Viktor" találó cim, és nagyon jó irás. A kétkulacsos Orbán kényszeresen meg akar felelni a háttérből irányitó bábosoknak, és a kifosztott, eladott, elzsidósitott "nemzetnek" is.Ez az árulás nem most kezdődött, de mostanra tetőzött, érett be a narancs, a maffia módszerekkel játszó hataloméhes társulat vetése.Soros  kitenyésztett figurái akik alkalmasak a bábosok kivánságainak teljesitésére, geinctelenségük okán, az állam vagyonának elherdálásától, kezdve a hazug bankrendszeren át a kivitt javainkig, és az idelökött morzsákig, a felvett kölcsönökig, és a kamatrabszolgaságig.Orbán egy olyan figura aki TEK-el védeti magát, szépen szónokol, illetve hazudik, és nagyon kicsi lesz, (mint mackó sajtban a brummogás), ha Moszkvába hivják rapportra. Az életszinvonalunk a béka segge alatt van, Orbán meg a rohadó Európai Unióhoz dörgölődzik, nekik dorombol, az ő szekerüket tolja, és idegeneknek hajbókol, kezeskedik,mindezt a nép feje fölött, kényszeresen. Az Unióba is csalással tolták be az országot, már előre le volt zsirozva a beléptetés. Az egérutat, illetve a patkányutat már megszervezték maguknak, ha kitörne a lázadás, akármilyen kezdeményezés ellenük, és "tovább az Orbáni úton" látszatával még vergődnek egy darabig."Hiszek a demokráciában" mondá Orbán az "értékelő" beszédében 2012-ben. Mi meg nem hiszünk az ócska cionkapitalista országrabló árulóknak, akik a vörös csillagot sárga csillagra váltották.Üdv.Diána A "megfelelés" Moszkva, ill. Putyin irányában nem megy. Szerintem ez a moszkvai találkozó rezüméje. Van olyan, hogy kettős ügynök... Ezt a szerepet rivaldafényben nem lehet eljátszani. Hallani vélem a nagy moszkvai csend "hangjait". Az suttogják: Orbán távozz... Sz. Gy.

8

13.02.14

          Siggo

Tegnap volt az ATV-én egy műsor,ahol nyugdíjasokat kérdezgettek mennyire tudnak megélni a nyugdíjukból.és láss csodát senki sem panaszkodott mindenki vagy nagy nyugdíjas vagy beosztással elfogadhatónak a nyugdíját.Sőt volt egy szakállas 60-körüli férfi aki még be is szólt a nyugdíjasoknak,hogy a pénzüket nézik nem azt mit adhatnának az országnak.Az egy akkora szemét csúsztatás,hogy egyből át is kapcsoltam.Van pofájuk összevágni olyan szer kesztett videót ahol az derül ki,hogy a nyugdíjas nem tesz semmit az országért hanem csak pénzt követel.
Beosztással szépen kijön mindenki a nyugdíjából. Aztán volt egy állítólagos holokauszt túlélőnek nevezett ember, aki persze zsidó származású de mint kiderült elmondásából Ausztriában volt munkaszolgálatos. Ezért nem is értem miért holokauszt túlélő? De elmondta,hogy 2012-ben-13-ban és 2014-ben 50% nyugdíjemelést kapnak visszamenőlegesen is.Erre kormány garancia van. Azt nem merte megmondani most mennyi a nyugdíja.Ez 150% nyugdíjemelés három év alatt. Akkor miről beszélünk?Van zsidó kérdés vagy nincs?Mari néni meg 40-év munka  után vidéken még mindig 48 ezer nyugdíjat kap.Most vagy csupa zsidó származásúval készítettek riportot vagy megrendezték.Mert akit megkérdeztek mindenki elégedett volt.Eddig azt hittem az ATV nem Fidesz közeli.Ezek szerint teljesen mindegy, hogy melyik.Ha megnézzük a jelenlegi segélyezési és munkabér táblázatokat kinek mennyi adható sírógörcsöt kapunk.Olyan összegek vannak hatályban amiből még a rezsiszámla sem jönne ki egy 30m2 méteres lakásra.
Ennek ellenére az ország népe még mindig kussol és tűri a kisemmizést. Egyszerűen nem akarják észrevenni, hogy élő halottak. A média olyan hazugságokkal eteti az embereket,hogy már azért bilincsbe lehetne elvinni őket a mai hatályos jogszabályok szerint is.Ennek nagyon gyorsan véget kéne vetni, mert ha nem, még az unokáink is halott emberek már most, akár megszülettek már vagy még nem. Ezért pedig az összes kormány a felelős 89-óta képviselőstől mindenestől. Az Islandi miniszterelnök ugye most adott egy riportot (rajta van a youtubon)hogy ők hogy oldották meg.Hagyták csődbe menni a bankokat és ettől mindenkinek jobb lett.Eltörölték a devizatartozásokat,a csődbe ment bankok vezetőit letartoztatták/már amelyik nem menekült el az országból/és beintettek az IMF-nek,hogy majd akkor törlesztünk tovább ha a gazdaság megengedheti magának.Szerinte ez az EU-ban is működőképes lenne,sőt Angliában is.Azt nem tette hozzá,hogy ahhoz a királynőt is le kéne tartóztatni.
Úgyhogy én kimegyek Káslerhez a Kossuth térre szombaton,hogy én is szaporítsam az elégedetlenkedők tömegét.Szeszák úr ugyan ezt nem tartja járható útnak de hát mondjon jobbat. Vagy legalább mondja azt,hogy menjenek az emberek a hitük szerint. A megszorítások folyamatosan jönnek ezerrel valamit tenni kell a pártok alapításán kívül is. Az már nem elég. Ezt Szeszák úr ne értse félre mert ez nem a személye elleni támadás.
Tisztelettel: siggo.
Úgy tűnik, bármit írok néhány hozzászóló következetesen Kásler Árpádnál köt ki... Megtehetném, hogy ezeket a hozzászólásokat elsűllyesztem, de nem lenne feltétlenül jó megoldás. Kásler a frankhitelesek prókáto rává szegődött - fogadatlanul. Közben alapított egy pártot. Majd felajánlkozott népvezérnek és végül ott kötött ki, hogy ha elegen állnak mögé 30 nap alatt (!) rendet teremt. Úgy tünik a 150 - 170 fős tömeg nem elégséges a rendszer elsöpréséhez. Kiszámította már, hogy ez a létszám hány százaléka a deviza hitelkárosultaknak? Nem jól gondolnám, hogy elsősorban a károsultaknak kellene verniük a tamtamot Kásler zászlaja alatt a Kossuth téren? De nem csak ez a probléma! Tanulságos lenne tudni, hány " igazi devizás" van a tömegben és hány "politikai útitárs". [Talán derítse fel, ha tényleg kimegy...] Elismerem: "valamit" tenni is egy lehetséges válasz a kor visszásságaira. Kóricáltam én is a Kossuth téren eleget. Pl. '56 október 25-én, amikoris egy tank mögött dekkoltam majdnem egy órácskát. Most hogy betöltöttem a nyolcvanadik évemet - engedelmével - kiporciózom azt az időt, ami még hátra van. Úgy látom, nem vette észre, hogy nem egy (legeslegújabb) pártot alapítok, hanem gondolkodást próbálok formálni, a szó mint "veszélyes fegyver" segítségével. Ja' a hit! Legyen Kásler követőinek az ő hitük szerint. Engem meg hagyjanak a saját hitem szerint írni, pontosabban: cselekdeni. Sz. Gy.

    9

   13.02.14

               Diána

Kedves Szeszák Gyula! Köszönöm a szösszenetem közlését,az eredetit megtalálja a www.weores-bp.sulinet,hu/weores.htm oldalon. A cime: "Téma és variációk." A kiváló költő száz éve született.Üdvözli, Diána Kösz! De mintha valaki egy hozzászólást is említett volna (?). Sz. Gy.

   10

   13.02.14

             Ki-vagy?

Valahogy kimaradt Pista bácsi 3.sz. hozzászólása. Most olvastam.Meg kell mondjam, hogy szerintem eltalálta szarva közt a tőgyét."Nehogy már a KGB teljes értékelö apparátusa ugyanolyan minösíthetetlen nulla szinten legyen, mint a megtévesztett, zsidó mediákon nyáladzó szerencsétlen magyarok. Méghogy a fidesz nemzeti... Tudják ők mi zajlik nálunk, jobban, mint mi. Orbán, Soros teremtménye, s semmiben sem  tért el eddig, mig Putyin körözést  rendelt el úgy bizony a fönöke ellen... tudják a magyarországi titkos katonai fejlesztéseket, a Moszad súlyát és a többi szerveken át is való szerepét. S azt is tudják a szergejek, hogy a cionista vezetés habozás nélkül beáldoz bennünket, ha konfliktus tör ki, s amit már gondosan elö is készítettek."  Vagyis egy hihetetlen aljas emberről beszélünk.Innentől kezdve nem is olyan nehéz kitalálni mit mondhatott neki Antal József mikor magához hívatta.Hacsak nem mese az egész. Aljassága bizonyí téka,hogy egyre nagyobb nyomorban élünk. Mit mondjak? Ő most még biztonságba ringatja magát sérthetet lensége téves tudatában.De nem szeretnék a bőrében lenni.Nagy zakó lesz ennek a vége akárki meglássa.Testőrök nélkül már lehet most is agyonvernék.Csúnya világ jön még rá. Az Oroszvilag.hu-n az írják: Putyin és Orbán "megtalál ták" egymást.... Erre csak azt tudtam mondani: a nyúl és a vadász is "megtalálják"  egymást az erdőben... Sz. Gy.

   11

    13.02.25

 Nimród unokája

A bolygo felcsuti.Kormany cikkhez irt Zoltan nicknevu 2.hozzaszolashoz. Kedves Zoltan!Hozzsaszolasod aggo dalommal teli es sajnos jol erzed a lehetseges jovot! A mai vilagpolitikai helyzet ezt a jovokepet tudja az emberek szamara felmutatni, mitobb, nem tudnak ertelmes,elfogadhato eletet garantalni.Ostoba seggfejek iranyitjak a bolygonkat,es a legnagyobb baj ebben,hogy ugy allitjak be,mintha mi sajat magunk terelnenk a fonalat ebbe az iranyba. Azert ne keseredj el,van jovokep az okosok szamara is.Meg kell varni, mig a harcolni akarók elpusztitjak egymast,s akkor maradnak a jok,a minden valtozashoz alkalmazkodni tudok.Abban is igazsagod van,hogy hergelnek az IMF meg a tobbi penzintezet ellen,melynek tevekenysegerol az atlagpolgar semmilyen lenyeges adattal sem rendelkezhet.Ugyhogy,siman at vagyunk verve!Mindaddig, amig ezeket a sudribunkokat megvalasztjuk,de addig is, mig barkit megvalasztunk magunknak torvenyhozonak a fejunk fole.Hogy mit jelent ez a gondolat valojaban?
Ha megnezzuk az eletkepes emberi kozosseg mukodesi felteteleit,ugy eszre kell venni,hogy a termeszetes szaporulat letrejotte az ember eseteben ket akarati tenyezo letrejotehez kotheto, kell hozza a him, es a nonemu egyed szaporodasi keszsege,valamint az eletfeltetelek. Ha az elet feltetelei fennallnak,a szaporodashoz elvileg nincs gatlo tenyezo a feltetelek beszukuleset eredmenyezo valtozasokig,ami barmikor bekovetkezhet. Ha ismerjuk ezen folyamatokat, haboruk es foleg energiahordozok megszerzesere iranyulo kulonbozo akciok betervezesevel tudjuk ezen folyamatokat iranyitani. Ez azonban olyan osszetett,hogy egy atlagpolgarnak lehetetlen kiigazodni az adathalmazok kozott,mert szinte minden tudomanyagban jartasnak kell lennie. Azert ne keseredj el,keress,kutakodj mindenhol,de keruld az ellenteteket! Nimrod unokaja

 12

  13.02.25

Petkar

Üdvözletem! Én a bolygó felcsútihoz, azon belül Zoltán hozzászólására reagálva ajánlok egy cikket elolvasásra:
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/oroszorszag_szazmilliardnyi_adossagot_engedett_el.546213.html
Egy mondatot kiemelek: "Moszkva az utóbbi hónapokban nyolc ország tartozásait engedte el vagy ütemezte át nagyvonalú feltételekkel, összesen több mint 138 milliárd dollár értékben - írta a The Moscow Times."
A pofon kérdést is jobban meg kéne vizsgálni, mert nem mindegy, mit tekintünk nagyobbnak. A hangosabbat, vagy  fájdalmasabbat? Meg azt sem árt végiggondolni, hogy az eddigi pofonokat ki(k)től és miért kaptuk. A "miért"-et pontosítom, "milyen ok(ok)ból kifolyólag". Zoltán szerintem elköveti azt a hibát, hogy csak a szervezetre vagy országra fókuszál, az okokat illetve a múltat és az azóta végbement folyamatokat figyelmen kívül hagyva. Csodálkozom ezen, mert láttam már egy-két hozzászólását más fórumokon is, és úgy vettem észre, egész jól képben van a múlttal. Egyszerűen kijelenti, hogy Oroszország egy maffiaállam. Ezzel nem lenne semmi gondom, - bár figyelembe kell venni, hogy ebben a terminológiában Putyin egy maffiavezér ;) - de azzal már van, hogy az IMF-et egyszerűen néhány eminens tesiből felmentett életképtelen hülyegyerekként mutatja be, mintha nem egy legalább akkora maffiatevékenység egyik fogaskerekke lenne, mint amilyen szerinte Oroszország. Ha a méreteknél a hadsereg méretét vesszük figyelembe, akkor azt kell észrevennünk, hogy Zoltán szerint a világ második legnagyobb maffiaszervezete veszélyesebb ránk nézve, mint a világ legnagyobbja akinek egyébként most a védelmi pénzt toljuk. A múltat pedig azért említettem az előbb, mert az aktakukacnak is van főnöke, és én egyátalán nem vagyok benne biztos, hogy a múltból a köznyelv által oroszokként ismert csoportosulást vagy azok egy részét ma nem IMF-nek hívják. A másik dolog amire felhívnám a figyelmet: nem hallom sikítani a sajtót, hogy mennyire ez meg az lesz a piacokkal ha nem vesszük fel az IMF hitelt. Persze beszélnek róla, de korántsem olyan hangerővel, hogy azt kéne feltételeznem, hogy csak az Oroszok veszik a kötvényeket. Inkább az lehet a csend oka, hogy az IMF-nek vannak tulajdonosai, akiknek vannak más tulajdonai is. Pl. tévétársaságok, alapkezelők, kuplerájok meg ilyesmik. Szóval hülye lenne kiabálni és erőltetni az IMF hitelt, ha többszörös kamatra is adhat nekünk fabatkát.
Mindez persze nem jelenti azt, hogy az Oroszok biztos nem vesznek kötvényt, vagy nekik nincs céljuk velünk, vagy azt, hogy egyátalán tudjuk kik is azok az Oroszok,  de abban biztos vagyok, hogy a világ újrafelosztása nem ilyen apró részleteken dől majd el, mint a magyar államkötvény kibocsájtás.  üdv.: petkar
Az a kérdés, hogy Oroszország "maffiaállam" e, engem is foglalkoztat. Olyannyira hogy kövertkező írásom erről szól majd. Nem akrok azonban a dolgok, ill. önmagam elé vágni. Zoltán másképp látja a világ dolgait. [Olyat még nem mondott, hogy Amerika (is) maffiaállam lenne... Dehát amit ír kultúráltan írja, ezért írhatja. Hozzászólásai vitára ingerelnek engem is, másokat is. Jól van ez így. Sz. Gy.